Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sabit Radar Uygulamasına Yeni Düzenleme Geldi!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    İçişleri Bakanlığı, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki (TEDES) "tuzak" uygulamasını kaldırarak yeni düzenlemeler gerçekleştirdi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, halk arasında "sabit radar" olarak bilinen TEDES, uygulamada yaşanan bazı sorunlar, ihtiyaçlar ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda yeniden düzenlendi.

    İçişleri ile Maliye bakanlıklarınca yapılan değişiklikler şöyle:

    "Yerleşim yerleri giriş ve çıkışında yol üstü levhalar ile sabit radar uygulaması olduğuna dair ışıklı uyarı levhaları konulacak.

    Sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanmayacak, 500 metre öncesinde sürücüler hız limitlerini de gösterir şekilde trafik levhalarıyla uyarılacak.

    Denetim yapılan yolda uygulanan hız limitinin onda birine tekabül eden mesafelerde birden fazla sabit radar denetimi gerçekleştirilmeyecek. Örneğin hız limiti saate 100 kilometre olan yerde 10 kilometre, 70 kilometre olan yerde ise 7 kilometre mesafede aynı yön ve istikamette, birden fazla sabit radar sistemiyle denetim yapılmayacak."

    Yetkililer, TEDES'te vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmeye gidildiğini, böylece kısa mesafe ve zaman aralığında birden fazla cezalı duruma düşülmesinin önüne geçildiğini kaydetti.

    TEDES'lerin gelecek günlerde yeni düzenlemeye uygun hale getirileceği öğrenildi.

    Kaynak: Milliyet











    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    millet tepki gösterince neler oluyor gördünüz mü işte bakın. bir duruma tepki gösterince çözüme gidiyorlar.

  3. #3
    essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul kadıköy
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Yahu 70 km. nedir ???

    Tam kaptırmışsın,120 ile tereyağı gibi gidiyorsun,70 km.ye düşmek için frene asılıyorsun,Araba veya motor sanki bundan rahatsız oluyormuşcasına bırak gideyim diyor.

    Tamamen psikolojik bir durum ama böyle.

    Şimdi otoyoldan bastın Ankara'ya gidiyorsun.Hız limiti 120 km.Abi ben 120 ile giderken yanımdan öyle bir geçiyorlar ki,rüzgarından savruluyorsun.
    Sonra gaza gelip 160 hatta daha 180 ile gitmeye başlıyorsunuz.Sonra aaa bir bakıyorsunuz laaap diye kamera çıkıyor. Haydaaaa Atilla Mayda

    Hadi buyrun cenaze namazına

  4. #4

    Üyelik
    13 Ekim 2013
    Ege ve marmara sahil seridi bi yonden cok kotu. Bildiin duble yol,sehir disi gecisi ama saga sola 3 bina yapilmis hiz siniri olmus 50. 90 degil 82 deil 70 deil 50.

    110 la gidiyorsunuz hadi ustune %10 luk yanilma payi ile 120 le gidiyoruz. Pat bi tabela 70 yaziyor 2 3 metre sonra bi tabela daha 50 yaziyor. Birden bire bi hiza dusmek = panik fren

    Bence tedes kadar bubtur gecislerdeki hiz sinirina da duzenleme gelmeli
    Mitoqondri bunu beğendi.

  5. #5
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    Samsun
    Karadeniz sahil yolu bunlardan dolu. Gidenler var ise çok dikkat etsinler. Ayrıca Osmancık'da da var. Samsun'un içinde Baruthane yolunda. Bunları bilmeden cezaya maruz kalan çok insan var. Dikkat etmek gerek.

  6. #6

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Ya hemşerim insanların şehiriçine girerken yavaşlamasını sağlayan radar sistemlerine getirilen kısıtlamaya millet zil takıp oynayacak. Yerleşim merkezi yerlerinde sürücüler yine 100-110 gitmeye devam edecek, çocuklarımız, eşlerimiz, anne ve babalarımız yollarda ölmeye devam edecek. Nasıl bir sığ zihniyettir bu. İslamabad, Ramallah veya Dokka gibi bir yer olduk çıktık iyice.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)