Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

(Yeni gezilerle) Emrello'nun İstanbul'dan kaçış rotaları - 2

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Arkadaşlar tekrar merhaba,

    Daha önce Emrello'nun İstanbul'dan kaçış rotaları diye bir konu açmış ve günübirlik kısa gezilerimi burada paylaşmaya çalışmıştım. Bu ilk konuya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...alari-1-a.html

    Bir önceki paylaşımımda da günübirlik gezi sınıfına giren üç gezimi anlatmıştım. Bu konuda da yakın zamanlarda yaptığım iki gezi var. Çoğumuz gibi ben de motosiklete kısıtlı zaman ayırabiliyorum; bu yüzden yaptığım geziler genelde sabah veya öğlen çıkılıp akşama dönülen türden. Burada okuyacaklarınız tabii ki çok iddialı şeyler değil ama yakınlardaki sakin yollarda motor sürmek isteyen arkadaşlara belki fikir verebilir. Bunu göz önünde bulundurarak yol hakkında mümkün olduğunca çok detay vermeye çalışıyorum.

    Gittiğim rotaları seçerken daha çok trafikten uzak ve kimsenin pek gitmediği, hatta benim de çok fazla fikir sahibi olmadığım yerleri bulmaya gayret ediyorum. Aslına bakarsanız, Google Earth'ü açıyorum ve en alakasız köy yolları neredeyse orayı hedefliyorum kendime... Uydu fotoğrafları ve varsa köylerin kendilerini anlatan web siteleri oldukça yardımcı oluyor (bazen de aslında öyle bir yol olmaması gibi sürprizlerle karşılaşıyorum ama olsun!).

    Aslına bakarsanız gittiğim yolların bir kısmı enduroculara daha uygun. Yine de, sınırlarını biraz zorlasam da, Yamaha Xmax motorum bu ıssız yollarda beni üzecek bir durum yaratmadı. Ben de tedbiri elden bırakmıyorum tabii... Yanımda yedek bujiden varyatör kayışına kadar birçok malzeme taşıyorum (teşekkürler Xmax'ın bagajı).

    Neyse, lafı çok uzattım. İşte son günlerde yaptığım o iki gezi, umarım beğenirsiniz:

    1. GEZİ - YALOVA-ÇINARCIK ÜZERİNDEN ARMUTLU VE GEMLİK

    Bu rotayı keşfetmeyi uzun süredir planlıyordum. Daha önce yine Yalova üzerinden İznik yapmıştım, yolların durumu çok iyiydi, manzaralar harikaydı... Bu sefer de neden "Yalova üzerinden Armutlu" olmasındı!

    Rotamı şu şekilde belirlemiştim:





    Yalova'ya hızlı feribotla geçtikten sonra Çınarcık ve oradan da sahil ve iç yollardan Armutlu. Sahil yolunun çok güzel manzaralarla dolu olduğunu arkadaşlardan duymuş olduğumdan aslında çok hevesliydim.

    Amaa....

    Bazı güzergahlar vardır ki gidilmesi görülmesi gerekir, görülmezse kayıptır, her kilometresinden ayrı bir zevk alınır. Tabii bunun tersi de geçerlidir! Bu güzergah için maalesef bu durum söz konusuydu... Yani mümkünse uzak durulması gereken bir güzergah... En azından Yalova - Armutlu arası, en azından bu yaz için...

    Yolun durumu şöyle: Bir kere Yalova-Çınarcık arası asfalt ama "asfaltımsı" demek herhalde daha doğru olur. Çukurlar, yamalar, kazınmış alanlar, tamirat... Kısacası belinizi uzunca bir süre ağrıtmak için ne gerekirse yapmışlar. Çınarcık'tan sonra Esenköy'e kadar da bu rezillik devam ediyor. Ben ilk molamı Esenköy'de verdim, orada bir çay içimi kadar durduktan sonra yola devam etmeyi planlıyordum. Çay bahçesindeki garsonla aramızda şöyle bir muhabbet geçti: "Ya buraya kadar yol acaip kötüydü bundan sonrası nasıldır ki?", -"Abi bundan daha beter valla!".

