Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Ehliyetsiz olarak kaza yaptım.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    97 doğumlular yazı yazmayı öğrenecek kadar büyüdüler mi yawwww.. Yaşlandık valla


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    abdullah_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2008
    Motosikleti
    YOK
    geçmiş olsun kardeş

  3. #23

    Üyelik
    24 Ekim 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ŞİMDİLİK YAYAN
    Deli çerkez abim konuyu süper bağlamış ve açıklamışsın çok teşekkür ederim.
    Keserli kardeşim söz sana:KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR HESAP DÖNER dönen hesap(keserin sapı)sana dönmesin dikkat

  4. #24
    hello_moto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı Deli Çerkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza yapan arkadaş : Brakers . Karşılıklı kaza tespit tutanağı tutmadığınız için çarptığınız kişi size bundan sonra extra bir hak talep edemez.Edersede herhangi bir yaptırımı yoktur.Bu yüzden ayarıpta extra para isterse vermek zordunda değilsiniz.Arkadaşların dediği gibi büyük ihtimalle o para fazla bile gelir.Böyle bir olay bir daha olursa gördüğünüz bir ticari taksiyi durdurun. taksiciler hangi arızanın kaça çıkacağını exper hassasiyetinde söyleyebiliyor.Taksici bir rakam derse fazlasını vermeye gerek yok. Her zaman yanınızda kaza tespit tutanağı bulundurun


    Keser gösteren Serkan kardeşim : aman yahu sen neler yaptın öyle. Sakın ama sakın bu keser olayını huy edinmeyin.

    Başınıza farklı iki olay gelebilir.

    Birisi motorunuza çarptı keser gösterdiniz eğer adam meslekten silah taşıyorsa ( kuyumcu veya para taşıyan banka mutebeti gibi ) ise çat diye sizi vurabilir. Öyle havaya, yere sıkmasına da gerek yok. Direkt atar. Kaçacak yeri varsa meşru müdafadan az para cezasıyla kurtulur. Bir yere sıkıştırıp bunu yaparsanız nefsi müdafadan tamamen kurtulur. Ancak her iki durumdada vurulduğunuzla kalmayıp birde silahlı saldırıdan ceza alırsınız. Burada mahkeme kimin kime çarptığına bakmaz. Ondan sonraki Olayların nasıl geliştiğine bakar.çektim keseri dediğiniz an geçmiş olsun. Hani tesisatçı olsanız ingiliz anahtarı taşırsanız mesleki olarak bir izahı vardır. Ancak bıçak , sivriltilmiş tornavida , falçada veya keserin hiç bir savunulacak tarafı yoktur. Mahkeme gözünüzün yaşına bakmaz.

    İkinci ihtimal. Keseri gören kişi bayıldı. ayılıncada iftira etmek için cebimdeki para yok , çalınmış derse bu sefer gasptan gidersiniz.birde elde keser gösterirken mobese görüntüsü falan çıkarsa yandınız. Sizi kimse kurtaramaz gençliğimiz gider.Şaka değil kardeşim gider.gasp hiç bir şeye benzemez.hiç şakası yoktur. 6 ila -10 yıl arasında yersiniz.birde çete , örgüt adı kullanırsan 15 yıl

    veya adam bayılmadı baktı ki mobese var. çıkartır parayı size elden verir. elinizdeki keserin mobeseye çıktığından emin ise ve parayı cebinize koyup basıp giderseniz. Sonra karakola gider plakanızı verir. sizin için beni gasp etti der. Paketlemekte neymiş , varya size operasyonun ağa babasını yaparlar hemde. Polis için iyi bir gövde gösterisi şekli.

    Gaspta yaralamaya gerek yok. silah göstermek bile suç, cebir kullanmak böyle bir şey. silahı veya silah tanımına uyan aleti göster uzattığı parayı al ve git. Mobesede çıkan görüntü böyleyse hadi ispatla gasp etmediğini . Zaten birde keserle vurursan gasp+kasıtlı adam yaralama ki hiç anlatmayayım.Bunu yaparken 2 veya daha fazla kişiyseniz çıkar amaçlı suç örgütü ki Allah yardımcın olsun.


    Bu yüzden acilen o keserden kurtulun.Bir sorun olursa sözlü anlaşamıyorsanız kaza tutanağı tutun.Bırakımn tekme tokat dalmayı , el kol hareketi yapmadan sakin sakin konuşun.Elden para alıyorsanız bunu mutlaka bir kağıda imza karşılığında alın.Bu paranın kaza hasar bedeli olarak elden alındığını mutlaka belirtin ve karşılıklı imzalayın. Karşı tarafın ehliyetindeki imzayı görmek isteyin aynı imzayı attığından emin olun. Adam gasp etti derse bu sizin kanıtınız. gaspın iftirasıda yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl. Hiç şakası yok bu işlerin. Yoksa biraz uyanık birisi çok fena canınızı yakar. Sırf sizin değil , sapma bir sebepten ceza alırsanız ,tüm ailenizin canı yanar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

    hatırlatma babında ilave yapayım.

    Yıllardır bu ülkede baklava çalan çocuklarla , devleti soyanlar kıyaslaması yapıldı. Devleti soyan müteahhit imzaları başkasına attırdığı için imza sahipleri ceza aldı. Baklava çalan çocuklar aslında baklava çalmadılar. Dükkana girip döner bıçağını kasadaki elemana dayayıp kasada para bulamayınca baklavaları alıp kaçtılar.yapanların çocuk olması veya nakit para yerine baklama çalması bu çocukların açlıktan bunu yaptıklarını insanlara düşündürdü. Birazda olanın içyüzünü bilmeden acıdılar. Ama olay düpedüz gasptır. Gaspta para miktarıda önemli değildir. ister 5 lira olsun isterse 50.000 lira, bu ceza para miktarına göre verilmez. eyleme verilir.çalınan parada olmayabilir.

    Bizlerin en büyük sıkıntısı ülke çoğunluğunun hukuktan haberi olmamasıdır. Deli yürek veya kurtlar vadisi gibi diziler gençleri racon kesmek veya hesap sormak yönünde olumsuz etkilemiştir. bir şey olmaz diye yaptığımız nerdeyse her eylem aslında cezası olan suçtur.Öyle alacağınız vardırda sağlam 3-5 kişi giderizde , çekeriz haydarları , şöyle yaparız böyle yaparız demeyin. Hakim olayı çeteye bağlarsa , hepinize geçmiş olsun. aynı kadro cezaevinde kim suçlu kim haklı diye uzun süre birbirinizi yersiniz.Genel af çıksın diye dualara başlarsınız.

    İster inanın ister inanmayın sokaklara türkürmenin bile belediye kanununa göre cezası var.Memur tutanağı tutarsa adliye davanıza bakar. böyle saçma bir şey olur mu diye isyan etmeyin. Yürürlükte olan kanunu bilmiyor olmanız suçu hafifletmez.

    İşte bu kadar.

    Yetişkin insanlar, sorunlarını hukuk çerçevesinde çözmeli. Hukuk devleti olsaydık... ya da olabilseydik...

  5. #25
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı hakanerdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla ne diyelim, biri diyor ehliyetim yok kaza yaptım, bi taraftan ne ruhsat ne ehliyet ne plaka hiç biri yok geziyorum deniyor, üste böyle durumlarda nasıl davranılır akıl veriliyor... Ben motora binecekken ekipmandan yürüyemez halde, çalıştırmadan ehliyeti, ruhsatı, sigorta poliçesini kontrol etmeden yola çıkamıyorum, bu başlıkta ne yapıyorum....

    6183 sayılı yasada mağdur olduğunuz durum düzenlenmiştir, hacizli araçların noter satışı mümkün fakat bunu, sizin aracın hacizli olduğunu bile bile razı gelmeniz dahilinde yapabiliyorlar.

    Ha ama yok, parayı verdim, motoru aldım, bi ara da üstüme geçiririm diyerekten yola çıkan bir çok mağduriyet belgeseli vardır, hazin biter sonu o hikayeleri iyi bilirim çünkü, buna da cehalet diyorlar.

    Hata bende, cehaletimi mazur görün. Herkesten özür dilerim....


