Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ters Yön Kazası Güvenlik Kamerasında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Beşiktaş Levent'te ters istikametten gelen bir motosiklet, yasak yerden "u" dönüşü yapan otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle takla atarak yere savrulan motosiklet sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

    Kaza, geçtiğimiz çarşamba günü saat 19.00 sıralarında Beşiktaş Levent Konaklar Mahallesi Akçam Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akatlardan 4. Levent istikametine giden 34 TD 7859 plakalı motosikletin sürücüsü Hamza Yılmaz, ters istikametten caddeye girdi. Cadde üzerinde bir süre seyir eden motosiklet sürücüsü, o esnada yasak olan yerden "u" dönüşü yapan Sinan H. idaresindeki 34 EG 3226 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanarak takla atan motosiklet sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

    Yine tersten gelmeye ve yasak yerden "u" dönüşü yapmaya devam ettiler

    Kazaya Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, her 2 sürücüye de asli kusur verdi. Göz göre göre gelen kazanın ertesi günü sürücüler yine tersten gelmeye ve yasak yerden "u" dönüşü yapmaya devam ettiler. Cadde üzerinde Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve MOBESE kameralarının olması rağmen yasak dönüşleri yapan sürücüler kameralara da yansıdı. Olayın yaşandığı cadde üzerinde seyir eden Muhammet Yılmaz, "Geçenlerde sola dönüş yaptığı için 2 taksi kafa kafaya çarpıştı. Normalinde EDS kamerası da var, kameranın olduğunu da fark etmiyorlar" dedi.

    Başka bir motosiklet sürücüsü ise "Dönülmez tabelası olmasına rağmen dönüyorlar. O yüzden kazalar olabiliyor. Burada ters dönen gördüm ama yanlış" ifadelerini kullandı.

    Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

    Kaynak: Haberler.com



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    kurye arkadaslar , paket servisi yapan arkadaşlar, yaya olarak gözlemlediğim olayların aktörleri sizler oldugunu için yazıyorum, ters yönde ana cadde ara cadde, kural ihlali yapmaya son verin.Yaya geçerken doğal olarak trafiğin aktığı yöne bakıyor, gariban yaya nerden bilsin biri motorlar ters yönden gelecek!!!! birde son sürat geliyorsunuz,sizin bu yaptığınız cinayet teşebbüstür,kendinize gelin!!!!
    crxforever, fatih41, Erhan Tosun ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Her gün motosikletim ile işe gidip geliyorum.

    Ve genele motosiklet sürdüğüm semtler; Sancaktepe,Samandıra,Kartal,Çekmeköy... İnanın o kadar çok kural ihlali yapan var ki!

    Bu kadar görgüsüz, bu kadar saygısız, bu kadar bilinçsiz ve ayı bir millet olamaz ya!

    SIFIR HOŞGÖRÜ SIFIR MEDENİYET SIFIR INSANLIK! ANCAK LAFTA BEYLER!

    Kırmızıda mı geçen, ters yöne mi giren, yere çöpünü mü atan, sinyal vermeden ani şerit değişen, ufacık boşluğu doldurmak için kıçını yırtan, sol şeritte tam gaz giden hafriyat kamyonları mı, fazla molozunu yola mı saçan, elinde telefon ile oynayıp araba kullanan mı, araçlarda ki aynaların ne işe yaradığını bilmeyen mi... Ne ararsan var!

    Yollar zaten saymıyorum! Mayın tarlası, her yerde ya bir tümsek ya bir girinti, kum, moloz ve ya su!

    Ya bakıyorum bazı kavşaklara, göbeklere vs. bu yukarı da saydıklarımın hepsi her gün her an oluyorken ya bir tane polis memuru olmaz mı amk!

    Biri de denetleme yapmaz mı, ceza kesmez mi! Alacak eline kağıdı kalemi ya da foto makinesi yazacak cezaları plakaya. Bu kadar ya!

    Nerede bu polis!!!

    Gönder sonra posta ile aklı başına gelsin! Muhatap olma! Aynı Avrupa tarzı!

  4. #4
    leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2011
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Çomarland da sıradan günler.. Geçen hafta sonu bursadan fuara geçeyim dedim, çomarland sürücülerinin her zaman ki gibi full ihlal ve dengesiz sürüşleri motosiklet sevdamı köreltiyor. Arkadan sıkıştırmalar ayrı, önüne geçip atlamaları ayrı, sinyal hiçbirinde yok, virajlarda iki şeridi ortalayan mı dersin, emniyet şeridinden giden mi dersin, kırmızıda geçenler vs... dolu. O yüzden bir gün kaldım ertesi gün geri geldim. Afedersiniz ama o kadar o... ç... var ki çomarland trafiğinde, motor kullanılacak şehir değil yani.
    Seko ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    28 Eylül 2016
    Motosikleti
    Ramzey Karaca 100
    Hocam trafikte yaşanan olumsuzluklar sadece trafiğe has değil.İnanın hayatın her alanında yaptırımların eksik olduğu veya uygulanmadığı her alanda bu davranışlar ortaya çıkıyor.Aynı kuralsızlığı, fevriliği (her ne derseniz işte o.ç.luğunu);yaptırımların sert ve tavizsiz uygulandığı alanlarda ciddi oranlarda azalarak ortadan kalktığını görebilirsiniz.Ehliyeti alırken dostlar alışverişte görsün bir sınav ve uygulama eğitimi,güvensiz altyapıya sahip yollar ve araçlar,kuralların genelde ihlal edildiği trafik akışı; bu ortamda insanlar taşıtlarına canını ve ekonomisini emanet ediyor.Olası bir kaza sağlık ve ekonomik açıdan ciddi sonuçlar doğuracağı için ve tüm koşullarda muhatap olacağı, trafik polisi, adli makamlar,karşı sürücü veya yaya da kuralları sağlıklı uygulamayacağı için herkes ister istemez agresif.68charger hocam ağzına sağlık ne güzel yazmışsın işte.Dün bir motosiklet kaza görüntüsü vardı kask kamerası sanırım ehliyetsiz genç dalgınlıkla önünde durmuş araca çarpıp düşüyorsanırım birşeyi yok yerden kalkıyor,aracın şoförü araçtan inip yanına geliyor göz ucuyla aracının popisine bakıyor genç delikanlı sanırım ehliyetsizliğin ve dalğınlığının/kazanın verdiği panikle şoföre hitaben abi kamera çekti görüntü var problem yok vb.birşey zırvalıyor.Aadamın ilk cümlesi ;tamam kamera var diyorsunda ben yolda duruyordum gelip pat diye çarptın (olayı kendimce naklediyorum kusura bakmayın).Bu araç sahibinin ifadesi beni kızdırdı açıkcası eşime durumu ifade edip dedimki, önce bir geçmiş olsun de, sonra bak çocuk üçmuş varmı birşeyi, sonra durumu genel bir değerlendir ne yapalım ne edelim(hepsi 3 dakikalık iş) sonra konuş be adam kaza nasıl olmuş ne bitmiş.Eşim dediki; bence adam direk karşısındakini sindirmek amacıyla bu üslubu takınıyor.Ben işte o adamın davranışında sadece bir cümlesinde buluyorum bizim sistemik sorumunuzu.Toplumsal her alanda kural dışına çıkan acımasızca cezasını çekmeli en önemlisi her hareketin bedelinin olacağını ve bundan kaçış olmadığını bildiğinde ister istemez davranışı değişir.

  6. #6

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Hayatında ilk sürdüğü araç eşek olanları eğitmeden trafiğe salınca durum bu oluyor.
    erenedip bunu beğendi.

  7. #7
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    beyin yerine saman olunca işte...

  8. #8

    Üyelik
    28 Ağustos 2016
    comarcity of avrupa.. yüksek binalarla beton yapılarla gelişmiş şehir olunmuyor önce şehir planlaması yapacaksın her şehire gerektiği kadar insan yerleşmeli. Nüfusü çok olana kısıtlama az olana teşvik yapacaksın 30 milyon insan yaşayan yerde her gün böylesine absürd kazalar kaçınılmazdır !

  9. #9
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2016
    Motosikleti
    mondial znu 125
    ışıkta duran, kurallara uyan bir allahın kulu kurye görmedim! bu kadar iddialıyım ben ankarada şahsen hiç görmedim!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)