ATV’de kask sorunsalı

Motosikleti
Dominar D250
Herkese selamlar. Bugün başımdan geçen bir çevirme olayından sonra atvde kask konusunu merak ettim.

Motosikletle her zamanki gibi tam ekipman (kask mont eldiven pantolon çizme) dışarı çıktım işimi hallettim geldim, kask çok sinek olmuştu temizledim, kaskın kutusundan silikon yağı çıkmıştı, 1 sene oldu hiç yağlamadım şunu yağlayayım dedim vizör etrafındaki contayı yağlayıp kurumaya bıraktım.

Bu arada dışarıdan bir şey lazım oldu, bagaj gerektiği için atv’ye binip gittim, günlük kıyafet ile. Dönüşte evin çok yakınında polis çevirme kurmuş beni çekti sağa. Yanıma gelmeden hemen ehliyeti hazırladım, verdim ehliyeti, plaka ehliyet vs bilgileri cihaza girerken doğal olarak ilk başta kasktan başkadı, niye kask yok dedi, dedimki kaskın vizör contasını yağladım ondan bugün takamadım ama normalde motora tam ekipman biniyorum dedim.
Bana bakıp bekledi, bekledi
Yaa ben sana şimdi evdeki kaskını mı soruyorum dedi, haklısınız bişey demiyorum, bu şekilde oldu isterseniz fotoğrafını da attırayım dedim.

Bir yandan cihazdan bişeylere bakmaya devam ediyor, ne iş yaptığımı sordu söyledim, işi bitince ehliyeti verip, şuan bir şey yazmıyorum ama tekrarı olmasın dedi, tamamdır dedim, eldiven de yok dedi, o da evde dedim :) O şekilde ayrıldık.

Şimdi ben kesinlikle atv’yi kasksız kullanırım kimse bir şey diyemez demiyorum ve normalde de kask ve eldivenle biniyorum zaten. Fakat bu atv trafikte “zirai traktör” olarak kayıtlı, hız sınırım buna göre, çıkabildiğim yollar buna göre. Zirai traktörde polis bana kask ve eldiven yok diye ceza yazabilir miydi, traktörüyle şehre gelen amcalara kask takmıyor diye ceza yazıyorlar mı,
Polis memuru gerçekten iyi niyetle mi cezasız saldı yoksa zaten yazamayacağı ceza üstünden artistik mi yaptı merak ettim?

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Atvnin gumrukten zirai traktor olarak gecip, kaydinin yapilmasini, trafige cikabilmesini kim ayarlamis cok merak ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar