Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Merhabalarrrr (Kanuni Tiger 250)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    hoşgeldin
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    hoşgeldin arkadaş
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

  3. #23
    eroldayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Turgutlu/Ama Malatyalı
    Motosikleti
    Yoktur
    aramıza hoşgeldin hayırlı olsun kazasız sürüşler rüzgarın bol olsun
    SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH

  4. #24
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Mootorunun rengi güzelmiş.. karizma duruyor....

    Hoşgeldin....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  5. #25
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR

  6. #26
    yeditepeli34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Şubat 2006
    Şehir
    marmaris
    Motosikleti
    Harley Davidson 2013
    aramıza hoşgeldin...
    gökyüzü MAVİ ...yeryüzü YEŞİL ...denizler TEMİZ ve MAVİ olsun......captain...

  7. #27

    Üyelik
    03 Ocak 2007
    Şehir
    bahçelievler-ist
    hoşgeldin

  8. #28

    Üyelik
    02 Aralık 2006
    Şehir
    BODRUM / MUĞLA
    Motosikleti
    YAMAHA TDM 900A
    hoşgeldin kardeşim...
    [B][COLOR="Red"]MEYDANLARDA GÜMBÜR GÜMBÜR KAVGALAR DÖNER DURUR,OLMUŞUM ÜÇ BEŞ PUŞTUN KATİLİ[/COLOR][/B]

  9. #29
    tourgood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700

    1010 km :)

    ewet arkadaşlarrrrr motorum 1010 km de.

    Şimdi size aldığım ilk günden bu yana, motor hakkında bilgi sunacağım.

    Motoru ilk aldığımda 4.km deydi. Sanırım montajından sonra deneme sürüşleri uzun sürmüş 1,5 sene scooter kullandıktan (asya as-125t) sonra bu motora binince " bu ne ya.. ben bunu nasıl yolda tutucam.. çok ağır " dedim.. ama içimde önlenemez bi cesaret ve motoru sürme isteği vardı.

    Usta: " Daha önce hiç vitesli motor kullandınmı? Biraz bahsedeyim istersen.."

    Ben de içimdeki heyecana yenilerek: "Kullandım tabi biliyorum.. 1 aşağı 4 yukarı mı onu söyle yeter abi" diyerek yalan söyledim. Çünkü hiç vitesli motora binmedim.. A2 ehliyet sınavında 20m sürdüğüm vitesli mobilet hariç ama az çok tahmin edebiliyordum gücünü.. forumların öğreticiliğinden de yararlanmadım diyemem vites ve debriyaj kullanımını..

    Motoru çalıştırdım, o an bütün hissettiklerim, motorun bana verdiği titreşim ile maksimum noktaya ulaştı (13 dişli varken). Of dedim motor acayip güçlü yola çıktım.. Rodaj süresini unutmamalıyım.. ilk 600km (ilk bakıma kadar) 60ı geçmemeliyim diyerek. Tın tın şehirde giderken, vitesleri deniyordum.. düz yolda zırt pırt vites değiştirdim.. 0-1-2 bana göre sert.. 3-4-5 çok yumuşaktı.. neyse uzatmayacağım.. Motorda 30 YTL'lik benzin vardı.. KM saati 340'ı gösterirken ışıklarda motor stop etti. Çalıştırdım,çalışıyor ama pek isteksiz. hatta vitesi atınca tekrar stop ediyordu. Ya sıfır motor bu niye böyle dedim. Daha sonra hiç çalışmadı. Kornalar arkamda dıııııd dıııd.. Çektim kenara, marşı dinledim. Gayet net basıyor. Elektriksel bi problem yok. Jikleyi çektim, nafile. En son benzin deposunu açtım.. simsiyah içi görünmüyor, telefonun ışığı ile baktım dibi gözükmüyor boş gibi. ama yorum yaptım. yaw 18lt deposu war bunun öyle biliyoruz. herhalde diplere kadar gidiyordur. kokladığımda keskin bi benzin kokusu var. zaten bitse ışığı yanar. yakınlarda bi motor tamircisi buldum. adam geldi, sağını solunu açıyor kabloları kontrol ediyor. benzin anahtarına bakıyor. kabloyu emiyor.... vs vs.. bu arada ben içten içe ulan çin işinden kurtulalım dedik yaşadıklarımıza bak daha sıfır motor diyorum.. en son usta yaw benzin gelmiyor dedi.. depoyu açtı.. bu boş dedi.. abi dedim zifiri karanlık.. ışığı da yanmadı.. bla bla bla bla.. aynen gittim 1lt pet şişeye benzin aldım geldim.. çalıştı..

    1) ustaya 5 kağıt verdim. depo ne zaman boş ne zaman dolu anladım
    2) aldığım sıfır motorda benzin göstergesi neden çalışmaz. motorun montajı sırasında usta bi taraftan sıra gecesi mi yapıyordu.
    3) 30 milyonluk benzinle 340km yol yapmışım daha ne istiyorum.. ordan bi yorum yapıp aslında benzinin bittiğini hesaplayabilirdim..

    bu olaydan sonra servise gittim, ilk bakımda hallederiz dedi. bari gelmişken motor koruma demirini taktıralım bari şimdi dedim.. allah söyletmiş arkadaşlar.. km 610 olduğunda bakıma götürceğim gün yola çıktığımda, bir dolmuşun arkasında seyir halindeyken dolmuş birden ani fren ile durdu. ben de o an ön freni kullanmak istemedim. scooter'ımda ön frenin kitlemesi yüzünden çok düşmüştüm. bolca arka frene, çok az da ön frene asılınca motor arka tekeri kitledi.. kaydım ve düştüm.. bi 10m kadar motor koruma demiri üstünde motor sürüklendi.. hasar:gidon yamuldu, sağ dikiz aynası kırıldı, far kırıldı, sinyal kırıldı. motor koruma demiri çizildi.. daha fazla ayrıntı sunmayayım.. adamı dövdüm falan servise götürdüm.. ilk bakımını yapın dedim, bu hasarları giderin gelmişken de 15 dişliyi takın. benzin göstergesini unutmayın dedim.

    benzin göstergesi haricinde herşeyi yapmışlar. baştan beri bozukmuş, sipariş edilmiş parça falan filan lamı cimi. aradan 1 ay geçti. gidip ssoruyorum abi gelmedi diyorlar. ne parçaymış.. üstüne üstlük sağ dikiz aynam kırılmıştı solu da değiştirmişler neymiş efendim bunlar takımmış.. ekstra niye 20ytl werim. iyi madem ön lastik patlayınca arkayı da değiştirin.. ne güzel iş.. servis ücreti 40 ytl yazmışlar.. kazadan kaynaklanan değişime sadece ücret almalılardı, gerisi zaten bakım ücreti ve ilk bakım ücretsizdi. yönetimden tanıdığım vardı allahtan. direk gittim. konuştum. dikiz aynasını teke, servis ücretini 20ye düşürttüm.

    arkadaşlar siz siz olun.. böyle oyunlara gelmeyin. hakkınızı arayın.

    ayrıca sağ sinyalimi kırmızıya çalan turuncu renk takmışlar.. yanlış takmışsınız dedim, abi beyaz geliyor biz burda sarıya boyuyoruz ön sinyal, kırmızıya boyuyoruz arka sinyal oluyor dedi. seninkinin sarısı fazla kaçmış.. güldüm sadece güldüm 2006 burası türkiye.. dedim 3 ytl için bi daha çıkmayim şimdi 3 kat yönetime.. gittim oto süslerden aldım bi sarı ampül taktım.

    görüyorsunuz işte.. motordan bir şikayetim yok.. servisinde yaşıyorum ne yaşıyorsam.. km saati 700ü geçtiğinde, artık motoru sıkıştırma vakti geldi dedim. zaten 15 dişliden yüksek bir performans bekliyordum açıkçası. ama bana sorarsanız sadece titreşimi büyük oranda azalttı ve eskiden motor 100ü 9 bin devirde yaparken şimdi 7bin devirde yapıyor. yani daha az benzin yakarak. ama sanmayın ki o zaman 13bin devirde 150 yapar. motoru soğukken de bastım, iyice ısıttıktan sonra da bastım.. yokuş aşağı da bastım.. normal yolda da.. devirleri de özenle seçtim.. motor 5. viteste en fazla 10500 eviri görüyor ve onda da 140 yapıyor. 141 yaptıramadım...

    bunun dışında ilk 2 vites hızlanması çok düştü.. fakat 3. ve 4. viteste adeta motor şahlanıyor diyebilirim.. kalkışlarda en küçük scooter bile sizin tiger'ınızı götürebilir ama uzun yolda aynı ccde rakipleri teker teker dökülüyor.. tabi bu motoru yarış motoru olarak düşünmeyin.. sonuçta bir gezi motoru.. şahsen adanada yaşıyorum ve havalar biraz ısınınca mersin, hatay, antep,... gezesim var komşu şehirleri.. adana içinde yaşayanlar bilir, şehri bir uçtan diğer uca otobandan geçebilirsiniz. otobana indiğimde motor dakikalarca hiç yorulmadan 120 ile gidebiliyor. ister rampa, ister düz yol.. ister yük olsun (2kişi) .. uzun yol için gayet ideal bir sürat.. ama siz siz olun 90ı geçmeyin tabiki.. ben burda motorun performansından bahsetmeye çalışıyorum..

    servisin koyduğu yağdan ben de şikayetçiyim, bakımdan ilk aldığımda vites geçişleri muhteşemdi.. adeta yamaha kullanıyor gibi hissettim kendimi.. of dedim süper.. ama 100km sonra yine eski haline döndü motor.. 0,1 ve 2. vitesler çok sert.. 3-4-5 yumuşak.. defalarca debriyaj ayarı yaptırmama rağmen eski haline dönüyor.çok da kibar kullanıyorum motoru, sürüşümden değildir eminim.

    neyse sizleri fazla yormayim ama bir kaç püf noktasından daha bahsedip konuyu burda kapatacağım..

    1) motorun benzin deposu 18lt resmi olarak ama petrol ofisinde "fulle abi" dediğimde 20.57 lt benzin aldı.. ya adamın sayacı bozuk.. ya da bu 18 lt muhabbetine rezerve (yedek depo) dahil değil sanırım.

    2) motor olarak çok memnunum. 15 dişliyi herkes taktırmalı. ücreti kanuni de 45 ytl, dışarıda 35 ytl.

    3) motor koruma demiri çok önemli. 65 ytl fiyatı vardı sanırım. herkes taktırsın. bakın kaza geçirdim, çok işe yaradı.

    4) sisi bar taktırın derim. arkaya oturan için hem konfor, hem de güvenliktir. motorun ivmelenmesi kimi zaman sert oluyor arkanızdaki adamı düşürmeyin

    5) aküyü sabitleyin.. orjinal halinde bırakırsanız düşme ihtimali var.. ben ekstra parça attırdım.. vidalattım..

    bunun dışında bir çok şeyi forumda da gördüm zaten.. genelde aynı yorumlar..

    özetlersek;

    motorumdan memnunum. 4500 Ytl'ye aldım taksitle. bence parasını hakeden bir motor. servisiyle problem yaşıyorum sadece. ama onlar da zamanla beni tanıyacaklar

  10. #30

    Üyelik
    12 Ağustos 2007
    Selamlar, motor koruma demirlerini nerede yaptırdınız?

  11. #31

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    Olacak İnşaalaah Hayallerimde ki MOTOR HONDA VTX 1300S
    Aramıza Hoşgeldiinn . . . Kardeşş
    Motorun da Gerçekten Mükemmell Hayırlı Ugurlu olsun Kazasız Belasız Kullan

    Ben SADECE Motorlara AŞIĞIMMM
    ::tutkuy::

  12. #32

    Üyelik
    06 Mart 2007
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 R
    aramıza hoşgelmişen kalıcı olursan inşallah ha birde hayırlı olmuşan hoş geldin umarım bizimle iyi vakt geçirirsin
    [COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]

  13. #33
    sılwes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul
    hoş geldin sefa getirdin.

  14. #34

    Üyelik
    03 Ekim 2006
    Şehir
    diyarbakır
    Motosikleti
    mondial kt125
    kardeş hayırlı olsun gerçekten süper bir motor almışın güle güle kullan

  15. #35

    Üyelik
    29 Ağustos 2007
    cok manyak olmus sıyah bendede kırmızısı var bu motor kotude deseler o durusu yeter be..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler