Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 891011 SonuncuSonuncu

MKSF'den Altın Elbiseli Adam'a Tepki !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #181
    banno1957 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Motoran Xv 250(Satıldı) - Yamaha R25
    Her ne olursa olsun Barkın'ın yanındayız. Bu sözde federasyon başkanı şimdiye kadar ne yapmışta çıkıp Barkın'a laf söylüyor ? Barkının verdiği emeklerin %1 ini vermemiş bir şeyler söyleyebileceğini sanıyor , videoyu izlemedim bile , gerekli görmüyorum da izlemeyede.
    mgokhan57 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #182
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Ah babuşşş


    Başkanın videosunu izlediğim an,

    Barkın abinin bizi karalamaya çalışanlar hep olacak.sövenler hep olacak dediğini duyar gibi olmuştum.keza malum sitede canlı yayında aynısını duyana kadar.
    mgokhan57 bunu beğendi.

  3. #183
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Kesinlikle ikisinide çok sıcak kanlı, iyi niyetli bulmuyorum ama ve lakin;
    Biri elinden geldiğince gençlere birşeyler aşılamaya çalışan. Motor severlere birşeyler katmaktan zevk alan ve bunla hayatını sürdüren.
    Diğeri ise bu insanı aşağılayan, küçük göstermeye çalışan fakat hiç birimizin görmediği, kimseye faydası olmayan biri. X marka ürünü git şurdan al, burdan al diyen adamın kazancını sorgulamam ben. Emek veriyorsa kazansın. Birinin emeğinin hakkını alması hepimizi mutlu etmeli. AEA aşağıdaki kişiyi hedef göstermedi aşağılamadı, sadece amaçlarına ulaşamadıklarını ve yaptıklarını kendi çıkarları doğrultusunda olduğunu ifade etti. Haklı! Madem MKSF başkanısın, fuara ücretsiz gitmeyi değil bilet fiyatlarının inmesi için çaba sarfet. Başkanı olduğun kurumu kendin ve çevren için değil motorseverler için kullan. Öyle kabadayılık taslayarak, 9 dakikanın tamamını bir insanı olumsuz yorumlayarak olmuyor.
    mgokhan57 bunu beğendi.

  4. #184
    hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2016
    Şehir
    İzmir
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşin içine para girdi bir hafta önce gömdüğü motoru sponsoru olduktan sonra yere göğe koyamadı Kapitalizmin 4 tekerinden biri oldu kurye eğitimi için video çekiyoruz dedi gitti bir firmanın reklamını yaptı nasıl daha iyi kurye çalışanı oluru anlattı gerçi anlatmaktan çok firma sahibinin isteklerini çalışanlara empoze etmeye çalıştı.
    Mesele para kazanmasında değil ama kazanırken insanları kandırmaya başladı şu zincir iyidir harikadır kesilmez hoopp motorunu çaldılar kesilmez dediği zinciri peynir gibi kestiler. şimdi yeni bir sponsor bulmuş onun reklamını yapıyor balon yakında patlar ben bu elemanı 100 numaralı adama benzeticem ama orda 100 numaralı adam kandırılıyordu burda ise tam tersi. denildiği gibi izlemeyin yada ilk videolarını izlesin izleyecek olan eskiden boş konuşmazdı hakkını vermek lazım.
    Yazdıklarında kritik yanlışlar var. Bence bir bak. Bilmiyor olabilirsin Koskoca bir emeği bu şekilde harcamadan önce empati yapmakta fayda var.

    Art niyet varsa o ayrı tabi.
    mgokhan57 bunu beğendi.

  5. #185
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı hattoi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarında kritik yanlışlar var. Bence bir bak. Bilmiyor olabilirsin Koskoca bir emeği bu şekilde harcamadan önce empati yapmakta fayda var.

    Art niyet varsa o ayrı tabi.
    mesela nedir ?
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

  6. #186
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesela nedir ?
    http://www.motosiklet.net/forum/son-...ml#post4111490
    Ducati 1198SP _ RedLove

  7. #187

    Üyelik
    03 Nisan 2014
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    250 X-Treme Enduro
    aynen katılıyorum. fuar muar konuyu bilemem kim haklı haksız ama AEA haksız da olsa haklıdır. ya 35. alttaki ergen in videoyuda izlemedim. diss atmış heralde

    Alıntı Gassal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üslup konusu kendi aralarında ki mevzu beni alakadar etmez.Birbirlerini mahkemeyemi verirler ne yaparlar bilmem.Ben icraata bakarım.35 yaşına giricem 4 senedir motosikletle ilgiliyim ama başkanı hayatımda görmedim duymadım.Hatta böyle bir federasyon olduğundan bile haberim yok.Ancak 4 senedir AEA yı dinlerim severim motosiklet konusunda kendisini otorite kabul ederim.Ne ögrendiysem onun sayesinde ve onun verdiği fikirler sayesinde öğrendim. Yanlış hatırlamıyorsam AEA ilk videosunu 2007 de yükledi YBR 125 di.O zaman bu başkan ne yapıyormuş merak ettim.Artı reklam alıyormuş.Alacak tabi adamın işi bu taşmı yesin adam.Fuarda şahit oldum kaç kişiye de iş verdi ekmek sahibi yaptı bu adam.Birde 13 15 yaş arası çocuklara konusuyo demiş 35 yaşındayım hala dinliyorum AEA yı.Bunlar benim şahsi düsüncemdir. Başta desigim gibi İkisinin arasındaki muhabbet ikisini ilgilendirir.Saygılar

  8. #188
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı HE1SENBERG adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen katılıyorum. fuar muar konuyu bilemem kim haklı haksız ama AEA haksız da olsa haklıdır. ya 35. alttaki ergen in videoyuda izlemedim. diss atmış heralde
    Ben AEA'yi desteklemekle birlikte bu yaklaşıma da katılmıyorum. Haklı eleştiriler AEA'yı daha iyi yapar. "AEA ne yapsa haklıdır" yaklaşımı zamanla ilk başta kendisine, sonuçta da izleyici kitlesine zarar verir. Haksizsa haksız denmeli, yanlış yapıyorsa söylenmeli. Yoksa yerinde sayar. Zamanla da kötüleşir.

    Ben kendisini desteklediğim için eleştiriyorum. Daha iyi olsun diye. Bir çokları da yazdıklarımı yanlış anlayıp geydirmeye başlıyor AEA'ya... Acaip taraf tutuyoruz. Doğruyu yanlışı görmüyor gözümüz. İnsanları ya yüceltiyoruz, ya yerin dibine batırıyoruz. Sonuçta hepsi insan. Hepimizin bir sürü zaafları var. Ülke olarak içine düştüğümüz siyasi, ekonomik ve hukuksal çıkmazı da kısmen buna borçluyuz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemiyoruz. Büyük hata.

    Bakın bu tepkilerden sonra yanına kim gelirse gelsin o kadar rahat konuşmayacaktır Barkın. Her kimle konuşuyorsa kamera karşısında daha dikkatli olacaktır. Olması da lazım.

  9. #189

    Üyelik
    05 Eylül 2016
    Elmayla Armut karşılaştırılıyor. Barkın bu işi para için yapan bir esnaf. Adam parayı görünce yalana da başvurabilir ve bunu 'ekmek parası napalım abi' diye haklıymış gibi savunabilir. Çünkü memlekette taksiler de trafiği mahvediyor ve durdurup sen ne yapıyorsun dediğimizde ekmek parası abi napalım diyor ve herkes de taksiciyi trafik kurallarına uymadığı için kınamıyor. öyle olduğu için de taksici ekmek parası için her türlü trafik terörünü kendine hak biliyor. Barkın da bir esnaf olduğu için ve para için bazı markaları beğenmiyor ve bunu da 'bu markayla iyi değiliz' diye kendi ağzıyla zaten itiraf ediyor. O marka da karalanmaya zaten tahammül edemiyor. Çünkü kötülenmek yerine sadece reklam pastasını Barkın a kaydiracak.Parayi veriyor ve Barkın da markayı gülümseyerek anlatmaya başlıyor, iki de bir cümle arasına o markayı sokup adını geçiriyor. Marka adını boş boş konuşamayacağı için viraj videosu, fren videosu, zincir temizleme videosu çekiyor. Araya reklam almak için bu videoları çekiyor. Yoksa kimse seyretmez. Maksat reklam almak olduğu için herşey mubah. Zaten amacı motor camiasına hizmet etmek değil. Kendi deyimiyle 'sakalı kapmak'. O sebeple o lastik markası para verirse sakalı kapmak için markayı övmek ahlaki değil ama bu oluyor. Bunu Barkın birçok konuda yaptı. Motosiklet kulüpleri ise başka motivasyonlara sahip kuruluşlar. Bunlar kendi zevkleri için iletişim kuruyorlar. Amacı motorla gezmek olan bu adamlar toplanıp bazı konularda sadece motorla gezmeye hizmet etmek için birlik oluyorlar. Burada işin içine reklam pastası girmiyor. o sebeple menfaat doğmadığı için sakalı kapma yarışı yok. Bu da onların markalar konusundaki yargılarını kirletmemelerine sebep oluyor. Sakal yoksa yalan yok. Markayı kafanıza işlemek için gereksiz marka lafları etmek yok.

