Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafiği Tehlikeye Sokana Ceza Yağacak. İşte Cezalar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilerin Ankara temsilcileriyle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan ve bu hafta TBMM’ye sevk edilmesi beklenen Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair taslağın detaylarını açıkladı. “Muhtemelen bu hafta TBMM’ye gider. Bu hafta içi görüşülebilir. Alt komisyona gitmesinde de fayda görüyoruz. Daha doğrusunu öneren olursa kabul edip değişiklik yapabiliriz. En iyisini yapmak istiyoruz” diyen Bozdağ, taslakta şu düzenlemelerin yer aldığını anlattı:

    İŞTE CEZALAR:

    1- Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunun cezasının alt sınırı 1 aydan 3 aya çıkıyor. Ön ödeme kapsamında bir suç.Sürücü Hız sınırını aştığında artık 2 bin 700 lira ceza ödeyecek. Şu anda ceza 600 TL. Bir daha işlerse yarı oranında artacak ceza.

    2-Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi tedavi olmak istemeleri halinde, kamu görevlileri ile sağlık mesleği mensuplarının bunu soruşturma makamlarına bildirme yükümlülüğü kaldırılmakta ve bu görevliler bakımından suçu bildirmeme suçunun oluşmaması sağlanacak. Bildirim şartı olunca tedavi olmaya gitmiyorlar. Tedavi için gidenler polise bildirilmeyecek ve deşifre olmayacak. Kötüye kullanma ihtimali var elbette ama sonuçta kayda girdiği için savcılıkların tekrar halinde değerlendirme imkanı var. Ayrıca rızasıyla tedaviye gitmesi gerekiyor. Komaya girerek iradesi dışında hastaneye gelirse değil.

    3-Azami tutukluluk süreleri dolmuş şüpheli veya sanıkların adli kontrol yükümlülüklerini ihlal etmeleri halinde tutuklanabilmeleri sağlanacak. Uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olmuş, adli kontrol kararı verilmiş. İhlal ederse artık tutuklanabilecek. Zirve yayınevi meselesi. O canavarlar adli kontrolle çıktılar. Elektronik kelepçe ile tahliye ettik ama sayı çoğaldığında bu da kolay değil. Bunun için tutuklama getiriyoruz.

    4- Ön ödeme ile kapanan suçların kapsamı 3 aydan 6 aya çıkartılacak. 6 aylık sınırdan bağımsız bir suç listesi çıkartılacak ve bu suçlar da ön ödeme ile kapatılabilecek. Bir gün karşılığı 20 TL yerine 30 TL olacak. Bu suçlar sicile kaydedilecek ve tekrarı halinde ödenecek miktar yarı oranında artırılacak. Cezası az olan suçlarda etkin bir cezalandırma getiriyor sistem.

    Kaynak: Denge Gazetesi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    kaynak çok manidar

  3. #3
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    İnandık mı?
    Evet, ama kime işleyecek bu kanun?
    Daha bir kaç gün önce, alkollü ve hız sınırını aşarak bir polisi şehit eden malum bir kişiyi serbest bırakan hükümetin şimdi caydırıcı cezalar getiriyoruz demesi çok ironik.
    Quad87, iamros, essegesse ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnandık mı?
    Evet, ama kime işleyecek bu kanun?
    Daha bir kaç gün önce, alkollü ve hız sınırını aşarak bir polisi şehit eden malum bir kişiyi serbest bırakan hükümetin şimdi caydırıcı cezalar getiriyoruz demesi çok ironik.
    Allah Allah türkiyedemi oldu bu anlattığınız çok şaşırdım :D

  5. #5
    Murat Ustaoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    Asil konu cezanin cok agir olmasi degil, kacinilmaz olmasidir. Katiller, tecavuzculer,teroristeler bile serbest kalabiliyorsa istediginiz kadar agir cezalar getirin hicbirseyi degistiremezsiniz.

  6. #6
    iamros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2015
    Motosikleti
    rr
    Eğer bir motosikletiniz varsa kimliğinizi deşifre edecek şeyler paylaşmadıkça sizi bulmaları vs. imkansız. bulsalar bile sizi suçlamak için suçüstü yakalanmanız gerekir altımızda 600cc olduğu sürece benim için her şey hala aynı plaka yok wheelie mide yaparım 200+ da giderim asıl bu cezaları motosikletlere değil arabalara uydurmaları gerekir biz kaza yaptığımızda kendimiz ölüyoruz polis arabasına çarpıp öldürüp 2,3 ay hapis yatıp çıkmıyoruz
    Metehan07-70 bunu beğendi.

  7. #7
    TamGazDevam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2015
    Şehir
    Mersin / Adana
    Motosikleti
    YBR 125 08' / HONDA CIVIC VTEC 1.6 04'
    Açılır kapanır plakalık is coming..

  8. #8

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    İyide trafiği tehlikeye sokanları Nasıl tespit edeceklermiş mesela kırmızıda gecen birinin fotosunu cektim şikayet edeceğimiz yer bile yok

  9. #9
    Riptalon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMax 300
    Motorları çifter çifter çalanlara ceza gelmez ama 80 lik yolda 100 le gidene 400 TL ceza gelir.

  10. #10
    MotoNoob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Spada Anton 200
    Sabah dükkan açarken Plakasız CG 'nin arkasından gelen Trafik Polisi Camı açıp Sürücüye "Plakan yok biliyormusun?" diye sordu ve Camı kapatıp ikiside aynı yolda devam etti.

    Üç Şeritli Yolun iki Şeridini Araç kontrölü için kapatan Polisin yanından 70 ile giderken (Fermarlama), 1m arkamdaki araç uzun/kısa tetikleyip beni sıkıştırıyorken, 5 Polisin 4ü telefon ile görüşmesi ve olanların farkında olup hiç bi uyarı vermemesi, yakında üzerimde Atom Bombası ile gezeceğime neden olacak.

    Kim nerede ceza yazma amaçlı Motosiklet avına çıkarsa çıksın, a*****, b****, c**** **********!!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)