Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Kanuni Enduro 200 [Test]

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150

    Kanuni Enduro 200’ü teslim almaya, Kuralkan yetkilileriyle telefon-mail yoluyla görüşmeye başlamamın üzerinden henüz 24 saat bile geçmemişken çağırıldım. Motosikleti teslim alacağım Galeri Sayan’a doğru yol alırken aklımda motorun durumu vardı. Galerinin önüne gelince diğer motosikletlerden daha öne çıkarılmış bir Enduro 200 çekti dikkatimi; uzaktan bir fotoğrafını çekip, başında 2 dakika dikilmeye gittim önce, bana test için verilecek Enduro olabileceğini düşünürken henüz 2-3 kilometrede olduğunu görüp “güle güle kullanacak” yeni sahibini bekliyordur herhalde diye düşündüm.
    İçeriye girip kısa bir tanışma-muhabbet faslından sonra test motorunun başına geçmeye karar verdik ve orada öğrendim ki montajı yeni yapılmış, aküsü bile henüz şarj edilmemiş o Enduro benim yaklaşık 300 km yol arkadaşım olacaktı. Hem birbirimize alışmak hem de akünün yararı için Altunizade-Kadıköy-Göztepe-Çamlıca güzergahında turladık ve fotoğraflandık ilk olarak.

    Gelelim motosikletten bahsetmeye:



    Dizayn:


    Aslında klasmanındaki benzerlerinden çok da farklı bir tasarım değil Enduro 200, ama tek başına değerlendirildiğinde yeterince iri, yeterince yüksek ve oldukça dikkat çekici duruyor.
    Gösterge paneli oldukça sade; tripmetreli bir kilometre saati, boş vites, sinyal ve uzun far göstergelerinden oluşuyor sadece.


    Sol kumanda kolunda kapalı-park lambası-far konumlu anahtar, korna, sinyal switchi, uzun far düğmesi ve arkada selektör butonu yer alıyor. Sağ kolda ise sadece “engine run-off” switchi ve ateşleme düğmesi mevcut.


    Jigle ise internetteki fotoğraflarında görüldüğünün aksine karbüratör üzerinde ve yakıt musluğu gibi ulaşılması zor bir yerde.

    Performans:


    Daha öncede bahsettiğim gibi motosiklet, teslim aldığımda henüz yumurtasından yeni çıkmış bir yavruydu, dolayısıyla rodajdaki motoru fazla zorlamak istemedim, fakat buna rağmen motorla Yalova’ya doğru yola çıktım ve hızlı akan trafikte 115 km/h gibi değerleri birkaç kez gördüm. Benim görüşüm düzgün bir rodajdan sonra bu motosikletin maksimum 120–125 km/h gibi hızlara ulaşılabileceğidir. 193 cm³’lük bir motordaki 12,74 beygirden daha fazlasını beklemek de yersiz olacaktır zaten.
    Frenlere gelirsek motor için gayet uygunlar ve kısa mesafede güvenli duruşu sağlıyorlar, hatta başlarda güvenemeyip sert frenlerle fazlaca öne yığıldım. Sık şikâyet edilen konulardan arka tekerlek kilitlenmesi ise şehir içi frenlemelerde neredeyse imkansız. Lastiklerin yol tutuşu da gayet iyi.
    Gelelim beklenen yakıt konusuna; Kanuni’nin açıkladığı verilerde 100 km’de 3,09 L gibi miktarlardan bahsediliyor fakat ben şehir içi-şehir dışı karışık kullanımda gayet devirli olarak (deponun bana teslim edilirken boşa yakın olduğunu varsayarak) 100 km’de 2,7 L civarı yaktığını hesapladım.

    Konfor:

    Oturuş pozisyonu oldukça dik ve oldukça rahat. Sele tek kişi için gayet tatminkâr, uzun süreli yolculuklarda bile yormuyor, fakat sürücünün en rahat pozisyonda seyrettiği anda, yolcu arkadaki demirlerin üzerine taşabiliyor. Motosikletteki 90–100 km/h sınırından itibaren hissedilen titreşim de konforlu selede otururken rahatsız etmese bile, gidon vasıtasıyla elleri yoruyor ve uzun sürelerde uyuşukluğa bile sebep olabiliyor. Ayrıca gidondaki bu titreşim yolculu seyahatlerde daha da fazla hissediliyor. Ayaklarınız ve bacaklarınız da bu titreşimden genel olarak nasiplenmezken, dizlerinizin depoya değmesi halinde onlar da vibrasyondan haberdar oluyorlar. Bu noktada değinmeden geçemeyeceğim bir nokta da ya rahatsız edecek derecede sallanan ön çamurluğun bu titreşimi etkileyip artırdığı, ya da mevcut titreşimin zaten stabil durmayan çamurluğun sallantısını tetiklediği.
    Süspansiyon ise tümsekli toprak yollarda da, çukurlu şehir yollarında da rahatınız için çalışıyor ve beklediğimin üstünde konfor sağlayarak beni bu motorda kendine en çok bağlayan, hayran bırakan şeylerden oldu.


