Değerli dostum, bahsettiğimiz motor Kawasaki'nin geçmişi en kirli motorlarından biri, üstelik yüksek km sayılabilen, hor kullanılmış bir kurs motoru. Ben FB'da ErF/N Türkiye grubunun moderatörlerinden biriyim, yıllar içinde envai çeşit sorun ve sıkıntı duydum, okudum. İzmir'de evet kağıt üzerinde Göçmen, Daytona, Sabri Usta vs gibi yetkili servisler var ama hiçbiri benim motoruma el sürmek istemedi, tavsiye üzerine bir kaç özel servisle görüştüm (Motomania Gökhan dahil) hiçbiri motorumu kabul etmedi ya da kibarca bir kaç ay sonra gel dediler. Sen illa bu motoru alacaksan da İzmir'de ya Motomania'nın eski ustası Motopratik Turan'a götür ya da 3,5 saat yol yap Bandırma Moto On'a götür.
Bu motorda başına gelebilecek en kötü şey; yağ eksiltmesi sonucu yatak sardırman, krankı kilitlemen. Bir diğer başına gelebilecek sıkıntı da benim başıma gelen sanayide "subap yakalaması" denen hadisedir. İki işlemi de bugünün parasıyla 2. el Er6f alma parasını yaptırabilirsin. Değer mi? Kişiye göre değişir. Benim de 100.000 TL'ye kelle motor alma şansım vardı, üzerine de bir 50.000 TL nakliye ve işçilik desem maliyetim 150.000 TL olacaktı geçen sene, baktım motorun sağlıklı halini satsam bile 150.000 TL etmeyecek, hemen vazgeçtim.
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji, zincir dişli gibi şeylerin değişimi kolaydır, bunları herkes yapar ama esas sıkıntı; blok içi bakımı yapacak adamı bulmak. Ha bir de bu motorun buji pipoları zaman içinde ısınma soğumadan kaynaklı kılcal olarak çatlayabiliyor, o zaman yağmurlu günlerde motor tek silindire düşebiliyor ya da motor tekliyor, çalışmıyor vs alırsa motoru 2 yane buji pipon yedekte bulunsun.