Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ninja ile 2400km'lik Ege serüveni. Altınoluk - Turgutreis - Ölüdeniz - Yalova Motofes

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    27 Haziran - 10 Eylül İstanbul - Altınoluk - Turgutreis - Ölüdeniz - Yalova Moto fest.

    Önsöz: Seyahat boyunca 500'un üzerinde fotoğraf çektim. Gezi yazısını hazırlarken bu rakamı mümkün olduğunca azaltmaya çalıştım. Sayfa yüklenirken kulaklarımı çınlatmamanızı rica ederim

    Uzun bir aradan sonra yeni bir gezi yazısıyla sizleri tekrar selamlıyorum

    Bayram tatili ile yıllık izini birleştirerek 27 haziran cumartesi günü öğlen 15:00 feribotuyla Yalova'ya geçerek yolculuğa başladık. Neden bu kadar geç yola çıknızı diyecek olursanız cumartesi günü yarım gün çalışmam gerekiyordu..

    Turgutreis'e kadar gece yolculuğu yapmak yorucu olacağından yolculuğumuzun ilk günü Altınoluk'ta konaklayarak geçirmeyi uygun gördük ve iki motor 3 kişi döküldük yollara...




    Görüldüğü gibi ninja haddinden fazla yüklü. Körüğü açılan çanta ve uyku tulumu yüzünden Bursa - Susurluk arasındaki parkur boyunca rüzgarla boğuşup durdum..

    Abim ve eşi:


    ve ben


    Beyaz VFR'nin sahibi ile daha önce istanbul'da motorlarımın bakımlarını yaptırdığım yerde karşılaşmıştık. Tabi motoru tanıyınca hemen yanına parkettik ama sahibini göremedik.


    Susurlukta'ki moladan sonra hava iyice karardı ve Balıkesir ile Altınoluk arasındaki yolun en zor olan kısmını gece katettik. Yol yapım çalışmaları yüzünden bozulan asfalt bizi oldukça zorladı. iki motorda xenon aydınlatma olması gece seyehat etmemizi kolaylaştırsada güçlü aydınlatma yüzünden içi gölge kalan çukurlar bize kötü sürprizler yaşattı. Yolun sarsıntısı yüzünden 2 tane gösterge aydınlatması söndü
    Gidiş geliş olan bu yolda araç konvoyu yaklaşık 3km kadar vardı ama trafik sıkışıklıı yaşamadan 60 - 80km hız aralığında ilerleyerek (zaten o yolda gece daha yüksek hızda gitmek kazaya davetiye) akşam 21:45'te Altınoluk Fener mahallesindeki evimize ulaştık.

    Ertesi sabah yola çıkmadan önce çektiğim birkaç fotoğraf:





    Herneyse.. Tekrar yollardayız.. Edremit'te benzin alıp lastik basınçlarını kontrol ettikten sonra İzmir'e ulaşmak için yola çıkıyoruz ve İzmir'e kadar sadece bir mola verip İzmir otobanındaki dinlenme tesislerine varıyoruz ve aynı VFR ile tekrar karşılaşıyoruz )



    Burdan benzin aldıktan sonra otobandan Söke çıkışını takip edip yemek için mola veriyoruz.
    Hani 19 Mayıs'ta aynı noktada bastıran sağanak yağmurda sığınmak için motoru çektiğim bir yer vardı ya.. Tesadüf eseri sahipleriyle tanışmıştım.. Bakın aynı mekan ne kadar değişmiş
    19 Mayıs'taki hali:


    Şu anki hali:








    Mekan sahibi beni görünce şaşırıyor haliyle ama hemen hatırlıyor çaylarını içip 15dk lafladıktan sonra tekrar yola koyuluyoruz ve Bodrum'a varana kadar durmadan ilerliyoruz.

    Fazer'dan kopup önden ilerleyerek Güvercinlik civarında birkaç foto çekiyorum.





    Evdeyiz

    Yaramaz ev sahibi

    Bodrum yarım adasında ufak bir tur yapiyorum ve her zamanki gibi fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyorum...

    Akyarlar Fener mevkii



    Gümüşlük:










    Sonraki fotoğraflar Bitez'e doğru giden sahil yolu ve tekrar dağ yolundan Akyarlar'a uzanan yoldan çekildi.











    Kısa bir yemek molası..

    Tura devam..







    Yol nasılda kıvrılarak devam ediyor...




    Diğer ev sahibimiz


    Forumdan tanıdığınız Tutku1982 Bodrum'a geliyor ve burada 1 gün daha kaldıktan sonra birlikte Ölüzdeniz'e gitmek için yola çıkıyoruz.

    Oasis'in girişinde Erdem ile buluşuyoruz.


    Erdem'in yanındaki beyefendi İstanbul'da motor ustasıymış. Emekli olduktan sonra herkes gibi Bodrum'a taşınmış ve burda taksi şoförlüğü yapmaya başlamış.




    Evde kask patlaması yaşanıyor


    2 ninja ve 1 fazer





    Artık pek sık rastlamadığımız BMW'lerden 3 tanesi bir arada ve temiz bir şekilde toplanmış. Fırsat bu fırsattır diyerek hemen fotoğraflıyoruz


    Ölüdeniz'e doğru yola çıkmak üzereyiz, motorların başında bir foto... Sağda Erdem, solda ben


    Bodrum - Ölüdeniz arasını karayoluyla aldık. Birde Bodrum - Datça arasındaki feribotu kullanarak Marmaris üzerinden gidilebilir. Bir dahaki sefere feribot ile gitmeyi planlıyorum, değişik yerler görmek için. Normalde 4 -5 saat sürecek yolu biz yaklaşık 7 - 8 saatte aldık. Bunun en büyük nedenide sürekli fotoğraf çekmek için mola vermemiz oldu. Mola verdikçe sıcaktan daha çok etkilendik ve yorulduk.
    Çok fazla fotoğraf var ancak hepsine değdi diye düşünüyorum...





    Ahh Erdem ahh.. )
    Muğla'da kendi kendilerine gelin güvey olup bizimle yarışmaya başlayan eski kasa BMW 5.20 ve opel insignai'yı birlikte tokatlayıp deyim yerindeyse radarın kucağına oturuyoruz. Şanslıyızki 140TL ile yırttık. Diğer iki otomobilinde bizimle birlikte radara girmesi biraz olsun bu üzüntüyü telafi ediyor






    Resimlerde görülen BMW RT polis motoru sadece 26bin km'deydi...

    Gökova körfezinden birkaç foto.
















































    Fethiye'ye varmak üzereyiz...


    Fakat fotoğraf çekmekten bir türlü yol alamıyoruz ))






    Az önceki manzara fotoğrafını arkada görülen virajın oradan çektik )








    Az kaldı


    Gökyüzünde sinek kadar ufak görülen tüm noktalar paraşütle uçan insanların görüntüsüdür bilginize. Aslında bende yapmak istiyordum fakat aramızdan biri yusufla takılmayı tercih etti ))

    İşin ilginç yanı Ölüdeniz çarşıda gezerken bir anda yanınıza paraşütle biri iniş yapabiliyor. Tabi iniş yerleri belli ve gelen biri olduğu anda etraftakiler hemen uyarılıyor. Bence bu şekilde olması oldukça hoş, turistlere yönelik bir show gibi sürekli paraşütçüler iniş yapıyor.


    Ölüdeniz'de konakladığımız Sugar beachclub. Herkese tavsiye ederim. Odalar basit bungalow şeklinde be büyüklülüğü yeterli. Klima, sıcak su, duş, tuvalet ve saç kurutma makinası var. İki adet açık dolap ve çekmeceli bir komidin var odalarda. Mekan kışında hizmet veriyor ancak restoranı biraz pahalı. Spagetti bolognez (kıymalı makarna anlayacağınız) 17TL, kıymali pide 15TL. Konaklama ücretine kahvaltı dahildi. İki kişilik oda da kişi başı 60TL ödedik.


    Konakladığımız yerdeki plaj. Burası doğal bir dalga kıranla korunduğu için su hep böyle sakin fakat çok sıcak. Öyleki tüm gün güneş aldıktan sonra suyun içindeki kumun sıcaklığını ayaklarınızla hissedebiliyorsunuz.







    Yeşil rengin ilgi çekiciliğinden bıkan biri olarak davetsiz misafirlerin ninja'dan uzak durmasını sağlamak için ilk iş olarak yanımda getirdiğim brandayı motorun üzerine seriyorum. Tabi Erdem'de bu durumla dalga geçiyor











    Kaldığımız yerde aktivitelerle ilgili bilgi alıyoruz. İlk kez gidilen bir yeri en çabuk şekilde gezmenin en iyi yolu olan tekne turu olduğunu düşünerek hemen biletlerimizi alıyoruz


    Bundan sonraki ilk durağımız Kelebekler Vadisi oluyor. Sonrasında ise çeşitli koyları geziyoruz. Yine bol bol manzara fotoğrafı çekiyoruz.





    Bu fotoğrafta yukardan dağ kenarından geçen bir yol var. Merak edip gitme planları yapıyoruz ancak vakit darlığı nedeniyle gidemedik.






    Kelebekler vadisine yaklaşıyoruz.




    Üzerinden pas fışkıran bu traktörün uzun süredir kullanılmadığını tahmin ediyoruz ancak oraya nasıl geldiği konusunda hiçbir fikrimiz yok..






    Vadide bu çadırlarda konaklamakta mümkün.


    Şelaleye ulaşmak için 1km kadar içeriye yürüyoruz.







    Bir süre sonra yol daralıyor ve kayalıklar başlıyor.




    Tırmanış başlıyor.


    Parmak arası terliklerle buaradan yukarıya tırmandık

    Şelaleye az kaldı

    Vallahi aşağıdaki fotoğrafta belli oluyor mu emin değilim ama taaaa yukarıda incecik akan bir su var. İşte o şelaleymiş. Haliyle en kurak zamanında geldiğimiz için ancak o kadarını görebiliyoruz. Bende çektiğim o kadar çile yüzünden sinir olup doğru düzgün fotoğrafını çekmeden aşağıya doğru plajın yolunu tutuyorum...








    Uğradığımız koylardan çeşitli fotoğraflar...



    Arkada 3 direkli bir yelkenli..







    Yine dönüş yolundayız.






    Marmaris sapağında Erdem ile ayrılıyoruz. Ben Altınoluk'a gitmeden önce 1 gece konaklamak için Bodrum'a doğru yol alıyorum. Erdem ise Marmaris'te tatiline devam ediyor.


    Arkada görülen yoldan kıvrılarak Gökova körfezinin virajlı yollarından bu tepeye varıyorum.


    Virajlar ne kadar çekiciyse asfaltta o kadar itici. Kötü asfalt yüzünden virajları tatsız bir şekilde dönüyorum.




    Milas'ta ki yol yapım çalışması. Kenara çekip mühendis ile laflıyoruz. Bir kaç km ileride birisinin kaza yaptığını söylüyor. Yolda haşatı çıkmış bir opel vectra görüyorum. Kabin sağlam kalmış olsada sürücü hayatını kaybetmiş :( Herhalde emniyet kemeri takılı değildi. Srücünün uyuya kaldığını tahmin ediyorlar. Allah rahmet eylesin.

    Mühendis 45dk sonra yolu kapatıp dinamit patlatacaklarını, istersem kalıp fotoğraf çekebileceğimi söylüyor ama o sıcakta daha fazla beklememek için teklifini nazikçe geri çeviriyorum.





    Yapımı süren yeni yol ve hemen arkasında Muğla.




    Bodrum'a vardıktan sonra motoru tekrar tıka basa doldurup Altınoluk'a doğru yola çıkıyorum.


    Aynı rengi bir türlü tutturamadım


    Aliağa'da sahilde durup birkaç foto çekiyorum.






    Ninja yol kenarında kuzu kuzu beni bekliyor.


    Tekrar Altınoluk'tayım. Doğal hayattan yıllarca uzak kalıp iyice yabanileşen dünyalar güzeli kedimi ağaca çıkarma çabalarım






    Bu fotoğrafları çekip kahvaltı ettikten sonra Yalova'ya doğru yola çıkıyorum. Burada TR riders ile buluşup festivalde iki gün kalıyorum ve 10 Eylül cumartesi günü kuzenimin düğününe katılmak için geri dönüyorum.

    Yalova Motofest'ten fotoğraflar.



    Bu motora aşığım


    Koltuk değneği ve dal parçası arasına gerdiğimiz powerledler ile yemek masamız için gece aydınlatması yapıyoruz




    Arkadaki sarı lacivert türbeye benzeyen minik çadır bana ait


    Masanın son hali.








    Soldaki suzuki ile cuma gecesi baya bir lastik yaktılar. Motora içim acıdı doğrusu... Hayır bide lastik yaktıktan sonra yakından gidip lastiği incelemezlermi "acaba bir şey oldumu" gibilerinden...










    Canazor...








    ve son olarak feribottan çekilen bir kare.



    Benim için çok eğlenceli bir tatil oldu. Özellikle motosiklet ile seyahat etmeyi sevdiğim için yolda geçen günleri hiç bir zaman vakit kaybı olarak görmedim.

    Eğer motosiklet kullanmayı ve motosiklet ile seyahat etmeyi seviyorsanız paranızı biriktirin arkadaşlar. Biriktirin ve yazın bol bol gezin, düzenlenen tüm festivallere katılmaya çalışın. Benden bir dost tavsiyesi...

    Selamlar.

