Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Regal Raptor DD 350 SPT enduro

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mezarkabulp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR 350 SPT ENDURO
    Öncelikle şu yanlısı hemen düzeltelim bu makine iskeleti,sele acısı, oturuş pozisyonu, duruş dikliği, depo hacmi, artçı denge kuvveti ve viraj pozisyonu olarak tam tamına bir ENDUROdur asla NEKED (Pulsar 200, hyosung gt 250) gibi uzunyolu racing oturuş tipi sebebi ile yorucu olan aletler ile karıştırmayın. Eger naked alacaksanız bu motoru almanız yanlış olur tat vermez. ama uzun yol seyehati yapacaksanız ve hatta avrupayı ya da kafkas ülkelerini dağ bayır ve asvalt yolarda gezecekseniz ve 40bin tl gibi BMW yada trumph ENDURO alacak gücü olmayan orta sınıf iseniz kesinlikle ikinci el falan farketmez abi alın ve gezin gitsin.


    Türkiyedeki adı regal raptor SPT 350cc dir. Ama Jawa ruta 40 dünyada ki bilinen adıdır. Regal bu modeli dünya markası JAWA dan satın alarak türkiyeye getirmiştir. 40.000 tl vererek BMW f 850 vb endurolar alamayacak orta sınıf için tek alternatiftir. İnanılmaz derecedet cüsseli ve rahattır. Ben 10bin km kullandım. unutulmaz bir motor. 350cc regal spider ve daytonanın aynı motor blogu vardır dolayısı ile parça ve servis sıkıntısı yoktur. Orta sınıf bir gezgin olarak bu tanıtımı hiç yapılamamış ENDUROyu bilginize sunmak istedim. Umarım faydalı olurum




    Özellikle Dünyada ENDURO seyehat kültürünün yoğun olduğu ilkelerde bu motor orta sınıfın yada Enduroya milyarlar harcamak istemeyen kesimin tofaşı gibidir. Youtuba REGAL RAPTOR SPT ve JAWA RUTA 40 yazın onlarca dünya gezisi yapan kişinin videyolarıyla karşılasacaksınız.
    ÖRNEK: Bu Enduroyu Arjantide ciddi çogunlukta bir kitle kullanıyor özellikle o kıtanın zorlu patika yollarını düşünürseniz orta sınıf için en dayanıklı enduro oldugunu görürsünüz. Tek silindirli ve karbratörlü olmasıda uzun yolda , dağda taşta güven sağlıyor . Araştırırsanız o ülkelerde oldukça popüler olduğunu görürsünüz.
    ÖRNEĞİN: Guillermo Battaglia isminde orta sınıf gelire sahip bir arkadaş blogunda paylaşmış gezdiği her yeri rota ise şu:
    San Francisco dan avrupaya 10bin km lik yol yapmış . Bu arada Türkiye haricindeki ülkelere siyahın yanı sıra kırmızı,mavi,beyaz gibi renklerde satılıyor. Bizde REGAL RAPTOR SPT olarak satılıyor ve renk seçeneği sadece siyah, bunun sebebi benim anladığım kadarı ile ülkemizde zaten ENDURO kültürü çok azınlık bir kesime hitap ediyor o da zengin kesim 40bin tl üstü motorlar Tenreler , BMW ler , yamahalar... Tabi orta sınıf henüz enduroyu kesfedemedi malum enduro fiyatları e talepte az olunca. SPT satılıyor az sayılmaz ama henüz pek kesfedilememiş. Gördüğüm kadarı ile reklam sıfır zaten. falan falan..

    Ya da Hector mora
    Virjinya adalarına kadar seyehat etmiştir.
    facebook: JAWA RUTA 40 yazarsanız orda da gezginler bu regal raptor 350 SPT ile cok seyehat edip paylaşmışlar. Bilgi edinebilirsiniz.







    Bu arada şunu söylemek isterim siz seyehat sever dostlar boyle bir imkandan haberdar olsun diye bildiklerimi aktarıyorum. Lütfen regal ile hiç bir bağlantım olmadıgı halde reklam yapıyorsun gibi emeğe saygısızlık içeren cümleler ile emek sahiplerini üzmeyelim. SAYGILAR

    YOUTUBE ye REGAL RAPTOR SPT 350 yazın bu adam cıkıyor bu motor jawa versiyon değil tam olarak REGAL SPT bu adam yanlış hatırlamıyorsam Amerika kıtasını geziyor kervan gecmez topraklarda yol alıyor. Mutlaha izleyin derim . Çok tatlı yol yapıyor ve motorun gidişi hakkında fikir oluşuyor.




    NAKET olarak almak isteyenler yanlışa düşmesin diye su resimleri paylaşıyorum. otoruz pozisyonu naketın uzun yolda cok rahatsız edicidir. spt ise dik oturursunuz ve bmw ayarında oturma pozisyonu sağlar iki enduroyuda kullandıgım için tecrube ile sabittir.



    Bu arada Regal Raptor SPT 350 adı ilede satıldığı cok ülke var tabi. Ancak jawa nın üretimidir. Fakat kopyalama falan değildir civatasına kadar patenti alınmıştır. Jawa kalıtesi ve tokluğunu zaten kullanırken hissediyorsunuz. Tabiki mükemmel bişey değil bi BMW değil ama parasına göre gercekten sınıfında tektir. 99 model eski parcası pahalı bir BMWyi 16tlye almaktan cok daha iyidir.
    Ayrıca ikinci N dakarda da aynı markanın ve modelin SPT 600cc si kullanılmaktadır. sadece çamurluk açısı farklıdır.birde jantları teldir. geri kalanı egzoza kadar aynı.Bu kırmızı motor tamamen REGAL RAPTOR 350 spt dir.




    Bu arkadasta regal SPT ile cok uzun bir dünya turuna cıkıyor. eşi ile birlikte. Motora 45 litrelik yan çanta dahi atsanız cüssesi görüntüyü rahatlıkla tasıyabiliyor cantalar cok buyuk durmuyor.








    u arada arastırdım türkiyedeki regal raptor sıfır satış sitesinde tam adı REGAL RAPTOR DD350SPT olarak geciyor.

    Bu resimlerde motorun buyuklugunu anlamanız için. Kısa boylu iseniz durunca motoru tutmak zor olabilir cünkü heybetli ve yüksek bir enduro.



    NEYSE çoğunluk yabancıları mı göstereceğiz REGAL SPT ile gezen Türk gezginler de var tabi;ama tepkilerini bilemeyeceğim için paylaşamıyorum.Bir örnek paylaşayım. umarım bu arkadasta fotografını paylaştıgım için gönül koymaz. kusura bakmasın

    KÜÇÜK BİR KARSILAŞTIRMA: benim V 250 crusserim vardı , SPT 350 de kullandım karsılastırma yapıyorum hızını ve gücünü anlamanız acısından mesela hyosung 30 beygir bir makıne boyiesinele bir beygir yok yani 250likte ve onunlada karadeniz turu yapmıştım. SPTnin gidişi hyosungum ile aynı hatta bir 5 km daha hızlı gidiyor. viraj dönüşleri daha iyi , balansör sayesinde titreşim mevzu aynı derecede az. titreşimi merak edenlere fikir olsun hyosung gv ile aynı. 120 gecince hafif ellerde 130gibi de hissettiriyor. Yalnız virajlarda gercekten SPT cok dengeli artcı ile. Hyosung gv ayrı bir kıymet ama uzun yolda 300km bir benzin almak şart son 100km gözün hep ibrede oluyor. Spt de 600km git yolun tadını cıkar örneğin petrolün en az 100km olmadığı ara yollar var.(Kemah,iliç,kemaliye,divriği,elazığ keban arasındaki 300kmlik yol mesela ki mükemmelbir yoldur mutlaka gezin. yada avrupayı gezerken nerede petrol var kalan benzin ne kadar yeter bilemezsiniz işte bu noktada spt size güven veriyor ve seyehate odaklanıyorsunuz.
    Ayrıca frenler ön fren çift disk arkalarda diskli . hyosungda ön tek arkada yok frenler allaha emanetti bence en önemli şey budur. Hyosung cok iyi bir makine o ayrı tabi .ben sadece spt avantajlarını söylüyorum. aynı şeyi spider için söyleyemezdim dürüst olalım hyosung daha rahat ona göre o kesin. ama spt baska bir gezi motoru karsılaştırmam bile. Örneğin 100km sabit hızla giderken istediğiniz kadar güvenli sürüş teknikleri bilin önünüze ani köpek. kedi yada araç çıktıgı zaman regalin fren sistemi cok daha güvenli zınk diye durduruyor.. diğerleri ile arka kayıyor ve kaza yapabiliyorsunuz.

    Enjeksiyon olayına gelince iki tane enjeksiyonlu motorum oldu biri hyosung arıza ısığı ve tekleme, beyin çatlağı baslıca kronikleridir artık asla enjeksiyonlu motor almayacağım dedirtiyordu hele uzun yolda enjeksiyon arızası yada FI ısıgı yanarsa ki yanar aklınız hep takılı kalıyor. SPT motor uzun seyehat motoru dolayısı ile fazla elektronik arıza meğilli donanımlar eklenmemiş kafan rahat geziyorsun ve yolda seni bırakmıyor. en fazla karbratör pislik tıkanır onunda bi tornavidalık işi var. Dediğim gibi tam techizatlı uzun yol yapan motorcular bilir. yoksa sehirde kullanan arkadasların cok bilememesi normal. Herkesin uzun yol tatmadan ölmemesi dileği ile
    Bu arada 27beygir ve tek silindirli oldugundan ötürü torklu güçlü bir makınedir.


    SİMDİLİK BENDEN BU KADAR.. ORTA SINIF Bilimsel kimliği olan birisiyim hobi olarak tanıttım ve cokta keyif aldım bunu yaparken ama cok zamanım olmaz bundan sonra yinede takip etmeye calışırım sorularınız olursa diye. Aşağıdaki resimlerde diğer REGAL RAPTOR DD 350 SPT gezginlerine aittir. Ne derler.. tekeriniz 90 açı ile yere sabit olsun motorda dünyaya meridyen kalın











    planet58 ve anil89tas bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Konuyu baştan sona okudum, hayran kaldım...

    Ama daha sonra başka konulara göz atınca motosiklet hakkında aşağı yukarı aynı bilgileri verdiğinizi gördüm.

    Bana biraz reklam kokuyor hissi uyandı ve hayranlığım kayboldu.

    gorkem0707 bunu beğendi.

  3. #3
    mezarkabulp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR 350 SPT ENDURO
    Anlaşılan gecenin bi vakti ben epeyyyy bi sıkılmışım. hala uyuyasım yok

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:48 ----------

    tabi bi BMW değil ama ben keyifle seyehat ediyorum. reklam derken anlamadım ama. tesekkürler. anlaşılan sizinde uykunuz yok neyse memnun oldum

  4. #4

    Üyelik
    15 Mayıs 2012
    Hocam alinacak makine de turkiye de piyasasi yok. Birde bu modeli ben cidden antalya da hic gormedim. Fakat gerckten uzun yol makinesi bu ya cantalar ile asik oldum makine cok fena duruyor 😍😍😍

  5. #5

    Üyelik
    13 Mart 2016
    Yahu tamda Bajaj boxer alıcaktım aklıma soktun bak illa bütün bütçeleri kıstırıp aldırcaksın şu motoru güzel paylaşım eline sağlık ..

  6. #6
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    bu motorun enduro ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi alakası yakınından geçmişliği yoktur. bildiğin touring işte.

  7. #7

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Motosikleti
    Honda Activa 100 (2004)
    Merhaba Arkadaşlar. Ben bu motosikletten almayı planlıyorum. Yedek parça servis ve aksesuar bulamama korkularım var... Bana gerçekten yardımcı olabilecek birisi var mı?

  8. #8
    mezarkabulp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Motosikleti
    REGAL RAPTOR 350 SPT ENDURO
    motoru 350cc daytona ve 2017 oldu hala sıfırı satılıyor asla parça sorunu yok. ikinci kere alıyorum bu yaz üstüne fiyat performans tanımadım.. Mondial EVO'dan daha rahat, karbratörlü sensörsüz olduğu için hiç sorun cıkarmıyor yolda kafa rahat, heybetli ve koltuk salon gibi.. tercih sizin

  9. #9

    Üyelik
    04 Mart 2014
    Bu motorda sele altı bagajı var mi? Sorma sebebim varsa çıkartılıp daha düz bir koltuk takılabilir mi?

    (Evet projeye gelir mi diye bakiyorum)

  10. #10
    yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul/Kağıthane
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Mr 250 Değilmi Bu Be ?

  11. #11
    dalangıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial xtreme max 200
    Bugün baktım biraz bu motosiklete bende uzun yol yapıyorum genelde rx3 vardı dayanmadi silindir, krank aldım elime sattım simdi uzun yolda kafa yormayacak alternatif motorlar bakıyorum. Sanırım 0 km yok bunlarda doğru mu?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler