Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Selamlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2010
    Şehir
    Eskisehir (şimdilik)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Arkadaslar herkese merhabalar oncelikle.

    Bunca zamandir motor ile ilgileniyorum, motora biniyorum neden forumlari hic takip etmemisim diye sordum kendime, cevabini bulamayinca da (salak oldugumu her zaman itiraf edemiyorum) gireyim artik dedim

    Biraz kendimden bahsedeyim oncelikle. Yas meslek vs mesajini da cevap yazmistim gerci. 28 yasindayim, Delme-patlatma muhendisligi yapiyorum (evet bol bol dinamit, hayatimiz full heyecan) izmir`de yasiyorum.

    Iki tekerlekli canavarlara olan askim sanirim 10-11 yasinda basladi. 4 teker manyagi abimin aldigi OTOHABER dergisinin icinden cikan 8-10 sayfalik MOTOHABER ekleri direk benim tarafimdan abimin copunden alinir, ve bastan sona okunur (anlamasam da) icindeki gozume hos gelen butun motor fotograflari kesilir ve odamin duvarina yapistirlirdi. pedal cevirmeden gidebilecegim ilk makina ile tanismam ise 14 yasinda bizim eve gelen duvarci ustasinin mobiletini kacirmam ve benzini bitene kadar dolanmam seklinde oldu. O gunu ve o anlari hic unutmayacagim. sanirim en fazla 30-40km surat yapiyordum ama boyle bir heyecan yasadigimi hatirlamiyorum. Daha sonralari gerek arkadaslardan gerek es dosttan buldugum Scooterlar ile bu hevesimi yasamaya calistim. Daha sonra dayima ait olan bir adet yamaha scooter`a el koyarak kendi motoruma sahip oldum. universitede calisip biriktirdigim para ile ise ilk vitesli motorum olan CBR 125`i aldim, cok kisa sure binebildim.. Cunku afbuyur ben biraz iriyim (1.90 - 100kg) CBR 125 biraz guduk kaldi, zaten uyarmislardi ama ben motora bakarken beynim offline konuma gectigi icin kimsey dinlemeden aldim. Kisa sure sonra bu motoru sattim ve bir adet Virago 250 edindim.. bir sure de onu kullandiktan sonra maddi sebeplerden onu da sattim. Arkadaslarimin motorlarina binmeye ve kiralamaya devam ettim. Bu sirada psikolojik olarak iyice kendimi gelistirdim, iyice kendime geldim. Ne istedigime tam olarak karar verdigimi dusunuyorum artik...

    Hala skilmadan buraya kadar okumus olanlariniz var ise, bir soru sormak istiyorum.

    1 ay kadar sonra bir motor alacagim. Yillardir gorduklerim hissettiklerim ve dusunduklerim beni Naked motorlara yonlendirdi. son 2 aydir surekli arastiriyorum ve en son olarak bir kac motor arasinda kararsiz kaldim. bunlar konusunda bana bir kac bi sey soyleyebilecek arkadaslar varsa sevinirim.

    CBF 500 (en guclu aday bu) - ER 5 - Z 750 (borcum olmasa bunu alacam direk ama.. neyse..)

    Herkese tekrardan selam ve sevgilerimi iletirim..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Abim aramıza h.geldin.. Naked motorlarla ilgili bişi diyemicem.. ;)

  3. #3
    Evrim Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    hoşgeldin
    hayırlısı olsun inşallah istediğin gibi bi şey alırsın..

  4. #4
    excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2010
    Şehir
    Eskisehir (şimdilik)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Vallaha aslinda yola ilk olarak Shiver 750 ile ciktim.. biraz kalin geldi.. Kawa z750 alayim dedim, yaw borcumuz var, tekrar borca girecez falan, tasinma telasesi olacak bilmemne.. dedim simdilik zaten sinif degistiriyorsun, 500 iyidir.. guzeldir.. CBF 500`de karar kildim.

    Mart ayi basinda Izmir`de elimde para (nakit, gicir gicir) fellik fellik CBF 500 ariyor olacagim, ilgililere duyurulur..

    daha sonraki yukselme semamiz ise, Z750 - MT01(aaah ah, ruya gibi makina.. uzayli gibi aslinda, canavara benziyor) seklinde olacak..

  5. #5

    Üyelik
    26 Aralık 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    V STROM DL 650
    aramıza hoş geldin.benimde hayalimde cbf 600 var.alabilirsen en güzel motorlardan bir tanesi.naked deyince honda cbf 600 en iyisi.

  6. #6

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Hoşgeldin.
    CBF500 iyidir güzeldir fakat yanılmıyorsam karbüratörlüdür.
    Onun yerine Enjeksiyonlu modellerden düşünmeni tavsiye edebilirim.
    Mesela Kawasaki Er6N. Hem tipi de bahsettiğin gibi yaratık gibi bişey

    En kısa sürede istediğin motora sahip olman dileğiyle


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler