Şemdinli Davası'nda sanık astsubaylar için, çete kurmak ve adam öldürmekten 39 yıl hapis cezası çıkınca, medyada neredeyse bayram ilan edildi!
Atılan başlık ve yapılan yorumlardan anlaşılıyor ki; bu karara en çok medya sevindi!
Ne kadar ilginç!
Mısır Çarsısı'ndaki bombanın faili olmakla suçlanan Pınar Selek delil yetersizliğinden beraat ediyor, bizim medya seviniyor.
Orhan Pamuk ve Hrant Dink gibi iftiracıların davaları düşüyor, medyamız bayram ediyor.
Tarih sahnesine çıktığımızdan beri şehitlik ülküsünü rehber edinmiş Türk milletinin çocuklarını askerlikten soğutmak isteyen vicdani retçi Perihan Mağden'in davası düşüyor, bizimkiler yine zil takıp oynuyor.

Zana'lar bile bırakılmıştı
Zaten, Leyla Zana ve arkadaşları cezaevinden bırakıldığında ve devletin en tepelerinde ağırlandıklarında anlaşılmıştı perşembenin gelişi...
Suçları sabit görülerek ceza almış sanıklar AB istiyor diye sırtları sıvazlanıp arz-ı endam ederken, Şemdinli Davası'nda karar jet hızıyla alındı. Onca karmaşık ilişki ve PKK'da bulunmuş örgüt elemanlarının akıbetleri havada kaldı. Türk kamuoyu bunları öğrenemedi.
Hakikaten çok ilginç!
Gazete manşetlerinden 15-20 gün indirilmeyen sözde ordu ile ilişkili hayali oluşumlarda isimleri ortaya atılanlar serbest bırakılırken çok üzülüp süzülenler, Şemdinli Davası kararına alkış tutuyor.
Ne savcı ne de hakim olmalarına rağmen, istediklerini suçlu ilan ediyor, istediklerini de kahramanlaştırıyorlar!

Hainler kaçamayacak
Nasıl ilginç olmasın!
Devleti ve milleti soyanların davaları ile Cumhuriyet'le kavgalı olanların yargılanmaları yıllarca sürüp zaman aşımına uğrarken, bu gibi davalar jet hızıyla tamamlanıyor.
Bölücü, hain, yalancı, iftiracı ve işbirlikçiler ile bu milletin inanç ve değerlerine küfredip hakaret edenler, halka rağmen sahipleniliyor.
Ama, kalmaz bu tekerlek tümsekte!
Yunus' un dediği gibi, herkesi sigaya çekecek bir Molla Kasım gelir. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz ve bütün hainler ihanetlerinin bedelini er geç öder.
Fetret dönemlerinin kalıcı olmadığını, tarih hepimize gösteriyor.


*Nazif OKUMUŞ.Takvim