Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Günlük 50km için tavsiye lütfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Temmuz 2016
    Merhaba aranızda yeniyim. İhtiyaç dolayısıyla motorsiklet almak istiyorum. Bu siteyi etraflıca araştırdıktan sonra Bajaj Discover 150s te karar kılmıştım fakan kuralkanın güven vermemesi(bkz) nedeniyle bajaj almaktan vazgeçtim. İhtiyaçlarıma cevap verecek bir motor arıyorum, önerilenizi bekliyorum.

    Ana kullanım amacı ulaşım. Ama bir 45lt topcase, yanına kamp ekipmanı ile gezi kaçamakları yapabilmek de istiyorum. Günlük yapılacak 50km şehir içi, ama bir kısmı şehir dışı gibi dur kalk olmayan uzun yol. Gezi isteği ve yapılacak km'nin fazla olması beni scooter ve cub'lardan uzaklaştırıyor. Yoksa Suzuki Address çok hoşuma gitti. Hatta günlük 20km yapacak olsam direk bir 100 lük snappy alıp keyfime bakarım, 2250 tl nedir ki?
    Anlayacağınız verebileceğim en az miktarı vermek istiyorum motora, tabi işimi görmek şartıyla. 2250Tl lik işimi görse onu alırdım. Bu yüzden bajaj discover çok iyi bir seçimdi, neyseki gerçek yüzünü gördük almadan önce.
    Sorun şu ki bunun yerine ne almalıyım inanın hiç bilmiyorum. 6000 liralara çıkmam zor, ama yok, motor yok o fiyata başka. Bir yol gösterin lütfen.
    CBF'den gıcık aldım okuduklarıma göre. Yıllardır aynı, hiç bir gelişme yok ve yıllardır yağ yakıyor. Tabi konforlu ve sağlam olması avantaj.
    YBR çok güçsüz.

    6000 liraya kadar ne önerirsiniz bana? Sizce address uzun yolda yorar mı, kamp falan yapılır mı? Şu an en çok hoşuma giden motor o.
    Yağ falan yaksa da CBF mi dersiniz?
    Ya da daha uygun fiyatlı işimi görecek bir motor var mı?

    Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Eylül 2014
    En güzeli CBF olur. Biraz kalıplı olduğu için büyük çanta çok sırıtmıyor. Ayrıca servis ağı iyi, geziye falan gittiğinde bir sıkıntı olursa rahat edersin. Yağ yakma konusunda bakımlarını zamanında yaptırırsan sıkıntı yaşamazsın. Sonuçta herşey motora bakmakla alakalı.

  3. #3
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Honda cbf 150 devir 8,5/7.500 (11,6 PS) 141 kilo
    Yamaha ybr 125 7,5 kW (10,0PS) @ 7.800 dev/dk. 126 kilo
    Kamp mı? Yükseklerde anı yaşamak mı?

    İstersen ybr 125 internette bir araştır derim

  4. #4
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    ben olsam cbf almazdım her zaman aman yağ yakacak diye yağı kontrol etmek zorunda değilim. Suzuki address'e çok benzer olan spacy alpha 2500 km kullandım. son hızı 100 km. felaket az yakıyor, ama 100'ün üzerine çıkamamak bir süre sonra insanı gerçekten sıkıyor. çok rahat bir skuter. full şehiriçi kullanılacaksa tercih edilebilir.

    ben olsam çin malı-bajaj-hero-cbf almazdım. ybr tercih edilebilir. resmen mekanik eşşek vur yükü koy benzini gez. yağ yakmaymış titreşimmiş jant kırmaymış, aküden su akıtmaymış gibi dertleri yok.
    ...garip... bunu beğendi.

  5. #5
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Ohh mis gibi troll konu ,kuralkan güven vermemişde bajaj almıyormuş hauhashdjfkfl

  6. #6

    Üyelik
    24 Temmuz 2016
    Herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Şu an için cbf düşünüyorum. Faiz farkı olmadan 9 taksit imkanı da var çok rahat ederim.
    Alternatifleri arasında en konforlusu olması ve güçlü olması(benim için güç torktur, son hızlara zorlayacağımı sanmıyorum), neredeyse enduroya çevirilebilmesi aksesuar ile beni cezbetti. Şu görüntüye bakar mısınız?

    Yağını da artık biraz sık değişeceğiz ne yapalım. Ya da motoru zorlamayacağım için eksiltme sorununu yaşamayabilirim de. Bazıları hiç böyle bir sorun olmadığın söylüyor.

    Ekleme: Aslında kuralkandan çok bajaj'ın servisleri güven vermedi diyeyim. Okuduğum olumsuzluklar var bu konuda. Adana servislerine baktım genelde apaçilerin yoğunlaştığı yerlerde hep. Firmanın bu son olaydaki tutumu da son damla oldu benim için. Baştan beri hiç içime sinmemişti zaten japon malı dışında bir motor almak. Honda'nın Adana'daki servisine(aynı zamanda bayi) arkadaşın motorunu götürmüştük bakım için. Öyle bir yer ki motoru verip içiniz son derece rahat olarak teslim alabilirsiniz.

  7. #7
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    kuralkanın nedir gerçek yüzü hocam söylermisin? bajaj servis ve yedek parça olarak istanbuldaysan nerde sıkıntı yaşadın? bi debriyaj maneti bajajda 7 tl... boxer de on numara motor o fiyata göre süper... tabi benim görmediğim bişey varsa söylersen sevinirim. hatırladığım kadarıyla 3200 tl idi sıfırı... valla o fiyata daha iyisini bulursan kaçırma derim...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)