Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aramizda pilot var mi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Ağustos 2019
    Öncelikle merhabalar ben Musa universite sinavina hazirlaniyorum. Pilot olmak istiyorum. Acaba aramizda pilot var mi birkac konu hakkinda beni bilgilendirebilecek


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Hiç görmedim forumda pilot; cıkar belki.

    Pilot olmak için liste mezuniyeti yetiyor diye biliyorum.


    Arada pilot olup ucuyorum; ama rakıya zam geldi
    espresso, yigozya ve murat1903 bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    12 Kasım 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CRF 250
    Pilot adayları Hava Harp Okulu ndan mezun olur. Sitesine bakarsan aradığın bir çok şeyin cevabını bulursun. Artı instagramdan fly_kadi veya Solotürk pilotlarıyla iletişime geçebilirsin. Büyük ihtimal yardımcı olurlar. Bunlar askeri pilotluk için, sivil için de benzer yöntemleri kullanabilirsin.

  4. #4

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Ben pilot değilim ama oğlum THK Üniversitesi pilotaj da okuyor. Bildiğim kadarı ile cevap vereyim.

    Pilot olmak için üç yol var.

    1 - Hava kuvvetlerinde asker pilot olarak yetişenler. Belirli bir hizmet süresi sonra ayrılıp özel hava yollarına geçebiliyorlar.

    2 - Dört yıllık her hangi bir üniversiteyi bitirip sonra özel pilotaj kursunu gidip pilot oluyorsun fiyatı 65 000 euro civarı ( emin değilim sen yine internette araştır. ) Kursta uzun sürüyor ne kadar sürdüğünü kursa sor ( iki sene diye duydum emin değilim ) bu süre içinde yurt veya otel, yeme içme, yol, harçlık g,bi masraflarıda düşün.

    3 - Bazı vakıf üniversitelerinin pilotaj bölümü var. Devlette sadece Anadolu üniversitesinin var 10 kişi kontenjanlı bedava diğerleri paralı. Senelik 40 bin lira civarı okul aidatı ve 55 000 euro uçuş parası ( bir kere ) veriyorsun.

    Gözünü korkutmak istemem ama okul aidatı, uçuş parası, başka şehirde kalıyorsan yurttu, yoldu, yemekti, Harçlıktı derken şu anki rakamlarla 750 bin lirayı geçiyor. Anadolu Üniversitesinde okul aidatı ne kadar bilmiyorum çok düşük olması lazım bildiğim kadarı ile uçuş ücreti de yok ama kontenjan çok az.

    Pilot sertifikasını alınca bu sefer tip eğitimi alıyorsun ( kullanacağın uçağın eğitimi ). Bu da paralı fakat bunu girdiğin hava yolu veriyor maaşından kesiyor fiyatını bilmiyorum.

    Sen yinede internette okul aidatı uçuş parasını bir araştır gözünü korkutmak istemem. Anadolu Üniversitesine girmeye bak.

    ÇOK ÖNEMLİ: Anadilin gibi İngilizce bilmelisin. Her şey İngilizce.

  5. #5

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Sene 945 , altımıza Bf109 verdiler ...

    Tamam manevralar fena değil ama , bi Şipitfayır'da değil ...

    İki sene kadar Bf ile takıldım , G2 versionu verdilerdi keyifli idi 2x 20mm pod ile teyyy teyy teyy , el alameyn üstünde kaç Şipit ayıkladım sayısını unuttum garii.

    Soora Fukevolf , tamam hoş güçlü ama iç dizaynı "maun tabut' gibiydi , yank bindiğin andan itibaren ruhunu darlatıyordu insanın..

    Derken Ta152 , heyy yavrum "o'ne zevk o'ne ızdırab" resmen aşık oldumdu , tırman tırman tırman soora tatatata , ne Blenhaymlar ne b serileri avlamıştım pehh , uçak değil zıpkın zıpkın...

    Günlerden bir gün , hayın laptop ve joystick kazan kaldırdılar "artık yeter , biz gidiyok " dediler , öylece arkalarından baka kaldım , Pc/joystick olmadigina göre artık tankçı olmalıydım , öylede yaptım , arada sırada atlıyom Hellcat'e yahut Amx'e ver coşkuyu ver coşkuyu dayak yiyip oturyom agzımda bi tomar küfür ve lanetle... pilotluk yıllarımı özledim vesselam


    Yaa işte beyle
    bursalıali, Motorumu ve ferhatkars bunu beğendiler.

  6. #6
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Karbon ; çok iyiydi ya.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:45 ----------

    İlk beş paragraf muhteşem üzeriydi. Sonrakileri niye soruyorsunuz ki ?
    Carbondioxid bunu beğendi.

  7. #7
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Benim kuzenim pilot.