    Bulut.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    12 Mayıs 2011
    Motosikleti
    ninja ER
    resimler yorumlar manzaralar birbirinden harika valla elinize ayağınıza ninjanıza sağlık (: fazer ı da unutmayayım
    ..uçuyoruzz DEDE

  3. #3
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    offf ulyn offf memleketimin tabelasını gördüm orada şuan uzunca bir süreliğine istanbula geldim offfff
    Mustafa Kemal Atatürk

  4. #4
    speedy2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2011
    Şehir
    İSTANBUL/ Çengelköy
    Motosikleti
    BMW 1150GS ADV
    güzel geziolmuş beraber sürmek dileği ile

  5. #5
    Rocknrolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW K100 rt Mondia Drift
    Güzel gezi iyi fotoğraflar eline tekerine sağlık
    Ben jack'in kalın bağırsağıyım..

  6. #6
    metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Çok güzel vakit geçirmişsiniz, paylaşım için teşekkürler...
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

  7. #7
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    Güzel ve uzun soluklu bir gezi olmuş fotoğraflar da bir harika. Paylaşım için teşekkürler.

    Milas yolu geçen seneki Ege gezisinde bana da çok sıkıntı yaratmıştı. Bu sene tekrar gittiğimde baya bir ilerleme olmuştu ama hala özellikle gece sürüşü için çok tehlikeli, gece oradan geçmek zorunda olanlara aman dikkat diyorum.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

  8. #8
    sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2010
    Şehir
    MERSİN
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    süperr...tebrikler muhteşem bi gezi olmuş.
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

  9. #9
    uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2009
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    kelebekler vadisine bayıldım..orada çadır kurmak isterdim..
    güzel gezi olmuş tebrikler..

  10. #10

    Üyelik
    22 Temmuz 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xciting250i
    çok güzel bi gezi olmuş tebrikler bodrumdaki 3 bmw benim de dikkatimi çekmişti millet bir tanesini bulamazken 3 tane tertemiz klasik bmwnin yanyana durması ilginç bi görüntü diye düşünmüştüm sen fotoğraflamışsın ayrıca uzaktan güzel gözüküp de oyuklarla çukurlarla dolu olup motor zevkini sıfıra indiren asfaltlar da gerçekten çok kötü keşke bu kadar manzaralı yollarımız varken bir de asfalt kalitesi yüksek olsa
    iyiakşamlar

  11. #11
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Muhteşem bi gezi olmuş fotoğraflar içinse kulaklarınızı çınlatıyoruz evet fakat bizleride düşünüp paylaştığınız için teşekkür etmek amacıyla ne mutlu size sezonu doyasıya değerlendirmişsiniz biz gibi kös kös klavye başında oturup tıkılıp kalmamışsınız tebrikler ve teşekkürler paylaşım için
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

  12. #12
    mustang256 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Pulsar
    Ninja 250 ile uzun yol nasıl yoruyormu malum ss olarak geçiyor ama oturuş pozisyonu o kadar rahatsız değil gibi gözüktü? Ve 15 dk da 2400 km gezdirdiğiniz için teşekkürler...
    ^^

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Marmaris
    Motosikleti
    tvs apache rtr150 gri (2011)
    güzel gezi olmuş tebrikler

  14. #14
    _SpartacuS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yok Gibi Ama Çok Gibi
    Ellerine Sağlık, Güzel anlatım ve resimler icin Teşekkürler.



  15. #15
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    çok keyifli bir gezi olmuş.paylaşım için teşekkürler.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  16. #16
    farcob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2009
    Şehir
    maltepe istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150
    harika.deklanşörünüze sağlık teşekkürler.

  17. #17
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    güzel gezi olmasının yanında çok verimli bir gezi olmuş..
    az zamanda çok çeşitli yerlere gitmişsiniz darısı başımıza artık..
    harley is making love with davidson

  18. #18
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Alanya/ANTALYA
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    çok güzel bir gezi olmuş elinize sağlık manzaralar süper yolunuz hep açık olsun
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

  19. #19
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  20. #20
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Bulutçum o kelebek vadisi tam bi fiyasko.
    Bizde bu yaz yengenle gittik, ama o senin çıktıgın yerlere çıkmadık.
    Çünkü kaldığımız pansiyonun sahibi bize oranın öyle olduğunu anlattı

    Kuraklık dönemine denk gelmediniz aslında.
    Oranın yaz kış öyle olduğunu söylüyorlar

    Bu arada motosikletle seyahat etmek her açıdan avantajlıdır.
    Otomobillerin giremediği daracık sokaklara girersin.
    Park parası ödemezsin.
    Üstüne birde havanı basarsın!
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)