    Dayanıklılık:

    Motorla geçirdiğim sürede çok da dayanıklık gerektirecek aktiviteler yapmadım, motosikletin piyasada da yeni olduğunu da göz önüne alırsak kullanılan muadillerinden örnek vermek de çok olası değil, fakat eskiye göre malzeme ve motor aksamında daha da çok hissedilen iş bilirlik ve kalite kokusu motosikletin dayanıklılığı hakkında fikir veriyor. Bunlar kesinlikle motosiklet üstünde gelişigüzel yerleştirilmiş, emanet durmuyor. Bakınca bile alışılmış şekilde bu modele de yerleştirilmiş klasik bir motor değil, ufak şeylerle kendini gösterse de teknolojiden nasibini almış ve gelişim göstermiş bir motor göze çarpıyor. Kanuni’nin de Enduro-Cross adlarıyla bu tip dayanıklılık gerektiren modellere el atması, onların da dayanıklılık konusuna verdikleri bir garanti gibi hissettiriyor kendini.
    Benim ilk elden yaşadığım dayanıklılık konusunda fikir verebilecek tek olaysa havaya güvenip açık havada bıraktığım motorun temmuz yağmurunda bir süre iliklerine kadar ıslanması ve sonrasında ilk marşta gayet güzel çalışmasıydı.
    Arazi performansını denemeden bu modeli teslim ediyorum fakat kısa süreli toprak ve kum sürüşü denemelerinde de başarısını gösterdi ve kalkışlarda beni, ortalığı toz bulutuna çevirerek biraz korkutsa da yol tutuşunda gayet başarılıydı ve asfalt yola dönme isteğimi baltalayacak kadar da zevkliydi.


    Genel +’ları:

    *Başarılı süspansiyon
    *Konforlu sele
    *Rahat sürüş pozisyonu
    *Frenler

    Genel ‘leri:

    *Ön çamurluktaki sallanma
    *Aynaların görüş alanı geniş olmasına rağmen alüminyum folyo gibi görüntü sağlaması
    *Direksiyondaki titreşim
    *Gaz kesişlerdeki çıtırtılar ve debriyajdaki ayarsızlık (Muhtemelen yeni olmasından kaynaklı)
    Ayrıca Türk Malı Enduro diye lanse edilen Enduro 200’ün ruhsatında İMALATI kısmında işaretlenmiş olan kutucuk “Yurtdışı” bölmesi.

    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Ellerine sağlık, teşekkürler Olcan.. Kendini kanıtlaması için zamana ihtiyacı olan bir motor olduğunu düşünüyorum...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  3. #3
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Eline sağlık Olcan.
    Güzel bir test yazısı olmuş,tebrikler ve bilgilendirme için teşekkürler.

  4. #4
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    cok tesekkurler test guzel olmus

  5. #5
    G-Strider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMax 250 ABS
    Olcan guzel test
    Cruiser'dan Enduro'ya mi gecis var yoksa?
    Bir gün bir Suzuki G-Strider ile...
    Suzuki G-Strider Motosiklet.Net Konu Başlığı >> http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=3228

  6. #6
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    güzel yazı olmuş eline saglık.

    Güzel bir test yazısı olmuş fakat motor ve firma hakkında çok fazla soru işareti var. Saglamlığı servis agı yedek parça sorunu vs. vs....

  7. #7
    SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2006
    Şehir
    Edirne/Merkez
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    Test gayet güzel ama fotoğraf kalitesi berbat, üstüne alınma makina utansın.
    büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)

  8. #8

    Üyelik
    25 Mayıs 2007
    en ıyı vurguyu Turk malı diye lanse ediliyor olarak yapmısın.Eminimki bu ve bunun gibi bircok marka ve modelin Turkiyede montaj yapılması onu Turk malı yapmaz.Civatasına kadar Cinden getırılen yedek parcalar ıle Turk malı bir motosiklet uretemeyiz

  9. #9
    stunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    honda -titan -twister
    geçen gün kanuni mağazasına uğradım. motosikletleri inceledim. gözüme çarpanlar. mesela katoloğunda 200cc krosun ön ve arka fren disk olarak gösterilmesine rağmen gerçekte arka freni kampana idi. bayiye sordum.bize bu şekilde geldidediler. çatı kaynak yerleri gözüme çarptı. bu kaynağı ustanın işi varken çırakmı yapmış dedim. bayi deki arkadaş şöyle bi baktı. haklısın dedi. peki sen bunu satacağına inanıyormusun dedim. boynunu büktü. işte acı gerçeğimiz. kalitesizlik. basitlik. bizzim bir yere varacağımızı zannetmiyorum.
    stunc -honda titan -honda twister
    motosiklet özgürce yaşamak, rüzgarla yaşırmak tır.

  10. #10
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    @G-Strider; abi yok geçiş meçiş, Caracal testi de var yakında, aynen devam...
    Ama yan cebimde de bir tane bulunsa hayır demem hani

    @SAKAL; makine de çok süper birşey değil de güneş çok kötüydü fotoğrafları çektiğim anda, motorun bile belli olmadığı onlarca fotoğraf var daha elimde, nispeten kaliteli olanlardan da ekleyeceğim daha.

    @altan34; vurgu falan yapmak istemedim aslında, misal arka fren-jigle gibi şeylerde de farklılıklar var ama kalitesine bakmadan sadece milliyetçi duygularla karar vermeye eğilimli kişilerin de haberi olsun istedim.

    @dishy, forrap, ELINT teşekkürler.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  11. #11
    motorlu avukat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Suzuki GSR600
    Açıkçası merak ettiğimiz bir motordu . Başlangıç için güzel olabilir . Tanıtım için teşekkürler Olcan Bey .
    Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ; ama algılanan ne ise gerçek de odur ? Ben köpeklere gem vurdum ;onlar at zannettiler kendilerini ; ama köpekler suyundan içti diye denizler kirlenmez, it eniği it olur , kargalar içinde kartal ; çakallar içinde aslan huzursuz olur

  12. #12
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    OLCAN ABİ ELİNE SAĞLIK...OGÜN üMRANİYEDE YANIMA GELDİN SAĞOLASIN...MOTURUN CİLLOP DURUYORDU...niye büyük oldu la...caps lock açıkmış pardon...neyse...


    olm Kanuni bedevemi veriyo sana...ne işler çeviriyon...diyiver bana bi...kaç gayme o motur...ben kaç tane alabilirim sence tek kartımla..
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  13. #13
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    @motorlu avukat & mete rica ederim, afiyet olsun

    Abi tek kartınla bir tane alabiliyorsun zira KDV+ÖTV dahil fiyatı 3761 Ytl.
    Sana başka kart veren banka varsa belki bir tane de öyle alırsın.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  14. #14
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Muadillerine gore daha ho$ duruyor sanki..
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  15. #15
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @motorlu avukat & mete rica ederim, afiyet olsun

    Abi tek kartınla bir tane alabiliyorsun zira KDV+ÖTV dahil fiyatı 3761 Ytl.
    Sana başka kart veren banka varsa belki bir tane de öyle alırsın.
    22000/3761.....5.8...çıkıyor...yani 6 tane alabilirmişim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  16. #16
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Birini ben istiiireeem baboow
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  17. #17
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    ben sana Ducatı alcam yavrım...bunlar pis kaka motor...cıss...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  18. #18

    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Kanuni nin adını bile duymak istemiyorum!

  19. #19

    Üyelik
    03 Mayıs 2007
    Şehir
    Memleket Çorum, ikametgah; Gediz /Kütahya
    Motosikleti
    YAMAHA SUPER TENERE
    benimde bütçeme göre meraklandığım motorlardan birisi idi bu. yaptığın testten sonra kafamda oluşan soruları bir nebze yanıtladın. bakalım 250 mct ten sonra bu mu olacak. emeğine sağlık, teşekkürler.

  20. #20
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    güzel yazın için teşekkürler. gerçi hiç enduro kross tecrübem olmadı ama sanki bu ayarda asya motor daha başarılı gibi geliyo bana.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)