  10. #190
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı МОТОRCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elmayla Armut karşılaştırılıyor. Barkın bu işi para için yapan bir esnaf. Adam parayı görünce yalana da başvurabilir ve bunu 'ekmek parası napalım abi' diye haklıymış gibi savunabilir.
    ...
    Sakal yoksa yalan yok. Markayı kafanıza işlemek için gereksiz marka lafları etmek yok.
    Barkın çalışıyor, ortaya bir şey koyuyor. Bunun parası nereden gelecek? Video başına para istese verir misiniz? Başkaları verir mi? Yürür mü o iş?

    Gerçek şu ki dünyada böyle yürüyor bu iş. Koskoca Car & Driver dergisi bile reklamla yürüyor. Yıllık abone ücreti posta masrafını karşılıyor anca. Okuyucu ve sponsor beklentileri arasindaki dengeyi iyi koruyor. Çünkü para için yalan yazsa, itibarı zedelenir. Okuyucu kaybeder. Ancak tamamen keyfi ve sorumsuz davranması da mümkün değil. Velhasıl dengeyi koruyup ne demek istediklerini uygun bir dille anlatıyorlar, okuyucu da gayet net anlıyor.

    Bu yazdıklarımı Barkın bilmiyor olamaz. Adamın işi o. Bazı arkadaşlar tutarsızlıklar yazmış, çok araştırmadım. Her yaptığını da takip etmiyorum açıkçası. Ancak incelemelerini izliyorum. Çok ciddi bir sorun görmedim şimdilik.

    AEA pozitif bir değer katıyor Türk motosiklet camiasına bence. Söylediği yalan varsa ifşa edin, yanlış varsa belirtin, eksikleri varsa eleştirin. Ama "sponsorluk almasın" demek AEA olmasın demek, mantıklı bir beklenti değil, dünya öyle işlemiyor çünkü.
    hattoi ve Salurbey bunu beğendiler.

  11. #191

    Üyelik
    05 Eylül 2016
    Sponsorluk kurumu meslek ahlakının ahlakın çözülmesi için en geçerli gerekçedir. Dünya sponsorlukla yürüyor, biz de dünyayı kopyalamalıyız anlayışı yüzünden memlekette marka şakşakçıları ucuzluğu doğarsa ahlak bir yere konur. Çünkü bizim gibi ortadoğu ülkelerindeki zihniyetler sponsorlukla ahlaki değerler arasındaki dengeyi korumayı maalesef bilemiyor. Örneği ortada! Reklam pastası için marka kayırmak bu işin batıdaki gibi yapılmadığını gösteriyor. Zaten youtube gibi kontrolsüz bir ortamda yapılan yayınlar bu kolaycılığı getirdiği için marka kayırılıyor. Mesele sponsorlar olmasın değildir. Mesele sponsorların çarpık para kazanma zihniyeti olan insanlarla kontrolsüz platformlarda yayın yaptırarak kendilerini olduklarından farklı gösterebilmelerinin yanlış olduğunu görmektir.

  12. #192
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı МОТОRCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sponsorluk kurumu meslek ahlakının ahlakın çözülmesi için en geçerli gerekçedir. Dünya sponsorlukla yürüyor, biz de dünyayı kopyalamalıyız anlayışı yüzünden memlekette marka şakşakçıları ucuzluğu doğarsa ahlak bir yere konur. Çünkü bizim gibi ortadoğu ülkelerindeki zihniyetler sponsorlukla ahlaki değerler arasındaki dengeyi korumayı maalesef bilemiyor. Örneği ortada! Reklam pastası için marka kayırmak bu işin batıdaki gibi yapılmadığını gösteriyor. Zaten youtube gibi kontrolsüz bir ortamda yapılan yayınlar bu kolaycılığı getirdiği için marka kayırılıyor. Mesele sponsorlar olmasın değildir. Mesele sponsorların çarpık para kazanma zihniyeti olan insanlarla kontrolsüz platformlarda yayın yaptırarak kendilerini olduklarından farklı gösterebilmelerinin yanlış olduğunu görmektir.
    Bu noktada sorun yine hepimizde bence... Populizmin prim yaptigi toplulukta bu tip carpikliklari engellemek mumkun degil. Anca yasaklarsiniz. O da hic bir zaman cozum degil.