    Ne kadar kötü olabilirdi ki, sonuçta devlet yolu, anayol!.. "Yola devam" dedim kendi kendime, "olmadı döneriz,".

    Gerisini ben anlatmayayım, fotoğraflar anlatsın:













    Gördüğünüz gibi Marmara Bölgesi'nin orta yerinde, hem de Yamaha Xmax'la ilk çöl sürüşümü gerçekleştirmiş bulunuyorum!!!

    Bir kere yol yok, önünüzden bir araç gidiyorsa vay halinize!!! Körsünüz, yol yer yer mıcır, yer yer ince kumla kaplı. 19 km'yi 45 dakika'da gittim. Artık neler çektiğimi siz düşünün...











    Aslına bakarsanız yol yukarıdaki gibi güzel manzaralarla dolu. Bir süre denizin hemen yanında gidiyorsunuz, yan tarafınızda da genelde uçurumlar var. Ama ben mıcır ve kumun içinde dengemi sağlamaya ve önümü görmeye uğraşmaktan pek keyif alamadım açıkçası.

    Armutlu'ya indiğim zaman insanlar acaip acaip bana bakıyordu. İlk başta bir şey anlamadım. Motorun tozlandığını falan düşünüyordum ama kendi halimi niyeyse kafamda canlandıramamışım. Meğerse üstüm başım dalga dalga toz içindeymiş, montun kol kısmına şöyle bir vurunca durumu anladım. Herhalde gerçekten savaştan çıkmış gibi bir görüntüm vardı.

    İşte bu da motorun halini gösteren bir detay (aslında o tekerleğin rengi siyah!):





    Endurocu veya krosçu arkadaşlar için bunlar normal şeylerdir mutlaka ama Yamaha Xmax kullanan acemi bir sürücü için tavsiye edemeyeceğim...




    Burası da Armutlu limanı. Limanın hemen çaprazında Göç Kardeşler köftecisi var. Aslında kasap olan bu köftecinin köftelerini denemenizi dehşetle tavsiye ediyorum.


    Dönüşü Gemlik üzerinden yapmaya karar vermiştim. Köfteleri mideye indirip üzerine güzel bir Türk kahvesi çektikten sonra Gemlik'e doğru yola çıkıyorum.

    Bu güzergahta asfalt konusunda bir problem yok. Yol oldukça virajlı ve yan taraf uçurum. Biraz Kaş-Kalkan arasını andırıyor. Virajlar o kadar keskin değil ama... Yine manzaralar çok güzel.










    Bu güzergahı kullanan arkadaşların özellikle bir şeye dikkat etmesi gerekli: Yerleşim merkezlerinde refüjlerdeki çiçekleri suluyorlar, bu durum özellikle virajlarda tehlike yaratıyor.


    Akşam'a doğru herhangi bir sorun yaşamadan Gemlik'e varıyorum ve oradan da doğru Yalova. Feribot kalkışına bir saatten fazla zaman kala orada olduğumdan, tüm korumalarımı çıkarıp motora koyuyorum ve ilk sırada feribota binmeyi bekliyorum. Normalde tam koruma ile binerim motora ama şimdi kaskım bile yok üzerimde. Neyse, araçları içeri almaya başlıyorlar ve, tam ısınmadığından olacak, tam feribota girdikten sonra motor stop ediyor. Çok büyük hata ama motoru tam durdurmadan marş basıyorum, çalışıyor ama sonra arkasını bir savuruyor ki, nasıl toparladım, nasıl düşmedim hayretler içinde kalıyorum. Üstümde sadece tişört ve kot var, zemin çelikten ve üzerinde bıçak gibi keskin çıtalar var! Bundan sonra beş metre bile gitsem en azından kaskım kafamda olacak... Bu da bana ders olsun!



    2. GEZİ - MOLLAFENARİ, DARLIK, TEKE ÜZERİNDEN AĞVA VE KARGALI, YAĞCILAR ÜZERİNDEN DÖNÜŞ


    Orada bir köy var uzakta! (aslında o kadar da uzakta değil...)

    Bu rota da yine Google Earth'te ne zamandır gözümün takıldığı köylerden geçen bir yol. Daha önceki bir Ağva gezisinde Mollafenari üzerinden Kargalı-Teke yönüne dönerek Ağva'ya gitmiştim. Bununla ilgili resimleri ve izlenimlerimi yine şu sayfada bulabilirsiniz: http://www.motosiklet.net/forum/etki...alari-1-a.html

    Bu sefer rotayı biraz daha batıya kaydırıyorum ve aynı istikamette ama bu sefer Cumaköy, Ovacık, Darlık köyleri üzerinden Teke'ye, oradan da Ağva'ya ulaşmayı hedefliyorum.

    Dönüş yolu yine Kargalı üzerinden, yani daha doğudaki köylerden güneye doğru olacak. Rotam kısaca şu şekilde:



    Mor çizgiler gidiş yönünü, yeşiller ise dönüşü temsil ediyor.


    Rotayı planlarken yolum üzerindeki köyler ve yolların durumuyla ilgili bilgi toplamaya çalıştım ama maalesef uydu fotoğrafları ve sınırlı bilgi içeren birkaç sayfa dışında çok fazla şey bulamadım. Gidip görmeden orada neler olduğunu bilmeye imkan yok gibi görünüyordu... Yolların durumuyla ilgili yeterli bilgim yoktu, üstelik o civarlarda tırmanma yarışları yapıldığına dair belgeler bulmuştum. Eğer gideceğim rota tırmanma yarışı güzergahına denk geliyorsa aynen geri dönecektim... Tırmanma yarışlarının yapıldığı kaygan zeminde 20-30 km boyunca Xmax'la gitmek istemiyordum.

    Öğlene doğru TEM'e girerek yola çıkıyorum. Şekerpınar çıkışından Mollafenari'ye yöneliyorum ve oradan da GPS yardımıyla keşif rotamdaki ilk köy olan Cumaköy'e gitmeye çalışıyorum ama olmuyor! Çünkü GPS'teki yol koordinatları ile gerçek yolların konumları birbirini tutmuyor.

    Bu tür köy yollarına girecek arkadaşların aklında bulunsun: GPS koordinatlarına %100 güvenmeyin, kendinizi hiç tahmin etmediğiniz yollara girmiş olarak bulabilirsiniz. Yanınızda her zaman köyleri gösteren bir harita olsun ve gerektiğinde köylülerden bilgi almayı asla ihmal etmeyin.


    Burada da görüldüğü gibi GPS'teki yol koordinatıyla gerçekte algılanan koordinat birbirini tutmuyor. Birbirine 10 metre yaklaşan ancak tamamen farklı yerlere giden yollar gördüğümü hatırlatırsam durumun ne kadar ciddi olabileceği sanırım anlaşılabilir. Sözün kısası, GPS'e %100 güvenmeyin.





    Asfaltın durumu genelde kötü sayılmaz, ama dengesiz bir kalitesi var. Bazı köylerde asfalttaki çukurlar problem yaratırken bazılarında eriyen asfalt sorun yaratıyor. Benim tavsiyem bu güzergahta 60'ın üzerinde gitmeyi aklınızdan bile geçirmemeniz.

    Yola dönecek olursak, Cumaköy, Kadılı ve Ovacık'a doğru devam ediyorum.





    Sanırım bu güzergahtaki en büyük köy Ovacık. Burada bol miktarda sera var. Arada son derece lüks villalar da göze çarpıyor.














    Ovacık köyünden sonra asfalt kalitesi değişiyor. Bu sefer çukurlar yerine zemin üzerine serilmiş asfaltın erimesi sorunuyla karşılaşıyorsunuz. Adamlar asfaltı dökmüşler ama üzerine mıcır dökmemişler. Yani havanın sıcaklığına göre yarı ıslak asfalt üzerinde gidiyor olabilirsiniz! Aşağıdaki resimdeki asfalta dikkat:





    Nispeten rahat ama yavaş bir sürüş sonrasında Darlık köyüne varıyorum. Bir tepenin üzerine kurulmuş olan bu köy benim için önemli, çünkü uydu resimlerine göre bu köyden Teke'ye bağlanan düzgün bir yol görünmüyor. GPS de bu konuda net bir bilgi vermiyor. Yol bitiyormuş gibi gösteriliyor. Teke'ye ulaşamazsam veya ulaşmak için korktuğum gibi tırmanma yarışı parkuruna girmem gerekirse, risk almak yerine gerisin geriye dönmek daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. Bu tabii ki Ağva'ya ulaşamayacağım anlamına geliyor. Darlık'ta köylülerden bilgi almak zorundayım.

    Motoru bir kenara çekiyor ve yanımda getirdiğim meyve suyunu içiyorum. Bu arada köylülerden bir arkadaş motosikletiyle yanıma geliyor. Arayıp da bulamadığım fırsat. Yol hakkında bilgi alıyorum. Yol asfaltmış ve 10 km sonra Teke'ye, yani Ağva yoluna bağlanıyormuş. Rahatlıyorum, teşekkür edip yola çıkıyorum.

    Daha önce de söylediğim gibi kendimi motosiklet konusunda acemi olarak görüyorum ama köy yollarında az vakit de geçirmedim. Ama bugüne kadar da böylesine tenha bir yol görmedim. Tek bir adam da mı geçmez şu yoldan!.. Bu güzergaha tek kişi girmemek daha iyi bir fikir olabilirmiş.

    Yol asfalt ama bol mıcırlı, anormal virajlar ve yokuşlar var. Tepeden ilerideki Teke köyünü görüyorum ama bir türlü varamıyorum. Yusuf faktörü ağırlığını hissettiriyor yavaş yavaş...












    Sonunda Teke'ye varıyorum ve oradan Ağva... Orada beni bir tesiste arkadaşlarım bekliyor. Düşündüğümden biraz geç vardığımdan bir şeyler içip (tabii ki alkolsüz ) geri dönmem lazım.








    Dönüş yolu Kargalı-Yağcılar-Mollafenari üzerinden olacak. Bu yol geldiğim rotaya göre çok daha rahat. Daha az viraj ve tepe var. Asfalt kalitesi iyi.

    (Bu güzergahla ilgili resimleri ve daha detaylı bilgileri http://www.motosiklet.net/forum/etki...alari-1-a.html sayfasında bulabilirsiniz.)

    Köy içlerindeki hız tümseklerine ve havlayıp yüreğinizi hoplatmak için fırsat kollayan köpeklere dikkat!..









    Seviyorum köy yollarını!


    Dönüşte yine TEM'e giriyorum, her zamanki gibi yol magandalarının tacizine uğruyorum... Hayvanın teki Honda Civic'le durduk yere emniyet şeridinden solluyor. Sanırım tüm ailesinin kulakları çınlamıştır! Eğitim için çok geç, dayak şart!!!

    Bu son tatsızlığa rağmen oldukça zevkli bir gezi oldu, umarım siz de keyif almışsınızdır.... Görüşmek üzere!
    Ağır metal insanı...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    06 Temmuz 2009
    Şehir
    *AdAnA*
    Çok güzel bir gezi olmuş, fotolar için teşekkürler

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    eline ayagına saglık yeni gezilerini gormek dilegiyle

  4. #4
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Ofelya ve savaskayan, yorumlarınız için teşekkürler
    Ağır metal insanı...

  5. #5

    Üyelik
    01 Temmuz 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA 1000RR
    gerçekten sanki bende gitmiş gibi oldum mükemmel anlatış ve mükemmel resimler emeğine sağlık

  6. #6
    kdzli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2008
    Şehir
    07AntalyA,·81½·AkçakocA
    Motosikleti
    Yamaha Bw's100'den X-max 250 & Suzuki TR50
    orda olsam peşine takılmıştımyeni rotaları bekliyoruz
    ·sevgi eylem ister·

  7. #7
    TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    O tozlu yollar haricinde güzel geziler yapmışsın arkadaşım. (kimbilir hava filtresi ne hale gelmiştir?)

    Paylaşım için teşekkürler yeni rotaları bekliyoruz.

  8. #8

    Üyelik
    25 Eylül 2008
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    XCİTİNG 250İ
    güzel yerler gerçekten sahillerimiz eşssizdir.toraman abi sen gezmiyormusun bu aralar pek? resimlerin gelmez olduda bende eskişehire gidip geldim çok iyiyidi yaa yorulmadım valla pek .

  9. #9
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    ilk gezi yazınızdan beri okudum ve resimlere baktım harıka geziler yaz bitmeden bir pazar bir kaç motorlu beraber gezelim derım paylaşımınız için teşekkurler

  10. #10
    yalnız_kurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2007
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Motosikleti
    CBR 1100XX
    Dostum ılk actıgın topıcle baslayarak bır solukta ve heyecanla ıkıncısıne gectım gercekten guzel guzergahlar secmıssın hıc usenmeden fotolar cekıp bızımle paylastıgın ıcınde tesekkur ederım.Su sıralar pek uygun olmasamda en kısa zamanda sana eslık edıp beraber gıtmeyı cok ısterım senın ıcınde uygun olursa.Yolun acık tekerın hep duz bassın ve otobana gırınce otoban ayıcıklarından kendını koru bızı uzme...
    Kurtlar Sofrasında Çakallara Yer Yok!!!
    C'est moi!!!Je suis seul loup!!!
    www.salihkalic.spaces.live.com

  11. #11
    Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2009
    Şehir
    İstanbul-Kadıköy TAMER
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    çok güzel bir gezi olmuş.güzel fotolar.ama ben motorumu tozlu yollara sokmam hasta olur sonra. kısmet olursa beraberde turlamak isterim.vakit zaman meselesi.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

  12. #12
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    bugün gps baktım..yarında mini bir keşif gezisi yapacağım..tamamen senin başlıklarında okuduklarım ve 44-77 aşkına

  13. #13

    Üyelik
    22 Mayıs 2009
    Şehir
    İstanbul/// Çapa
    Motosikleti
    ==Honda CBR 600F Tricolour==
    Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel bir gezi olmuş.güzel fotolar.ama ben motorumu tozlu yollara sokmam hasta olur sonra..

  14. #14
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün gps baktım..yarında mini bir keşif gezisi yapacağım..tamamen senin başlıklarında okuduklarım ve 44-77 aşkına

    44-77 değil aman diyeyim! 44 Malatya oluyor. 41-77, yani Kocaeli'ne bağlanan 77'nolu devlet yolu...

    Arkadaşlar, bir zaman ayarlarsak beraber de gitmek isterim tabii ki... Çok da keyifli olur.
    Ağır metal insanı...

  15. #15

    Üyelik
    24 Mart 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Ellerine sağlık;

    Çok güzel bir rapor olmuş yazı ve fotoğraflar çok güzel; o sıcak durup çekmişsin bizleri bilgilendirmek için...

    Ayrıca bende bu haftasonu feribot geçişli yalova-armutlu yapmayı düşünüyordum bizi kurtarmış oldun o eziyetten, yolun fotoğraflarını görünce aklım başımdan gitti..

    Çok teşekkürler, kazasız belasız güzel geziler diliyorum tekrar...

  16. #16
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Arkadaşlar üçüncü bölüm yayına girmiştir:

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post1741415
    Ağır metal insanı...

  17. #17
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Ağır metal insanı...

  18. #18
    YOLAVCISI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2009
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Kanuni 250 Cross
    ....Güzel gezi olmuş,emeğine ve tekerine sağlık....
    ===YOL AVCISI===

  19. #19
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı YOLAVCISI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ....Güzel gezi olmuş,emeğine ve tekerine sağlık....
    Teşekkürler, valla aslında köy yolları en güzeli galiba. Hiçbirisi o kadar keyif vermiyor. Bu arada bu yazıdaki Armutlu-Gemlik güzergahında yer alan bazı ormanlık alanlar birkaç gün önce yandı. Çok kötü oldum duyunca...
    Ağır metal insanı...

  20. #20
    Şeyh Şamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    Blacksea
    Şehirden kaçış rotaların mükemmel..

    Parkurların zorluk derecesi de yüksek görünüyor..

    Fotolar ve paylaşım için teşekkürler..
    Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler