Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

"Formula 1'e ihtiyacımız yok"

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
     
    Uçar, Formula 1 yarışmalarının yapıldığı İstanbul Park'ın bazı kesimlerce ölü yatırım olarak görüldüğünü bunun ise Bernie Ecclestone'nin orasını Türk insanına uzay üssü gibi göstererek, yasak bölge haline getirmesinden kaynaklandığı söyledi.

    Spor Toto Teşkilat Başkanı da olan Bekir Yunus Uçar, Formula 1 Türkiye Grand Prix'inin gerçekleştirildiği İstanbul Park'ta temmuz ayında Motoksiklet Federasyonu olarak yarışma düzenleyeceklerini söyledi. Formula 1 yarışmasının 2 ay öncesi ve sonrasına başka yarışmaya izin verilmediğini anlatan Uçar, ''Türkiye'nin gelecek yıl takvimde yer almasına yönelik İstanbul Park ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. İyi bir neticeye bağlanmasını istiyoruz. Bizim gayretimiz İstanbul Park'tan Türk sporcuların yüzde 100 olarak yararlanabilmesini sağlamak'' diye konuştu.

    İstanbul Ticaret Odası'nın bu yönde olumlu yaklaşımların bulunduğunu ifade eden Uçar, ''İstanbul Park, değerlendirilemediği sürece ölü yatırım. Türkiye çapında büyük bir ülke için bu ebatta bir tesis yatırımı çok çok küçük. Kesinlikle ölü bir yatırım değil. Ama bazı kesimlerce ölü yatırım olarak görülüyor. Bir strateji hatası yapıldı. Bunu da şu an yarışın Türkiye'de kalması için adeta çırpınan Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone yaptı. Orayı Türk insanına kapatmakla, orayı Türk insanına uzay üssü gibi göstermekle, orayı izole edilmiş yasak bölge haline getirmekle hatayı başta kendisi yaptı'' dedi.

    ''FORMULA 1 TÜRKİYE İÇİN BİR SPOR ORGANİZASYONU DEĞİL''
    Uçar, İstanbul Park'ın kapılarının zamanında herkese açılmış olsaydı, bugün Formula 1'in Türkiye'de kalıp kalmayacağı yönünde basit bir tartışmanın da yaşanmayacağını belirterek, şöyle konuştu:

    ''Türk insanının benimsediği tesiste yapılacak her organizasyon çok sıcak, akıllara mantıklı gelecekti. İçinde bir Türk sporcu, Türk takımı olmadığı için ya da pistte dönen Türk bayrağı olmadığı için Formula 1 organizasyonu, Türkiye için bir spor organizasyonu değil. Bu bir dünyaca genelliği olan tanıtım organizasyonu. En azından Formula 1'in İstanbul yarışı için 6-7 yılda içine bir Türk takımı adapte edilseydi, bu tartışmalar bugün yaşanmazdı. Moto GP'nin ilk organizasyonunda merhum Sinan Sofuoğlu için Moto2 kategorisinde yarışma hakkı istemiştik ve bu hakkı da tanımışlardı. Bir organizasyonun insanlara sıcak gelmesi, kendinizden birisinin organizasyonda olmasındandır.''

    ''FORMULA 1'E İHTİYACIMIZ YOK''
    ''Sadece İstanbul'a, Türkiye'ye para gözüyle bakıldığı için bu tartışmalar yaşandı'' diyen Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bernie Ecclestone, bugünde Türkiye'de kalması için ciddi paralar istiyor. Bir taraftan da pazarlığa açık olduğunun sinyalini veriyor. Türkiye'nin bu paraları verip de bu tanıtımı yapmaya ihtiyacı var mı? 8 yıl önce vardı ama şu an Türkiye, böyle tanıtım aşamasını geçti. Formula 1'in İstanbul'u, Türkiye'yi tanıtımına katkısını kimse inkar edemez. Ama spora, Türk sporcusuna katkısı yok. Biz bugün olimpiyatlara adayız. Olimpiyatların en güçlü adayının Avrupa, dünya futbol şampiyonasını, Akdeniz oyunlarını yapar mısınız diye rica edildiği, çıtanın yükseldiği bir dönemde bizim bu Formula 1 organizasyonuna ihtiyacımızdan kimsenin söz etmesi mantıklı gelmiyor.''