    Bence sponsorluk kurumu yuzunden meslek ahlaki cozulmez, ahlak bir yere konmaz. Bilakis, zaten bastan beri eksik olan ahlak (veya etik seviye), sponsorluk kurumunu da suistimal eder, diger baska bir cok seyi ettigi gibi. Tavuk mu yumurtadan, yumurta mi tavuktan?

    Yani biz neysek AEA da o. Sonucta icimizden cikti, piyasasi da biziz.

    Nedense kendimi siyasetten bahsediyomus gibi hissettim bi an...
    espresso bunu beğendi.

  13. #193

    Üyelik
    21 Aralık 2016
    motosiklet hacmine göre adam olunmaz tabiki ancak boş vakit sahiplerine göre her AEA'yı sevenler ve sevmeyenlerin ortak yönleri şunlar:

    AeA Sevip savunanlar: yaş aralığı 11-17, motorsuz ya da cg125 cup 100 sahibi, boş vakit olup internette herkese küfür eden,fanatik,faydasız güruh.

    Aea sevmeyenler: 20-60 yaş arası, motosiklet kullanmayı iyi bilen,en az 250cc iyi bir marka motora sahip olan, iş ve meslek sahibi, internette tartışmayacak kesim. Heleki BMW'ci selamsız tayfası ve ukala racingçi tayfa aea'yı yakalasa dövecek gibi konuşuyorlar


    ben aea'ya gıcık değilim, şebeklik yapıp güldürüyor beni şahsen, ona savaş açanlara da gülüyorum,hunharca savunanlara da, iyiki aea var komik gündem oluyo memlekette, bazı hal tavrı itici ve taraflı olsada ben denk geldikçe açıp gülüyorum maymunluklarına, bence devam etsin
    hyanax100 bunu beğendi.

  14. #194
    siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul - Bahçelievler
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Al birini vur ötekine. Özellikle son 1 yıldır iyice yozlaşan AEA ile laf sokup saçma sapan lakaplar takan bir federasyon(!) başkanı güzel takım olmuşlar , seviye bakalım daha ne kadar düşecek.
    bektanist bunu beğendi.

  15. #195
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    benim izlediğim bu değildi.

  16. #196

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    3-5 apaçiyi toplayıp federasyonuz biz hede hödö dersen kimse seni ciddiye almaz. AEA seveni de çok sevmeyeni de ama adamın belli bir tarzı var. Hiçbir sorumluluğu da yok istediği gibi konuşur. Sen federasyonu temsil edip başkanım ben diye böyle evinde tişörtle amatör web camerası ile video çekersen kusura bakma da ne ciddiyet ne itibar görürsün. Bunu gören x motor kulübü üyesi "bizim başkan bu mu la" der çeker gider. Açıkçası 1.5 dakikadan sonrasını izlemedim bile. AEA bunlara az bile demiş. Zaten bu fuar protestosunu kendilerinden başka katılan da olmadı, forumlardan da destek gelmedi büyük acıları var. Zannettiler ki biz sosyal medyada protesto yayalım fuara kimse gitmesin onlara bir ders verelim. "Sen kimsin la" derler önce.
    espresso bunu beğendi.

  17. #197
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Alıntı piaggioman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet hacmine göre adam olunmaz tabiki ancak boş vakit sahiplerine göre her AEA'yı sevenler ve sevmeyenlerin ortak yönleri şunlar:

    AeA Sevip savunanlar: yaş aralığı 11-17, motorsuz ya da cg125 cup 100 sahibi, boş vakit olup internette herkese küfür eden,fanatik,faydasız güruh.

    Aea sevmeyenler: 20-60 yaş arası, motosiklet kullanmayı iyi bilen,en az 250cc iyi bir marka motora sahip olan, iş ve meslek sahibi, internette tartışmayacak kesim. Heleki BMW'ci selamsız tayfası ve ukala racingçi tayfa aea'yı yakalasa dövecek gibi konuşuyorlar


    ben aea'ya gıcık değilim, şebeklik yapıp güldürüyor beni şahsen, ona savaş açanlara da gülüyorum,hunharca savunanlara da, iyiki aea var komik gündem oluyo memlekette, bazı hal tavrı itici ve taraflı olsada ben denk geldikçe açıp gülüyorum maymunluklarına, bence devam etsin
    Yanlışın var. Aea'yı sevip savunan grup cg125 cup 100 sahipleri değil. Berrak turşuları fan grubunda hiç cg'ci yada kasksız gezen apaçi birine denk gelmedim.

    Aksine sevenlerin bir çoğu onun sayesinde motora başlayan insanlar. Koruması tam, motoru bakımlı tipler. Hatta trafikte gördüğün 125lik motor süren ama full koruma biri mutlaka AEA'yı biliyordur.

    Geçen yıllarda çanakkale gibi ufak bir yere 2 sefer geldiğinde de, biri ücretsiz, biri ücretli olmasına rağmen izleyenler had safhadaydı. Salon dolmuştu. Hiç cgci yoktu.
    hattoi, espresso, Serdarrr ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Ducati 1198SP _ RedLove

  18. #198

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Bu memleketin olayı budur.. Normal adam olup normal iş yapsan kimse seni dikkate almaz..Hatta dürüst olmak abartmamak bile senin için büyük dezavantajdır..

    AEA bilgi birikimini zaman zaman arabeskleştirip, zaman zaman argo-sokak dili ile bize sunarken millet olarak hoşlanıyoruz bu sunum şeklinden..

    Yani TV deki programlara bakın çok izlenen.. Argo / Küfür / hakaretin bini bin para..Demekki biz bunları seviyormuşuz..

    Survivor a bakın yarışmacılara insanlar birbirlerini yerken hakaret etmekten hiç geri durmazken yakınlarından gelen bir mail ile duygusal, ağlak ve sevgi yumağı bir tip haline geliyor..

    AEA bu ülkenin gerçeğidir.. Biz düzgün ve ( edepli ) insan sevmeyiz. Saygısız insana dobra diyecek kadar cahiliz.. Densizlikle açık sözlülüğün bile ayırımını yapacak kadar eğitilmişliğimiz,edep öğrenmişliğimiz yok maalesef..

    Sokağa çöp atmaktan hoşlanan, trafikte kargaşa yaratan , avantaya bayılan milletin sevdiği tipleme elbetteki "densiz" adam tipi olacaktır. Adam nasıl gündemde kalacak.. Piyasaya göre moda giriyor oda..

    Bizde densizlik sınırı izlendiği , prim verildiği ve dobra bulunduğu için çoktan aşılmıştır.. Kaliteli insan yetiştirme derdimiz yok..

    Atatürk Cumhuriyeti kurarken neye inanmıştı diye düşündüm geçen gün.. Tabiki o dönemdeki insanların Ahlakına, Edebine, Mütevaziliğine, İnsanlığına, Yardım Severliğine inanmıştı..Çünkü etrafına baktığında öyle insanlar vardı bugünleri yani bu milletin bu kadar ayarsız edepsizleşeceği günleri hiç aklına getirmedi bence..Günümüzde ise "güzel" insan diyebilecek insan sayısı hızla azalıyor..

    Üstad diyor ki , sarhoşa meyhaneden gerisi cehennem gelir... Karakter ve hal ne ise öyle bir dünyayı oluşturur ve öyle bir dünyada yaşarsın..

  19. #199
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Barkin'in Superduke videosunu izleyip begenip Superduke alan bi tek ben miyim yoksa?

  20. #200
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Şu muhabbette taraf olmadan ben "Harley stand kiraları yüksek diye fuara katılmıyor"a takıldım.
    -Hsjsjsjsjsjs

    "Kulüplere bedava bilet verilmiyor diye boykot ediyoruz" açıklamasına gıcık olmuştum. Hala aynı noktadayım. Haa AEA bena göre ekmeğine koşan dümenci ama camiaya faydalı bir kardeşimiz. Federasyonu pek tanımıyorduk bu vesile ile tanımış olduk.
    logaritma ve hasmet bunu beğendiler.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-


    REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 891011 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)