İşte size söz verdiğim motosiklet eğitimi veren yerlerle ilgili bilgiler... Umarım birilerinin gerçekten işine yarar. Üzgünüm ki ancak İstanbul merkezli bir eğitim dosyası oldu. Diğer illerdeki motosiklet eğitimi veren kurumlar bana bilgi geçerlerse ileri ki haftalarda onlara da seve seve yer veririm. Bu arada aklımdayken söyleyeyim Honda da kulağıma gelen haberlere göre pek yakında bir motosiklet okulu açmayı planlıyormuş...


Süleyman Memnun Motosiklet Okulu

Süleyman Memnun pek çoğunuzun da bildiği gibi yıllarını motosiklete vermiş, bu sektörde markalaşmış biri. Ayrıca Türkiye'de motosiklet eğitimi konusundaki ilk kurum da bu okul...

Süleyman Memnun Motosiklet Okulu'nda şu an eğitim programı, her hafta Salı-Cuma 4 gün, saat 16:00-20:00 arası düzenlenen toplam 16 saatlik bir uygulama ile sürüyor. Verdikleri eğitim konusunda Süleyman ağbi bakın ne diyor:

'Alıştırma çalışmalarının ön planda tutulduğu, bilginin uygulamayla iç içe olmasının amaçlandığı bu programda eğitim vitessiz motosikletlerle başlıyor. Simülatör platformu ile devam edilerek vitesli motosiklet kullanımı tehlikesiz ve kolay anlaşılır bir şekilde öğretiliyor. Dört, iki zamanlı ve vitesli motosikletlerle eğitimimizin her aşamasında öğrencilerimize, her süratte çok çeşitli motosiklet kullanma olanağı da sağlıyoruz.'

Kurs, Hezarfen havaalanında 1750 metrelik uçak pisti ve 2000 metrekarelik eğitim alanında, trafikten ve her türlü tehlikeden uzak, sürücü güvenliği tam olarak sağlanmış bir ortamda gerçekleştiriliyor.

Unutmadan Motokrosa filan bulaşmaya niyetiniz varsa özellikle bu konuda eğitim alabileceğiniz yegane okul burası. Okulun tesislerinde bulunan Motokros ve Enduro parkurunda hem yetişkinlere hem de 4 yaş ve üstü çocuklara özel motosikletlerle ve korumalı giysilerle hafta sonları Motokros-Enduro eğitimi de veriliyor. Gelelim sadede, her şey okula ait olmak üzere yani motosiklet temini, korumalı kıyafetler, kask, benzin hepsi dahil, bu 16 saatlik eğitimin hediyesi 220 dolar. Size düşen spor bir kıyafet giyip okulun yolunu tutmak.

Atatürk Oto Sanayi Sitesi 2. kısım 34. sok. No: 1404 Maslak

0 212 285 08 88-285 95 38 www.suleymanmemnunmx.com

OMM Riders

OMM-One More Mile Riders 1998 yılında motosiklet sürüşlerini geliştirmek isteyen bir arkadaş topluluğu tarafından kurulmuş. Zamanla yurt dışından getirttikleri hocalarla ilgi çekip gelişmeye başlamış. 2001 yılında önce resmi dernek sonra da spor klübü olmuş. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim; OMM tamamen motosiklet sevdalılarının gönüllerini ortaya koyarak kurdukları bir kurum. Yani hiçbir faaliyetinin ticari bir amacı yok. Alınan ücretler tamamen masraflara harcanıyor.

Üzülerek söyleyeceğim ki henüz ikiteker tecrübeniz yoksa bu eğitim kurumundan size fayda yok. Çünkü OMM yalnızca ileri seviyede sürüş eğitimi veriyor. Başlangıç seviyesinde eğitimleri yok.

1- Alman Trafik Birliği ve Turing Kurumu (DVR-ADAC) İleri Sürüş Kapalı Alan Eğitimi: ARA-KONTROL

2- İngiliz Motosikletli Polis Kurumunun kullandığı ve dünyaca tanınan Roadcraft (Yol Sanatı) Sistemi'ni temel alan İleri Sürüş Yol Eğitimi: ARA-YOL, olmak üzere iki eğitim modelinin üstünde yoğunlaşıyor OMM...

ARA-KONTROL Uluslarası bir kurum (DVR-ADAC) tarafından eğitilip belgelendirilen ilk Türk eğitmenler olarak OMM üyeleri tarafından trafiğe kapalı bir alanda yürütülen 8 saatlik yoğun bir İleri Sürüş çalışması. Eğer bu eğitime katılırsanız, belli bir sistem ve sıra takip ederek yavaş hızda sürüş teknikleri, fren, viraj, ilk yardım, etkin ve edilgen güvenlik önlemleri ve ACİL durumlarda baş vurulacak teknikler vb. konular hakkında açıklama, uygulama, alıştırma ve değerlendirme ile dolu yoğun bir gün geçirmeye hazır olun. Bu eğitimin hediyesi tanıtım amaçlı olarak şu an için 50 milyon lira.

