Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Başarı Erbaş'dan cari açığa motosikletli çözüm önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Başarı Erbaş, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde işe gidiş saatlerinde trafiğe çıkan milyonlarca otomobil sürücüsünden sadece yarısının ulaşımda motosikleti tercih etmesi durumunda daha az yakıt tüketileceğini ve daha az ithalat yapılacağını belirterek, “sadece işe giderken 1 milyon otomobil yılda ortalama 720 bin litre benzin tüketirken, 1 milyon motosiklet sadece 216 bin litre benzin tüketecektir. Buna bağlı olarak ithalat azalacağı için benzin fiyatlarında Türkiye dünya şampiyonluğuna oynamayı bırakacaktır” dedi.

    Erbaş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, dışa bağımlı yüksek enerji ithalatı nedeniyle rekor cari açık verildiğini ve bu nedenle dünyanın en pahalı benzininin Türkiye'de olduğunu söylediğini hatırlattı.

    Erbaş, Ali Babacan'ın, enerjideki dışa bağımlılık nedeniyle tasarruf yapmak gerektiğini söylediğini belirterek, “Bireysel ulaşımda otomobil yerine motosiklet kullanılması durumunda yakıt tüketimi üçte 1'e inecektir. Bir otomobil trafik nedeniyle ayda ortalama 1.000 lira yakıt tüketir. Bir motosiklet ise aynı trafikte hiç durmadan gittiği için 250 lira yakıt harcar” dedi.

    Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde işe gidiş saatlerinde trafiğe çıkan milyonlarca otomobil sürücüsünden sadece yarısının ulaşımda motosikleti tercih etmesi durumunda daha az yakıt tüketileceğini ve daha az ithalat yapılacağını ifade eden Erbaş “Daha rakamsal tanımlamak gerekirse, sadece işe giderken 1 milyon otomobil yılda ortalama 720 bin litre benzin tüketirken, 1 milyon motosiklet sadece 216 bin litre benzin tüketecektir. Buna bağlı olarak ithalat azalacağı için benzin fiyatlarında Türkiye dünya şampiyonluğuna oynamayı bırakacaktır” dedi.

    Erbaş, motosikletin trafik sıkışıklığına da çözüm olacağını dile getirerek, bireysel ulaşımda bir motosikletin otomobilin üçte biri kadar yer kapladığını, park yeri sorunu yaratmadığını ve bir otomobilin yerine dört tane motosikletin park edilebildiğini söyledi.

    Motosikletin ayrıca düşük yakıt tüketiminden olayı düşük emisyon değerleri ile havayı daha az kirlettiğini dile getiren Erbaş, motosiklet kullanımının artması için vergi oranlarının teşvik edici düzeye indirilmesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

    Erbaş , “Trafikte de motosikletin daha güvenli kullanılabilmesi için düzenlemeler yapılmalı. Ayrıca otoban ve köprü ücretleri yeniden düzenlenmeli. Özellikle köprü ücretleri motosikletler için otomobillerin yarısı olmalıdır” dedi.

    Bu yıl ocak-ağustos döneminde motosiklet satışlarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,34 oranında bir düşüş yaşandığını dile getiren Erbaş, 2012 yılı satışları için öngörülerin 180 bin adetler seviyesinde olduğunu kaydetti.

    “Satışların yarısından çoğu Uzakdoğu kaynaklı...”

    Erbaş, Türkiye'de motosiklet sektörünün henüz Avrupa seviyesine gelemediğine işaret ederek, Türkiye'de pazardaki satışların yaklaşık olarak yarısından fazlasını Uzakdoğu kaynaklı ve küçük hacimli motosikletlerin oluşturduğunu söyledi.

    Türkiye'de geçen yıl şubat ayında motor hacmi 250 cc'ye kadar olan motosikletlerde ÖTV oranının yüzde 22'den yüzde 8'e indirilmesinin sektöre büyük bir ivme kazandırdığını dile getiren Erbaş, “Özellikle 250 cc'ye kadar olan motosikletlerin satışlarında yüzde 40 ila yüzde 50'ye varan artış sağlanmıştır. Bu indirimin tüm motosiklet segmentleri için uygulanması motosikletin yaşamda daha fazla yer almasını sağlayacaktır” diye konuştu.

    Öncelikle vergi oranlarının motosiklet kullanımını teşvik edici düzeye indirilmesi gerektiğine işaret eden Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Trafikte de motosikletin daha güvenli kullanılabilmesi için düzenlemeler yapılmalıdır. Motosikletlere diğer sürücüler tarafından daha fazla dikkat edilmesi ve motosikleti kullanan kişinin de otomobildeki gibi bir insan olduğunun kabul edilmesi gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek içinde motosikletlere geçiş üstünlüğü sağlamak gibi kurallar ile kullanımının daha güvenli hale getirilmesi gerekmektedir.
    Motosiklet kullanımının artması trafik sıkışıklığının çözümü için en basit çözümdür. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde işe otomobilleri ile gitmeye çalışanların yarısı motosikleti tercih etse trafikte büyük bir rahatlama yaşanır. Bu rahatlamanın yanı sıra motosiklet kullanımının sağlayacağı tasarruf ile hem bireysel ekonomiye, hemde ülke ekonomisine büyük faydalar sağlanır. Bu nedenle gerek vergi indirimleri ile, gerekse motosiklet kullananlara sağlanacak diğer avantajlar ile kullanımının özendirilmesi gerekmektedir.”

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Sadece lafla gelen öneriler yalnızca orada kalıyor ardından. Evet ötv indiriminin yapıldığı fuarda ben de bulunmuştum fiyatlara direkt yansımıştı o zaman fiyatlar. O fiyatlar bu sefer satıcıya kar olarak geri döndü. Aynı fiyata tekrar çıkardılar fiyatları. Bu da fırsattan istifade etmektir...
    AKIN FİDAN

  3. #3
    eralpt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Motosiklet, kamp, bilgisayar
    Otv ve yillik vergilerin avrupa gibi olmasi lazim. Cc ye gore degil beygire gore vergilendirilmeli.
    Kopru gecisi icin ucret kaldirilmali. Motosiklet icin kopru gecisi ucreti zaten bir eziyet, dur bosa al eldiveni cikar ceketinjn cebinden karti bul okut karti cebine koy ceketi kapat eldiveni giy vitese tak devam et. Hele ki yagmurda cin islencesi
    ysn17 ve mstfdogru bunu beğendiler.

  4. #4
    Aldebaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul/sancaktepe
    Motosikleti
    XT660R
    Boş işler bunlar arkadaşlar. böyle kararlar alınmaz. o trafikte sıkışan arabaların fazla fazla yaktıkları benzin ve mazottan devletin ne kadar karı var düşündünüz mü? şimdi o sürücülerin %20 si motosiklet kullansa, hem motor kullanmaktan hem gevşeyen trafikten çok daha az yakıt tüketilecek. o zaman kim zarar edecek? ben söyleyim size bu gün böyle bişey olsa yarın benzin 7 lira olur
    TIGERSHARK, aquarist4, search16 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5
    ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2010
    Şehir
    Çanakkale/Biga
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Alıntı Aldebaran adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Boş işler bunlar arkadaşlar. böyle kararlar alınmaz. o trafikte sıkışan arabaların fazla fazla yaktıkları benzin ve mazottan devletin ne kadar karı var düşündünüz mü? şimdi o sürücülerin %20 si motosiklet kullansa, hem motor kullanmaktan hem gevşeyen trafikten çok daha az yakıt tüketilecek. o zaman kim zarar edecek? ben söyleyim size bu gün böyle bişey olsa yarın benzin 7 lira olur
    Bir de bu açıdan düşünmek gerek.
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

  6. #6
    zekai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul / Ümraniye
    Motosikleti
    Kuba KB150-25
    YSN 17 HAKLISIN GERÇEKTEN...BU DEVLET GEÇİRECEK BİR YER KESİNLİKLE BULUR... ;)
    serdar37100 bunu beğendi.
    zekaiyuce


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler