Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

2246 km - 7 gün - Güney Turu (Fotoğrafların Boyutu Düzeltildi)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    Herkese merhaba abilerim kardeşlerim. Elimden geldiğince abimle (koray –Redmoon) çıktığımız 7 günlük turu anlatmaya çalışacağım. Herkese iyi okumalar.

    2014 yılının başından beri yaşadığımız aksilikler, sıkıntılar, hayal kırıklıkları üzerine kendimizi resetlemek için, hayatımızda yeni bir sayfa açmak için yıllardır aklımızda olan, hayalini kurduğumuz Güney turuna çıkmaya karar verdik. İzinleri beraber denk getirme durumu çok sancılıydı 1-2 kere tarih ileri alındı. Sonunda 16 Mayıs Cuma günü öğleden sonra izinler ayarlanabildi. 17 Mayısta da gezi başladı bu yüzden genel hatları ile sadece rota belliydi. Geri kalan her şey spontene gelişti. Nerede duracağımız, nerede kalacağımız vs vs.

    İlk planladığımızda rotaya ek Çanakkale vardı. Ve 8 günlük bir turdu. Ama 1 gün erken dönmemiz gerektiği için çanakkaleye uğramadık. Gittiğimiz her yerde 1 gece geçirdik. Genel olarak polis yada öğretmen evinde. 1 gün camping te çadır attık 1 günde bungalowlarda kaldık.

    Genel hatları ile yapılan rota:



    16.05.2014 Cuma

    İzinler kesinleşince bir heyacan, bir iç gıcıklanması, acaba doğru mu yapıyoruz sorgusu. Cuma günü mesai bitmek bilmedi gün uzadıkça uzadı

    Ve çantalar hazırlanmaya başladı. Benim motorum cbf 150 Mart ayında 0 aldım o yüzden alet edevat buji vs hiçbir gereç almadım. Sadece eksiltirse diye motor yağı ve zincir spreyi ve lastik hava ölçer aldım malzeme olarak.





    Cbf 150 ne kadar yük taşırsa o kadar doldurdum . Şimdi sabah olur mu arkadaş zaman geçmiyor

    17,05,2014 Cumartesi 1. Gün
    1.günün rotası




    Uyumak ne mümkün sabah 6 da açıldı gözler. Biraz daha uyuyayım diye uğraştım ama ne mümkün yolcudur abbas demişler kalk kahvaltı yap vs derken 7 gibi motoru hazırlamaya başladım.

    Ve klasik bir gezi yazısı başlangıç fotoğrafı çıkış kilometresi = 2872



    Motor yüklendi cbf cbf olalı bu kadar yük taşımamıştır. Böyle eziyet çekmemiştir. Ama maşallah onca yolda o kadar yükle tozun toprağın içinde bana mısın demedi. Abimin sym wolf 250 de benim cbf 150 de tık demeden geziyi bitirdi.
    Kocaeli Değirmendere den çıkış sabah 8’de. Rota 350km abimin yanına Ankaraya gideceğim. Rotanın en sıkıcı yolu. Kocaelinden otobana çıkıp devam eden bir rota.



    İlk molamı bolu civarlarında TURSAN Dinlenme Tesislerinde veriyorum. Motorcunun ana öğünü gözleme çay





    Bolu’yu tırmanana kadar hava çok güzeldi motosiklet montumun altında 1 tişort yetti. Bolu’yu tırmanken biraz üşüdüm. Ama dedim durmıyım şimdi. Cankurtaran Dağlarına tırmanmaya bir başladım zatüre tehlikesine karşı hemen giyindim böyle bir soğuk yok. Yol kenarında hırka giyerken pis pis gülen kamyoncu abiye burdan selamlar olsun ayıp ayıp



    Cankurtaran ın en tepesi bundan sonrası rahat bayır aşağı :D. Motorum sadece buraya tırmanırken sıkıntı cıkardı hafif boğulur gibi oldu tekledi. Tam zirvede çektim motoru kenara 1 sigara yaktım dinlendirdim biraz sonra bir daha gezi boyunca tık demedi maşallah o kadar zorlamaya dip gaz gitmeye.



    Bir daha mola vermeden Etimesgut’a kadar gittim. Abimde sabah çıkarmış yıkamış motorunu hemen çektim yanına bir baktım bizimkisi evin camından fotoğraf olayına başlamış bile





    Biraz dinlendikten sonra motorların son bakımları için Etimesgut’ta Recep Ustanın yanına gidiyoruz eksik 1 2 şeyi de hallediyoruz. Son bakımlar son kontroller herşey tamam motorlara yola hazır.



    Ankara Etimesgut’a yolunuz düşerse yemek yemek için kesinlikle uğrayın şiddetle tavsiye ederim. Saç Kavurma veya Annem kebap tavsiye edilir (Herhangi bir reklam ücreti almadım )





    Abimin de eşyalarını hazırladık sanki alacakları biraz abarttık ama ilk turumuz ne bulduysak aldık :D.



    Ve 2 motorda toplamda taşıyacağımız yük. Benim yan çantanlar ve 46LT topcase, abimin topcase sırt çantası ve depo üstü çantalar full dolu. Kamp malzemeleride artçı koltuğuna bağlarız diye umut ediyoruz. :D



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    resimlerin devamı gelecek sanırım
    Yakışlarıda bildirirseniz sevinirim. özellikle sym wolf 250.

  3. #3
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    18,05,2014 Pazar 2.Gün
    2.Günün rotası




    Tüm gezi boyunca aynı saatlerde yolculuk başladı sabah 7 - 7buçuk arası kalkıp, kahvaltı yapıp 8 – 9 arasıda yola çıktık. Sadece 1. Gün evde uğraşmayalım diye kahvaltı yapmadan çıktık.

    Sabah yüklerimizi yükleyip motorları hazırladık. 2 motorda da gram boş yer kalmayacak şekilde yüklendi.





    Abim ve ben ( sağdaki abim sitedeki nick i Redmoon). Çıkmadan önceki foto



    Yolculuk selfiesi de mi yapmayalım



    İlk mola motorlarımızı doyurmak için duruyoruz.



    Artık kendimizi de doyurmamız lazım. Mogan Gölü kenarındaki Kebabistan da kahvaltı için duruyoruz. Kahvaltı normal, pahalı değil manzaraya karşı keyifli bir molaydı.















    Devamlı yol üzeri molaları verdik. 60 70km de bir



    Çokta oyalanmadan çaylarımızı içip kalkıyoruz. Ankara’dan Konya’ya Tuz gölüne gelmeden Kulu sapağından sapıp iniyorsun. 2’miz de tuz gölünü görmemişiz buraya kadar gelip tuz gölünü görmeden olmaz. Yaklaşık rotayı 40km uzatıp Konya’ya geçmeden Tuz Gölüne uğruyoruz.

    Girişte hediyelik eşya ve restoran gibi bir yer yapmışlar





























    Gerçekten görülmeye değermiş tuz gölü bu istikametten geçip tuz gölünü görmeyenler kesinlikle uğramaları şiddetle tavsiye ederim.
    Tuz gölünden ayrıldıktan sonra küçük molalarla benzinlikler de durup içecek ihtiyaçlarımızı karşılayıp Konya’ya devam ediyoruz.





    Aslında Konya da kalacaktık. Ama Konya merkezi çok beğenmedik. Sonra Konya’ya 90km mesafede Beyşehir gölünü gördük haritada en azından göl kenarı diye oraya rotamızı çevirdik. Konya merkezde 1 saat kadar durup biraz gezip Karnımızı doyurup yola devam ettik.

    Konya merkez de su borusunun içine araba koymuşlar. Temiz su için öyle borular döşedik ki içinden araba geçer diyorlar














    Konya’ya gelip etli ekmek yemeden gidilmez. Daha önceden araştırma yapmadığımız için neresi meşhurdur nerede yenilir bilemiyorum. Biz ilk gördüğümüz mekana girdik. Hem motorlar gözümüzün önünde olsun diye hem de sıcak olduğu için çevreyi çok araştıramadık.

    ASFA RESTAURANT diye bir yerde yedik. Fiyat uygundu tadı güzeldi ama sunum çok başarısızdı. Daha önce Sakarya’da yemiştim böle kesilmeden köprü gibi tahta bir şey de gelmişti falan baya şekildi burada normal pide gibi parçalanmış şekilde geldi. Ama tadı güzeldi.



    Merkezden ayrılıp Beyşehir’e doğru devam ederken “Ak yokuş” diye bir yere geliyoruz. Muazzam bir manzara tüm Konya avucunun içinde.











    Konya merkezden ayrıldıktan sonra sonunda güzel virajlı dağ yolları başladı sürüşten zevk almaya başladık o arada hiç durasımız gelmedi. Tüm rota boyunca en güzel güzergahlardan birisiydi.

    Sonunda Beyşehir’e ulaşıp Öğretmen evine yerleştik Allahtan kaldığımız hiçbir yerde yer sıkıntısı çekmedik Allaha şükür tüm gezi boyunca küçük aksilikler dışında hiçbir konuda sıkıntı çekmedik. Beyşehir öğretmen evi 1 kişi 25 Tl + Sabah kahvaltısı var.

    Beyşehir Öğretmen Evi, Manzarası ve odamız









    Öğretmen evi Beyşehir merkezine yaklaşık 1 2 km mesafede biraz dinlenip kendimize geldikten sonra tekrar motorlara atlayıp hem karnımızı doyurmak hem çevreyi gezmek için merkeze dönüyoruz



    Karnımız acıktı sağda solda çoğu yer kapalı yürü yürü bulamadık bir yer. Sonunda ara sokakların birinde “Şehr-i Kebap URFA SOFRASI” diye bir yer bulduk. Ve iyiki bulmuşuz gezi boyunca kesinlikle yediğimiz en güzel et buradaydı . Adamlara sadece ben 5 6 sefer elinize sağlık dedim ve kişi başı 10 11 TL gibi komik bir rakamdı.





    Yarın yolumuz uzun dönüyoruz öğretmen evine yavru kurtları birbirine bağlayıp bırakıyoruz yatma vakti …

    hgdr, zizulander, hyo kenan ve 14 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    levent81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2014
    Şehir
    istanbul-4,levent
    Motosikleti
    honda cbf 150
    emeğinize sağlık devamı var heralde..!

  5. #5
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    19,05,2014 Pazartesi 3.Gün
    3.Günün rotası




    Bugün ki rotamız da Antalya Olympos a ulaşmak var. Sabah kalkıp kahvaltımızı yapıp motorları yüklüyoruz.













    Beyşehir manavgat arası yol aynen devam dağ yolu muazzam kıvrımlar. Muhteşem düzlükler ve Manzara. Yolda sürerken tek fotoğrafımızı bu arada çektik









    Apaçilikte mi yapmayalım yollar bomboş



    Ama artık sıcak kendini göstermeye başlıyor. Yavaş yavaş kaskın içinde beyin suyu buharlaşması sendromları baş göstermeye başlıyor. Hemen kendimiz yol kenarında mekana atıyoruz. Meğersem mekan benimmiş









    Dayı motorları görünce hemen başlıyor. Nerden geliyorsunuz nereye gidiyorsunuz. Ilıman iklim insanlarına bayılıyorum yaa. İnsanlar sevecen, içten. Yolda geçerken yol kenarında duran insanlar bile selam veriyorlar muhteşem yaa. Çaylarımızı içtik kalkıcaz dayı nereye gidiyorsunuz oturun falan diyor. Yok dayı yolumuz uzun.

    Buradan sonra cevizli diye bir köyde duruyoruz benzin almak için oradaki amcalarda muhabbet sohbet uzun uzun oraları anlatıyor. Akdeniz insanlarına bayıldım.

    Ve sonunda ANTALYA




    Antalya’da yol kenarında duruyoruz. Cihan ızgara da duruyoruz. Tadı güzeldi ama akdenize iner inmez kazıklanmaya başladık :D 2 tavuk şiş e 30 lira para verdik





    Olympos’a geliyoruz. Daha önce otobüs ile 2 kere daha gitmiştik Olympos’a. İlk sefer de Türkmen de 2.de de Yakomoz’da kaldık. Kadir’s hep aklımızdaydı ama ne zaman gitsek yer yoktu, daha sezon açılmadığı için bu sefer yer vardı.

    Kadir’s Tree Houses Geceliği 1 kişi 55 TL + Sabah Kahvaltısı + Akşam Yemeği



    Motorları boşalttık bağladık birbirine yine dinlenmeye bıraktık onları..



    Resimde görünen motor gs 1200 motorun selesi tek kişilik geri kalan yer topcase altlığı şekliydeydi. Yan çantasının üzerinde dünya haritası vardı ve rotası dünyayı 1 tur dönme şeklindeydi. Hay maşallah yolu açık olsun…



    Ve Olympostan manzaralar



















    Olympos a 5 sene önce gitmiştim hiç değişmemiş ne güzel ne güzel. Buraya kadar geldik yüzmeden olmaz hemen mayolarımızı giyip sahile gidiyoruz. Uzun bir yürüyüşten sonra oda ne sahilden önce geçiş gişesi adamlar yüzmeyi de paraya bağlamış kişi başı 5 TL vereceksin yüzeceksen diyorlar. Ne yapalım o kadar geldik serinlemeden olmaz





















    UğurAK moderatörüme itafen : kardeşim YBR her yerde :D























    Bungalow da İsviçreli bilim adamlarının bile nasıl kullanılacağını çözemediği köpük makinesi var yani ya altına elini sokmadan basacaksın yada elini sokunca deliği tıkanıp köpük gelmiyor. Varlık içinde yokluk çekmek bu olsa gerek





    Akşam yemeği zamanı ateşin kenarında zaten kalabalık değil sezon açılmamış kendi halinde 10 20 tane turist sessiz sakin tamamen huzur dolu bir yer.



    Gece iyice huzur doruklara çıkıyor…

    tanertc, hasanrs, MCV ve 15 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2012
    Motosikleti
    ARMadillo
    Devam

  7. #7

    Üyelik
    06 Nisan 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX 250 CC
    Hani sahiller vatandasin olacakti yuzmek icin para istenmesi cok ayip zaten, tatilini yapan herseye para harciyor .yakinda hava icinde para isterler

  8. #8
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    20,05,2014 Salı 4. Gün
    4. günün rotası




    Sabah yağmurla uyanıyoruz hayda nerden cıktı şimdi bu yağmur.



    Neyse yaz yağmurudur geçer hadi bir motorlara bakalım kahvaltıdan önce deyip Motorun başına gidiyorum. Aman Allah’ım o ne göçmen kuşların göç yolunda tuvalet olarak kullandıkları noktaya bırakmışım ya la motoru 20 santim yanında abimin ki de hiç bir şey yok benimkinde temiz yer bırakmamışlar. PASS selektör tuşuna bile denk getirmişler öyle ince çalışmış terbiyesizler yarım saat temizlemeye ugraştım. Gezinin en berbat anıydı.



    Kahvaltı zamanı.





    Yine yükledik motorlar yolcudur Abbas deyip çıkıyoruz yola.



    Kısa bir zaman sonra yağmur bastırıyor gene sığınıyoruz bir pastaneye çaylarımız yudumlarken geçiyor yağmur. Yola devam. Ve önümüzde muhteşem ege sahili virajları var. 2 motor peş peşe arkamıza da biri arabyla adam bizi hiç solamadan seyrede seyrede geldi peşimizden ama sık ve sert virajlar yüklü motorla zor oluyor bu güzergahta iyi yorulduk virajlı yollar biter bitmez veriyoruz ilk molamızı. Tekrar yola devam ediyoruz şimdiki rotamız kaş.

    Akdeniz sahilinde motorlar zebil. Kimse kask takmıyor. Genelde motorlar küçük scoterlar ama çok güzel toplanmış klasik motosikletler de vardı insanın ağzının suyu akıyor.



























    Bu arada motor oldu 4100 km. 4000 km bakımı geldi Kaşta Honda yetkili servisi buluyorum “AKBULUT MOTOR ALİ AKBULUT” hemen bakımını yapıyorlar konuşuyoruz falan işçilik vs de almıyorlar sadece değiştirdikleri yağın parasını alıyorlar sağolsunlar. Eğer burdalarsa görürlerse selam olsun onlara.





    bu arada cbf yağ yakıyor ama ne kadar yakıyor sorusuna cevap bulmak için cıkan yağı boş kutuya aldırdım yanına da açılmamış yağı koydurdum Eksiltme bu kadar. (yağı 2500 de değiştirdim 4100 e kadar olan zamanın 1100 1200 km si uzun yolda geçti. Ben 100 küloyum motor tıka basa yüklü. Devir 7 8 bin devir arasında bu kadar eksiltmiş. Motoru gezi boyunca yola uymak için hep limitlerde kullandım)



    Bakım bitince kaştan ayrılıyoruz hedef ölüdeniz camping arayıp çadır atacağız. Kaştan son kareler.







    Azcık dinlenelim dedik



    Sonunda varıyoruz Fethiye’ye oradan ölüdenize geçiyoruz. Birinci mekana giriyoruz çadır i bıraktık, 2. Mekana giriyoruz yok abi çadır işini bıraktık 3 4 hepsi aynı ortaklaşa anlaşmışlar. Abi uzun yoldan geliyoruz geberdik sıcaktan yorgunluk yok öe böle laga luga yapıyorlar. abi çadır var orda işte. Onlar bayan onun dışında yerimiz yok çok değişik küfürler eşliğinde BİZİM İÇİN ÖLÜ DENİZ BİTMİŞTİR. O sinirle oradan tekrar Fethiye’ye dönüyoruz. Yaptığımız en riskli yoldu.











    Fethiye Çalış pilajında Öğretmen evi buluyoruz Allaha şükür yer var. Hemen yerleşiyoruz.



    Karınlar aç öğretmen evinin karşısında “M & R Pide” diye bir mekana giriyoruz. Gezi boyunca yediğimiz en Kazığın en sağlamı. Kavurmalı pide fiyatı sorduk 10 lira dedi iyi ucuzmuş. Sen ne önerirsin abi dedik spesiyal pide var her yerde yiyemezsiniz dedi olur yap abi. En pahalı pide kavurmalıdır, içinde et olmayan bir pide mantıken daha pahalı olmaması lazım. Geldi resimdeki pide 2 pide 1 ayrana 2çay 2 suya 40 liraya yakın bir hesap gömdü sağolsun. Pidenin tadı güzeldi ama değmez kesinlikle.





    Adı beklentiyi çok yükselten siteler gördük :D



    Çalış Sahili





    cennetkizi, mhmtesk, MCV ve 7 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Böylesi çok güzel oldu. fotoğraf boyutları küçülünce sayfa akıcı oldu. Zahmet edip tekrardan düzenleyip paylaştığınız için teşekkürler.

  10. #10
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    21,05,2014 Çarşamba 5. Gün
    5.günün rotası




    Öğretmen Evi Fiyatı Kişi başı 25 TL + Sabah Kahvaltısı
    Buda manzarası



    Hiç değişmeyen klasik kalk kahvaltı yap motoru yükle yola çık.









    Dün camp atacak yer bulamamıştık. Bu iş inada bindi o kadar malzeme taşıdık o kamp kurulacak öyle yada böyle. 1 2 yer öğrendik şimdi oraya gideceğiz. En kısa rotamız bugün ama öyle yollar karşımıza cıktı ki en çok bugün yorulduk pestilimiz çıktı.

















    Kabak Koyuna ulaşım ya denizden yada vadinin tepesinde aşağı inen jeepler var 8 kişilik kişi başı 5TL ya 40 lira verip indirecek seni yada 8 kişi dolmasını bekleyeceksin. Günde 2 kere minibüs iniyor. Aşağıda sadece 4x4 ve toros tarzı eski arabalar var onun dışında özel arabayla inilir ama arabayı mundar edersin. Keçi yolundan bozma bir yolla iniyorsun. Ve yol bitmek bilmiyor. Benim cbf in altı 6 7 kere kere sağlam vurdu yere Allahtan bir şey olmadı. Kazasız belasız inip cıktık.

    Ama indikten sonra karşınıza saklı bir cennet çıkıyor. Hatta inerken düşüp öldükte cennete mi geldik diye düşünmedim değil.

    Kabak Vadisinde çadır camp için Kişi Başı 20TL + Sabah kahvaltısı (sevenlar için havuz (gerçi öyle bir deniz varken havuzu kim ne yapsın)var bilardo, masa tenisi oyun mekanı hepsinden yararlanabiliyorsun.)











    Kendi restaurantı var. Her türlü yiyecek içecek mevcut.

























    Doğayı Korumak için Tip - Box



    Kabak Koyunda bulunan işletmeler







    Alman 2 kişi ile tanık olduğumuz muhabbet. Kabak Vadisi içinden Likya yolu geçiyor eski patika yol. Yol Fethiye’den Antalya’ya uzanıyormuş ve toplamda 500km lik bir güzergahmış. Ve 20 gün izin alabildikleri için 20 günde tamamlamak adına daha tempolu yürüyorlarmış. Günde 25 km yol eder. Her şey sırtlarında çadırdan tuluma kadar her şeyleri muazzam kalite de. Bizde kendimize maceracı çılgın diyoruz. Kadınlar Almanya’dan 500km yol yürümek için Türkiye’ye gelmişler. Diyecek söz yok

    İşte yürüdükleri Likya yolu



























    Likya yollarından yürüyüp tam ormanın içinde kayboldum derken karşınıza bir anda böyle bir mekan çıkıyor.











    Aşağı inmiş bir gazla garibim sonra bırakmış burada





    Bu çadıra bayıldım. bir tarafı ıvır zıvırlık bir tarafı yatmalık. ortayada motosikletini koy hepsi iç içe muhteşem













    Her şey o kadar doğal ki küllükler bile ağaç kabuğundan.




  11. #11
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Pek bir güzel gezmişsiniz Berkay, ama ne de güzel gezmişsiniz, çok iyi gezmişsiniz hatta
    Daha nice geziler kazasız belasız inşallah
    Sinan Aksu ve soycan bunu beğendiler.

  12. #12

    Üyelik
    10 Ocak 2013
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    güzergah, anlatım ve fotolar güzel. beyşehir-manavgat arası fotonun olmayışı iyi olmamış (benim açımdan, şöööyle bir seyrederdim o kıvrımlı yolları).

  13. #13
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    22,05,2014 Perşembe 6.Gün
    6. Günün Rotası








    Her şey organikti herhalde yumurtalar muhteşemdi. Mantar vardı kahvaltıda mantarlar tavuk eti gibiydi. yıllardır bu kadar tadı güzel peynir yumurta falan yememiştim.



    Bugünde kabak vadisinden İzmir’e geçicez. İzmir’de konakta polis evinde kalıcaz. Artık sahil yollarını bırakıp normal Muğla üzerinden e5 ten sonra da aydın Otobanından geçiyoruz İzmir'e.



    Artık yollarda manzara falan kalmadı malesef kıyı şeridinden sonra tadı çıkmadı.





    Aydın’a gelmeden oraya bağlı Çine ilçe herhalde. Köftesi meşhurmuş duralım da tadına bakalım. “TEPEDEKİ KÖFTECİ” durduğumuz yerin adı. Tadı güzelmiş gerçekten. Kocaelili biri olarak Yalovada ki Köfteci Yusuf’tan sonra yediğim en güzel köfte idi.













    Ve son durağımız İzmir Konak Polis Evi
    Burada sadece suit oda boştu. O kadar yorgunlukla başka mekan aramadan suit oda da kaldık. Kişi başı 35 TL sadece yatacak yer hiç bir şey ücrete dahil değil.



    İzmir Konak Sahili











    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------

    23,05,2014 7.Gün
    7.Günün Rotası




    Artık gerçekten yorulduk. Ve birkaç acil iş çıkınca rotayı kısaltıp izmirden direk dönmeye karar verdik Çanakkaleye başka zaman deyip dönüş yoluna geçtik. En uzun rotamız bu son günde. birde tüm güzel şeyler yaşandığı için bitmek bilmiyor yol.

    Oda ve Odanın manzarası muazzamdı. Bir ömür sıkılmadan izlenecek bir manzara.













    Son kez yükledik motorlarımızı. İnsan nereyi gezerse gezsin evini özlüyor.



    Ve dönüş vakti.

    Yollarda sık molalar veriyoruz acelemiz yok ilk defa gideceğimiz yerde nerede kalacağız acaba derdimiz yok



    Ve bir klasik Susurluk yoluna girilir de tost ayran yapmadan geçilir mi?



    Karacabey civarlarında ulubat gölü kenarında bulunan köfteci Kenan da mola veriyoruz şans eseri bilmeden durduğumuz yerde muazzam bir manzara karşısında çaylarımız yudumluyoruz.















    ve son molamızı Gemlikte veriyoruz.



    Her ne kadar son molamızı gemlikte veriyoruz desem de. Değirmendere'ye 10 km kala Karamürselde yol kenarında durup yeter laaaan gidemiycem ben artık çağaralım babamı arabayla alsın bizi bee diye isyanlara girsemde.

    Sonunda eve varıyoruz. Kazasız belasız.



    Ve son km.



    Artık motosikletlerimizinde bizimde dinlenme zamanımız.



    Son olarak biraz yakıttan bahsedeyim:

    Abim kendi yaktığı benzini hesaplamadı ama yaklaşık yaptığımız hesaplarda ortalama 2.5 litre yaktı 100 km de. Beni hiç sollamadı hep benim hızıma göre gitti. Benim bazı bayırlarda 60kmlere kadar düştüğüm oldu 1 an olsun geçmedi beni ben dip gaz 7-8 bin devirle giderken o arkamdan beni 4 5 bin devirle takip ediyordu. Ben ondan daha ağarım daha yüklü motorum. Bu yüzden yakıt tüketimi yaptığım hesaplarda şöyle çıktı:



    Motorlarımız hiç sorun çıkarmadı. Her hangi bir yerde sağlam sıkıntı yaşamadık.
    Eğer küçük cc motorlarla uzun yol yapacaksın günlük 300 350 km den fazla yapmayın gerçekten tadı kaçıyor.

    Gezinin maliyetine gelecek olursak. Ben 400 lira benzin parası verdim. Tam ne kadar para harcadım bilmiyorum. Kimi zaman abim verdi kimi zaman ben benzin dışında başka hesaplara bakmadık. Ama 2'mize benzinle kalacak yerle yemekle her şeyle bu gezinin maliyeti 2000 ile 2500 TL. Gezilen görülen yerlere göre motosiklet üstünde geçen zamana göre harcanan para bir hiç.

    Zaman ayırıp inceleyen herkese teşekkür ediyorum. Daha iyi rotaları siz yaparsınız inşallah. Allah'a emanet olun Tekeriniz düz bassın.
    Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalışırım...

    Dib Not:resimlerde sıkıntının çözüme ulaşmasında emeği geçen adm12 ye teşekkürü borç bilirim
    adiren, morpho, hamzarat ve 42 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #14
    serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2006
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Güzel gezi, güzel fotolar, güzel anlatım.

    Tebrikler arkadaşlar.

    Honda CBF 150 ile bu geziyi yapmanız çok daha güzel.

    Gezmemek için bahane üreten arkadaşlarıma duyurulur.

    .

  15. #15
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    Alıntı 2move adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    resimlerin devamı gelecek sanırım
    Yakışlarıda bildirirseniz sevinirim. özellikle sym wolf 250.
    Yakıt yazının sonunda bildirdim hocam...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------

    Alıntı adm12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böylesi çok güzel oldu. fotoğraf boyutları küçülünce sayfa akıcı oldu. Zahmet edip tekrardan düzenleyip paylaştığınız için teşekkürler.
    sağol hocam senin dediğin yöntemle hallettim

  16. #16
    adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Ben teşekkür ederim. Böyle çok daha iyi oldu. Fotoğraflar akıcı olunca rahat rahat inceledim incelerken keyif aldım. Zahmet edip düzelterek tekrar yüklediğiniz için teşekkürler.
    soa bunu beğendi.

  17. #17
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pek bir güzel gezmişsiniz Berkay, ama ne de güzel gezmişsiniz, çok iyi gezmişsiniz hatta
    Daha nice geziler kazasız belasız inşallah
    Beraberde gezelim abi inşallah

  18. #18
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    soa bunu beğendi.

  19. #19
    soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    Sagolun serdar hocam. Motosiklet sevdası cc ayırd etmez. Gene olsa gene çıkarım.küçük cc tek dez avantajı sollamalar. Onun dışında bir sıkıntı yaratmadı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

    bu arada bir önceki konuda fotoğraf sıkıntısından dolayi yorumlari inceleyemedim oraya yorum yapan olduysa tesekkur ediyorum.

  20. #20
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Güzel bi gezi raporu olmuş.. Paylaşım için teşekkürler..
    soa bunu beğendi.
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)