Motosiklette Yanlara Sarkma Tekniği
-
Reklamlar
-
Bir çok sitede bir çok paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyor, uzun olanları dahi okumaya gayret ediyor, esenlikler diliyorum.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
-
Paylaşım için teşekkürler
-
Emeğine sağlık, Thanks.......
-
Hocam bizlere aktardığınız değerli bilgileri yakından takip ediyorum,teşekkürler.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
teşekkürler. gerçekten işe yarayacak bilgiler.
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
-
Uyarı.:Bu teknik trafiğe açık yollarda uygulanırken herhangi bir sekme yada sarsıntıya sebep olacak bir çukur veya engebenin düşmek demek olduğu unutulmamalıdır.
Hatırlatmak isterim... Bu yazıyı okuyan herkes bunu denemeye çalışacaktır....
-
GorkeM adlı üyeden alıntı
Uyarı.:Bu teknik trafiğe açık yollarda uygulanırken herhangi bir sekme yada sarsıntıya sebep olacak bir çukur veya engebenin düşmek demek olduğu unutulmamalıdır.
Hatırlatmak isterim... Bu yazıyı okuyan herkes bunu denemeye çalışacaktır....
O zaman motogp yide insanların seyretmemesi lazım. Merak etmeyin herkes akıllıdır.
Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
alfamotosiklet.blogspot.com
-
Güzel bilgiler paylaşım için teşekkürler.
-
Eski bi konuyu horatiyorum ama bence faydali bi paylasim
-
şekildeki gibi sarkarak motora kontra vermek daha kolay oluyor ben kontrayı bir çok kez denedim sarkmadan yapamadım artık her virajda sarkıyorum gerçekten çok farkı var. ve en güzel dönüş tekniği bence. burada ki bilgilerde çok yararlı
-
Motoru daha az yatirarak nasil ayni viraji ayni hizda alicak sarkarak? Sacma geldi
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
Motoru daha az yatirarak nasil ayni viraji ayni hizda alicak sarkarak? Sacma geldi
Yer çekimi merkeziyle alakalı.
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
Sanıldığının aksine dik motor yatık olandan daha hızlı gider. Yatış açısı arttıkça motor yavaşlar yarışçı az yavaşlamak ya da hızı sabit tutmak için daha çok çaba harcar. Bir virajı gerekli olan yatış açısından daha fazla yatış açısıyla dönerseniz viraj giriş hızınıza göre daha fazla yavaşlarsınız. Bir virajı gerekli olan yatış açısından ne kadar daha dik dönerseniz toplam viraj hızınız daha yatık olana göre daha yüksek olur. Gereksiz fazla yatış açıları hız ve zaman kaybettirir. Çünkü gazı açmak için motoru dikleştirmek zorundasınız. Dikleştirmeden gaz açılırsa arka teker kayar ve motor sizi üzerinden bile atabilir.
-
mzhastası adlı üyeden alıntı
şekildeki gibi sarkarak motora kontra vermek daha kolay oluyor ben kontrayı bir çok kez denedim sarkmadan yapamadım artık her virajda sarkıyorum gerçekten çok farkı var. ve en güzel dönüş tekniği bence. burada ki bilgilerde çok yararlı
Kıçınızı yerinden oynatmadan rahat viraj alamıyorsanız tekniğinizde ciddi bir eksiklik olmalı. Eğitim alın bence.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------
alfawings adlı üyeden alıntı
Yanakları kullandığınızda daha hızlı gitmek zorundasınızdır çünkü lastiklerin yere temas ettiği alan azalır.
Motor yattıkça lastigin yolla yüzeyi artar:

Azaldığı an, artık lastigin yüzeyinin bittiği andır. Kim yolda yüksek hızda motosikleti 55 dereceden fazla yatırma ihtiyacı hissediyor?
alfawings adlı üyeden alıntı
sürücüler motosikletle viraj alırken sarkmanın gösteriş ve enerji israfı olduğunu düşünebilirler.
Aynen öyle. Enerji kaybı falan değil, komple özenti ve gösteriş. Daha viraj almayı beceremeyen insanların motosiklet üzerinde kıçını sarkitmaya çalışmasının başka bir açıklaması yok çünkü.
Bundan önce öğrenilmesi, çalışılması, pekiştirilmesi gereken çok şey var: Viraj çizgisi, gaz kontrolü, yatış noktası ve hızı gibi. Bunları çok iyi yapmadan kıç sarkıtma anlamsız, belki tehlikeli.
-
Ağırlık merkezi ve merkezkaç kuvveti ile ilgili bir durum.
-
-
sonuçta motoru döndüren şey lastiğin kavisli olması yani kısa kavisa girdiğinde o tarafa dönüyor sen istersen motordan atla motorun yatış açısı aynıysa gene aynı performansda & çizgide döner yani ben böyle düşünüyorum, motordan sarkmanın pegleri yere sürtüp ortadanda kaymamak için destek almak olduğunu düşünürdüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler
Yukarı Git