    ''ARTIK YETER DİYEBİLECEĞİMİZ TEK ORGANİZASYON, OLİMPİYATLAR''
    Türkiye'nin daha önce aldığı organizasyonlarda neleri, nasıl ve ne güzel yapabileceğini ispatladığını dile getiren Uçar, ''Artık İstanbul üzerinden marka değeri oluşturduk. İstanbul'a gelecek organizasyonlarda da artık bizim nazlanmamız çok doğal. Formula 1 yarışmaları dünyaca ünlüdür, mükemmeldir diyerek bize 26 milyon dolara vermeye çalışmaları doğru gelmiyor. Artık bizim hedefimiz çok büyüdü. Hedefimiz artık olimpiyatlar. Artık ''bize yeter'' diyebileceğimiz olimpiyatların dışında organizasyon göremiyorum'' diye konuştu.

    Uçar, Bernie Ecclestone'nin İstanbul Park üzerindeki hegemonyayı bırakması durumunda buraya yönelik güzel düşüncelerinin bulunduğunu ifade ederek, ''Burada ulusal ve uluslararası birçok organizasyon yapabiliriz. Burası sadece otomobil, motosiklet değil, atletizm dahil birçok branşın yanı sıra spor fuarı ve eğitim alanı gibi çeşitli spor organizasyonunun yuvası haline gelebilir'' dedi.

    Kaynak:HT


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    bence çok doğru tespitler. umarım istanbulpark sonunda türk sporcusunun kullanımına açılır...

  3. #3
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bu işin doğrusu hem Türk sporcusunun girmesi, hem de F1'in gelmesidir. İstanbul park safkan bir Formula 1 pisti. Tasarımı yapılırken herşeyi F1'e göre düşünülmüştür. Türk sporcusunun bu piste girememesini kabul edilemez bulduğum gibi böyle bir pistte F1'in yapılmamasını da saçma bulurum.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  4. #4
    Isaac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2008
    Şehir
    YediTepeliŞehir
    Motosikleti
    Yayayayayaya.....
    "Formula 1'eihtiyacımız yok, orayı panayıra çeviririz yine döndürürüz mekanı."

    Motorsporlarına da sanata olan bakışımız gibi tüccar zihniyetiyle yaklaşırsak, olmaz...

  5. #5
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Konu hakkındaki bu kadar saçma bir savın bu mevkideki birinden gelmesine de ben anlam veremedim açıkçası...

    8 sene önce yerin dibindeyken, şimdi herşeyi aşmış bitirmişiz de tanıtım alanlarından çekilelim, dünya çapındaki organizasyonların hiçbirine de dahil olmayalım, ülkemizin en büyük turizm kozlarından birini sadece Türk takımı yok diye elimizin tersiyle itelim derdindeyiz...

    Formula 1'de Türk takımı, sporcusu olmadığı gibi Bulgar, Yunan, Romen..vs takımı veya sporcusu da yok, ama kaç yıldır İstanbul Park'ı Türk nüfustan kat kat fazlasıyla bu milletler dolduruyor ve fırsat kolluyorlar Türkiye'den organizasyonun çekilmesiyle kendilerine bir düzenleme fırsatı çıkacağı umuduyla... Bizim hala konunun en yetkili muhattabı sayılabilecek görevlilerimiz bir şeyleri inkar etme peşindeler.

    Kimse yıllar önce yapılan bir hatayla bu pisti ne şekilde nasıl basit oyunlar ve tuzaklarla kaptırdığımızı, neye yol açtığımızı, sebep olduğumuzu araştırıp çözmeye çalışmıyor da; aksine bir yanlış daha yapalım eskisi o kadar göze batmasın gibi bir düşünceyi takip ederek daha saçma bir yol izlemek seçiliyor.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  6. #6

    Üyelik
    12 Şubat 2011
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Acaba niye 8 senenin vurgusunu yaptı merak ediyorum yoksa siyasi bir noktaya mı dikkat çekmek için Bir de Atletizm dalının böyle taşıt pistinde ne işi var açıkçası onu çok merak ettim asfalt pist koşusu geliyooor

  7. #7
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Bir de ölü yatırım değil demez mi...

    Madem bu pisti her yönüyle değerlendirmek istiyordunuz neden formula 1 dışındaki motor sporlarının yapılabilmesi için girişimler pist inşaa edilirken yapılmadı?

    Motor sporlarına ilgi duyulan ülkemizde bu pistte sporcu yetiştirilmesi için neden gerekli alt yapı hazırlanmadı?

    8 yıl deniyor. 8 yıl önce 8 yaşında çocukları herhangi bir dalda eğitmeye başlasalardı bugün 16 yaşında canavar gibi yarışçılarımız olabilirdi.

    Bal gibi ölü yatırım, rock festivali yapılacak bir boş alan daha.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  8. #8
    bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Motosikleti
    x evo 400
    8 yıl demesiyle siyası bir atıf olduğunu izlenimine kapılmak gayet normal ve hatta bu tip kurumların başındaki insanların rüzgar gülü misali olmasıda normal.İşin içinde samimiyetsiz bir çok iş ve kişi var.Burnunun dibindeki yarışa gitmeyip,yapılacak ilk yunanistan veya rusya gp sine valizlerini toplayıp gidecek olanlar, bilet fiyatları dünya standartında deyip, o standarta gelir dağılımı yapamayanlar gibi.Dünya kupası ve avrupa şampiyonasına yıllarca katılamadığımız halde oturup maçları seyretmemişiz gibi, işi birde milli konuma getirmeye çalışıyorlar.Seyredilecek bir organizasyon düzenle bak nasıl izleniyor.İstanbulda olimpiyat düzenlemekten bahsediyor,her branşında sporcumuz olmayacağına göre demek ki kimse izlemeyecek.Formula bir ihtiyaçmıdır,yoksa düzenleyen ülkeler arasında olmak, o klasmanda yer almak önemlimidir.İspanyada yılda 2 kez yarış düzenleniyor,birtanesini fransanın elinden aldılar, çokmu ihtiyaçları var.

  9. #9
    gaddar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2006
    FORMULA 1 de Türk takımı olsaydı mı? İşte bu ağlanacak halimize gülünür, formula 1 de takımın olması için önce bir otomobil üretmek lazım, yada bir otomobilin mühendislik açıdan geliştirecek teknolojiye sahip ol sonra 100 yıllık dünya devlerinin arasına girecek kadar kendini geliştirde öyle formula takımı de. PPPEEHH TOTOCU EMMİLER 17000RPM FORMULA1 TAKIMINDAN BAHSEDİYOR. Daha adam gibi 125 cc cik bir motorumuz yok çinli çakmalar hariç ne formulası.

    FORMULA1 giderse istanbul park çöp olur çünkü orada herhangi bir icraat yapacak kurum yok motosiklet federasyonu falan dahil. Ancak dernekler yıllık toplantılarını yapıp mangal partisi düzenler arada birde gazcı abiler gelip bi sitires atarlar o kadar.
    İkiteker Gaddar Davut
    Her zaman gerçeği söyler ne kadar acı olsada......

  10. #10
    erimozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı gaddar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    FORMULA 1 de Türk takımı olsaydı mı? İşte bu ağlanacak halimize gülünür, formula 1 de takımın olması için önce bir otomobil üretmek lazım, yada bir otomobilin mühendislik açıdan geliştirecek teknolojiye sahip ol sonra 100 yıllık dünya devlerinin arasına girecek kadar kendini geliştirde öyle formula takımı de. PPPEEHH TOTOCU EMMİLER 17000RPM FORMULA1 TAKIMINDAN BAHSEDİYOR. Daha adam gibi 125 cc cik bir motorumuz yok çinli çakmalar hariç ne formulası.

    FORMULA1 giderse istanbul park çöp olur çünkü orada herhangi bir icraat yapacak kurum yok motosiklet federasyonu falan dahil. Ancak dernekler yıllık toplantılarını yapıp mangal partisi düzenler arada birde gazcı abiler gelip bi sitires atarlar o kadar.
    Öğrenciler arası yarışlarda kullanılan formula aracını biz ürettik zaten, mühendisliğiyle üretimiyle motoru hariç olmak üzere bize ait. Şuan yeterli teknolojimiz ve imkanımız var, hem formula 1 aracı üretmek için, hem de piyasada tutulan lüks ve orta sınıflara uygun adam gibi otomobil de üretebilecek durumdayız. İstanbul Teknik Üniversitesindeki başta hocalarımız olmak üzere yüksek lisans ve doktora öğrencileri de dahil olmak üzere Otomobil üretecek bilgi ve beceriye sahip bir sürü mühendisimiz var.(Sadece bizim okuldan bahsediyorum, ODTÜ, YTÜ gibi kurumlarda da mevcuttur) Neden üretemiyoruz ben söyleyim.Devletin kaynak ayırmadığı, ve gümrükten gelen araçlardan cebine indirdiği paraları sonlandırmak istemediğinden böyle bir durumdayız. Zamanında devrim projesi bile saçma sapan bir sebepten ötürü rafa kaldırılmıştı hatırlatırım.
    ---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
    2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
    2010- ? ITU Formula SAE Takımı

  11. #11
    gaddar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2006
    Alıntı erimozel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öğrenciler arası yarışlarda kullanılan formula aracını biz ürettik zaten, mühendisliğiyle üretimiyle motoru hariç olmak üzere bize ait.
    Yani düşünün motoru hariç diyorsunuz neden? esas teknoloji orada, üniversiteler arası bir yarışta kullanılan basit bir aracın motorunu dahi üretemiyoruz işte! siz de söylüyorsunuz. Gerçek ama acı, kaldı ki yukarıda bahsi geçen formula1 ile sizin bahsettiklerinizin alakası yok. Araba üretebilecek kapasite olmamız istesek yarın üretebiliyor olmamız, yinede F1 takımı yada arabası üreteceğimiz anlamına gelmez gelmesi için o üretemediğimiz arabaları üretmeye başlayıp teknolojimizi F1 seviyesine çıkarmamız dolayısı ile min.50 sene ye ihtiyacımız var. Şu anda F1 de kullanılan teknolojilerinin çoğunun sır olduğunu düşünürseniz demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
    İyi çalışmalar

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:14 ----------

    Bu arada öğrencilerin ve üniversitlerin şuanda geldiği nokta eskiye nazaran 100 kat iyi farkındayım.
    Itu formula takımınıda tebrik ve takdir ediyorum, motoru kendiniz üretmediniz derken illaki sıfırdan motor üretin demiyorum sonuç itibarı ile Türkiyede üretilen yerli bir motor kullanmamışsınız. Yani sanayimiz henüz o seviyede değil gerçek olan bu. Yoksa elbetteki imkan verilse üretemeyeceğimiz şey yok.
    Üretememizin direkt devlet le alakası da yok bence,(en azından son30 yıldır)
    özel sektör üretmeye değil hazıra konmaya alışmış yıllarca italyanın fransanın çöplerini araba diye sattılar neden üretmediler, neden 74 fiat teknolojisinden ileri gidemedik, parada vardı adamlarda, içlerinde kendi teknolojimizi geliştirelim kendi araba markamız olsun kendimiz üretelim diyen vatansever çıkmadı. Üretenide üretmeye teşebüss edenide alaşağı ettiler. Yabancı sermayenin güdümündeki bir yerli sanayi den de ancak kuş çıktı.

    İyi çalışmalar
    İkiteker Gaddar Davut
    Her zaman gerçeği söyler ne kadar acı olsada......


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)