Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motobike Jeans Kevlar Motosiklet Pantolonu İncelemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer


    Starsan Spor Giyim firmasının yeni satışa çıkarttığı Motobike Jeans adlı Kevlar motosiklet pantolonunu test etme fırsatım oldu. 2 hafta boyunca kullandığım pantolon hakkında değerlendirmemi aşağıda bulabilirsiniz.

    Normal korumalı motosiklet pantolonları günlük kullanım için pek ideal olmadığı için motosiklet kullanıcıları piyasada satılan Kevlar malzemeden üretilmiş günlük kullanıma uygun kot pantolonlara rağbet göstermeye başladı. Bu Kevlar kot pantolonun normal kot pantolonlardan farkı yok hatta motosiklet sürücüleri için birçok artısı mevcut.

    Öncelikle pantolonun teknik özelliklerinden bahsedelim. Dış katman bildiğimiz kot kumaşı (12 Oz kot kumaşı) iç katman astarı ise aramid. Aramid bildiğimiz ısıya ve sürtünmeye dayanıklı Kevlar kumaşa verilen isim. Sürtünme ve kesilmeye dirençli olduğu söyleniyor ama bunu test etme imkanım olmadı. Diz ve kalça korumaları ise esnek, yumuşak darbe emiciliği yüksek SAS-TEC markalı.

    Pantolunun benim için en güzel özelliği diz korumasının dışarıdan çıkartılıyor olması. Motosikletten indiğinizde kolayca çıkartma imkanınız var. Diz koruma cebi cırt ile açılıp kapanıyor kaza anında dışarı çıkmasını engeller ama fermuarları bir sistem olsa bence daha iyi olabilirdi. Kalça korumalar ise pantolunun iç kısmında olduğu için dışarıdan sök tak yapamıyorsunuz. Bu korumalar da bir kumaş cep içine yerleştirilmiş ve pantolona içeriden cırt ile bağlı ama çıkartmak için pantolonu biraz indirmek şart Kalça koruması diyorum ama aslında belinizin yan kısımlarına denk geliyor cırt ile bağlı olduğu için konumunu kaydırarak biraz değiştirmeniz mümkün.

    Korumaların SAS-TEC marka olması büyük avantaj motosiklete oturduğunuzda yumuşak korumalar dizinizin şeklini alıyor sürüş esnasında varlığını bile fark etmiyorsunuz. Sas-tec diz korumaların boyutu yeterli olsa da bir mafsallı dizlik gibi kaval kemiğinize kadar uzanmıyor.

    Pantolonun beğendiğim diğer bir özelliği ise modelin kesiminin bol olmaması. Diğer bol kesim motosiklet pantolonları gibi sürüş esnasında paraşüt etkisi yapıp sallanmıyor ayrıca korumalar da sürüş esnasında kaymıyor. Merak edilen bir şeyde paçalarının dar olup bot giymesi sorun olur muydu. Kumaş esnek olduğu için kolayca bot ve çizme ile kullanılabiliniyor. Fotoğraflarda Sidi Vertigo çizme ile pantolunu görebilirsiniz.

    Pantolonun diz üstünde körüklü bir kumaş kullanılmış bu sayede motosiklette dizler kırık pozisyonda esneklik sağlanmış pantolon yukarı kaymıyor.

    Kot kumaşı, astar ve aramid kumaş katmanları normal bir kottan haliyle kalın ama pantolunun bu yapısı size koruma açısından güven veriyor. Bu kalınlık çok sıcak havalarda rahatsız eder mi bilmiyorum ama 25-30 derecelik sıcaklıklarda günlük ve sürüş esnasında beni rahatsız etmediğin söyleyebilirim. Daha yüksek sıcaklıklarda kullandıkça deneyimlerimi buraya yazacağım.

    Ayrıca pantolon içinde belirtilen talimatlara göre yıkanabiliyor.

    Artıları
    - Çıkarılabilir sas-tec korumalar ile günlük rahat kullanım
    - Esnek kumaş vücuda oturması
    - Malzeme kalitesi ve işçilik iyi

    Eksileri
    - Diz koruma cırtı daha büyük ya da fermuar olabilir
    - Slimfit kesim sevmeyenlerin hoşuna gitmeyebilir
    - İç astar giyip çıkartırken ayağınıza takılabiliyor

















    Tüm modelleri motobikejeans.com adresinden görebilirsiniz.
    engin_deniz bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Konu geride kalmış.Önemli bir konu üstte kalsın.İnceleme için teşekkkür ederim kendi adıma.

  3. #3

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Pulsar200ns
    Ben de bu pantolondan aldım. Fakat benim diz korumaları motora bindiğim zaman yukarı kayıyor. Sanırım cep kısmını terzide biraz daha aşağı aldırıcam veya içeriden ayrıca cep yaptırıcam.

  4. #4
    Rawen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2016
    Şehir
    Kayseri
    Fermuarlı olursa dizler kırık pozisyonda diz kapağına verilen rahatsızlık ya da kaza anında diz kapağının yere sürtünmesi, kevların diz kapağını koruması halinde fermuarla olan sıkıştırma tadını unutturmayacak bir ağrı verebilir, alternatif düşünülmeli bence.

  5. #5
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Alıntı Rawen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fermuarlı olursa dizler kırık pozisyonda diz kapağına verilen rahatsızlık ya da kaza anında diz kapağının yere sürtünmesi, kevların diz kapağını koruması halinde fermuarla olan sıkıştırma tadını unutturmayacak bir ağrı verebilir, alternatif düşünülmeli bence.
    Cep başına 3-4 adet metal kopça (çıt çıt) iyi bir alternatif olabilir.

    Örnek Foto:

    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  6. #6
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Piyasaya yeni girmiş bir firma için ürünler bayağı pahalı gibi.

  7. #7
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Bu pantolonları bu kadar pahalı yapan nedir? Kotun içerisene kevlar dikiyorlar, 4 adet de koruması var.

    Tasarım desen birşeye benzemiyor. Sadece bu marka için söylemiyorum, diğerleri de aynı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)