Dünya motosiklet pazarının en güçlü üreticilerinden Hindistanlı Baja Auto Ltd (BAL) 53. küresel Pazar olarak Türkiye’yi seçti. Türkiye’nin en büyük motosiklet üreticilerinden Kuralkan Motorlu Araçlar (Kanuni) ile anlaşma imzalayan Bajaj’ın, bazı modelleri Türkiye’de üretilecek ve Avrupa pazarına Türkiye’den ihraç edilecek.

Hindistan’ın ve dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden Baja Auto, Türkiye ve Avrupa pazarına giriş için Kuralkan Motorlu Araçlar (Kanuni) ile ortaklık anlaşması imzaladı. Böylece Türkiye pazarı Bajaj’ın küresel çapta giriş yaptığı 53’üncü ülke oldu. Türkiye motosiklet pazarının son yıllarda hızlı büyüdüğünü düşünen Bajaj, halen yıllık 200 bin adetlerde olan pazarın yakın gelecekte Avrupa’daki en büyük Pazar olacağına inanıyor. BAL Uluslar arası İş Başkanı Rakesh Sharma, Bajaj Ailesi’nde herkesin Türkiye pazarına giriş yapacakları için çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Türk müşterilerimizin yüksek beklentileri olduğunu biliyoruz. Biz de zaten kaliteli, sağlam ve dünya genelinde büyük beğeni duyan tasarımlarımızla Türklerin beklentilerine hazırız. Markalarımız; Puslar, Discover, Boxer ve RE ile birçok ülkede Pazar lideri olduk. Bu başarıda her zaman Kuralkan Motorlu Araçlar gibi güçlü ortaklar seçmemize borçluyuz. Fayda amaçlı Boxer, günlük kullanıma uygun Doscover ve spor maksatlı Puslar ile Afrika, Latin Amerika, Güney Afrika gibi bölgelerde zirvedeyiz. Bu ürünlerimiz 2014 başından itibaren Türkiye yollarına da yayılacak” dedi.

Kuralkan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sait Kuralkan, 26 yıldır motosikler sektöründe faaliyet gösteren güçlü bir üretim ve pazarlama organizasyonuna sahip olduklarını belirterek, Bajaj’ın bu tecrübeye güvendiğini söyledi. Kuralkan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kuralkan da, “Bazı modellerin Türkiye’de üretimi konusunda da adımlar atılacak. Çünkü Bajaj, Türkiye’yi Avrupa pazarı için hem üretim hem de pazarlama üssü olarak konumlandırıyor” dedi.

Bajaj Auto Ltd, Hindistan’ın ikinci en büyük motosiklet imalatçısı konumunda. 2012-2013 mali yılında 3 milyon 830 bin motosiklet, 515 bin 3 tekerli araç üretti. Bu iki ürün grubunda toplam 1.5 milyon adetlik ihracat yaptı. Kurumsal yapısı da son derece güçlü olan Bajaj’ın hisseleri Bombay ve Hindistan Milli Borsasında da (National Stock Exchange of India) işlem görüyor. Bajaj Küresel Depo Sertifikası da Londra Borsası’nda yer alıyor. Bajaj 6.9 milyar Euro piyasa değerine sahip bir dünya devi. Bajaj Auto’nun başkanı Rahul Bajaj aynı zamanda Bajaj Şirketler Grubu’nun da yönetiminden sorumlu. Rajiv Bajaj ise Bajaj Auto Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Kaynak: DHA

Konu hakkında forum tartışma başlığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bajaj Motor Türkiye'ye Kuralkan A.Ş ile birilikte geliyor, yakında satışa sunulacak