Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çalıntı motorlardaki polis muamelesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Ağustos 2014
    Şehir
    ADANA
    arkadaslar çok şükür benim basıma boyle bı olay gelmedı ama basına gelen arkadaslarımınkını okuyunca sankı kendı basıma gelmıs gıbı uzuluyorum. calıntı duyurularında ortak gordugum ıkı sey var genel olarak. birincisi anlamsızca ve talihsizce cbr 250 modelinin çalınması,ikincisi ve acı olan ise polislerin calınma sonrası muamelesi. ben eminim ki onlar çeteleri de motorların nerde kaldıgını da ıyı bılıyorlar. gunahlarını almak ıstemem ama bu ıslerden cıkarı olmayan bı kısı vıcdanı gereği bile diğer insanların canının yanmasına izin vermez diye düşünüyorum

    ben adanada hukuk fakültesi okuyorum. bir gün bi davada 9 tane oto hırsızlıgından şuphelı bi şahsı ancak tutmuslardı nöbetçi mahkeme kararıyla. yanı polıslerin de yakalayıp yakalayıp salmak zorunda kaldıgı durumlar oluyor. bunun sebebi de kanunlar ve kesin deliller gerekmesi olarak gösteriliyor. peki sorarım en gereksiz ve çıkarlar dogrultusunda olan konularda bıle değişen kanun neden gercekten ınsanların canını yakan bu hırsızlık konusunda da değişmiyor. avrupa normları mı hırsıza agır cezalar verılmesıne engel oluyor eminim ki en makul hukuk sistemleri hırsızlıgın cezasız kalması durumunda milletin hukuka güveninin azalacıgını bilir.

    genel olarak toparlayacak olursak birleşip bazı linklerimizi ve olayları da emsal gösterip hepimiz birlikte BİMERe polis muamelesi ve delil yetersizliğinden serbest kalma konusunda şikayettte bulunabiliriz. Hırsızlığa son verecek şey alarmlar kilitler ya da kaskolar değildir. Hırsızların savunmasız hale gelmesidir. Bizim emeğimizden biriktirdiğimiz paralarla aldıgımız motorları kımsenin kaldırıp götürmeye hakkı oldugunu da dusunmuyorum. eğer hep birlik olursak mutlaka dikkate alınmamız söz konusu olacaktır. Tasvip ettiğim bi yöntem değil ama hem motorcu olup hem de bu işlerle ilgilenebilecek yazılı şikayetleri dikkate alabilecek seviyede tanıdıgı ve cevresi olanlar bu konuda dikkat cekebilirler. Her türlü küçük muhitte polis teşkilatı kimin ne suç işlediğini bilir ve bulur. Bunun istisnası yok denecek kadar azdır. Hele ki motosiklet gibi parçalamak ve satmak için öncelikle saklamak gereken bi nesnenin hırsızlıgında polisler elleriyle koymus gıbı bulacaklardır. Hedef göstermeden polis muamelesini ve ilgisizliğini şikayet edelim.Sesimizi duyuralım daha fazla can yanmasın arkadaslar.

    http://www.bimer.gov.tr/


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Şehir
    Bursa / İçinden
    Motosikleti
    V-Strom
    Öncelikle merhaba,

    Böyle idealist insanlar görmek güzel oluyor sende bir süre sonra ülke gerçeklerini göreceksin.

    Şimdi yazmaya başlasam 2 3 sayfa olur abartısız ama yazmam. Çünkü hiç birşey değişmeyecek, uzun yazınca kimsede okumaz.

    Asansör çağırmak için bile, aşağı ve yukarı butonlarının her ikisine de basan bir toplumuz, bu kültürsüzlük bu cehaletle bizden bir cacık olmaz.
    brocks bunu beğendi.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

  3. #3

    Üyelik
    19 Ağustos 2014
    Şehir
    ADANA
    Peki neden böyle oluyor abi. yanlış anlaşılmasın ülkesini kültürünü sevmeyen birisi değilim. neden hiç bir şey yolunda işlemiyor. motosiklet çalınması da polisin bildiği halde bulmaması da kocaman bi ayıp. sorsan deli gibi ilerliyoruz ama acayip gelişiyoruz

  4. #4
    neonxc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 SL
    Polis gayet güzel bir şekilde hırsızları yakalıyor, ama savcı delil yetersizliğinden serbest bırakıyor. Herkesin gücü polise yetiyor ancak. Kimse savcılara neden hırsızları serbest bıraktığını, ya da oldu da iddanamesini hazırlayıp mahkemeye sevk ettiğinde, hakimlerin ya beraat ya da tüm ceza indirme sebeplerini uygulayarak en alt dilimden ceza verdiğini sormuyor.

  5. #5
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Polisin hırsız falan yakaladığı yok.
    ...
    Gece saat 00.30 da motorum çalındı karakola gittim bana bu saate neden geldin nerden bulalım simdi senin motorunu simdi git yarin sabah gel dedi polis memuru ..
    Kamera görüntüsü verdim 'Aç bakalım kimmis' dedi..
    Güzergahta ki mobeseleri bildirdim tutanağa yazma zahmetinden bile bulunmadı..
    .....vs.....

    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi anlatsam sayfalar sürer..

    Polisin durustu mutlaka vardır ama bana bugüne kadar hic denk gelmedi..

    Aslında bu polisle direk alakalı bir sorun değil biz bu kadariz iste.. Öyle şerefli falan bir millet o çanakkalede son bulmuş maalesef..
    cemmoto41, dockerengin, bugay ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Ceza yok abi ceza adam evime girse ben ona tokat atsam beni içeri alırlar adam serbest kalır AB kriteri deyip onlarca halttı memlekete sokan zihniyet cezalara gelince yok.Daha dün iki velet motorun seleyı açmış ne bulacaksa artık kurcalamaya kalkmış yaşları daha 11-12 komşu görünce kovalamış ben bunları görsem kelepçeyı vurup asarım elektrik direğine dibine de bağlarım iki pitpul u geberene kadar salmam.Biz gece gündüz çalışalım para biriktirip motor alalım iki kendini bilmez gelsin alsın gitsin yakalansa ne olacak ertesi gün serbest ...
    _kaan_ bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    19 Ağustos 2014
    Şehir
    ADANA
    sayın @neoncx abim muhtemelen ya polisssin ya da polis tanıdıgın cok var nasıl hukukculara laf atıldıgında canhıraş bi şekilde savunuyosam senin de o şekilde savunman normaldir. Benim burda dillendirmeye çalıştıgım konu makul şüphe denen olayın oto moto vs. hırsızlıklarda da uygulanması ıcın sesımızı duyurmamız. adamı yakalıyosun o oldugundan da emınsın ama delil yetersizliğinden cıkıyor. bkz kamera kaydı hukuki bi delil sayılmıyor. parmak izi gerekiyor onu da motoru guzelce yıkayıp silen herkes bertaraf edebiliyor. ayrıca siyaset gibi algılanmasın ama polislerimiz istediği zaman oyle bı caydırıcı oluyor kı. akın akın sokaklara döküldüğümüz 2013 yazında polisler bi çoğumuzu eylemlerde sokaga cıkmamaya zor kullanarak ikna etti. isterlerse hırsızları bulup onları bu işten caydıracak kadar kıstırabilirler anlayan anladı

  8. #8
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    aynen haklısın birader. onlar olmadan kuş uçmaz ;) sokak aralarında dayak atıp öldürdükleri gençlerimize bak mesela. Katiller ve hırsızlar tarafından yönetiliyoruz"malesef"

  9. #9
    ahmetkorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Şehir
    Bursa / İçinden
    Motosikleti
    V-Strom
    Alıntı sao tome adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki neden böyle oluyor abi. yanlış anlaşılmasın ülkesini kültürünü sevmeyen birisi değilim. neden hiç bir şey yolunda işlemiyor. motosiklet çalınması da polisin bildiği halde bulmaması da kocaman bi ayıp. sorsan deli gibi ilerliyoruz ama acayip gelişiyoruz
    Bende ülkesinden nefret eden biri değilim Sadece çok cahiliz. Keşke ölsek (İlber ORTAYLI)

    Sosyalist bir dünya görüşüm yok, fakat sosyalistler tarafından sıkça dillendirilen bir olgu var, kapitalizm.

    Kapitalizm nedir yaz google abi cevaplasın Kapitalizmin ne olduğundan çok, ne istediğine bakmak gerekir.

    Peki ne ister?

    Eğitimsiz bireyler ister;
    Eğitimsiz kitleler 3 kuruş maaşla çalışmaya daha istekli olur. Ucuz iş gücü olur. Pek fazla sorgulamazlar. İyi birer modern köle olup çıkarlar.

    Kültürsüz bireyler ister;
    Elindeki telefonla, bindiğin arabayla veya motosiklet gibi manevi değeri sıfır olan bir ürünle, sosyal statü sahibi olduğun hissini sana aşılarlar. En güzel kızlar her zaman, son model arabası olan erkeklerle çıkar. Yabancı menşeili masallarını incelersen çok bariz görürsün.

    Her zaman daha fazla kazanmak ister;
    Ürünlerin light versiyonu, veya opsiyonu bu yüzden vardır. Çünkü ürettiği ürünü mümkün olduğunca çok satmak ister, ne kadar satarsa o kadar kazanacaktır. Üst versiyonu alamayana veya "benim o kadarına ihtiyacım yok" diyene, o ürünü 12 taksitle satmak ister.

    Peki kapitalizm bu kadar kaka bir şey mi? Hayır tabiki de değil. Vücudumuza giren mikrop bile en azından bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar. Kıyaslamak gerekirse 2 nci Dünya savaşının insanlık üstündeki etkileri gibi bir durum söz konusudur. Ölen milyonlarca insana rağmen. O savaş bittiğinde bugünkü modern teknolojilerin temelleri atılmış oldu.

    Not: İyi haber 3 ncü Dünya savaşı olmayacak, kapitalizm top yekun bir savaşın hiç de karlı olmadığını artık öğrendi.
    vader bunu beğendi.
    İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN

  10. #10
    bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    istanbul
    Alıntı harung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polisin hırsız falan yakaladığı yok.
    ...
    Aslında bu polisle direk alakalı bir sorun değil biz bu kadariz iste.. Öyle şerefli falan bir millet o çanakkalede son bulmuş maalesef..
    Cok haklisiniz. Bu ulkede ne esnaf gorevini yapiyor, ne taksici, ne memur ne ogretmen ne ogrenci ne de doktor. Herkeste bi ayri hava. Herkes birbirine suc atar herkes birbirini kaziklamaya calisir, kimse birbirine saygi gostermez ama hep karsidan saygi beklenir. Turistleri kaziklamak icin bin bir yol denenir(nasilsa gavur) kadin dovmek, kucuk yasta evlendirmek, tecavuz, taciz desen cok normal. Kendi analarina kardeslerine yapilsa baska tabi.
    O serefli turk milletinden eser yok.
    Bu milletin polisinden ne bekliyebiliriz ki, ulkeyi nerden tutsan elinde kalir.
    Arada bazi istisnalarimiz da yok degil ancak... isini hakkiyla yapan birisi lutfen alinmasin.

  11. #11
    Schizophren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X max 250
    madem polisler yakalasa da kanun boşluğundan dolayı serbest kalıyor, madem hakimlerinde eli kolu bağlı çözüm ne? böyle gelmiş böyle gider, bu kervan böyle döner diyip susup oturmak mıdır çözümü?

    hakimler savcılar odası var, bütün emniyet personeli bir şekilde birbiriyle bağlantı halinde.. çıkın kardeşim o zaman toplanıp yüzlerce kişi bi pazar günü eylem yapın? kanun açığı var, anayasa yenilenmeli 1982 yılından kalma kanunlar yetersiz diye bağırın?? biz maaşımızı son kuruşuna kadar hak etmek istiyoruz ama suçluları yakalamamıza rağmen serbest kalıyorlar diye haykırın? ama yook susup oturmak maaşı alıp sırtımıza yaslanmak en kolayı.. sonra arkadaşlarımızla çay içerken vatan kurtarırız ah ulan ne olucak bu memleketin hâli

  12. #12
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Bizim grubumuzda baro baskani ve oglunun bulundugu bir avukatlik burosu olarak onumuzdeki aylarda bir takim girisimlerde bulunacagiz.

    Bunlar gerceklesmeden once duyururum ben de buradan.

    Sevgiler
    dockerengin ve OĞUZHAN 28 bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    19 Ağustos 2014
    Şehir
    ADANA
    Sj's teşekkür ederim. canlı yayını izlemeden ben açmıştım bu başlığı ama şans eseri denk gelmiş sanırım Altın Elbiseli Adam da bu konuyla ilgili sesimizi duyurmaya çalışacakmış. araba hırsızlıgı ıle arasındakı farkı da ogrenmıs. son canlı yayında var hepsi

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

    Benim altımda 08 bi cbf 150 var başka da bişem yok öğrencilik hali. ha o gitse benim de canım yanar. ama goruyorum mıllet aksamlara kadar calısıyor bı motor alıyor. çalınması canını bir yakıyorsa Aman benim motorum çalınmasın düşüncesi ile kaskoya gider kardeşimiz,motoru ya kaskolamazlar ya da motorun çeyrek parasını isterler. velhasılı kelam isteseniz canına okursunuz o hırsızların çok iyi biliyoruz. Caydırıcı cezalar verseniz otomobil hırsızlığı gibi o da azalarak bitecektir bunu da biliyoruz.

    Çay içerken politika konuşup hükümete ya da muhalefete sallanan konuşmaları ben de cokça bilirim fakat eğer elimizden gelen birşeyler varsa madem kanunda motosiklet hırsızlığı konusunda bir eksik var bir önleyemememe var. Biz de elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalışırız. Değerli devlet büyüklerimiz de motorlarımızın çalınıp mağdur olmamızdan hoşnut olmuyorlardır eminim

  14. #14
    68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2013
    Şehir
    Istanbul city
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    POLİSLERİN İNAN SİKİNDE DEĞİL!!!! MAALESEF BÖYLE OYSAKİ EMİN OLUN İSTESELER ÇOK KOLAY BULURLAR!!!
    dockerengin bunu beğendi.

  15. #15
    infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Versys
    Polis emri savcıdan alır. Savcı da kanuna göre tutar yada salar. Polis,o kadar efor harcayıp Hırsızı yakaladıktan sonra neden bıraksın. Kanunlar değişecek o zaman olur.
    Önceden kapkaçın cezası yoktu. 5-6 sene önce kapkaçı kanunen gasp kapsamına soktular, şimdi bi tarafı yiyip te kapkaç yapan hayvan sayısı eskiye oranla %90 azaldı.
    Hırsızlığın cezası da ona göre değişmesi gerek. Gerçi muhalefet partisi kanun değişikliğini anayasa mahkemesine itiraz eder istemez. O yüzden bu düğümler kolay kolay çözülmez.

  16. #16

    Üyelik
    19 Ağustos 2014
    Şehir
    ADANA
    ya abicim motorsiklet hırsızlıgı yahut sokakta bulunan kapısı bulunmayıp içine zorla girilme gerekmeksizin maddi değeri yüksek şeylerin hırsızlıgı vs gibi ibarelerle düzeltip pekala bi kanun yapılabilir. muhalefet partisinin buna itirazı diye bişey söz konusu olmaz. İsteseler bi haftada değişecek bi kanundur

  17. #17
    sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joymax
    Bu kanunları hangi kafayla yazıyorlar anlayamıyorum.hırsızlık yapan adamın cezasını hafifletiliyor ilginç sebeblerle.illa kapısımı olması lazım hırsızın hiçmi suçu yok..?

  18. #18
    kursaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R125-Mt-09-CBR650R
    bu ülkeden hicbir s*k*m olmaz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)