Diğeri ARA-ROAD İngiltere'den gelen en üst düzey Motosikletli Polis eğitmenleri tarafından yürütülen İleri Sürüş Yol Eğitimi. İngiltere IAM ( Institute of Advance Motorist) enstitüsünden gelen eğitmen Jon Taylor ve Paolo Volpara ile birlikte yapılan 'Gözlem Sürüşü ' eğitimidir. Tamamı yolda geçen ,iki gün süren ,bir gece başka şehirde konaklamalı, maksimum 700 km. yol yapılan bir eğitim. Bu eğitimin hediyesi ise eğitmenlerinin yurt dışından gelmelerinin de katkısıyla konaklama hariç ortalama 300 milyon lira. Ayrıntılı bilgiyi www.ommriders.org adresinden edinebilirsiniz. Ayrıca OMM'nin gönüllü, Ileri Seviye ve Güvenli Sürüş hocalarından özel eğitim almak isterseniz bu konuda www.lamaride.com'a da mutlaka uğrayın.

BMW Rider Academy

BMW Rider Academy, Türkiye'deki en yeni motosiklet okulu. BMW Borusan İstinye tesislerinde, başlangıç seviyesinden, daha önce formal bir eğitim almamış olan deneyimli, iyi bir sürücüye kadar tüm motosiklet severler için sürüş eğitimi veren bir okul.

Ayrıca önümüzdeki günlerde BMW Rider Academy'de motosikletli yaşam hakkında yararlı bilgiler veren seminerler, toplantılar, aktiviteler de düzenlenecekmiş. BMW Rider Academy buna ilave olarak motosikleti yaşamak ve keyifli vakit geçirmek için Türkiye'nin veya dünyanın başka noktalarına da geziler düzenlemeyi planlıyormuş.

Dediğim gibi İstinye Borusan tesislerinde oldukça şık ve geniş bir alanda eğitim veriliyor. Verilen eğitimler 1 saatlik kişiselleştirilmiş eğitimlerden, yurtdışından gelen hocalar eşliğindeki 4 günlük özel eğitimlere kadar geniş bir yelpazede. Fiyatlar da bu yelpazede kendi motorunla veya okulun motoruyla katılma durumuna göre de değişmekle beraber 40 Euro ile 390 Euro arasında...

BMW Rider Academy hakkında daha detaylı bilgiyi www.bmwrideracademy.com adresinde bulabileceğiniz gibi, BMW Rider Academy yöneticisi Hakan Erkmen'e de 0212 229 62 72 pbx. ve 0212 359 30 40 numaralardan ulaşabilirsiniz.

Villa Levent Sürücü Kursu

Villa Levent, sürücü kursu statüsünde motosiklet eğitimi veren ilk kurum. Özellikle başlangıç seviyesi için bu kursların en büyük avantajı eğitimle beraber A2 ehliyetinizi almanızı da sağlaması. Küçük bir sitem; Villa Levent'in iki haftadır yazdığım yazıları umursamamasına rağmen burada yer almış olması da objektifliğimin kanıtı olsun ama kırgınım vallaha en ufak bir bilgi geçmediler bana. Bu yüzden fiyatları konusunda da hiçbir fikrim yok. Dilerseniz ben telefonlarını vereyim siz arayıp sorun... 0 212 280 30 50- 51/0212 280 99 40 www.villalevent.com.tr

Villa Pera Sürücü Kursu

Villa Pera da A2 ehliyet yanında özellikle başlangıç seviyesinde sürüş eğitimi de veren nadir sürücü kurlarından biri... Villa Pera'da A2 ehliyet öğrencileri öncelikle, motor, trafik, ilk yardım konularında 120 soruluk sınav için bu derslerden teorik eğitim alıyorlar. Otomobil ehliyeti olanlaaar... Hadi iyisiniz... Siz sadece 20 soruluk motor sınavına gireceksiniz. Daha sonra, başlangıç scooterlarla, ileri seviye de vitesli motorlara geçilmek suretiyle pratik sınav tarihine kadar öğrenciye uygun gün ve saatlerde '6' Saat pratik eğitim veriliyor.

A2 ehliyet öğrencileri için bu eğitimin toplam hediyesi 400 milyon (Kurs-KDV-Sınav Harcı- Eğitimler dahil)

Villapera Sürücü Kursu: Abide-i Hürriyet Cad. Akman İşhanı No : 259/3 Kat : 2 Şişli (Şişli Adliyesi Yanı)

Tel: 0212 232 42 35-232 21 57 GSM: 0533 370 46 48 Faks: 0212 233 24 90 web: www.villapera.com



Ayşe Şule Bilgiç
ruzgarinkizif650gs@hotmail.com