Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

fazer a 3 kala herkese merhaba...:)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Aralık 2006
    Şehir
    İzmir - Altınoluk
    Motosikleti
    şehir efsanesi
    Çocukluğumdan bu yana çevremde kimse motor denen güzide aracın nimetlerinden yararlanmazken ve bu eylemde bulunanları da onaylamazken bendeniz kısa pantalonlu zamanlarımdan beri bu "şeytan icadını" yoğun bir ilgiyle takip etmekteydim.

    Azıcık semirip kendimi bulmaya başladığım dönemlerde, ilk heves babama bu hayırlı niyetimi anlattığımda babamın "ben kendi paramla çocuğumun katili olamam" deyip olayı kestirip atması neticesinde ilk darbeyi aldım...

    Yıllaaaar geçti ancak içimdeki sönmeyen ikiteker ateşi 1 sene önce 15 yıllık dostum kardeşim arkadaşımın -(ki kendisi bir bayan olarak kısa süre öncesine kadar ben motordan bahsederken neden bukadar istekle mekanik bir araçtan sözettiğime bir anlam veremiyordu) - şak diye ybr 125 alması ve sanki bu araç için yaratılmış edasıyla kullanması bana son darbe oldu.

    Neyse bende kolları sıvadım ve "tamam ya yeteeer huleeyn" deyip ilk yoldaşımı almaya karar verdim.Gerekli hazırlıklara girişmişkeeen bu sefer başka bir baba, yüce devlet babamız" yoook dur bakalıım" dedi öyle pat diye olurmu bu işler madem sen hayyallerine kavuşacaksın madem inat ettin öde bakalım ötv,kdv ve bilimum ..tv leri deyiverdiii.

    Yüce devletimizin vardır mutlaka bir bildiği ki tüm modern ülkelerde teşvik edilen motorsiklete ve kullanıcılarına böyle güzel bir yenilik getirdi diye düşündüm tabii...

    Son durum şu,1 sene ertelemek zorunda kaldığım hayalime umarım martta fazer la kavuşuyorum...

    Ve herkese merhaba ben Şener...
    [I][/I][I][COLOR="Red"]Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK[B][COLOR="Red"][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [COLOR="Red"]www.limitustu.org[/COLOR] (B+/en son 19.03.2008 de verdi)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Aman Fazer ilk motorun olmasın. Hatta mümkünse motorun da olmasın. Önce ufak cc'li makinelerle başla. Arkadaşın gibi aynı. Yoksa tez zamanda biter bu sevdan.

    Fazer'i hiç düşünme dememin sebebini de şu yazı gayet iyi açıklıyor.

    http://www.motosiklet.net/forum/show...2&postcount=66
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  3. #3

    Üyelik
    20 Kasım 2006
    Şehir
    01
    Motosikleti
    ne istersen var :P
    hoşgeldin Şener...
    [COLOR="Red"][B]geçmişte BUnReCU idi[/B][/COLOR]
    [B]ama hâââLâââ[/B]
    [B][COLOR="Magenta"]chica del viento[/COLOR][/B] [B]of 01 [/B] :cherry: & [B][COLOR="Lime"]miss dr[/COLOR][/B] ::159::

  4. #4

    Üyelik
    18 Aralık 2006
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    suzuki burgman AN 400
    Prometheus yazı çok kötü etkiledi benide.Bende fazer almaya çok niyetliyDİM.Şok oldum gerçekten

    Bu arada hoşgeldin rots

  5. #5
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Dostum bilinen bir şey bu. Birçok yabancı dergi de bunu böyle yazıyor. Sen bakma milletin "abi süper, ben de alacağım bir numara" falan dediklerine. Çoğu sadece tipinden dolayı beğenenler
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  6. #6

    Üyelik
    18 Aralık 2006
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    suzuki burgman AN 400
    Açıkçası bende hakkında pek bişey bilmiyordum.Dediğin gibi sadce tipi ve sesiydi ama kesinlikle vazgeçtim diyebilirim.er5 i incelemek gerek şimdi

  7. #7
    MEACULPA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    FZ6 FAZER
    Arkadaşlar, ben Fazer alalı üç ay olmasına rağmen bahsedilen sıkıntıların hiçbirisi başıma gelmedi. Performans kötü deniyor alet 3-4 saniyede 100'ü görüyor. Virajı dengesiz deniyor daha geçen hafta kadim dostum Taner'le birlikte çevre yolunda turladık 170-180'lerle girdiğimiz virajlar oldu en ufak bir kıç atma vs yaşamadım (olsa zeten bu yazıyı yazamazdım). İlk defa 205'e kadar çıktım en ufak bir titreme veya beni korkutacak birşey olmadı, gayet stabil bir şekilde gidiyorsun. Dediğim gibi yazıdaki problemlerden hiçbiri başıma gelmedi. Üstelik bahsedildiği gibi yazın teker ısınmış, üzerinde 120 kg'lık birisiyle durmaz filan, yok efendim böyle şeyler. Ayrıca Yamaha'nın elinde ne kadar eski r6 motoru varmış Fazer yapa yapa bitiremedi, 2007'de de yapmaya devam edecek. Benim kendi izlenimlerim; ewet düşük devirlerde delirmiyor, bunun nesi kötü ben tamda böyle birşey istiyorum. Azıcık gazı açınca delirmesin, sakin sakin gideceğim yere ulaşabileyim. Gücün yüksek devirlerde saklı olduğunu biliyorum ama bırakıyrum orda kalsın, her zaman limit kullanacaksın diye bir şey yok. Ben motorumdan çok memnunun ve Fazer fanatiği olmaya devam edeceğim. (Pek muhterem Mod'um Prometheus bana kızacak şimdi, kaç aylık tecrüben varda bu hızlara çıktın diye ama elimde olmadan oldu hocam.) Herkese saygılar, kazasız günler.

  8. #8
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Hoşgeldiniz....
    Aslında yazık hep köreltmişler sevdasını,hepimizin başına gelenler..Farklı değiliz aslında.... Allahtan ben erken başladım
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  9. #9
    banistercaq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    bahçeşehir/istanbul
    Motosikleti
    Yok
    aramıza hoşgeldin
    Gilera Runner vxr 200 (pert...)
    Piaggio Xevo 250ie

  10. #10
    bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2006
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    var 636
    hoşgeldin ...
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

  11. #11
    Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Arkadaşımın ilk motoru fazerdı.Halada fazer.Motor jilet gibi gidiyor.Bana anlatırken hep iyi yönlerini anlattı demekki.Baksanıza ha çin işi ha fazer...Umarım fazer ı olan arkadaşlarda bir iki yorum yapar.Çünkü bende şahsen bu motoru cidden çok beğeniyorum.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

  12. #12

    Üyelik
    23 Eylül 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    CbR 125 geri sayım...
    bence fazer konusu bıraz abartılmıs.. makıneyı 2 dakkda çin malı yaptınız.. her ne kadar şikayet olsada hepsi abartılı yazılar....bu gruptakı motorlarda fazeri tek geçerim

  13. #13

    Üyelik
    21 Aralık 2006
    Şehir
    İzmir - Altınoluk
    Motosikleti
    şehir efsanesi
    Herkese tekrar merhaba arkadaşlar hoşbuldum...
    Prometheus yaklaşık 2 seneden beri ybr kullanıyorum fazer olursa ilk motorum olmayacak ama uyarın için sağol yinede.
    Ancak motorsiklet dünyası ile ilgili bilgi edinmeye başlayalı daha uzun bir süreyi kapsıyor dolayısıyla dersime iyi çalıştım diyebilirim.

    Bunları tanışma bölümünde tartışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama madem sen yazdın bende kısaca devam edeyim.

    Yukarda belirttiğin arkadaşın yazısını ilk çıktığında okudum ama teknik açıdan haklı olduğu noktalar olsa bile bunların düzeltilebileceği gerçeğini atlamış ya da görmek istememiş sanırım.

    Lastikler kötü değil ama Türkiye'deki asfalt kalitesi rezalet ve biraz bonkör ebatlardaki fazerın lastikleri tutunamıyor. Avrupa'da bu lastiklerden şikayet eden çok az kişi olduğuna eminim. O arkadaş bir lastik değiştirse belki bütün sızlanması çözülecekti, belki Fazer delisi olup çıkacaktı.

    R6 şasisi ile fazerın şasisi arasındaki farkı anlamak için uzman olmaya gerek yok biliyorsunuz demek ki bizim Japonlar, stokta ne maldan fazla varsa onu takmışlar Fazer a ve böyleyken bile (hadi biz hiçbirşeyden anlamıyoruz ya) -motorsikletin kültür olarak benimsendiği- avrupada 2 yıl üst üste en çok satılan ve kullanılan motor seçilmeyi başardı. (yani bu dediği başlı başına bir saçmalık.)

    Fazer kullanan hiçbir arkadaşımdan şimdiye kadar "abidik biçimde abidik yerlerde arka lastiğini sallar kıçını yalpalatır" dediğini hatta buna benzer bir şikayette buluınduğunu duymadım.Aksine inanlımaz bir yol tutuş ve güven hissettirir arkadaş...

    Bu yazıya cevaplar uzaaar gider anlayacağınız. Fazer sadece dış görünümüyle değil motor ve teknik özellikleriyle de tam anlamıyla bir (türkçe değişiyle) "tüm yollların" motoru.

    Amacım üye olur olmaz muhalefetle giriş yapmak ya da fazer ın avukatlığını yapmak değil ( ki her yerde yaparım ) Ama bu tür bilinçsiz yaklaşımlarla insanları yanlış bilgilendirmek bana saçma geliyor.

    Sonuç olarak şunu yazmak isterim, zaman geçtikçe sizinde bildiğiniz gibi kullanıcının tarzı yavaş yavaş yerine oturuyor.Fazer 600cc ve 98 hp gücünde bir motor ve evet herkesinde kullanamayacağı bir motor.Sanırım arkadaşın başlıca sorunuda buydu fazer kullanım tarzına ve beğenilerine uymayan bir motordu ve onun için ondan nefret etti...Hepsi bu...

    Hepinize sevgileer saygılaaar...
    [I][/I][I][COLOR="Red"]Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK[B][COLOR="Red"][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [COLOR="Red"]www.limitustu.org[/COLOR] (B+/en son 19.03.2008 de verdi)

  14. #14
    Gelişim Sürücü Kursu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul-kadıköy
    Motosikleti
    Honda CBF 600
    Merhaba ;
    Aramıza hoşgeldiniz...
    Gelişim Sürücü Kursu
    0216 330 54 44
    0216 336 62 77
    www.gelisimsurucu.com
    msn: ehliyet@msn.com

  15. #15

    Üyelik
    21 Aralık 2006
    Şehir
    İzmir - Altınoluk
    Motosikleti
    şehir efsanesi
    hoşbuldum tekrar merhaba...
    [I][/I][I][COLOR="Red"]Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK[B][COLOR="Red"][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [COLOR="Red"]www.limitustu.org[/COLOR] (B+/en son 19.03.2008 de verdi)

  16. #16
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı rots adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoşbuldum tekrar merhaba...
    Ay çok şükür kısa bi mesaj
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  17. #17
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    hoşgeldin
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

  18. #18
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  19. #19
    prelude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Şehir
    izmir/aliağa
    hoşgeldin...
    kuzey-egeli

  20. #20
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    hoşgeldin


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler