Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor tercihi için yardım...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Eylül 2016
    Öncelikle herkese selamlar...

    Arkadaşlar forumu uzun süredir takip etmekteyim ve sizden küçük bir yardım talebim olacak.

    Uzun zamandır araştırmalar yapmaktayım lakin işin içinden çıkamadım. İlk motorumu alacağım için bu işin acemisiyim her okuduğumdan her söylenenden etkilenip fikir değiştirmekteyim, sonunda bir bütçe hesaplaması yaparak ekipman vs masrafları çıktıktan sonra elimde 8.000'e yakın bir para kalmakta. Bu bütçe doğrultusunda sizden öneri konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Motoru işe gidip gelmekte kullanacağım, anadolu yakasında oturuyorum işim avrupa yakasında, günde ortalama gidiş geliş 60 km'lik bir mesafe kat edeceğim.

    Öncesinde aklımda küçük bir soru var. Motor tecrübem sıfır sürüş olarakta, mekaniği olarakta. Bu sebeple motoru sıfır mı almak benim için daha az yorucu olur yoksa ikinci el mi? Yani ikinci elde sorunlu bir motoru sorunsuz diye alma ihtimalim olur mu anlamadığım için, tanıdığım herhangi bir motor ustası bulunmamakta

    Aklımdaki motorlar;

    1.Pulsar 200ns (bu motorun sıfırı ortalama 8.300 gibi biraz kasarsam alabilirim ama bütçemi zorlamakta, plaka masrafı sigortası gibi şeyler çıkacağı için.)

    2. Honda CBF 250

    3. biraz tarz değişikliği olacak ama gönlüm de bundan yana
    hyosung gv 250

    Yedek parça bulunabilirliği, ucuzluğu, yakıt tüketimi, malzeme kalitesi gibi parametreler içerisinde değerlendirirseniz sizce en mantıklısı hangisi olur?

    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Cb125e, ace, ybr gibi 125cc motorla basla, yetecektir ise gidip gelmeye. Zaten trafik yogun, tecruben hic yok kendini en az riskeatmis olursun. Yazdigin motorlari bunlarla 8 10bin km tecrube ettikten sonra alirsin. Dusundugun motorlar bastinmi giden motorlar, acemilikle beraber gaza gelip basina is alma. Ekipmansiz olmaz ama cokta guvenmemek lazim onlara.

  3. #3

    Üyelik
    14 Eylül 2016
    EthanHunt yorumunuz için teşekkür ederim. Konuştuğum insanlar genelde motordaki en büyük tehlikelerden biride trafiğe uyamamak olduğundan bahsettiler, bu sebeble 125 cc lik makinalara hiç bakmadım. Motoru aldıktan sonra direk trafiğe girmeyi düşünmüyorum malum önümüz kış sezonu. Nisan ayına kadar bir kaç eğitim alıp kendi kendime tecrübe kazandıktan sonra trafiğe çıkacağım. O süre zarfında da trafiğe çıkacak kadar tecrübem olur diye düşünüyorum. Almışken 200, 250 cc bir motor almak bana daha mantıklı geliyor.

  4. #4

    Üyelik
    14 Eylül 2016
    Yok mu daha fazla yardım edebilecek arkadaşlar?

  5. #5
    otuzdört - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar
    Motosikleti
    BMW R1100 GS
    cbf 250 ve gv 250 den uzak dur derim. ikisininde ikinci eli çok zayıftır. Sonuçta ilk motorun bir kaç ay sonra motor sana yetmeyecek ve değiştirmek isteyeceksin. o yüzdeb 2. eli iyi olan zarar etmeyeceğin bir motor olsun derim. Bence 1 2 yaşında düşük km cbf 150 al. 10 bin km tecrübe kazan sonra sat. zarar etmessin. hemde yakıt ve bakım olarak seni üzmeyecek sorunsuz motor.
    R. Tümöz

  6. #6

    Üyelik
    22 Eylül 2016
    Motosikleti
    .
    Sizinle durumumuz aynı gibi.gerçekten Sizi çok iyi anlıyorum.benimde sürüş sıfır bütçe hemen hemen aynı gibi.ben 2. Ele mümkün olduğunca girme taraftarı değilim.defalarca yan yatmış,sürekli arıza veren motoru iyi bir tamirle,sorun yokmuş gibi gösterebilirler,hesap kapandıktan sonra motor yolda kalsa ne satanı nede ustayı kimseyi bulamazsın.paran çöpe gidebilir.Sürüş tecrüben yok ama sıfır en mantıklısı gibi.hepsinin negatif ve pozitif özellikleri var bende honda cbr 125 düşünüyorum şimdilik.
    cemozbs bunu beğendi.

  7. #7
    otuzdört - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar
    Motosikleti
    BMW R1100 GS
    Bence 2. Elden korkmayın ilk motor için. Cbr 125 mesela. Sıfırı ile 2. Eli arasında iki üç bin tl vardır. Sıfır fiyati ayrıca aksesuarsizdir. Onuda ekleyin üzerine. Birde sıfır aldığınız motoru satarken de para kaybı oluyor. Onun yerine 1 2 yaşında servis bakımlı bir motor alın. Servise expertiz yaptirin zaten herseyi çıkar. Sonrada satarken zarar etmeden satın. En iyi çözüm bu. Ama ben sıfır alicam en az 5 sene binerim diyorsanız o ayrı.
    cemozbs bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    16 Ekim 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda CB 125 Ace
    hocam ben de yeni başladım.kendi motorumu övmek için değil ama herkesin söylediği bir şey var.Düşüp kalkman olası olduğu için basit ama başını ağrıtmayacak, hızlı satışa gelebilecek, servis ağı geniş ve parçaları ucuz bir motosiklet almalısın.Herkesten duyduğum şey bu oldu.Bende CB 125 ACE aldım oldukça memnunum.Bİlenler yanında konuşmam doğru olur olmaz bilmiyorum ama ben olsam 4100 e sıfır ace alır 2000tl ye de ekipman alırdım.Bir sene bu motora binerken kenara para koyar bütçeme göre modelini yükseltirdim ki şu an alalı 1 ay oldu olmadı motorumu yaptığım şey tam anlamıyla bu.Sıfır motor al 2. el bi sıkıntısı çıkarsa motordan soğursun direk.
    cemozbs bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    09 Mayıs 2016
    Ben Cbf 150 kullanıyorum. Kimse kusura bakmasın ancak Cbr asla tavsiye etmem 125-250-600 fark etmez, Gayet rahatsız motorlar. Konumuza dönecek olursak fiyat performans oranına göre CBF 150 en iyi motordur ( fiyat ve performans). Değiştiricem daha mantıklısını bulamıyorum. Problemi ise şudur: tek şeritli yolda 110 km hızla gitmek istiyorsunuz(max hızdır kendileri). Ancak önünüzde ki araç 90-100 ile gidiyor. İşte problem ozaman başlar çünkü 80-90 dan sonra hızlanması çok yavaştır. Motorda dikkat edilmesi gereken konu ise 2000 km de bir yağ eklemektir (15 tl) . Geri kalanı hep artıdır yağ eklemekten başka hiçbirşey yapmanıza gerek yoktur. Az yakar. Gerçekten konforludur. Titreşim falan yoktur. Artçınız rahat rahat yolculuk eder. Ve mümkünse 2. el temiz birşey bulmaya çalışın(4000 tl civarı). Geldik ns 200 e cbf e göre güçlüdür. 2. eli de vardır. Az da yakar ancak cbf e göre 2 kat fiyata sahiptir. .Gv 250 e ise ne gv 250 si hocam :D basacan gitmeycek yakacak nabacan işe gidip gelirken gv 250 yi. Ha diyorsan görsellik ozaman birşey diyemem. Bu arada 3 motor arasında görsellik açısından en kötü olanı tabi ki cbf tir. Mantık sürüşü yapacaksan cbf. Görsellik istiyorsan ns yada gv. Daha hızlı olsun diyorsan ns.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------

    Konuda cbf 250 demişsiniz.Daha güçlü daha karizmatiktir. Yaşından ötürü sorunludur yağ kaçırır falan :D
    cemozbs bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)