Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Denetimleri Artırılacak. İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Trafik Genelgesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayımlanan ve 81 il valiliğine gönderilen genelgede, 2016 yılındaki trafik kazalarında geçen yıla göre ölü ve yaralı sayısında azalma meydana geldiği belirtildi.

    KAZALARIN YÜZDE 79'U ÖLÜMLÜ
    Analizler neticesinde en çok kazanın cuma ve cumartesi günleri, yıl içinde ise en çok 16.00-20.00 saatlerinde yaşandığı ve kazaların yüzde 88'inin sürücü hatasından kaynaklandığın kaydedildiği genelgede, kazaların yüzde 79'unun ölümlü olduğu, yüzde 40'nın da yerleşim yeri içinde meydana geldiği bildirildi.

    MOTOSİKLETLERİN KARIŞTIĞI KAZA ORANI YÜZDE 18
    Motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı kaza oranının yüzde 18 olduğu bilgisinin paylaşıldığı genelgede, motosikletlerin üzerinde denetimlerin ciddi oranda artırılacağı ve tescile tabi olmayan motosikletlerin de bu kapsamda denetleneceği ifade edildi.

    GENELGEDE KAZALARIN YÜZDE 50 AZALTILMASI GEREKTİĞİ VURGULANDI
    Genelgede, trafik kazalarından kaynaklı ölüm oranlarının yüzde 50 azaltılması gerektiği belirtildi. İl Trafik Eşgüdüm Kurulu koordinesinde kentteki bütün kurum ve kuruluşların birlikte ve uyum içinde çalışma yapacağı, bu kapsamda hazırlanan kamu spotu ve yarışmalarda dereceye giren filmlerin yerel televizyonlarda yayınlanmasının sağlanacağına işaret edilerek, eğitim kurumlarında çocuklara yönelik faaliyetlerin yoğunlaştırılacağı bildirildi.

    GENELGEYE GÖRE ALINMASI PLANLANAN EK TEDBİRLER

    "Kazaların yoğun yaşandığı cuma ve cumartesi günleri 18.00-20.00 saatlerinde trafik denetimleri artırılacak.

    EMNİYET KEMERİ TİTİZLİKLE KONTROL EDİLECEK

    Kazalarda emniyet kemeri takanların kurtulma oranı yüzde 83 olduğundan, denetimlerde ön ve özellikle arka koltuklarda bulunan yolcuların emniyet kemeri kullanıp kullanmadığı titizlikle kontrol edilecek.

    ALKOL DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTIRILACAK

    Alkollü içeceklerin tüketileceği yer ve güzergahlarda ve hafta sonu 22.00-02.00 saatlerinde alkol denetimleri yoğunlaştırılacak. Trafik kazalarının yoğunlaştığı alan ve güzergahlarda kazaların nedeni araştırılarak gerekli önlemler alınacak.

    RADARLA HIZ KONTROLÜ YAPILACAK

    Denetimlerle belirlenen esas ve usuller doğrultusunda radarla hız kontrolü yapılacak.

    ŞÜPHELİLERİN KİMLİK SORGULANMASI YAPILACAK

    Başta terör örgütleri olmak üzere suç ve suçlu ile mücadele kapsamında şüphe edilen sürücülerin kimlik sorgulaması gerçekleştirilecek.

    Denetimlerde, sürücülere durdurulma nedenleri ve işlemler hakkında nezaket kuralları içinde sözlü veya broşürlerle bilgilendirme yapılması sağlanacak."

    Genelgeye ilişkin açıklama yapan yetkililer, İçişleri Bakanlığınca motosikletlerle ilgili yeni düzenleme yapılacağını söyledi.

    Kaynak: Ensonhaber.com
    mehmetenis ve Stratovarius bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Biraz da eğitime yüklenseler. Tamam, denetim şart ama milleti eğitmediğin sürece millet trafik kurallarının kendi yararına olduğunu idrak edemeyecek. Denetim kalktığında veya gevşediğinde kaza oranları tekrar artacak. Hep kısa vadeli çözüm, hep.
    yetkina bunu beğendi.

  3. #3
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz da eğitime yüklenseler. Tamam, denetim şart ama milleti eğitmediğin sürece millet trafik kurallarının kendi yararına olduğunu idrak edemeyecek. Denetim kalktığında veya gevşediğinde kaza oranları tekrar artacak. Hep kısa vadeli çözüm, hep.
    Eğitim tamamda neyin eğitimi emniyet şeridini kullanan mahlukatın ne kadarı eğitimsiz. Şimdi demeki eğitim sadec okul değil. Önce başkalarının hakkina saygıyı öğrenmeden isteese profesör olsun biner jeep aracina emniyet seridi falan dinlemez

  4. #4
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Eğitimle profesör olunmuyor, öğretimle profesör oluyor. Eğitimle öğretim farklı şeyler. Adam vasıfsız işçidir ama son derece eğitimlidir. Öte yandan adam profesördür ama hödüğün tekidir. Var mı? Var. İki örnekten de dolu var hem de. O senin dediğin okumuş tiplerin eğitimi eksik işte. Sorun orada. Okumuşlar, okutulmuşlar ama eğitilmemişler.
    yetkina bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    24 Temmuz 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    mondial r3xi evo
    Evet şüpesiz eğitim şart ama bu iş parkurda slalom yapmakla yada kavşaktan dönüp gelmekle olmuyor sürücü adaylarına psikolojik test zorunluluğu getirilmeli bence. Hatta sadece adaylara değil eski ehliyet sahipleride 5 yılda bir kontrole alınmalı adam ehliyeti bir alıyor 40 yıl kullanıyor 40 yılda gözümü kör oldu bi sakatlığımı oldu hiç kontrol yok.
    pinkcrow7 ve fedora bunu beğendiler.

  6. #6
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    10 yılda bir sağlık kurulu kontrolü gelmedi mi yeni yasayla? Aynı konuya geliyoruz. 8 çizmek, slalom yapmak eğitim değil, öğretimdir. Motor sürmeyi öğrendin mi deriz. Siz bakmayın sürüş eğitimi dendiğine, algı yanıltmasıdır o.

  7. #7
    SolidSnake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul
    Ciddi yaptırımlar getirilmedikçe ne kadar denetlerseniz denetleyin canı yanan insan sayısı değişmeyecektir! Bir sürücü, bir motosikletli kendisini geçti veya geçecek diye üzerine kırmak yerine, "ulan şimdi bu adama çarpsam eşşek gibi ceza öderim" düşüncesi ile dolu olmalı, arkasından gelen motosikletiye aynalarına bakmadığı için görmeyip ona kaza yaptırmak yerine "ulan şu aynaları bir kontrol edelim, ne olur ne olmaz " diyecek hale getirilmeli sürücüler.

    Hollanda'da araba sürücüleri bir bisikletliye çarpmamak için ecel terleri döküyor. Madem motosiklet bir trafik çözümü, trafikte de araba sürücülerine karşı ciddi yaptırımlar yapılsın artık...

    Ah ulan bakan olacaktım varya.... göz açtırmazdım bu memlekette kimseye.
    pinkcrow7, smiles ve a.payza bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Arkadaşımın da dediği gibi bu işler kanunla ve kanunu uygulayarak olur. Herhangi bir iki tekerli taşıtla kazaya karışan sürücüyü adam öldürmeye teşebbüsle yargıla bakalım kimse 2 metre yakınına yaklaşabiliyor mu bisiklet ya da motosikletin.
    Avrupa dediğimiz yerde hödük insan yok mu ? Var. Ancak suç-ceza mekanizmasını o kadar iyi çalıştırıyorlarki olayı artık içselleştirmişler.
    Denetimler arttırılsın ki ak, kara birbirinden ayrılsın. Gayrı nizami binenler de bir ayıklansın.

  9. #9
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Avrupa'da ikisi birden yürüyor. Eğitim ve cezanın uygulanması. O dediğiniz ceza ile yola koyma ABD'de var. ABD'de elektrik gitsin, talan başlar. Avrupa'da elektrik gitsin, ancak bir avuç yağmacı çıkar (Avrupa derken Akdeniz ülkelerini saymıyorum). Yani, tabii ki cezalar caydırıcı olacak, adam öldüreni teşvik eder gibi uyduruk cezalar verilmeyecek. Ama ilkokul, hatta anaokuldan itibaren bireylere insana saygı öğretilecek. Bu arada, Türkiye'de elektrik gitsin, millet mum yakıp tombala oynar.
    yetkina bunu beğendi.

  10. #10
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    İnsanoğlunun galübeladan beri bir akıllısı birde akılsızı vardır. Akıllılar her zaman kask takmanın ne kadar önemli olduğunu idrak etmiş, akılsızlarda kask takmanın gereksiz olduğunu savunmuş ve bu sayede akılsızların kısa zamanda ölmeleri görülmüştür. Bu kaadar basit istediğin kadar denetim yap...

  11. #11
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    BÜTÇE AÇIK VERDİ SANIRIM.
    AÇIĞI KAPATMA TEDBİRLERİ..

  12. #12
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Evet, önce eğit ve sonra" ben sana demiştim ama yapıyorsun" deme hakkın olsun.

    Çıkma yedek parçaya da el atsalarmis ya. Adamlar internette aleni satiyor

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    evet hayatından sinyal kolundan haberi olmayan "öküz" gibi insanı önüne kıran araçlarıda boş geçmemek gerekiyor, iş bu durumda köyde öküz inet görmüştüm gayet efendi hayvanlar

  14. #14
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    Dün çevirmeye girdim 5 motosiklettik 2 sinin sigortası yoktu...polisler de anlayışlılar 'bak bağlıycam motorunu şimdi sigortanı telefon edip yaptır yoksa bağlıyorum' dedi adamcağız... bence sadece sürüş eğitimi almakla olmuyor bu işler...

  15. #15

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    90 promil alkollü adam %100 kusurla 1 polisi öldürdü, 1 polisi yaraladı. Az bi yattı çıktı.

    Bu konu sözün bittiği yerdir. Bu ülkede trafikte ölümler asla azalmaz, trafik düzeni sağlanamaz. Siz veya bence daha da acısı bir yakınınız trafikte öldüğü zaman bitti gitti. Hiçbir ceza yaptırımı yok. Var demeyin olmadı işte yazıldı çizildi günlerdir.

    Teafik kazalarını engellemenin ve trafiği düzene sokmanın tek ve en etkili yolu "acıtıcı" cezalar ve etkin denetimlerle bu cezaları uygulamaktır. Eğitim, din, ahlak, kul hakkı, fetva, reklam, kamu spotu v.s. yalan

  16. #16
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Ana baba terbiyesi olmadan bişeylerin değişeceğini sanmıyorum.Parayı basan beğendiği en güzel arabayı,en güzel motoru alıyo.Az çok kullanmasınıda öğreniyosun sürücü kursunda,işlem tamam.Bu işin yazılı,test sınavı her neyse artık 100 almakla olmuyor bu işler.
    fedora bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    14 Ağustos 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Bu genelge henüz Ankara'ya ulaşmadı sanırım. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde işe gidip geliyorum ve sanırım en son 5-6 ay önce bir trafik polisi gördüm. Trafik kim kime dum duma. Artık kırmızı ışıkta bekleyenlere bile arkadan korna çalınıyor devam et diye. Daha dün sağa dönmek için yeşil ışık bekleyen bir teyzeye arkadaki it deli gibi korna çalıyordu. Sonra tartıştılar ama teyze uzatmadı. Az kaldı motordan iniyordum.

    Trafik denetlemesini arttırmak istemek için önce cezaların caydırıcı hale gelmesi gerek. Sen itlik yaparken polis öldüren, kurye ezen adamları serbest bırak, sonra kazaları % 50 azaltmalıyız de. Hiç inandırıcı değil. Her trafik ışığına kamera koyup tespit yapmıyorsan bana hiç trafik kontrolünden bahsetme. Ben her gün en az 7 trafik ışığında bekliyorum. Ben beklerken bazı hayvan herifler çatır çatır geçiyorlar. Sen kurallara uyan adamın hakkını korumazsan 2 gün sonra onu da kaybedersin. Bizde tam tersi; kurala uymayanın hakkı korunuyor.

    Belli bir noktadan sonra bunun geri dönüşü olmuyor. Kırmızı yanarken sağa dönüşün serbest olduğuna inanmış adamı bu alışkanlığından vazgeçiremez sin. "Yol boşken basarım abi" diyen adamı 30 km ile gitmeye ikna edemezsin. Hız limitinin 50 km olduğu şehir içi trafikte sol şeritten basıp gelen adamı, orasının otoban olmadığına ve ileriden sola dönüş olabileceğine, tüm şeritlerin aynı şekilde kullanılması gerektiğine ikna edemezsin. O öküz arkandan gelip seni sağa atmaya çalışacaktır çünkü inandığı ve alıştığı doğru budur. Öküzü öküzleştiren ise sistemdir. Zamanında vermediğin eğitim, uygulamadığın kurallar insanları kendi doğrularını oluşturmaya iter.

    Bu oryantalist adamların herhangi olumlu bir girişiminin olacağına inanmıyorum. Kendi söylediklerine kendileri inanmıyor. Trafik bir kültürdür ve biz bu kültüre yabancıyız. Beni en çok ümitsizliğe iten şey ise gidişatı gözlemlediğimde bu kural tanımama hastalığının yayılma gücü. Önceden Ulus hatta Kızılay tarafına arabam ile gitmekten nefret ederdim çünkü trafik magandası o bölgelerde çoktu. Artık en beyefendi, hanımefendi görünümlü insanlar trafikte magandaya dönüşmüş durumda. Sanırım bu orman kanununa uyum sağlamak ile ilgili bir durum.

    Bir diğer konu da; bir yerlerde oturmaya alışmış trafik polislerini dışarıya çıkartmak çok zor artık. Gözlerinin önünde yapılan ihlallere ses çıkarmadıklarına çok defa şahit oldum. "Ben mi kurtarıcam memleketi" diyor olabilirler.

    Sonuç olarak bir furya olarak bazı illerde motorculara sarıp bir süre sonra gevşeyeceklerdir.

    Herkese bol şans.

  18. #18
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Artsın kardeşim hala kırmızı da kendini zeki sanan ve geçen sığırlarımız var bizim...

  19. #19

    Üyelik
    15 Ağustos 2016
    Sen önce trafik suç işleyenlerin cezasını tam ver ondan sonra denetimleri çoğalt, motoru bilinçli kullanan insanların hiç biri denetimden kaçmıyor.
    Sen trafikte adam öldüreni serbest bırakırsan trafikteki adam amaaannn nasılsa birini öldürsem bile bir şekilde yırtma ihtimalim var diye kullandığı aracı bilinçsizce sürmeye devam eder.

  20. #20
    fedora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul / Beykoz
    Motosikleti
    TVS APACHE / 2014
    Hep denetim hep kontrol.. birde güzellik yapın örneğin: Motosiklet ehliyetini yeni alan adama emniyetten kask hediye edin, parası olmadığı için kask alamayan sürücüler var memlekette..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)