Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Adana METEF Fuarı Açılıyor 28-05-2007 / 31-05-2007

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Değerli www.motosiklet.net üyeleri;

    Her yıl düzenlenen Meslek liselerin tanıtıldığı Adana Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı 28.05.2007-31.05.2007 tarihleri arasında Adana TUYAP Fuar merkezinde açılacaktır. Tüm motosiklet tutkunlarının fuara katılmasını tavsiye ederim. Ayrıca 31.05.2007 perşembe günü saat 17:00'de Adana Kiremithane E.M.L. Türk Halk Müziği Korosu küçük bir konser verecektir.

    Türkiye'de meslek liselerine bakışı ve durumunu hepimiz biliyoruz. Maalesef orta öğretim kurumunu bitiren gençler arasında durumu kötü olanların "hiç olmazsa anahtar tutmasını öğrensinler" mantığı ile gönderildiği meslek liseleri, gerçekten zor durumdadır. Zira zeki, çalışkan, becerikli, öğrencilerin kişiliklerini geliştirebilmeleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri mesleki yetenekleri kazanmaları adına hizmet veren meslek liseleri, hem öğrenci bulmakta hemde mezun vermekte oldukça zorlanmaktadırlar. Kafalarda oluşan "tamirci", "çırak" "usta" profillerinin aslında eğitimli birer teknik eleman oldukları konusundaki oluşan soruları gidermek, meslek liselerinin eğitim düzeylerini öğrenmek, kimi öğrencilerin kendi yaptıkları projeleri görebilmek amacıyla hepinizi fuara katılmaya davet ediyorum. Lütfen Adana-Mersin-Osmaniye-Hatay-İskenderun'dan motorcu dostlarımızı fuara davet ediyorum.

    Saygılarımla;

    M.Tolga AKINCI

    Kiremithane E.M.L: Makine Tek. Böl. Atl. Öğr.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    teşekkürler teknikhoca bende bir e.m.l mezunu olarak sözlerinize katılıyorum aslında ülkenin bu tarz okullara ihtiyacı var ama bu ihtiyaç gözle görünür hale geldiğinde çok geç olabilir dünya belki bir tane bilim adamı yetişirken binlerce usta ellerede ihtiyacı olduğunun bilincinde fuara katılmaya çalışırım selamlar
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

  3. #3
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Teşekkür ederim @Ahmetnr,

    Özellikle Türkiye'de yanlış bilinen bazı konular var. Burada bu yanlışlıklara açıklık da getiriliyor. Öncelikle, Meslek Lisesleri kesinlikle "orta öğretimden sonra herhangi bir eğitim kurumunda başarılı olamayacak, üniversiteyi kazanamayacak, kısaca okumayacak" kişilerin sırf diploma almaları amacıyla gönderildikleri kurumlar değildir. Zira hemen hemen her konuda, ahşap,metal, motor, sağlık, turizm vs. öğrencilerin gerek sayısal gerekse sözel konularda başarılı ve zeki öğrenciler olmaları gereklidir. Örneğin, Metal, inşaat, elektronik, elektrik ve ahşap teknolojileri konularında, tüm öğrencilerin iyi derecede matematik ve geometri bilmeleri, herhangi bir nesneye baktıklarında o nesneye ait "görülmeyen" kısımlara nasıl bakacaklarını hayal etmeleri gerekmektedir.

    Ayrıca, meslek liselerinde kültürel derslerde büyük önemlidir. Mesela, insan ilişkileri, mesleki gelişim gibi derslerde, gerek normal yaşamlarında gerekse iş hayatlarında karşılaştıkları insanlarla nasıl davranmaları gerektikleri anlatılmaktadır kendilerine. Meslek lisesi öğrencisi, kişiliğini görsel, işitsel ve nesnel olarak ifade edebilen kişidir ve bu yönde eğitim almaktadırlar.

    Ze yazıkki son 10 yılda meslek liseleri yanlış uygulamalardan dolayı kan kaybetmektedir. Öğrenci bulunamamasından dolayı bu sene Adana'da sadece 6 bölüm kapanmıştır. Büyük makine parkları, ilgisizlikten kullanılmamakta, büyük zarar edilmektedir.

    En yanlış kanıda, meslek lisesi öğrecnilerinin üniversitede önlerinin kapalı oluşudur. Tüm meslek liseleri kendi branşlarında bir alanda yüksek öğrenim tercihleri yaptıklarında ek puan alabilmektedirler. Ayrıca tüm meslek lisesi öğrencilerinin, "üniversite mezunu olarak iş bulma/bulamama" kaygılarıda yoktur. Çünkü onlar, mesleki eğitmlerini almış, yetenekli birer teknik eleman olarak her zaman piyasada iş bulabilmektedirler.

    Lütfen onları yanlız bırakmayalım. Aksi taktirde, en basitinden motorlarımızı en iyi şekilde monte edebilecek, arızasını anlayan, en çabuk ve sorunsuz çözüm üreten, karşısındakilere bu durumu en iyi anlatabilecek teknik personeli birkaç yıl sonra bulamayacağız.

  4. #4
    mattet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    ADANA
    abi bende ç.e.e.m.l den katılıorum bende orada olmaya calısacam malum staj goruyoruz saygılarımla;)
    [COLOR="DarkRed"][/COLOR][FONT="Arial Black"][/FONT]MOTORA MOTOR DEMEZDİ ÇÜNKÜ ''R'' leri SÖYLEYEMEZDİ:queen:

  5. #5
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    @mattet merhaba;

    Mutlaka beklerim. Kiremithane E.M.L. standında olacağım. Ayrıca perşembe 17:00 de başlayacak THM konserini kaçırma derim. Birkaç türküde benden olacak, sazlı-sözlü hemde

  6. #6

    Üyelik
    03 Aralık 2006
    Şehir
    adana - ceyhan
    Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    @teknikhoca, hocam forumda şişli eml nin harley ile işbirliği vardı Kiremithane EML içinde yerel markalar ile işbirliği yapılabilir düşüncesindeyim Zealsun (Polen), Arora gibi adana merkezli firmalar ile temaslar oluyor mu oluyorsa durum nedir. okul bünyesinde firmaların servisliği yapılabilir mi?
    eğer istanbul yerine ceyhanda olsaydım her fırsatta motor teknik bilgimi geliştirmek için sizin okulda uygulamalı ve teorik derslere katılmak isterdim
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

  7. #7
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    @TuğrulÖzbek dostum merhaba;

    Gönülden katkın için teşekkür ederim.

    Bu konuda Kuralkan ve Yamaha ile bir temasımız oldu. Konu okul yönetimine takılı şu anda. Yönetim biraz yavaş ve tedirgin yaklaşıyor. Zira bizim okulda "otomotiv" veya "motor" mölümü mevcut değil. Bu nedenle bizi biraz da prosedürler bağlıyor. Yoksa şu anda "Motor Montaj ustası", "Motor elektronik ustası", "Satış elemanı" konularında hazırladığım eğitim müfredatları var elimde. 6-9 aylık periyotlarda yetiştirlen gençlere üç alanda sertifikalı eğitimler verilecek ve özellikle birçok firmanın ihtiyaç duyduğu eleman sıkıntısı giderilecek.

    Ancak yukarıda bahsettiğim gibi bizim okulda otomotiv veya motor bölümü yok. Ben ve çok sevgili arkadaşım (elektronik bölümü öğretmeni) sayın Engin beyin uğraşlarıyla gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bakanlık konuyu Merkez E.M.L. ye iletin dedi. Ancak biz kendi okulumuzda olması konusunda ısrarlıyız. Bakalım...

  8. #8

    Üyelik
    03 Aralık 2006
    Şehir
    adana - ceyhan
    Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    hocam umarım emeğiniz boşa gitmez ve yerli üretim için bir başlangıç olur.
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

  9. #9
    ibrahimb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    havran/balıkesir
    Motosikleti
    hyosung gv 250
    Hocam, Ben De E.m.l. ÇikiŞli Teknolojİ ÖĞretmenİyİm. Dedİklerİne Katiliyorum Ama Şu ÖzelİŞtİrİyİ De Mutlaka Yapmak GerektİĞne İnaniyorum: Tesvİye BÖlÜmÜnde Mİlyarlik Tezgahlarla Hurda Ürettİk. Okul Sanayİ İŞbİrlİĞİ GerÇek Anlamda Hayata GeÇmedİ. Alaylilar Hep Okullulara ÜstÜnlÜk Kurdu Sanayİ Sİtelerİnde. Bİr De Kaderİ Ne Alakasi Varsa İ.hatİplİlerle KesİŞtİ Bu Çocuklarin. Artik DÜzelt DÜzeltebİlİrsen. Halbu Kİ Ben E.m.l GİttİĞİm Zaman Orta Okulun En Parlak ÖĞrncİlerİndendİm. Şİmdİ Kİmler Gİdİyor Ya Da Gİtmİyor.İŞte BÜtÜn Mesele Bu!

  10. #10
    demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2007
    Şehir
    adana
    hocam selam...
    fuar nerede olacak,yazarsan bende seni rahatsız etmeye gelirim.
    Bir adanalı olarak

  11. #11
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    @ibrahimb teşekkür ederim.
    Sanayidekileri bir türlü anlayamıyorum. Hem "mühendis dediğin tornavida tutmalı, tornadan anlamalı, frezeden anlamalı" diyorlar, meslek dallarına ilgisizlikten yakınıyorlar, hemde gerek kendi çocuklarını gerekse çevresindekileri meslek liselerinden uzaklaştırabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

    Bizlerde maalesef "SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI" kişiliğin diploma yada etiketle kazanlıdığını, toplum içerisinde saygınlığın ancak kimlikle sağlandığına inanıyorlar. Kimse çocuğuna kirli elleri, yağlı üst başı, makinenin başında çalışmayı yakıştıramıyor. Bu durum hep çaresizlerin, başka yapacak birşeyi olmayanların yapması gerekenlermiş gibi davranıyorlar. Ama aynı kişiler musluğunu yaptırırken, dolabını tamir ettirirken bulamadığı ve eğitilmemelerinden dolayı şikayet ettiği ustalara topu atarlar. Her eğitim illaki meslek liselerinde 3 yıl sürmüyor. Özel firmalar hemen hemen her konuda bireysel eğitim vermekteler. Ama kaçımız, evimizde musluğumuzu tamir etmek veya ettiren ustayı kontrol edebilmek amacıyla, artemanın açtığı eğitim kurslarına katılırız?


    @demirgürsel teşekkür ederim.

    Fuar Carefour üzerinde Tüyap fuar alanında gerçekleştiriliyor. Bugün stantları kurduk. İnanın çok şahane fikirler var. Pırıl pırıl çocuklar. 46 okul katılıyor. Hele hele perşembeyi kaçırmayın derim. Bunun için fuarın ortasına şark köşesi kurup türkü, çiğ köfte, saz, söz harika olacak. Mutlaka bekliyorum.

  12. #12
    demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2007
    Şehir
    adana
    hocam 28 inde saat 18, 19 civarı fuara geldim fakat güvenlik arkadaşlar henüz açılmadığını belirttiler.15/23 vardiyasına başlıyorum gelemeyeceğim.
    başarılar dilerim.

  13. #13
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    @demirgürsel dostum.

    Pazar günü yapılması gereken stand hazırlama işlemleri bürokrasiden dolayı pazartesi (28) günü yapıldı. Ayrıca 18:00 - 19:00 da fuarda kimse kalmıyor. Geldiğin için çok teşekkür ederim. Fuar Cuma günü sona erecek.

    Yarın saat 17:00'de müthiş bir konser verilecek. THM, şark köşesi etrafında 5 bağlama, vurmalı sazlar, ortada çiğ köfte yoğrulacak. Türküler, uzun havalar. Herkesi bekliyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)