Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

14 milyarlık motorla vurmuş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    Geçmiş olsun Aydemir bey.

    Sizde de , o çocuğun ailesindede biraz suç var.Neticede üzerinde insan olan her yolda her an her şey olabilir.bu yüzden yayaların olduğu her yolda, yolu ortalayarak gidiyorum. sağdan soldan her an bir araç ,bir kişi kedi , köpek çıkabilir, Kaldı ki o çocuk o an, ne düşünerek veya neyin peşinden yola attı kendini Allah bilir.

    Bence o anne küçükte olsa ablasına emanet edip yola çıkmamalarını tembihlemiştir.neticede yanında ablası olduğu ve tembihli olduğu için yola çıkmayacağını varsayarak ilgilenmemiştir.ama neticede çocuk bu. o an illaki bir amacı vardı ki kendisini bakmadan yola attı. tekrar geçmiş olsun.

    14 milyarlık motorla vurmuş lafını ben şöyle yorumladım.

    " parası çok , almış pahalı motoru ,ama yolda sağına soluna bakmadan dikkatsizce ve hızlı şekilde gidiyor." demeye getirip , sanki çocuk yola atlamamışta , siz hızla giderken kaldırıma dalıp çocuğa vurmuşcasına, bu olayda , yegane suçlunun siz olduğunu ima etmeye çalışıyor.

    Tekrar geçmiş olsun.Aile ,hastanede sizden şikayetçi oldumu ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Geçmil olsun kardeşim, insanlarımız maalesef daha çoook yol katetmesi lazım bazı olguları anlaya bilmesi için. Allah beterinden korumuş...
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  3. #63
    Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Anlattıklarını birleşitridiğimde aklıma gelen tek şey... maalesef bu aile senin çocuğa vurmana değil çcoğun hayatta kalmasına sinirlenmiş. ALLAH göstermesin ama eğer bir şey olsaydı kan parası diye yapıaşacaklardı. 14 milyarlık motorla vurmuşun tek açıklaması bu maalesef :(
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

  4. #64

    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı amorle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    morrigan hep tek yönlü düşünüyorsun ve daha bir çok kişi böyle düşünüyor orada olayı gormeden nasıl yorum yapabılıceksın sonucda suclu olan senin cocuğunda olabilir....
    arkadaslar anne'ler boyledır yapacak bıse yok cocuguna bışey olunca suclu sucsuz farketmeksizin saldırganlaşır.dogası boyle.guzel bır dılle anlatmak lazım gerekırse zamana bırakmalı.kadıncagız bayılmış zaten.kaza bu yapacak bısey yok.bana da cocukken tofaş kartal dolmuş carpmıstı :D kaç paralık oldugunu bilemicem :D adam'a benı orda bıraksın dıe yalvardıgımı hatırlarım korkmustum fakat adam benı zorla hastahaneye goturmustu.hiçbişey de yoktu yuzeysel yaralanmalar.annem adamcagızı fırcalarken babam elını sıktı gerekenı yaptıgı ıcın tesekkur ettı.suclu bendım tabıkı bısıkletle bianda yola daldım ve aynı zamanda dondurma yemekteydım
    geçmiş olsun
    '4' TEKER BEDENİMİ, '2' TEKER RUHUMU TAŞIR !

  5. #65

    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Motosikleti
    HERO HUNK 150
    Benzer bir olay yıllar önce benim başıma geldi.çocuk çift şeritli caddeden sağımdaki arabadan kurtardı ben frenaj yapmama ve frene basılı iken arabayı sağa kırmama rağmen.yinede sol tamponun köşesinden vurdum çocuğa,çocuk koşarak caddeye fırlamış,yanımdaki kardeşim farketmese geç kalırdım zaten,dikkat çocuk demesiyle ben bastım frene,kardeşimde elfrenini çekmiş oralıkta,yinede çocuk koşmayı bırakmadığı için kurtardı işi sol tampondan vurdum çocuğa başımdan kaynar sular dökülmüş gibi oldu ,arabadan indim,ben kanlı bir tablo beklerken çocuk diz çökmüş ağlıyordu,hiç bir tarafında kan filan yoktu çevreden gelenle oldu ben kimseye elletmedim çocuğu, dikkatli bir biçimde kucakladım hemen yakınındaki sağlık ocağına götürdüm muayene etti doktor iç kanamayı önleyici iğne vurdu.sonra özel hastaneye götürdüm,gerekli tetkikler flimler çekildi temiz çıktı ufak tefek berelenme ile kurtardı işi çok şükür.bu arada çocuğun ailesi hastaneye geldiler,adamlar vuran kim nerde o diye vuranı arıyorlar,hastane poliside vuran emniyette bu arkadaş getirmiş çocuğu dedi,adamlar hala bumu yoksa diyor, teşekkür filan birşey yok,bir başkası kaçar giderdi.orda anladımki yüzde yüz haklı dahi olsak sonuçta kazazedenin yakınları o anda hiç öyle düşünemiyor, sonradan esnaftan öğrendik çocuğun arkasından koşanlar onu kovalıyorlarmış,oda panikle yola fırlıyor,ve bu onun ilk vukuatı değilmiş aynı caddede daha öncede benzer bir olay yaşanmış,bizde hatırı sayılır hastane masraflarını çocuğa birşey olmasın diye çektik,doktor çağırdı ailesini bende yanlarındayım tabi,şuan aiçin bir şeyi yok ama bir hafta on gün içerisinde iç kanama olabilir farketmesseniz çocuk ölebilir demesinmi?bu sefer şikayetçi olmayan aile o zaman şikayeyetçiyiz demeye başladı,önceden beklerken şikayetçimisiniz diye polis sormuştu bunlara bende polise işim gücüm var hastane masraflarını ödeyeyim,çocuğa bir şey olmasın yeter demiştim.o zaman karakola gitmemiz gerekti,orda vuranın ben olduğunu öğrendiler,bende çocuklarına sahip çıkmayan insanlar olduklarını,benim suçum olmadığı halde beni ve benim yerime olacak kişi ve kişleri zora soktuklarını çocuklarına caddeden nasıl geçileceğini öğretmekten aciz olduklarını,gerekli eğitimin ve terbiyenin verilmediği,gibi sinirle bir kaç söz söyledim.avukatımı arıyorum şimdi ödediğim hastane masraflarını,ve işimden oldum süre içerisinde kayıplarım için tazminat davası açacağımı bildirdim.polis onlara bakın sizin çocuk, haksız çok ani bir şekilde yola fırladığını esnaf tarafından teyit aldık,esnafda gerekirse şahitlik ederiz demişler,aslında ben dava açacak para isteyecek filan değildim blof yapmaktan başka çarem kalmamıştı,çocuğun hiç bir şeyi yokken bırakıp kaçmamışken anında hastaneye yetiştirmişim.insan teşekkür edeceği yerde şikayetçiyim deyip bizi bir sürü prosedürle uğraştıracaklardı.
    her ne olursa olsun o çocuğa bir şey olmadığına çok sevindim,ve çocukların çok olduğu yerlerde meskun mahallerde otoban hariç çok daha dikkat etmeme sebeb oldu.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:09 ----------

    aile şikayetçi olmadı polisler ikna ettiler,olay öylece kapandı.alındıysa eğer burdan 3 ders çıkaran olması gerekiyordu biri çocuk biri ben,ve ailesi ben dersimi aldım.İnşeallah çocukta aileside almıştır.
    SUZUKİ BURMAN UH 200

  6. #66

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    biraz gezmek için çıkmışsın başına neler gelmiş geçmiş olsun abi allah daha beterini göstermesin trafiğin dahada yoğunlaştığı şu günlerde daha dikkat etmemiz gerekiyor herzaman b planımız olmalı yoksa bu gibi durumlarda millet birilerinin üstüne yıkılmaya çalışıyor bu işin 14 milyarlık motoru falan olmaz 2 teker 2 tekerdir dikkat edilmedikçe hepsi kötü sonuçlar doğurur...
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  7. #67
    Apachee62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2010
    geçmiş olsun abiminde basına gelmisti ama abim hemde karsı tarafı babasını felan dovmustu cocuk kaltıgındada zaten solemisti abinin sucu yok ben birden yola atladım fln

  8. #68

    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    KUBA - RAINBOW-100 CUB
    Geçmiş olsun. Allah korusun. Anlamadan dinlemeden saldırmaları da çok yanlış. Çocukta suçlu olabilir nitekim.
    Motosiklet = Özgürlük

  9. #69

    Üyelik
    16 Haziran 2010
    Şehir
    mersin
    Cahillik başa bela KArdeş

  10. #70
    Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul \ Pendik
    Motosikleti
    BMW F800S
    Öncelikle size ve çocuğa büyük geçmiş olsun. Kaza işte, olasa iyiymiş ama olmuş bir kere. Sizin yazınızdan kurallara uyan bir sürüş yaptığınızı anladım, yorumumu da buna göre yapıyorum. Maalesef böyle cahil insanlar var, bir gün eğitim seviyemiz yükselirse böyle olaylar da azalacaktır.

    Çocuklar herşeyimiz, geleceğimiz, özenle büyüttüğümüz çiçekler. Fakat benim anlayamadığım, bazı üyelerin 'benim çocuğum olsa şöyle yaparım böyle yaparım' diyerek Aydemir arkadaşı anlamsız bir şekilde baskı altına almaları. Birincisi o sizin çocuğunuz değil, ikincisi onun sizin çocuğunuz olmaması da sizin elinizde. Bu kazada çocuk suçsuz, aile suçsuz, Aydemir suçsuz...o zaman kaza niye oldu? Aydemir eğer kurallara uygun bir şekilde yol alıyor ise, çocuk suçludur, bunun lamı cimi yok. Fakat adı üstünde çocuktur, durumun farkında olamayacağı için yükümlülüğü yoktur. Yükümlülük ailededir. Sen çocuğunu bu kadar seviyorsan çocuğun asfaltta motor altında kalmayacak. Benim çocuğum kalmaz, eğer kalıyorsa bunun suçlusu benden başka kimse de değildir. 'Suçu kabullenmek gerek' diyen arkadaşlar duruma biraz da bu yönden baksın. Romantik bir yaklaşım güzel, hepimizin de hoşuna gider, duygularımıza hitap eder. Fakat sorunu çözmek için romantizm yetmez. Keseri hep bir tarafa yontmayalım.

    Ben küçükken bana da araba çarptı, ben büyüdüm araba ile çocuğa çarptım (daha doğrusu çocuk arabama yandan çarptı). Çocuğa birşey olmadı ama korkudan ağlamaya başladı, ben onu yatıştırırken ailesi ve mahalleden birkaç kişi çıktı geldi. Aynı saçmalıkları ben de yaşadım kısmen. Ben yardım etmeye, olayı anlatmaya çalışırken beni sonunda sinirlendirdiler, 'ne haliniz varsa görün' deyip çektim gittim. Halbuki çocuk, oyun oynarken 2 apartmanın arasından bir anda yola fırlamıştı. Ben çocuğu bir anlık gözümün yanı ile gördüğümde çok geçti, arabamın yan kapısına çarpıp düştü. Ama mahalleli durumu saçma bir hale sokunca, ne ben onlara dert anlatabildim, ne de onlar olayın aslını anlayabildiler.

    Sahil yolunda motorumla tıngır mıngır giderken kenarda duran bir çocuk babasının yanında dururken bir anda önüme atladı. Çocukla babasını görmüştüm, onlar da beni gördü, öyle olunca çocuğun yola gireceğini hiç düşünmedim. Şanslıydım çarpmadım ama çok ufak bir temas oldu, çocuk poposunun üzerine oturdu. Ben de neredeyse düşüyordum, motorun cilvesi. Hılı gitsem ya ben onda önce geçerdim veya şiddetli bir şekilde çarpardım. Çocuğun babası çocuğa yüklenmeye başladı, benden özür diledi. Ne yapacağımı şaşırdım, motoru bıraktım indim çocuğu sevdim, hepimize geçmiş olsun dedim, babayla biraz muhabbet ettik, iyi akşamlar dileyerek ayrıldık.

    Bu iki örneği ben bizzat yaşadım. Eminim farkı görmüşsünüzdür. Dikkatimi çeken bir konu da, mahalle arasındaki topluluğun en fazla ilkokul mezunu seviyesinde, sahil yolundaki babanın ise en az lise mezunu olması oldu. İlk paragrafta cehaletten dem vurmam bu sebeptendir. Burada kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın, genelleme de yapmıyorum, sadece olaylar başımdan bu şekilde geçti.

    Çocuğunuz çok değerliyse onu dış etkenlerden koruyun, sokakta başı boş, evde yalnız bırakmayın. Çocuğa verilen değer, ona birşey olduktan sonra hatırlanmamalı. Saldım çayıra mevlam kayıra yaklaşımı ile çocuk büyütenler olacakları da göze almalı. Sonradan ahlar vahlar gideni geri getirmez.

    Araç kullananlara düşen ise kurallara uyarak yol almaktır. Hassas ve benim de çok özen gösterdiğim bir konu. Uzun uzun anlattım ki birbirimizin tecrübelerinde kendimize pay çıkartalım, herşeyi yaşayarak öğrenmeyelim. Millet kaldırıma çıkıp adam eziyor, kamyonla eve giriyor, giden gittikten sonra sen haklı olsan kaç para eder? Elim yazdığınca sosyal bir tespit yapmaya çalıştım. Sürç-i lisan ettiysek affola.
    BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)

  11. #71
    necatik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2008
    Şehir
    İZMİR-FOÇA
    Motosikleti
    Honda xrv 750 Africa Twin,Mondial cub
    Geçmiş olsun Aydemir kardeş.Kazanın ölümsüz ve yaralanmasız atlatılması sevindirici.Kalan 14 milyarlık kısmı ise tamamen para sızdırmaya çalışmak
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
    Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.

  12. #72
    muzaffer1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Aydemir kardeşim, geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

  13. #73
    aydinsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mv Agusta Turismo Veloca Lusso
    Yanlış anlamadıysam çocuklar yalnızdı. Ana-baba olacak bu tip mahlukatlar çocuklarını yanlız bırakacaklarına ellerinden tutsalardı bunlar olmazdı.

    Geçmişler olsun
    Hyosung gt250 düşünüyorum.

  14. #74
    vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    koşuyolu
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    olay kötü bir olay. çarpılan çocuk olunca dahada fena bişey. söz konusu çocuklarımız olunca daha bir hassas oluyoruz buda bir gerçek. ama ne olursa olsun. herkesin yerine kendimizi koyabilmeliyiz. sakin olmalıyız.

    hep korkarım birisine çarpıp zarar vermekten. ALLAH korusun.

  15. #75

    Üyelik
    15 Nisan 2009
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA MT-07
    yaya geçidi yoksa saat gece 10 civarıysa heryer karanlıksa hız söylenildiği gibi şehiriçi limitlerindeyse sürücünün kusuru olamaz neticede trafik bu kazalar olabilir burda en büyük sorumluluk ebeveyn de neticede aklı başında kimse bilerek ve isteyerek bu tarz bir kazaya karışmak istemez insan sormadan da edemiyor doğrusu o saatte 7 yaşında çocuğun yanlız başına dışarıda ne işi var! babanızın tarlası değil burası o bilinci yerleştiremedikten sonra gerisi hikaye herkes biliyor bu gerçeği hala saldım çayıra mevlam kayıra mantığına sahip çok aile var eşeği kazığa bağlamadan Allaha emanet edersen çalar giderler misali ilk önce sorumluluk! geçmiş olsun Aydemir bey..
    Master of Davar

  16. #76
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Geçmiş olsun.

    Allah fena birşey göstermemiş çok şükür.

    İnş. aile ile de fena birşey yaşamazsınız.

    Bu durumda onlara düşen çocuklarına birşey olmadığı için Allah'a şükretmektir.

    Bu durumu abartıp da karşı tarafı(sizi) daha müşkül duruma sokarlarsa -Allah göstermesin- çatıdan düşen bir kiremitin çocuklarının canına malolmayacağının garantisi yoktur.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

  17. #77

    Üyelik
    26 Nisan 2009
    ALLAH geçmiş etsin şükür yavaş ve dikkatliymişsiniz.

  18. #78
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul - Rize
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Hepimizin her gün başına gelebilecek bir olay bu. Ancak Yine de bu kazadan kurtulabilmenin binde bir ihtimali bile varsa ve sürücü bu ihtimali gözetmemişse bu olasılık sürücüyü tamamen aklamaz bence.

    14 milyarlık motor konusunda şöyle bir durum olabilir: Fakir bir aileyse zenginliğe de tepkisi olabilir. Ve motorun bir lüks olduğunu kabul edersek birinin böyle pahalı bir oyuncakla fütursuzca gezerken çocuğunun hayatını tehlikeye atması gibi bir düşünce o anki duygularla ona haksızlık gibi gelebilir. Yani Burdan her şey çıkar. Hemen para koparmaya çalışmışlar diye yaftalamak da doğru değil.

  19. #79

    Üyelik
    09 Haziran 2010
    Şehir
    Firarda
    Motosikleti
    Regal Raptor
    Kardeşim büyük geçmiş olsun...
    ASALET;boyda değil, soydadır! İNCELİK;belde degil, dildedir! DOĞRULUK;sözde değil,özdedir! GÜZELLİK;yüzde değil, YÜREKTEDİR!!

  20. #80
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Temmuz 2009
    Şehir
    İstanbul
    arkadaslar bu kaza annenızede carpabılır cocugunuzada elınde olmayan bırsey arkadasınızın kaza sonucta olgun dusunun. polısı var askerı var herseyı var kım kımı bıcaklıyormusya kolaymı oyle okadar cocugunuzu korucaksanız anası babası nerde kazası olurken elınden tutsaymısya? bıde 14 mılyarlık motor derken neyı soyluyorlar hayabusa carpsa eywlamı dıceklerdı


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)