    Satışın yapıldığı gün trafiğe gittim yani öyle bir mantık yok bir ara geçiririm üzerime diye, ehliyetsiz ruhsatsız gezme diye birşey de yok kazayı yaptığım yer evime 3 km ve ben hayatımı motosikletimle kazanıyordum dağıtım yaparak ve dağıtım esnasında motosikletimden indim bir dükkana girdim pat sesini duydum ve motorum yerdeydi yani öyle keyfi bir gezme değil.

    Bilmem hak verirmisiniz ama çok küçük bütçelerle kendi işini yapmak isteyen biri borç harç çin malı bir motosiklet alıyor ve motosiklet hacizli çıkıyor,iyi birde işimide bırakayım tamamen batayım. Benim için hayat o kadar basit değildi malesef.


    Birkan yazdığım yazıya bakıyorum öyle bir hakkım var hemde sonuna kadar,eğer ben orda polis çağırsaydım benim motosikletim otoparka çekilirdi ama bu benim o kazanın suçlusu yapmazdı. Bence sen başkası adına konuşma bu yaptığın genelde yalakalık olarak algılanabilir.Kendin ol ve bırak heres kendi adına konuşsun.


    Deli Çerkes abi çok haklısın ama ben o keseri üstüme kırıp bi şahinden 5 kişi inenler için koymuştum şuanki motosikletimde yok, burada yazmadığım bir olay daha var soldan sağa üzerime kırıp bana açrpan bir fiorino olay tamda polisin önünde olunca mecbur durdu indi beni acile götürdü hasarın neyse ödicem tutanak tutmayalım taksiciyim dedi (fiorinonun sigortası yokmuş daha sonra öğrendim) sonra hasarın parasını istemek için aradım ''benimde arabamın kapısı ezilmiş o nolcak? ödemiyorum bişey'' dedi. Bende dediğin gibi heryerden bir delil var diye önce hastanedeki acilde yapılan müdahele ile ilgili belge aldım ve o gün görev yapan memura ulaşıp şahitlik yapmasını rica ettim kabul etti, mahkemede görüşürüz çarpıp hastaneye atıp kaçmak neymiş bakalım dedim ve param ertesi gün geldi..

    Yani zor bir dünyada yaşıyoruz, 20 lira için insanların karekterleri 180 derece değişebiliyor bu yüzden bir şekilde tabiri caizse ''kendini kurtarmak'' yada ''yolunu bulmak'' gerekiyor bazı şeylerin ama en önemlisi de bu hayatta bence HAKKINI YEDİRTMEMEK.. ben çin malı jinlun için 3 sene mahkemelerde süründüm, herkes kazanamazsın noter satışında haciz durumunu kabul eden imzan var dedi ama ben kazandım çünkü inandım.
    Karadeniz - Giresun.

  6. #26

    Üyelik
    24 Aralık 2012
    Şehir
    istanbul
    Alıntı Deli Çerkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza yapan arkadaş : Brakers . Karşılıklı kaza tespit tutanağı tutmadığınız için çarptığınız kişi size bundan sonra extra bir hak talep edemez.Edersede herhangi bir yaptırımı yoktur.Bu yüzden ayarıpta extra para isterse vermek zordunda değilsiniz.Arkadaşların dediği gibi büyük ihtimalle o para fazla bile gelir.Böyle bir olay bir daha olursa gördüğünüz bir ticari taksiyi durdurun. taksiciler hangi arızanın kaça çıkacağını exper hassasiyetinde söyleyebiliyor.Taksici bir rakam derse fazlasını vermeye gerek yok. Her zaman yanınızda kaza tespit tutanağı bulundurun


    Keser gösteren Serkan kardeşim : aman yahu sen neler yaptın öyle. Sakın ama sakın bu keser olayını huy edinmeyin.

    Başınıza farklı iki olay gelebilir.

    Birisi motorunuza çarptı keser gösterdiniz eğer adam meslekten silah taşıyorsa ( kuyumcu veya para taşıyan banka mutebeti gibi ) ise çat diye sizi vurabilir. Öyle havaya, yere sıkmasına da gerek yok. Direkt atar. Kaçacak yeri varsa meşru müdafadan az para cezasıyla kurtulur. Bir yere sıkıştırıp bunu yaparsanız nefsi müdafadan tamamen kurtulur. Ancak her iki durumdada vurulduğunuzla kalmayıp birde silahlı saldırıdan ceza alırsınız. Burada mahkeme kimin kime çarptığına bakmaz. Ondan sonraki Olayların nasıl geliştiğine bakar.çektim keseri dediğiniz an geçmiş olsun. Hani tesisatçı olsanız ingiliz anahtarı taşırsanız mesleki olarak bir izahı vardır. Ancak bıçak , sivriltilmiş tornavida , falçada veya keserin hiç bir savunulacak tarafı yoktur. Mahkeme gözünüzün yaşına bakmaz.

    İkinci ihtimal. Keseri gören kişi bayıldı. ayılıncada iftira etmek için cebimdeki para yok , çalınmış derse bu sefer gasptan gidersiniz.birde elde keser gösterirken mobese görüntüsü falan çıkarsa yandınız. Sizi kimse kurtaramaz gençliğimiz gider.Şaka değil kardeşim gider.gasp hiç bir şeye benzemez.hiç şakası yoktur. 6 ila -10 yıl arasında yersiniz.birde çete , örgüt adı kullanırsan 15 yıl

    veya adam bayılmadı baktı ki mobese var. çıkartır parayı size elden verir. elinizdeki keserin mobeseye çıktığından emin ise ve parayı cebinize koyup basıp giderseniz. Sonra karakola gider plakanızı verir. sizin için beni gasp etti der. Paketlemekte neymiş , varya size operasyonun ağa babasını yaparlar hemde. Polis için iyi bir gövde gösterisi şekli.

    Gaspta yaralamaya gerek yok. silah göstermek bile suç, cebir kullanmak böyle bir şey. silahı veya silah tanımına uyan aleti göster uzattığı parayı al ve git. Mobesede çıkan görüntü böyleyse hadi ispatla gasp etmediğini . Zaten birde keserle vurursan gasp+kasıtlı adam yaralama ki hiç anlatmayayım.Bunu yaparken 2 veya daha fazla kişiyseniz çıkar amaçlı suç örgütü ki Allah yardımcın olsun.


    Bu yüzden acilen o keserden kurtulun.Bir sorun olursa sözlü anlaşamıyorsanız kaza tutanağı tutun.Bırakımn tekme tokat dalmayı , el kol hareketi yapmadan sakin sakin konuşun.Elden para alıyorsanız bunu mutlaka bir kağıda imza karşılığında alın.Bu paranın kaza hasar bedeli olarak elden alındığını mutlaka belirtin ve karşılıklı imzalayın. Karşı tarafın ehliyetindeki imzayı görmek isteyin aynı imzayı attığından emin olun. Adam gasp etti derse bu sizin kanıtınız. gaspın iftirasıda yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl. Hiç şakası yok bu işlerin. Yoksa biraz uyanık birisi çok fena canınızı yakar. Sırf sizin değil , sapma bir sebepten ceza alırsanız ,tüm ailenizin canı yanar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

    hatırlatma babında ilave yapayım.

    Yıllardır bu ülkede baklava çalan çocuklarla , devleti soyanlar kıyaslaması yapıldı. Devleti soyan müteahhit imzaları başkasına attırdığı için imza sahipleri ceza aldı. Baklava çalan çocuklar aslında baklava çalmadılar. Dükkana girip döner bıçağını kasadaki elemana dayayıp kasada para bulamayınca baklavaları alıp kaçtılar.yapanların çocuk olması veya nakit para yerine baklama çalması bu çocukların açlıktan bunu yaptıklarını insanlara düşündürdü. Birazda olanın içyüzünü bilmeden acıdılar. Ama olay düpedüz gasptır. Gaspta para miktarıda önemli değildir. ister 5 lira olsun isterse 50.000 lira, bu ceza para miktarına göre verilmez. eyleme verilir.çalınan parada olmayabilir.

    Bizlerin en büyük sıkıntısı ülke çoğunluğunun hukuktan haberi olmamasıdır. Deli yürek veya kurtlar vadisi gibi diziler gençleri racon kesmek veya hesap sormak yönünde olumsuz etkilemiştir. bir şey olmaz diye yaptığımız nerdeyse her eylem aslında cezası olan suçtur.Öyle alacağınız vardırda sağlam 3-5 kişi giderizde , çekeriz haydarları , şöyle yaparız böyle yaparız demeyin. Hakim olayı çeteye bağlarsa , hepinize geçmiş olsun. aynı kadro cezaevinde kim suçlu kim haklı diye uzun süre birbirinizi yersiniz.Genel af çıksın diye dualara başlarsınız.

    İster inanın ister inanmayın sokaklara türkürmenin bile belediye kanununa göre cezası var.Memur tutanağı tutarsa adliye davanıza bakar. böyle saçma bir şey olur mu diye isyan etmeyin. Yürürlükte olan kanunu bilmiyor olmanız suçu hafifletmez.
    Abi bu ülkede senin gibiler olduğu sürece her zaman umut var...

  7. #27
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    ben keser ile haklı çıkan arkadaşta kaldım.

    toparlamaya çalışayım. ehliyetsiz çıkma kardeşim, haklıyken haksız duruma düşersin. daha da kötüsü başıan bir şey gelince ehliyetin olmadığından sanırlar.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

  8. #28

    Üyelik
    06 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı Brakers adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten büyük bir ders oldu. Önümde ki 1-2 sene binmemeyi düşünüyorum bu korku yetti.
    En fazla 3-4 ay sonra bir şey olmaz diyerek tekrar bineceksin eminim..
    hellboys ve emresk bunu beğendiler.

  9. #29
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Alıntı astorojna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bu sitede bas bas bağırırken o bilmiş arkadaşlar bilmiş bilmiş konuşuyolardı gelsinler bakalım bu konuyada yorumlarını yazsınlar geçmiş olsun kardeşim o adamın numaranı alma amacı bence daha sonra arayıp masraf 300 tl tuttu deyip senden para koparmaya çalışabilir kendini ezdirme babana mutlaka konudan bahset bak sen ne kadar efendi sürsende bela seni buluyo bu işin ara sokağı yan sokağı yok kaza heryerde olur
    Çok doğru cevap. Eğer bundan sonra adamlara kendini haraca bağlatmak istemiyorsan konuyu babana anlat. Veya en azından bir büyüğün olan annene. Bu kişiler muhtemelen senin karşına tekrar çıkarak masrafın fazla gittiğini iddia ederek tekrardan para isteyeceklerdir. Şu anda babana açmaya cesaretin yok ise de sana tekrar telefon açtıklarında konuyu baba ilettim. Ben artık kendi başıma hareket edemem diyerek o zaman babanı devreye sokarsan daha iyi olacaktır kanısındayım.
    " Aslanların terk ettiği diyarı çakallar istila eder"

  10. #30

    Üyelik
    29 Kasım 2012
    Şehir
    İSTANBUL-Eskişehir
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE 2013
    Kardeşim öncelikle babana bu durumdan bahset. Masraflar için 150tl çok rahat yeter hatta artar diye düşünüyorum. Sonraki ilk işinde ehliyet almak olmalı.Bi arkadaş yazmış söylesek dinlemiycektin dikkatli sürüyodum vs.. diycektin yazmış çok haklı BİR MUSUBET BİN NASİHATTAN İYİDİR. çok daha kötü bi durumda da kalabilirdin bence senin için önemli bi tecrübe olmuş bu olay.

    serk21 hocam tabiki hakkını arıycaksın ama keserle silahla hak hukuk aranmaz. Polis-hakim niye var bu ülkede. Haklı siz olduktan sonra zaten zararını vermek zorunda o kişi. Gün gelir karşındakinde de tabanca olur sonra tartış tartışabilirsen kim haklı kim haksız. Herkes kendine göre haklı çıkar ama buna karar vermesi gereken adli makamlar ara polisi iş senden çıksın ama bunun içinde haklı olman gerek tabi. Keşke almadan önce aracı sorduraydın.

    deli çerkes : Helal abi


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)