Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dar zamanda gezi : Kastamonu, Sinop, Bartın

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Yine 4 günlük sürem vardı ve yol beni bekliyordu.
    Perşembe sabahı çocukları servislerine bindirdikten sonra saat 8:30 gibi yola düştüm.Çıkış kilometrem 19136 km.Resmi biraz geç çektim.

    Hedef Kastamonu olduğundan Bolu vb transit geçiyorum.Giderken aslında Mengen'e de uğrayayım diye düşünüyordum ama Gerede üzerinden sapıp Karabük ve Safranbolu'nun içinden geçtim.(Dönüşte Mengen'e uğradım uğranmasa da olur)



    Yanımda ekstra olarak iki şişe su ve bir de fasulye konservesi vardı , Düzce civarının adalet yürüyüşünde yaptığı terbiyesizlikten dolayı burada mola vermek istemedim , yol kenarında durup konserve fasulyemi yedim , suyumu içtim ve devam ettim.

    Safranbolu gibi turistik özellik kazanmış yerlerde kendimi rahat hissetmiyorum (kabul genel olarak rahatsızım ) o nedenle sadece bir kare fotoğraf çekecek kadar durdum.



    Karabük'ün ise sadece içine girip çıktım , tam ortaya heyula gibi bir mutant avm dikmişler trafiği felç etmişti.


    Durmak istediğim yerler bu gibi yerler işte.

    Çiş ve böğürtlen molası , her zaman ki gibi.


    Araç ilçesi üzerinden geçip Kastamonu'ya girdim.Kastamonu'da potansiyel'inin altında kalmış bir şehir bunu girer girmez hissediyorsunuz.Burada da apartmanlaşma yaygınlaşmış bazı bölgelerde boş evler var.Bazı bölgelerde de kente yakışmayacak kadar yüksek apartmanlar.
    Oteli ayarlayıp dolaşmaya çıkıyorum (Otel vasat altı bir pazarlamacı oteli , kirli değil belki ama banyo yapmak istemedim) fiyat ucuz 45 tl ne bekliyorsun ki demeyin tüm gezilerimde otele verdiğim para maksimum 70 tl oluyor ve çok güzel oteller mevcut bu fiyatlarda.

    Kastamonu Ormanlık bir alan epey ahşap minare gördüm.


    Dolaşırken bir kapıya asılmış keçi kafaları dikkatimi çekti.



    Çarşı da dolaştım durdum , çarşısında pastırmacılar vb bol , sepet helvası (cazip gelmiyor) ve nerede ise her yerde sarımsak var Taşköprü nedeni ile.Yemek ararken kuyu kebapçıları gördüm kasaplar çarşısında ama zamanı geçti , ısıtırlar dedi sorduğum berber , onun yerine döner önerdi.Oradaki lokantaları önerdi ama ben dolaşıp başka bir yer gördüm Naila Döner diye , Vedat Milör'ün gezdiği bir yermiş , bu adamın Anadoluyu gezmemesi lazım , firmalara gereksiz bir gerginlik ekliyor.Döner aman aman değildi , ama iyi et olduğu belli , kimse bana ne içersin demediğinden masada bulunan bedava suyu içtim , dönerin farkı küçük bir tabak ve sadece et , yanında bir çay tabağı gibi tabakta doğranmış soğan-maydonuz var.Denenebilir porsiyon fiyatı 17 tl , bana göre pahalı.


    Dolaşırken simit tiridi yazısını gördüm bunu denemeliyim dedim sabah (Antalya'da paçacı Şaban'da simitli beyin yemiş birisi olarak – tabii kastamonu simidi biraz farklı) , yolun diğer tarafındaki dar sokaklar fakir semtler , boş evler , dik yokuşları dolaştım.

    Çorba içmek istedim gece yatmadan ama baktım işkembe vb çoğu yerde 12 tl (beklenti 7 tl) , ben de gidip üniversite zamanlarımızın fakir dostu yemeği kastamonu kır pidesi yedim patatesli tanesi 2 tl

    Sabah erken uyandım kahvaltı yapıp (otelle pazarlık yapıp kahvaltı varsa da istemiyorum) Taşköprü'de kuyu kebabı yemek amacım.Simit tiridi yazan gözüme düzgün gözüken yere girdim ara sokaklarda ama yoktu , bende yeşil mercimek çorbası içtim , içine yoğurtta katılmıştı bu açıdan farklıydı makul buldum su yine masada (samimi buluyorum böyle yerleri) fiyat 4 tl.Simit tiridini artık kısmet olursa başka zaman denerim.

    Çorba makuldü ama artık anadolu'da yemek fiyatları eskisi gibi ucuz değil , tavuk döner kültürü maalesef her yeri sarmış mesela Bartın'da belli saatten sonra alternatif yok gibi bir şeydi.

    Çorba'dan sonra toparlanıp , Taşköprü'ye doğru yola düştüm.

    Kastamonu güzel bir yer insanları önyargılarımda olduğu gibi kaba-saba değil.

    Not: bu arada son dönemde kötü yemek vb tecrübesi edindiğim yerler hakkında en doğru görüşler tripadvisor sitesinde idi , google yorumları manipülasyona daha açık.
    sdirer, ESGEL, pardus81 ve 6 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Herşey iyi güzelde daha çok fotoğraf olsa iyi olur gibi.
    mgora bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Kastamonu'nun şu görüntüsü biraz bizim ilçeye benziyor.



    Sabah çorbasından sonra Taşköprü'ye doğru yola çıktım , geziye çıkmadan önce Motoser'den Erdal abiye genel bir kontrol yaptırmıştım oda Taşköprü sarımsağı getir demişti hem onu alayım dedim hem de şu kuyu kebabını deneyeyim diye düşündüm
    .
    Taşköprü'de dolaşırken ziraat odası açılışına denk geldim , muhtemelen belediye başkanı , milletvekili vb gelmişti , şöförlerden birisi ben geçerken tedirgin oldu , geziye geldim dedim , ona doğru bakarak rahatladı , pastaları hazırlamışlardı ama vaktim yoktu o nedenle yiyemedim



    Neyse bir gence sordum nerede kuyu kebabı yenir ama yerli halk nerede yer diye , arkadaşlarımın yeri var dedi Ateşoğulları diye , oraya uğradım 15 dakikası var dediler dolaşırken başka kebapçılarda gördüm ama ilk yeri değiştirmeyeyim dedim.Genelde 50-60 yaş üstü müşteriler vardı.Kuyu kebap bizim çocukluğumuzda ki tandırın nerede ise tad olarak aynısı (oda kuyuda yapılır aynı mantık) , yanında ayranla beraber istedim porsiyonu muhtemelen 200 gr idi , 32 tl fiyatı emek ve ortaya çıkan lezzet için uygun ama sıradan bir öğün için pahalı , firesi çok olan bir hazırlama süreci var.Yanında yine ince kıyılmış soğan geliyor.

    Taşköprü'de aslında daha çok sarımsaklı bir yemek beklerdim nedense görmedim.

    Hesabı öderken genelde müşteriler yaşlılar mı dedim yok cuma saati gençler sonradan gelir dediler ama yine de gençler o kadar itibar etmiyor gibiydi , fiyatta etkendir.

    Sonrasında pazara uğrayıp hediye olarak sarımsak aldım sarımsaklar 3 boyut , kilo fiyatları 4 tl , 7 tl , 10 tl şeklinde bize marketlerde 14-20 tl aralığında sattıkları boydakiler 4 tl olanlar.
    Karnımda doyunca yola düşmeye kadar verdim arada böğürtlen molaları ile Boyabat yol ayrımına kadar geldim.



    Bu kısımda yokuş aşağı inilip yolun düzleştiği kısımda mıcır vardı iyi ki hızımı düşürmüştüm yoksa gezi buradan Boyabat veya Taşköprü hastahanesine ambulansla devam edebilirdi.

    Boyabat'ta bizi sürekli arayan ama çalışamadığımız bir müşterimiz vardı onlara uğradım bir çaylarını içtim , neden çalışmıyoruz diye sordum :D

    Ve Sinop , Sinop güzel bir şehir ama biraz durağan.Otel ararken bazı otellerin yaz sezonu sonrası öğrenci yurduna dönüştüğünü öğrendim.Öğretmenevinde yer yoktu neyse ararken Otel 53 diye bir otel buldum.Personel nazikti ve bana deniz tarafında olmayan çift kişilik bir oda verdiler (70Tl).Güzel bir odaydı , bu sefer banyo yaptım , akşam yemeğini geçiştirdim - birazda öğle yemeğini sağlam yemenin etkisi ile fazla bir şey istemedi canım.Sinop mantısını daha önce yemiştim çok olmazsa olmaz bir yemek değildi bana göre.
    Burnu vb dolaştım öncesinde ve gece güzel bir uyku çektim.







    Motoru bıraktığım yerin bir resmini çekiyorum ki sonradan bulamazsam kolaylık olsun



    Sabah motoru bıraktığım yerden alıp ufak bir Şehir turu daha yapıp yola düştüm , hem yol hem Bartın yağışlı görünüyor yol zor geçecek gibi...
    DusenAdam, mesut hoca, pardus81 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    mt 25
    bekliyoruz devamını sinop normalde 40 bin ise ( atıyorum) yazın 140 bin olan daha çok turistik bir il yerlisi olarak aşığıyız birdahaki gezinizde kıyıdan giderek viraj tatmanızı tavsiye ederim
    mgora bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Sinop sonrası sahilden Bartın'a doğru yola düştüm.Yarım saat sonra hafiften yağmur yağmaya başladı , alt yağmurluğu giydim , Bartın'da yağışlı görününce artık neyse otelde kururum diye düşündüm.Neyse yağış fazla devam etmedi.



    Aslında burada yağmurluğu çekmek istedim ama çekememişim



    sonrası viraj viraj , virajlar bitmesini beklediğiniz yerde bitmiyor devam ediyor yarım daire çizip sonra ters tarafa viraja giriyorsunuz.Ortalama hızım muhtemelen 50km/saat olmuştur.




    İnebolu'da bir çorba molası verdim ama asıl amacım eşime bir hediye almaktı , yerel hediyelik bulmak zor bende gümüşçü bir abladan bir bileklik aldım.(İstatistikler çıktığı gezilerde eşine hediye alanların , almayanlara göre daha sık geziye çıkma imkanı bulduğunu gösteriyormuş)






    Doğanyurt ilçesi ilginç bir yer , nüfus 1272 kişi ama ilçe bizim oralarda böyle yerlerin belediyeliği bile yok.Burada da bir yemek molası verdim.





    Çatalzeytin , Cide , Abana çok güzel yerler ama geç kalma korkusu nedeni ile ufak molalarla hızlıca geçtim.Bu bölgede 2-3 gün fazla süreye sahip olup aralarda ki köylere de uğrayarak dolaşmak lazım.Kurucaşile tekneleri ile ünlü olduğu için hep aklımdaydı.Burada da kısa bir tur yaptım.

    Amasra'yı akşam gün batımında fotoğraflayıp Bartın'a geçiyorum.



    Bartın'da nedense biraz zorlandım dolaştım durdum , önce yemek yiyecek bir yer aradım belli saatten sonra çoğu yer kapanıyor , öğrenci yeri olunca bolca tavuk döner vardı.Yaya olarak belki bir km yürüyüp tavuk döner yedim daha doğrusu yarısını ancak yedim.
    Bir otelde yer yoktu , bir kısmı öğrenci pansiyonu olmuştu , bir kısmı pahalıydı ama son çare kalacaktım.O sırada çok merkezi bir otel gördüm google haritalarda yoktu , aradım fiyatta uygundu.Merkezde Emniyet otel.
    Yeni tadilat yapmışlar temizdi , banyomu yaptım üstüne de güzel bir uyku çektim.Sabahta ısrarla kahvaltı yaptırdılar.

    Gece bu arada planları değiştirdim birazda yağmur korkusu ile Zonguldak ve Sahilden İstanbul'u bir başka zamana bıraktım.Çaycuma'dan geçip otoyola bağlanmaya karar verdim.
    Salurbey ve DusenAdam bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Sabah uyanınca buraya kadar gelip Amasra'ya uğramamak , uzaktan geçmek olmaz diye Amasra'ya doğru gerisin geriye yola çıktım , Amasra güzel ve keyifli bir yer , genelin aksine kışı bence daha keyifli olur.Tünelden çıkınca hava ılımanlaşıyor.

    Şöyle bir tur atıp dönüşe geçiyorum , yolumun üzerinde Mengen var , Mengen deyince hep aşçılık vb akılda kalınca orada yerim diye düşünüyorum (Aslında aklımın bir köşesinden hep kiremitte alabalık var , bir kaçta yer geçtim ama dönmedim – dönsem iyiymiş).

    Mengen'de içeri giriyorum , meydanda bir kaç lokanta var , köye uygun duyan bir tanesine girdim , yemek hayal kırıklığı idi maalesef , vasat bir kavurma (tamam pazar günü ama yinede kavurma temel bir yemek) , az pilav , sinekler beni rahatsız etmez , köylerde boldur ama bolca sinek.Meşhur denilen sucuktan aldım bir tane oda olmasa da olur bir sucuktu.(birileri sonradan memlekete yatırım olsun diye yapmış muhtemel yakın tarihlerde üretime başlamış , meşhur deyince eski bekliyor insan).Meslek okulunun restaurantı güzel ve uygun fiyatlıymış.
    en azından yazılanlara göre.

    Meydana çıktım Mengen'in bana göre en eğlenceli olayını gördüm , meydana asılan pankartta "Darbeye geçit vermedik , vermeyeceğiz – Mengen Kaymakamlığı" yazıyordu.Güldüm , genelde böyle yapanlar olaylarla ilintili oluyor diye düşündüm.Hatta sonrasında arkadaşlarla gırgır yaptık , Mengen'de darbeye nasıl karşı konulur ki , Jandarma karakolunu mu bastınız lan diye :D.Anadolu'da çoğu ilçe bu şekilde kendine bir kimlik tanımlamış , uzaktan darbe karşıtlığı , milletçe bedavadan kahramanlığı çok seviyoruz.



    Bu sefer Yanılmışım sevgili kaymakamımız darbeden sonra yağlıdere kaymakamı iken açığa alınmış sonrasında geri göreve atanmış demek ki ilgisi yokmuş. (Ön yargılı olmamak lazım )

    Mengen'den sonra zorunlu benzin alımı dışında durmadan İstanbul'a geldim.

    Bu bölge kafamda daha iyi şekillenmiş oldu , kalan kısmı sahilden gelmek isterdim zorlu olsa da onu daha sonra yapmaya karar verdim , Sinop-Bartın arası daha geniş zamanda geçilebilir ve Kastamonu'nun asıl aralarda kalan ilçelerini görmek lazım , zaman nedeni ile uğramadığım tarihi mekanlar vb çok oldu.


    Toplamda : 20559 – 19136 (resmi geç çektim) : 1423 km , 4 gün , 3 gece.

  7. #7
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    emeğine sağlık kardeş,yolun her daim açık olsun ,eskişehirden selam olsun
    mgora bunu beğendi.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

  8. #8

    Üyelik
    19 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Nc 750s dct
    Akp li olduğunuda yazsaydın bari
    haqan1987 bunu beğendi.

  9. #9
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    Arkadaşlar burası siyaset yeri değil,lütfen gezileri beğniyorsanız yorumunuzu yazın,tüm arkadaşlara selamlar.

  10. #10
    volkanocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Scarabeo 200
    her gezide eksikliler olabiliyor. kazasız belasız bir gezi olmuş zaten güzel olan da bu bence. emeğinize sağlık.
    mesut hoca ve mgora bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)