Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Korkum ile yüzleştim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    6 Şubat 2007, Salı gecesi. Saat yaklaşık 12:30. Kuruçeşme Divan'daki İSOFF ödül töreni ve yemeğinden dönüyoruz. Arabam bakımda olduğu için altımda babamdan ödünç aldığım "görece" yabancı araba, yanımda eşim.

    Boğaziçi Köprüsü'nden geçip gişelerden çıktıktan sonra tırmanışa geçiyoruz. beylerbeyi-Üsküdar sapağından sonra başlayan tırmanma şeridine giriyorum. Yorgunluğumu da göz önüne alarak yüklenmiyorum gaza. 50-60m kadar önümde bir motor, arka tamponumda bir taksi.

    O anda sağda, tırmanma şeridi yüzünden kırpılıp 1m civarına düşmüş emniyet şeridinde durmuş bir motor beliriyor. Önümdeki motor, şeridin yarısını kapatacak şekilde çapraz duruyor, diğer motorla konuşmak için. Fren yapıp duracak mesafem yok. Şeridin tamamını, sınırlarda kullanacak şekilde, sola yanaşıyorum. Şerit değiştiremiyorum çünkü arkamdaki taksi tamponumu sıyırarak beni sollamakta, göz ucumla yakaladım, biliyorum.

    Taksiyi ve motoru sıyırarak geçiyorum. İkisi ile de aramda, olması gerekenden çok daha az mesafe var. Görece "yabancı" bir araba ile böyle sınırda bir geçiş yaptığıma sevinmek aklıma gelmiyor. Çünkü hayatımda ilk defa birinin hayatı için bu kadar endişe ediyorum. Direksiyonu tutan ellerim arasındaki hayat.

    Not1: O gece araba emanet olduğu için, eşim yerine kendim kullanmak istedim. Bu yüzden hiç alkol almamıştım.
    Not2: Sonradan konuşunca çıkıyor ortaya. Genelde ciyaklayan eşim, panik yapmamam için, gözler faltaşı gibi açık, gık çıkarmadan beklemiş yanımda.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ozturk_sertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2006
    Şehir
    ISTANBUL
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Geçmiş olsun. Ucuz atlatılmış bir kaza...
    SERTAC OZTURK
    BMW F 650 GS/2006 *B Rh (+)*

  3. #3

    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    Heryerde çıkarım karşınıza
    geçmiş olsun
    :bounce:

  4. #4
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    geçmiş olsun dostum
    umarım birdaha böyle bir durumla karşılaşmazsın
    Gerçek olmak zordur, nerden baksan mütevazilik ister,
    Yalan olmak kolaydır vede havali,
    Olmak yada olmamak, işte bütün mesele bu değil.

  5. #5
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli
    Hocam baya bi etkilemiş bünyeyi belli.
    Yazıyı yazarkenki o soğuk hava hemen hissediliyor. Çok korkmuşsunuz tahmin ediyorum. Allah bi daha yaşatmasın öyle bi zor durum. Dikkat edin kendinize?
    Comfirmation Bias

  6. #6
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Akadaşım geçmiş olsun.

    Lakin ben taksiciye fena kızıdım. Galiba birazda sende hata var (darılma lütfen). aşağıda yazdıklarım kesinlikle sana ithafen değil ama burada biraz daha dikkat gerekiyor.

    Biz trafikte özellikle hata yapan insanlara ceva verme mercii olmamalıyız. Misal, önümüzdeki ani mi durdu. Bizde bir fren... ardından korna.... sellektör v.s. Durması suç. Ama neden durduğunu bilmeden, durabileceğini tahmin etmeden araç kullanmamalıyız bence. Arkamızdaki bize sellektör mü yaptı? korna mı çaldı? kendini sinir etmesiyle kalmalı. Biz onun bu kötü davranışından dolayı cezalandırmamalıyız. Bu nedenle trafik kazası oluyor.

    Yanlız, cezalandırmamak ile umursamazlık arasında ince bir çizgi vardır. Kaçımız, kaldırımda otobüs beklerken, kırmızıda geçen bir arabayı görüp, 154 trafiğe bildiriyor? Birisi kornaya bastığında yanına yaklaşıp (kardeşim yanlış yapıyorsun diyor) Diyemez de. toplum olarak birbirimize güvensisiz. Kendimize çok, ama birbirimize hiç güvenmiyoruz. Şikayet edersek başımızın ağrıyacağından, uyarırsak kavga edeceğimizden dolayı tepki vermiyoruz. Kornaya basan adam da aynı, kaldırımda seyreden de. Eğitimin haklı bir gerekçe olduğunu bildiğimiz ve bunu her fırsatta söylediğimiz halde, kim 15 gün veya 1 ay araba kullanmadığı zaman, "ben belki reflekslerin azalmıştır. boş bir yerde kendimi eğiteyim" yada, "ara ara trafik işaretlerini bri tekrar edeyim" diyor.

    Komik belki. Ama eğitim bu. Buna dikkat edip, arkadaşımızı uyarsak, dostumuzu uyarsak, insanlar ilk denk gelen organları ile kahkaha ile gülerler. Dediğim gibi kendimize çok ama birbirimize hiç güvenmiyoruz.

    Men motorcu haklı yada haksız demiyorum. Sadece yaşadığın olayınvahim bir kaza olmaması için, arayı biraz daha artırıp, arkandaki taksinin seni sıkıştırmasına aldırmadan yavaş ve uzun bir mesafeden takip edemezmiydin? Motosiklet sürücüsünün eğitimsizliğinin cezasını sen çekmemelisin.

    Taksiciye daha fena kızdım. Ekmek parası için hiçkimsenin canına kastetmeye hiçbir taksicinin hakkı yoktur. Daha fazla kazanma hırsını daha çok müşteri ile değil, daha dikkatli kullanarak sağlamalıdır. Eğer taksici seni sıkıştırmasa, yada onun sen fren yaptığında sana çarpmayacağını bilsen, sende fren yapar, bu tatsız hatıra zihninde kalmazdı.

    Umarım kızmadın. Yazıma kişisel bakma. Bu tür olaylarla hem dört teker, hemde iki teker olarak defalarca karşılaşıyorum. Bazen, ARKAMDAKİLERE GÜVENMEDİĞİMDEN dakikalarca bir dolmuş arkasında motorumla beklemek zorunda kalıyorum.

  7. #7

    Üyelik
    24 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Sevgili Teknik,

    Milletçe eleştiriye açık olmama hastalığımızın farkındayım. Ama şahsıma hakaret edilmediği, rencide edilmediğim sürece böyle şeylere kızmam. Aksi halde nasıl insanlardan tecrübelerini alabilirim.

    Mesele şu ki, trafik kuralları bütün dünyada aynı iken uygulama kısmı her yerde farklı. Üstat Bozetto küçük bir animasyonla AB üyesi medeni İtalya'daki durumu gözler önüne sermiş. http://www.infonegocio.com/xeron/bruno/italy.html
    Lütfen izleyin. Bize ne kadar çok benziyor değil mi?

    Bu koşullar göz önüne alındığında, içinde bulunduğum kural hataları ile benim yaptığım kural hatası ile mukayese kabul etmez düşüncesindeyim. Bakın, kural hatası yaptığımı kabullendim bu arada.

    İkinci nokta, uyarılarla ilgili. A.B.D.ye giden bir arkadaşım araba kullandığı ilk gün, sinyal vermeden şerit değiştirdiği için $100 para cezası ödediğini söylemişti. Böyle bir ülkede trafik kurallarını ihlal edebilir misiniz?

    Bizdeki duruma bakın. Kırmızı ışıkta duran polis görünce alnından öpesim geliyor. Cezalara zam geldiğinde aklımızdan geçeni telaffuz etmeye terbiyem el vermiyor. Kimi kime şikayet edeceğiz o zaman?

    Benim bu yazıyı yazmadaki amacım, insanın mevcut koşullara uygun davranış sergilerken, yaptğı hataların başkalarını etkilemesi. Benim yerimde, sürücüsü had safhada alkol almış ve makas atan bir spor araba olabilirdi. Ya da arkamdaki taksi. Ve emin olun taksi motoru tamponuna yapışıp takip ederdi. Defalarca başıma geldi, biliyorum.

    Son olarak, araba kullanırken hep aklımda tutardım ama motor kullanırken doğrudan hayati tehlike oluşturduğundan hep kafamın içinde çınlıyor: Başkalarının hatalarını telafi edecek biçimde pozisyon al.

    Herkese teşekkür ederim.

  8. #8
    T_uruncu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2005
    geçmiş olsun...

  9. #9

    Üyelik
    02 Aralık 2006
    Şehir
    9 Ay Ankara 3 Ay istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600f Hemde Gümüş...
    Offf buyuk gecmis olsun arkadaslarim bilir yolda araba kullanirken bi motorlunun duzensin kullanimini gordugumde ; Aman allah korusun heralde bi motorluya carparsam hayatim boyunca kendimi affedemem derim...
    HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-

    Artik No Kawasaki Yes Honda =)

  10. #10

    Üyelik
    25 Temmuz 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER
    cok gecmiş olsun arkadaşım...neyse ki kötü bi olayla sonuç bulmamış...

  11. #11
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Arabayla giderken motorlu korumada kıdemli biri olarak adlederim kendimi.Yaptığın işi takdir ediyorum.Tabiki kendimizi tehlikeye atmamak kaydıyla.Büyük geçmiş olsun.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  12. #12
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı rEnE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam baya bi etkilemiş bünyeyi belli.
    Yazıyı yazarkenki o soğuk hava hemen hissediliyor. Çok korkmuşsunuz tahmin ediyorum. Allah bi daha yaşatmasın öyle bi zor durum. Dikkat edin kendinize?
    Aynen katılıyorum..
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

  13. #13
    kaptaniderya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Motorsuz
    Slope arkadaşım geçmiş olsun , Trafikte araç kullanımı konusunda maalesef ciddi sorunlarımız var , mevcut şartlar içerisinde maksimum dikkat gösterdiğin belli oluyor , Yaşadığınız sıkıntıyıda kelimelerinizde hissettirmişsiniz .

    Benzeri bir durumu daha önce yaşadığım için sizi anlayabiliyorum , son dönemde aşırı tedbirli motor yada araba kullanıyorum , nerede ise zevk alamaz oldum ama pişman olmaktansa tedbirli olmak yeğdir.

    syg
    günan
    Özgürlüğüm Rüzgarında Saklı

  14. #14
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Dostum slope;

    İki ay öncesi başımdan geçen onlarca olaydan bir tanesini anlatayım. Adana'da Kabasakal mezarlığı denilen bir mevki var. Tehlikeli bir yerdir. Önüne bakmadan yola atlayanlar, sağdan soldan çıkan bisiklet, otomobiller vs. Adanalılar bilir. Fiat doblo marka aracımla saat 9:00 civarı evime gidiyordum. Hızı yaklaşık 90km civarıydı. Kabasakal mezarlığı bana göre solda kalıyordu. İleride bir kamyon burada U deönüşü yapılmadığı halde en sağ şeritten en sol şeride geçmek için önce sinyal verdi ve hamle yapmak istedi. Yol üç şeritli ve ben orta şeritten seyrediyorum. Aracı sinyal verdiğini görünce sellektörle uyardım ve ayağımı gazdan çektim. Araç bunu üzerine sağ şeritte kaldı ve sinyalini kapattı. Ben de ona GÜVENEREK hızımı artırmak istedim. Yaklaşık 30 metre kalan aracı yolu kesmiş bir şekilde bir anda karşımda buluverdim. Hızım ve aracımın yapısı ne manevra yapmaya zaten uygun değil. Fren yaptım ve aracımın kayarak altına gireceğini tahmin ederek, sağ şeride kırdım.

    Bu arada sağ aynamda bir uzun far ve korna sesi duydum. Sağ şeritte benimle aynı hızda gelen bir motosikletin de aynı yerden dönmeye çalıştığını farkettim. Frene bastığımda ise aracımın sola kaydığını ve artık kontrol edemediğimi görüp olayın bitmesini bekledim.

    Kamyon geçişini tamamladığı için orta ve sağ şerit arasında bir tur spin atarak durdum. Motor bu arada geçişini tamamladı. Kamyon tamamladı.

    Trafik kuralı der ki; U dönüşü yapılmaz yerden dönmek yasaktır. Ayrıca, döneceksen bile, uygun bir mesafeden dönüş yapacağın yere şerit değiştirmen gerek. Bu durumda hem motorcu hem ben kamyoncu birinci dereceden suçludur. Öte yandan, kural yine der ki, ani ve işaret vermeden şerit değiştirmek suçtur. Tabiki trafik kuralına göre.

    Aslında burada tek suçsuz ben mişim gibi görülüyor ya hayır. Birincisi; ben orada mevkini ve Adana'nın trafik kurallarına bakışını bildiğim halde, yasal sınır olan 90km'den daha az bir süratle gitmeliydim. Önüme herhangi biri çıkabilirdi. İkincisi; Kamyon sürücüsü sinyalini kapattığı halde ben adama "güvenmeyip" hızımı artırmamalıydım. Üçüncüsü, bu olay sonunda kamyonu ve motoru ilgili mercilere şikayet etmeliydim. Sonuçta kural olarak onlar ama kendimce ben suçluydum.

    Şimdi daha farklı davranıyorum. Daha yavaş gidiyorum. Artık sağ şeritten belirttiğim mevkiden geçerken hızım hep 50. Hatta geceleri yolumu değiştiriyorum. İlk iki suçumu hallettim ama üçüncü suçum hala devam ediyor.

    Gönderdiğin linkteki olaylar aynen bizde de var. Ben sana trafik kuralı ihlal etmişsin demedim. Sadece bunları düşünerek biraz daha yavaş ve mesafeli gitmeliydin dedim.

    Benim kamyoncuyu, veya motor sürerken kapısını açıp beni zor durumda bırakan beyaz şahini suçlamam bir şeyi değiştirmez. Bunlara 5000$ ceza vermende. Amerika'da yapsan hakikatten adamı perişan ederler. Ama Amerika'da bile insanlar bu suçu CEZA CAYDIRICILIĞI için yapmıyorsa, Türkiye'ye geldiklerinde (İncirlikten biliyorum.) insanlık dışı araç kullanıyorlarsa, yasalar, işi ceza ile çözümlemeye kalkışıyorlarsa, bu sorun kesinlikle düzelmez. Bu sorunun bizlerle alakası vardır.

    Türkiye'de ehliyetsiz araba kullanmanın cezası 650 milyon idi. Bugüne kadar ehliye alıp eğitimsiz araç kullananların verdiği zarar 650 tirilyon. Sorunu kartta, sinyal kolunda, trafik polisinde değil, kendi içimizde, bizdeki eksikliklerde bulalım.

    Yukarıdaki yazımı düzeltiyorum. Seni olayda suçlu gördüğüm için özür dilerim. Olaydan ucuz kurtulmuşsun. Tekrar geçmiş olsun.

    Saygılarımla

  15. #15
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Aga geçmişş olsun wallaaa :(
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  16. #16

    Üyelik
    04 Ocak 2007
    Şehir
    9 ay ankara 2 ay aywalik 1ay ordu :))
    Motosikleti
    Honda vfr800
    Cok gecmis olsun , herkese kazasiz belasiz surusler...

  17. #17
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Geçmiş olsun slope. Şanslıymışsın ki ucuz kurtarmışsın.

    Daha kötü bir durumda kalsam ve kurtarma şansım yoksa büyük olasılıkla taksiciye çarpıp motorcudan kaçmaya çalışırdım. Taksinin kaportası düzelir, motorcunun yedek parçası ise maalesef piyasada yok...

  18. #18
    serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2006
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Geçmiş olsun.
    Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;

    Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)