Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Atıf Yımaz vefat etti :(

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Türk sinemasında 100 den fazla filme imza atan Atıf Yılmaz bugün toprağa veriliyor. Ünlü yönetmenin ölümü Fransa da da büyük üzüntü yarattı. "Yılmaz ın kaybı Türk sineması için olduğu kadar dünya sineması için de büyük kayıptır" denildi.

    TÜRK sinemasıyla özdeşleşmiş büyük usta Atıf Yılmaz, dün gece evinde yaşama veda etti. Mide kanseri tedavisi gören Yılmaz ın cenazesi bugün İstanbul da toprağa verilecek. Atıf Yılmaz için bugün saat 10.00 da Beyoğlu Emek Sineması nda tören düzenlenecek. Teşvikiye Camii nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Yılmaz, Zincirlikuyu Mezarlığı nda toprağa verilecek. Türk sinemasında 100 den fazla filme imza atan yönetmen Atıf Yılmaz, birçok ünlü yönetmenin yetişmesinde de pay sahibi oldu.

    Odyssee açıklama yaptı

    Atıf Yılmaz ın ölümü, Fransa da da üzüntüyle karşılandı. Fransa nın Strasbourg Kenti nde bulunan, Avrupa nın ikinci en eski sineması olarak bilinen ve sanatsal ağırlıklı filmleri göstermesiyle tanınan Odyssee sineması tarafından yapılan açıklamada, "100 den fazla filme imza atmış Yılmaz, Türk sineması için olduğu kadar, dünya sineması için de kayıp" denildi. Fransız sinemaseverlerin, Strasbourg da düzenlenen Türk sinema günlerine zaman zaman katılan Yılmaz ı yakından tanıdığı ifade edilen açıklamada, ünlü yönetmenin bu etkinliklerde gösterilen filmlerinin sanatseverleri her seferinde büyülediği kaydedildi. Yılmaz ın son filmi "Eğreti Gelin", geçen yıl Strasbourg da düzenlenen sinema günlerinde gösterilmiş ve büyük beğeni kazanmıştı.

    Selvi Boylum Al Yazmalım izlenme rekorları kırmıştı

    100 den fazla esere imza atan Atıf Yılmaz ın önemli filmlerinden bazıları şunlar: Selvi Boylum, Al Yazmalım (1977), Adak (1979), Berdel (1990), Mine (1982), Bir Yudum Sevgi (1984), Adı Vasfiye (1985), Ah Belinda (1986), Düş Gezginleri (1992), Eğreti Gelin (2004)




    Ünlü yönetmen için ne dediler


    Türkan Şoray

    Ben onu yaşıyor diye düşünüyorum

    Daha üç gün önce evine gittim, gördüm kendisini. Benim hem meslek hayatımda çok büyük önemi vardı, hem de özel yaşamımda ayrı dosttuk. Deniz Türkali ile onların nikah şahidiydim. Çok şeyi paylaştık. Onu hala yaşıyor diye düşünüyorum.



    Hülya Koçyiğit:

    İyi filmlerimde onun imzası var

    Türk sineması deyince ilk akla gelenlerden biriydi. Çok eser verdi, çok çeşitli türde film yaptı. Birçok genç sinemacıyı yetiştirdi. 1980 li yıllarda kadın filmlerini de gündeme getirdi. Ben 5-6 film yaptım. Hepsi de birbirinden güzel. O da eserleriyle yanımızdan ayrılmayacak.



    Tarık Akan:

    Laik, demokrat sanat adamıydı

    Atıf Yılmaz, Yılmaz Güney den Zeki Ökten e kadar onlarca değerli yönetmenler yetiştirmiş, çok değerli oyuncuları sinemaya armağan etmiş bir ustamızdı. Benim çok sevdiğim Adak diye bir filmim vardır hocamla. O dönemde Türkiye deki dini eğitimin ne kadar yanlış olduğunu anlatan önemli bir filmdi. Atıf hoca laik, demokrat bir sanat adamıydı. Hepimizin başı soğolsun.



    Fatma Girik:

    Altın Koza da onur ödülü alacaktık

    Birlikte Adana Altın Koza Film Festivali nde onur ödülü alacaktık. Biz çok filmde birlikte çalıştık. Memduh da (Ün) hasta, ona nasıl üzüldü anlatamam. Onlar, 50 yıldır arkadaşlar, çok üzgünüm birşey diyemiyorum. Tütün Türk sinemasının ve sinemaseverlerinin başı sağolsun.



    Kadir İnanır:

    Önemli filmlerinde başrol oynadım

    Çok önemli filmlerinin başrol oyuncusuyum ben. Yani Kambur , Utanç , Selvi Boylum Al Yazmalım , Bir Yudum Sevgi gibi Atıf Yılmaz ın bugün yaptığı yüzlerce film içinde en öne çıkan filmlerde yer aldım. Bu dünyadan tabii herkes göçüp gidecek ama önemli olan bu uzun yolculukta insanların bıraktıkları eserlerdir. Değerli ağabeyimizdi. Allah tan rahmet diliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    İskenderunluKILIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    İskenderun/HATAY ama Şimdilik AĞVA/İstanbul
    Motosikleti
    Yok Yok İşte Beah ama Olacak merak etmeyin
    Zaten üzüldük herkesin ve sevenlerinin başı sağolsun


    ___KILIÇ___
    [B] ยภยtยlคภlคг ยภยtคภlคгı ครlค ยภยt๓คzlคг ¤ۣۜ __ к ı ℓ ı ç __ [/B]

  3. #3
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    başımız sağolsun. kalanlara Allah sabır versin...
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  4. #4
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Sinema en önemli duayenlerinden birini kaybetti.Yeri uzun süre boş kalacak...

  5. #5

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    sevenlerinin başı sağolsun geride kalanlara allah sabır versin bizim içinb önemli biriydi bene al yazmalım gibi bir filmi başka biri çekemezdi
    Kask tak!

  6. #6
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Büyük yönetmendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler