şarj kesti

arkadaşler benim mondial 150 kn motosikletim şarj kesti servise götürecem ama onlar da başka bir yerini bozup veriyor geri... elektrik şemasında diyot gibi bir malzeme var şarj için ama yerini bulamadım zannedersem o bozuldu acaba nedir bu neye benziyo ve motosiklet üzerinde nereyebakmam gerekir bilen varsa bi zahmet el atı versin de degiştiriym şu parcayı:)

Zion şimdi o iş öyle kafadan şemada diyot var o yandı heralde demeyle olmuyo maalesef.
Şarj kesilmesinin muhtemel sebepleri:
1- Diyot tablası arızası (bu senin dediğin arıza)
2- Dinamo arızası
3- konjektör arızası
4- sigorta arızası
5- Kablo yada soket arızası (temassızlık yada kopukluk)
6- Akü arızası (belki akün bitti şarj tutmuyo)
7- Hatırlayamadığım başka şeyler
8- Bilmediğim başka arızalar.
şeklinde çeşitli sebepleri olabilir.
Şimdi arızanın sebebini bulmak için en azından 5 ytl lik çin malı bir AVO metre lazım.
Bu aletle dinamo çıkışını konjektör çıkışlarını ve akü girişini ayrı ayrı ölçersen bir cevap bulma ihtimalin olur.

GKN

cengiz, sigortalarını kontrol et önce, sorun yoksa akünü seviste ölçtür
eğer aküdede sıkıntı yokssa sargın yanmış olabilir..

heee
hbu arada, sargıyı değiştiremessin sen, volan ı sökmen gerekir, onun içinde çektirme denen aparata ihtiyacın var..
çektirmesi olmadan volan ı sökmen çoook zor..

Son düzenleme:
kardeşim.. konjektör arızalıdır.. benimde aynısı oldu.. o değiişirken aküyede bakım yapıldı o sayede. tamam ....:)

Zion şimdi o iş öyle kafadan şemada diyot var o yandı heralde demeyle olmuyo maalesef.
Şarj kesilmesinin muhtemel sebepleri:
1- Diyot tablası arızası (bu senin dediğin arıza)
2- Dinamo arızası
3- konjektör arızası
4- sigorta arızası
5- Kablo yada soket arızası (temassızlık yada kopukluk)
6- Akü arızası (belki akün bitti şarj tutmuyo)
7- Hatırlayamadığım başka şeyler
8- Bilmediğim başka arızalar.
şeklinde çeşitli sebepleri olabilir.
Şimdi arızanın sebebini bulmak için en azından 5 ytl lik çin malı bir AVO metre lazım.
Bu aletle dinamo çıkışını konjektör çıkışlarını ve akü girişini ayrı ayrı ölçersen bir cevap bulma ihtimalin olur.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim

3- konjektör arızası ( konjektöre baktım calışıyor

6- Akü arızası (aküye baktım saglam

4- sigorta arızası( sigortayı buldum ölctüm saglam

5- Kablo yada soket arızası( kabloların çogunu da kontrol ettim

birtek o diyotu bulamadım nerde ona da baksam bu sefer sargıya inacem ama diyot denen o zımbu-ırtıyı bulsam ozaman diger arkadaşların söyledigi gibi
sargıda olabilir diye düşünecem bildigim kadarınca bende şarj dinamosu yok motor blogunda ki sargı dan aldıgı elektrigi diyot üzerinden geçirerek aküye gönderiyor ve akü şarj oluyor aydınlatmalar da akü den besleniyo galiba hem bobinde bir arıza olsa ayak marşı ilede çalışmaz veya bir sorun cıkarırdı ama tek harekette motosiklet problemsiz çalışıyor bu akşam iyice araştıracam o diyotu bulursam ozaman secenekler azalacak ama servise de götürmek istemiyorum nezaman götürsem adamlar biryeri yapıp diger yeri bozuyolar:pale:
not:: çektirmem var:)

1178204305.jpg

burdaki parça listesinde 2 numara ile gösterilen

[ek] www.mondial.tc adresinden satış sonrası hizmetlerden model seçildikten sonra parça gruplarından model için gerekli olan yedek parçaların kodu adı ve fiyatı ile görülebilir [/ek]

1178204305.jpg

burdaki parça listesinde 2 numara ile gösterilen

[ek] www.mondial.tc adresinden satış sonrası hizmetlerden model seçildikten sonra parça gruplarından model için gerekli olan yedek parçaların kodu adı ve fiyatı ile görülebilir [/ek]

eyvallah arkadaşım ben de baktım oraya bugün işte o parçanın yerini bulamadım bir bulsam yapacagı biliyorum ama bu akşam kasin bulacam inşallah nereye yakındır acaba o parça:silent: yani alakasız yerleri de boşuna sökmeyim :silent:

zion servise gitmezsen 20-25 ytl yi gözden çıkaracan iyibir ustaya gidecen ben yarın boşum ara beni öğleden sonra 12-1 gibi götüreyim benim tükana halletsin problemini okeymi

zion servise gitmezsen 20-25 ytl yi gözden çıkaracan iyibir ustaya gidecen ben yarın boşum ara beni öğleden sonra 12-1 gibi götüreyim benim tükana halletsin problemini okeymi

abi para mühim degil hem ögrenmek hemde kendi işimi kendim görmek için urağşıyorum gezilerde yolda bişey cıkarsa yolda kalmamak için ..işin içinden cıkamazsam ararım seni sagolasın düşünmen yeter:rendeer:

Son düzenleme:
Birkere basıma geldi şarj dinomosunun fişinin ucunda oksitlenme oluyor ondanda şarj etmeyebilir wd 40 sık fişi öyle tak dene.

o 2 numaradaki şekil diyota hiç benzemiyo ya hiç öle diyot görmemiştim.sigorta gibi sanki.yanlış bakmış olmayasınız?bu motordaki şarj sistemi hakkında bilgim yok ancak arabalarda alternatörün altında tabla halindedir diyot grubu.pozitif,negatif ve kartal diyot vardır.genelde kartal diyot patlar.alternatör ile konjektör arasında olur diyot.motorda da aynı yerde olduğunu düşünüyorum.

arkadaşlar arızayı buldum aslında motosikleti dagıtmamada hiç gerek yokmuş acık ta görünüyo 8 numara regüretör(könjektör) bacakları kırılmış:pale: bende konjektör diye 10 numaralı parça sanmıştım neyse 9 ytl yenisi bakıym tamir olursa halederim tamir olmaz sa yenisini alırım oh beee rahatladım içimde bişeyleri başarmanın mutlulugu var herkese teşekkürler

hunter01 ve yucika arkadaşlar kusura bakmayın konjektör diye ben başka yere bakıyomuşum yaw ösürümüde kabul edin:rendeer:

Son düzenleme:
Demekki doğru cevap 3 numaralı şıkmış.
kusura bakacak bir durumda yok.
keyifli sürüşler.

ey vallah

not birde şunu ögrendim akü kutup başlarını cıkarıp motosikleti calıştırdıgımız zaman far korna sinyal gibi elemanlar çalışmıyosa arıza direkr regüratöeden miş yani konjektör:)

şarj dinamo

merhaba arkadaşlar bir sorunum var bir kaç gündür renault megane coupe aracım var 1.6e arada bir motoru çalıştıracağım zaman kontağı çeviriyorum marş basmıyor gır gır ediyor ama almıyor 3-4-5 kere deniyorum ancak alıyor nedendir marş kesin çözüm bilen varmı her zaman yapmıyor arada bir:silent:

merhaba arkadaşlar bir sorunum var bir kaç gündür renault megane coupe aracım var 1.6e arada bir motoru çalıştıracağım zaman kontağı çeviriyorum marş basmıyor gır gır ediyor ama almıyor 3-4-5 kere deniyorum ancak alıyor nedendir marş kesin çözüm bilen varmı her zaman yapmıyor arada bir:silent:

vala arabalardan pek anlamam ama anlayan arkadaşlar yardım edecektir ...

cengiz çıkart o motoru elinden bence :p Serviste gıcık aldıs enden zaten :p Daha mümkün deil bişi yaptıramassın onlara :p

cengiz çıkart o motoru elinden bence :p Serviste gıcık aldıs enden zaten :p Daha mümkün deil bişi yaptıramassın onlara :p

yok abi ben motorumdan memnunum sadece ön amartisörü biraz yumuşak ve farı biraz zayıf zaten şunun şurasında garantinin bitmesine az kaldı ozaman gör bak ben ona ne modifiyeler yapacam adana da tek olacak emek sevgidir para olunca zaten isteyen istedigini alıyor zaten oldum olası gıcık almışımdır paradan :cat:

konjektörden mi acaba benimde şarj sorunum var volt metre ile nasıl ölceceğiz diğer parçaları

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar