Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

9 sene sonra... ilk kazam.. ve trajikomedi..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    dr.asc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2013
    Şehir
    etlik-ankara
    Motosikleti
    BMW R1200 GS ADVENTURE
    merhabalar sayın motosiklet.net okuyucuları.. 9 senedir motosiklet kullanmaktayım ve bu konuda başından beri bilinçli bir sürücü olabilmeye çalıştım.hiç bir zaman artık her şeyi biliyorum çok iyi bir sürücüyüm mantığına kapılmayıp sürekli araştırdım okudum yeni teknikler yeni önlemler öğrendim.bunun için bu sitedeki tecrubeli insanlardan da kendime çok şey kattığımı düşünüyorum bu yüzden hepinize bir teşekkürü borç bilirim.bu zamana kadar yaptığım binlerce kilometreden ve geçirilen bir sürü tehlikeden sağ salim kurtulabildiysem de bunlara borçluyumdur. gel gelelim sonunda karşı koyamadığımız bir kaza geçirdim ve burada paylaşmak istedim.
    3 hafta kadar önceydi.. hava soğuk.. yoğun ve koşturmacalı geçen bir gündü.o gün ugramak istediğim birkaç yer olduğu için baya bi km yapacaktım... her zamanki gibi kask mont dizlik eldiven.. tam teçhizat çıktığım yolda tüm işlerimi halledip okula dönerken tepebaşı kavşağından etlik tarafına yöneldim.sağda park etmiş araçlar zaten dar olan yolu iyice daraltmıştı.az önce beni sollayan doblo önümde hızlanırken ben de arka sağ tarafında önümde bir koridor bırakmaya özen göstererek ilerlemekteydim.zaten sol tarafında boşluk dahi yoktu ve onu geçebileceğim bir yolda değildi. bu şekilde ilerlerken 20 metre kadar önde sağa dönen bir sokak olduğunu fark ettim.bunun farkına varır varmaz arabanın hızına ve sinyallerine baktığımda dönemeyecek kadar hızlı ve sinyal vermediğini görüp devam ettim.zaten herşey birkaç saniye içerisinde gerçekleşti.sokağın yanına geldiği anda zannedersem döneceğini son anda farketmiş olan sürücü aniden fren yaptı.. bende bu sayede önümdeki koridor sayesinde biraz yanına gelmiş oldum. ve tam o anda birden direksiyonu kırdığında benim için ne fren mesafesi ne de kaçabilecek bir yer vardı. zaten ben reflexlerime ne kadar güvensem bile hiç bir şey yapmak için zaman yoktu. son anda frenlere asılmış olsam bile beni son anda bile görmeyen,dönerken aynasına bakmaktan aciz sürücü bana çarptı. motorun üstünden uçtuğumu ve 1 2 metre kdr sürüklenip sanırım kaldırıma çarparak durabildiğimi hatırlıyorum.
    gözlerim kapalı.. yavaşca sırt üstü dönüp bir kaç saniye hareketsiz kaldım. hemen kalkmaya çalışmanın yanlış olduğunun biliyordum. kendimi kontrol ettiğimde korumalar sayesinde hiç bir şey olmadığını fark ettim. tıp fakültesine girdim gireli meşhur film sahnelerinde olan bir kaza anında ki açılın ben doktorum repliğini yapmak geldi aklıma :D ama gel gelelim kazazede zaten bendim :D kendi kendimi kontrol ettim. baş dönmesi mide bulantısı yok.. kafaya alınan bir darbe yok.. hissedilen herhangi bir ağrı yok.. ilginç bir şekilde aşırı sakindim zaten..
    etrafıma toplanan insanlar telaşlı bi şekilde konuşuyor.. iyi misin birseyin var mı, biri ambulans çağırsın, doktor yok mu... ayağa kalktım kaskımı çıkarıp merak etmeyin iyiyim diyerek onları sakinleştirmeye çalıştım :D bizim milletimiz çok acayip.. kazayı yapan benim, yardımcı olmaya çalışan vatandaş daha telaşlı.. bana çarpan sürücü geldi.. 50 civarı bir yaşta Muhterem amca.. ben hareketsiz yatınca öldüm sanıp cok korkmuş,suratı bembeyaz geldi yanıma..
    -iyi misin, hiç görmedim nerden çıktın sen?
    -amca hem sinyal vermedin hem çok hızlı döndün..
    - verdim sinyali bak hala yanıyor ( doğru o anda yanıyordu ama tahminime göre direksiyonu cevirirken ancak vermiştir çünkü son ana kadar sinyalin yanmadığına adım gibi eminim..)
    - aynaya hiç bakmadın mı dönerken?
    - baktım vallahi baktım ama seni görmedim
    -neyse artık yapacak birsey yok..
    sonuçta cana geleceğine mala gelsin misali ikimizde iyiydik..
    motoruma baktığımda yolun ortasında sağa yatmış perişan halde olduğunu gördüm. gidip yerden kaldırdım.depo biraz ezilmiş, kafalık kırılmış , sağ ayna sağ pedal kırılmış, arka fren yerinden çıkmış , koruma demiri iki taraftanda sonuna kadar eğilmiş, sinyaller kırılmış...
    ilk defa başıma böyle bir olay geldiği için bir polisin bulunmasını istedim. ama ondan önce buluşacağim arkadaşları arayıp durumu anlattım.. daha polisi arayamadan yeni dağılmaya başlayan kalabalığa yeni bir adam geldi.. bana sordu iyi misin falan.. yine 50 li yaşlarda bi amca.. sonra bana çarpan adama gidip resmen laf sokmaya başladı :D
    hiç mi görmedin çarptın çocuga.. aynaya da mı bakmadın.. nası araba kullanıyon.. :D
    muhterem amca: yav hemşerim biz aramızda konusur hallederiz sen karışma dese de adam durmak bilmedi :D
    biraz sonra muhterem amca da biraz kızıp sen bi git işine biz hallederiz deyince tartışma büyüdü bi anda kavgaya döndü :D
    Kazazede olan benim.. kavga çıkarsam ben çıkartırım ben sakin dururken sağolsun beni korumaya çalışan amca neyin gazına gelmiş anlamadım ama :D o hengamede muhterem amcaya yumruğu indirdi :D
    içimden gülesim geldi bi an.. kaç yaşına gelmiş adamlarsınız,kavga sizin neyinize..
    yumruğu gördükten sonra ayırmak için araya girip ikinci yumruğu indirmeden engel oldum ittim amcayı uzaklaşsın diye..motosiklet tecrübelerimizle kazayı engelleyemedik bari aldığım aikido eğitimiyle kavgaya engel olalım..
    ben iş uzamaz diye düşündüğüm anda fırsattan istifade yumruğu yiyen muhterem amca daha çok sinirlenip elektrikçi olduğu için belinde taşıdığı penseyi savurup adamın kaşını yardı bir güzel :D
    penseyi görür görmez muhterem amcanın arkasına geçip kitledim kolundan.. bağırış çağırışlar arasında muhterem amca debelenirken en azından penseyle birlikte onu tutabilmiştim.. derken diğer amca cebinden çıkardı bıçağı...
    haydaaaa hangi birinize yetişcez.. o sırada Allahtan etraftan koşuşan insanlar araya girip adamı götürdüler.. kavga bitti.. iyi ki işin içine bıçaklama gibi bi mevzu girmeden bitti yoksa iş mahkemelik bile olabilirdi..
    polisi aradık geldi tutanak tuttuk.. iki tarafta da ehliyet ruhsat sigorta tmm. muhterem amcanınki şirket aracıymış.. şirketin patronu geldi adamda motosikletçiymiş zaten gelip teselli etti. evrakları ayarlamak için arkadaşımla gittiklerinde muhterem amcaya da kaymış biraz.. motorcuları adamdan saymaz mısınız siz gibisinden..
    kurallara göre 15 m öncesinde sinyal vermiş olsaydı mutlaka görürdüm, yada o kdr ani fren yapıp dönmeseydi, yada aynaya baksaydı..
    bende de hiç hata yoktur diyemem. daha yavaş olsaydım yada daha fazla mesafem olsaydı belki engelleyebilirdim
    sonuç olarak expertiz raporuna göre karşı taraf suçlu bulundu.. sigorta benim masraflarımı karşılayacak..
    sözün özü insanın başına ne zaman ne gelir hiç belli olmuyor. o yüzden her zmn tetikte ve hazırlıklı olmak gerek.. korumalarım olmasaydı kesin hastanelik olmuştum.. çok şükür bununla atlattık.. biraz uzun olmuş olabilir ama herkese de bir ders bir tavsiye olur belki anlattıklarım.. okuduğunuz için teşekkürler.. güvenli ve dikkatli sürüşler...
    mehmetenis ve maktama bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    BerKToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Burası İstanbul Hacı!
    Motosikleti
    HİLTİ
    Çok geçmiş olsun. Sende birşey yoksa hasarinda karsilanacaksa problem yok bir daha böyle kazaları yasamamani dilerim.
    mehmetenis ve dr.asc bunu beğendiler.

  3. #3
    koraycbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    600rr
    Çok gecmis olsun, yaralanmamaniza sevindim. Umarim ekipman takmayan arkadaşlara bir uyari olur.

    Ben de 9 sene sonunda 2 ay kadar önce ilk defa virajda kendimi yerde bulmuştum. Düşmeme etki eden araca rağmen hala kendime kiziyorum insan kendine inanamiyor. Bende çizik bile yoktu ama 1 gün sonra çapraz bagimin koptuğunu anladik 45 gün evde yatmistim.

    Tekrar geçmiş olsun,kazasiz belasiz masrafsiz surusler
    mehmetenis ve dr.asc bunu beğendiler.

  4. #4
    EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2013
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    gecmis olsun
    yakın zamanda kaza yapip omuz kasinda yirtilma olan
    elhamdulillah su an iyileşmiş biri olarak seni anlıyorum

    ama seni elestirecegim dost acı söyler

    anladığım kadarıyla takip mesafen azdı
    mesafe olsa sakin sakin durursun

    arabanin sagindaki boşlukta seyrediyorsun
    iyi güzel ani durmada arabaya toslamamak icin iyi fikir
    ama saga dönüş olan yollarda saga donmeyeceksen sagda kalmak iyi fikir değil bkz. şekil 1a
    youtube da bununla ilgili birçok video var
    biraz kaza videolari izle daha aciklayici olur

    maalesef trafikte zirt pirt durmamiz gerekiyir
    veledin biri annesinin elinden pirtip yola firliyor
    ondeki arac ani fren yapıyor
    biri önünüze kırıyor
    sollama yaptiktan sonra onune kırıyor
    tali yoldan jip yola cikmaya çalışıyor (üstüne cikmaya çalışıyor)
    kedi köpek fırlıyor
    özetle 40-50 km hizlardan sonrası motorsiklet için şehiriçi trafiğinde katlanarak risk almak demek

    yolun durumuna göre surmek lazim
    yol bossa bas
    şehiriçi elin frende her an basmaya hazir
    veya benim gibi ayagin frene basili
    arkadan uyarıyor arkadaslar fren lamban surekli yanıyor diye

    kisaca takip mesafesi
    ve saga donus olan yolda saga donmeyeceksen sagdan gitme
    sinyallere dikkat et yanip yanmadigini kontrol et




    tecrübelerini bizimle paylastiginiz icin ayrıca teşekkürler

    motorla kaza yapmayın hic guzel olmuyor

  5. #5
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Büyük geçmiş olsun,
    Neyse ki kazayı hasarsız atlatmışsınız,
    Çok şükür size bir şey olmamış.
    kaza olabilir ama temkinli sürmek te her zaman fayda var takip mesafesi korunsaydı siz aracın dönüşü esnasında rahat frenleyebilirdiniz.
    neyse olan olmuş trkrardan büyük geçmiş olsun.Allah beterinden korusun

  6. #6
    grottobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul/Sancaktepe
    Motosikleti
    CBR600RR/CB125E
    Cok geçmiş olsun.Allah birdaha göstermesin.

  7. #7
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    geçmiş olsun. sizde bişey yok bu iyi haber. motorunuzun masrafını sigorta karşılayacak bu da iyi haber. yaşlı başlı adamlar birbirine girmiş bu komik haber.

  8. #8
    Pekbipicadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 600 Hornet ( Geçmiş : Piaggio X9 250 ,)
    Geçmiş olsun, tekerin düz bassın her zaman.
    Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.

  9. #9
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Çok geçmiş olsun.

    Allah beterinden saklasın.

  10. #10

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Geçmiş olsun

  11. #11
    bagımlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2013
    Şehir
    Ümraniye/İstanbul
    Motosikleti
    Cbf 150(2010)
    Çok geçmiş olsun. Benimde başıma geldi ama biraz farklı önümde kamyon var ilerde ışıklarda da trafik var kamyonun sağından geçip ilerlemek isterken kamyon sinyal vermeden sağa döndü. Tabi trafik hali olduğundan sağda durup geçmesini bekledim.

  12. #12
    pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Adventure 390
    Geçmiş olsun dostum..
    Allah bütün kazaları uzak tutsun motorculardan .

  13. #13
    hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir-Çiğli
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Geçmiş olsun, ben de şunu merak ediyorum; kazada diyelim ki kaskimiz kırıldı o da sigortadan karşılanıyor mu? Sonuçta tekrar kullanılamaz ve masraf oluyor.

  14. #14
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    çok geçmiş olsun.
    istanbulda olmuş olsaydın 9 senede 90 kaza yaşardın diye düşünüyorum.
    afedersiniz ama o yaşlı amca gibi bir çok kazma var İstanbul da. sağa park edenler, dışarı bakmadan kapı açanlar, adamlar dönecek sinyal vermiyorlar duruyorlar ondan sonra sinyal veriyorlar dönecem diye, ulan sen durduktan sonra sinyal versen ne olur? bana 50 mt ilerden diyeceksin ki bende ona göre hız keseceğim! bu yüzden yollarda sağdan gitmek hiç iyi değil!
    her hafta bir kaza riski yaşıyorum,az biraz bilgim olmasa ve ileriye dönük düşünmesem vallaha ölür giderim.
    adamlar görsün diye koca motorlar aldık,gene görmüyorlar. yada görüp insan yerine koymuyorlar.
    geçen günü maltepede ( koca otoban) adam sağa dönecek durduktan sonra sinyal verdi. 30 cm anca kaldı adam ile aramda. çok dikkatsizler, patronum bana trafikte işiniz zor diyor. herifler kör,görmüyorlar bizi.
    özellikle yaşı büyük olan insanların motora saygısı daha az. birde sinyal konusunda 45+ yaşında ki insanlarda daha az. yaştan dolayı unutkanlık mı var, yoksa motora kıllık mı düşünmek lazım.

  15. #15

    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC 700 XA
    Sanırım aracın kör noktasında seyrediyordunuz yanlış okumadıysam. Almadıysanız şehir içi eğitimini şiddetle tavsiye ederim.
    dr.asc bunu beğendi.

  16. #16
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Geçmiş olsun enteresan yalnız hocam düz yolda giderken sağa dönüşe yaklaşırken arabanın sağından girerken dikkat etmek lazım sonuçta sinyal kullanmayan insanımız çok böyle kaza atlattiktan sonra ekipmanların faydasını insan daha çok anlıyor benimde başıma benzer bir kaza gelmişti hayatımı korumaları'ma borçluyum
    dr.asc bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    29 Ekim 2014
    Şehir
    ŞANLIURFA
    Motosikleti
    Şahsi motosikleti yok..
    Geçmiş olsun... Yavaşlatılmış halini bende yaşadım.. Işıkta boş şeridegeçmek isteyen bi kör bana çarptı..:/ ikimizde yavaştık görmüştür ya da görür artık derken görmediğini anladım.. Tuhaf olan şu ki artçım ve ben düşmedik ve koruma demirimize bindiren aracın sağ ön far iptal ama bizde sıfır hasar.. Varederonun ağır olması işe yaradı sanırım¿

  18. #18

    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Geçmiş olsun, Etlik Keçiören arası sıkıntılı gerçekten..Özellikle de dolmuşçular çok fena.
    dr.asc bunu beğendi.

  19. #19
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    bununla geçmiş olsun

  20. #20
    APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2012
    Motosikleti
    ARMadillo
    Geçmiş olsun. Allah daha beterinden saklasın.
    Okuduğum en iyimser kazaydı. Kimsenin kaza yapmaması,yaparsa da bu arkadaş gibi bilinçli olması dileklerimle


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)