    Universiteden sonra doğru düzgün iş yok güç yok bütün gün evde bilgisyarda uçak simulasyon oyunları oynarken eniştemin "eşşek herif, madem meraklısın bari pilot okuluna git oku da bi meslek sahibi ol" demesiyle pilot okulu araştırmasına girişmişti. Türkiyedekiler pahalı gelince İspanya'nın barcelona şehrinde bir pilot okulu bulmuşlardı. Orada okudu 2 yıl, sonrasında tip eğitimi denen, uçağın modeline göre olan eğitimleri de aldı. Şimdi Türkiyeye döndü bir havayolunda pilot olarak işe başladı. Tabi çok iyi ingilizce biliyordu zaten ve Liseye kadar İspanya'da okuduğu için ispanyolcası da vardı bu işine yaradı ispanya'da okurken.

    Ama çok masraflı bir süreç. Okul masraflarını karşılayabilmek için bir daire sattılar, çok zorlandılar.

  8. #8
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    İki arkadaşım var, ikisinin de abileri pilot.

    Bir tanesi hava harp mezunu, f16 sonrası görevi bırakıp sivil havayoluna geçti tip eğitimi aldı şimdi sunexpresste, hatta bir kez kullandığı uçak ile İstanbul - İzmir uçuşum oldu.

    Diğeri Anadolu Üniversitesi sivil havacılık mezunu, o çok uğraştı, çok para harcadı jpl eğitimi aldı, tip eğitimi aldı. Bir ara Bosphorus havayollarinda çalıştı, en son Onur Air'de idi.

    Her ikisi de tıp eğitimi için yurt dışında eğitim aldı.

  9. #9
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Nasıl pilot olurum?





    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------

    Bir yol daha var ama tavsiye etmiyoruz.


  10. #10

    Üyelik
    11 Ağustos 2019
    Abilerim tesekkur edrim bilgi verdiginiz icin ben zaten ya eskisehir universitesine yada %100 burslu ozel universitede okumayi dusunuyorum. Sorum su pilotlar gittikleri yerleri gezebiliyorlar mi ileride cok d

  11. #11
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Şurada verilen bilgilere bak senin düşündüğün şeye bak.Süper maaş verecekler dünyayı gezeceksin her gittiğin yerde de bir hafta tatil.Nasıl güzel dimi.Öyle kolay olsa herkes pilot olur.Uçak kazası raporu adlı belgeselde oradan oraya uçmaktan yorgun düşüp kaza yapan pilotlar var.O kaza sonrası uçuş saatlerini düşürmüşler.Kolay para yok.
    espresso bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı pilott adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim tesekkur edrim bilgi verdiginiz icin ben zaten ya eskisehir universitesine yada %100 burslu ozel universitede okumayi dusunuyorum. Sorum su pilotlar gittikleri yerleri gezebiliyorlar mi ileride cok d
    Yeğenim soru soruş şeklin baya ayıp oldu. Yaşına veriyorum desem olmayacak son yazış şeklinden. Sen zaten kararını vermişsin bizde saf saf yazıyoruz.

    Senin sorun şu olmalıydı.

    Pilot olmaya kara verdim. Pilot olduğunda gittiğim yerlerde üç, beş gün kalıp günümü gün edebilir miyim? gönlümce eğlenebilir miyim? Anlayın işte açık açık soramıyorum alemlere dalabilirmiyim?

    Ne demiş atalarımız ata binmek bir ayıp attan inmek bin ayıp.

    Madem bir cevap verelim dedik devamını da getirelim.

    Sen merak etme arayan bulur demişler. Eminim sen fazlasıyla bulacaksın. Böyle devam et.
    oktay33 bunu beğendi.

  13. #13
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    https://youtu.be/0uCOm5x0_kQ


    Videodaki Pilot arkadaşımız forumu aktif olarak kullanıyordu ama şu sıralar sanırım işlerinin yoğunluğundan dolayı pek giriş yapmıyor.

  14. #14

    Üyelik
    11 Ağustos 2019
    Abilerim hatam varsa ozur dilerim ama siz sorumu yanlis anladiniz ben aramizda pilot varsa onunla röportaj yapmak istiyordum. Hepinizden tel tek tekrar ozur diliyorum

  15. #15

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı pilott adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim tesekkur edrim bilgi verdiginiz icin ben zaten ya eskisehir universitesine yada %100 burslu ozel universitede okumayi dusunuyorum. Sorum su pilotlar gittikleri yerleri gezebiliyorlar mi ileride cok d
    uçuş programı orda kalmasını gerektiriyorsa gezer tabi. Uzun uçuş değilse yurtiçi ve Avrupa uçuşlarında uçak iner hazırlanır ve geri döner. Daha meslek sahibi olmadan gezmeyi düşünmek bilemiyorum kazanır mısın acaba

  16. #16
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    65000 Euro yu verip eğitimini aldıktan sonra olabiliyrsun.Fakat 4 yıllık herhangi bir üniversite bitirmiş olmalısın.Bu Verdiğin parayı 2 sene içinde zaten tekrardan kazanacaksın.Euro ile maaş aldığından dolayı.Tabi yurtdışı şirketlerdne biriyle çalışırsan.Arkadaşım var pilot 32 yaşında hayatının baharında.Ama masraflı durumun iyise tabi olabilirsin.
    Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012

  17. #17
    HerveauX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2019
    Şehir
    Tekirdağ/Çorlu
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 2021
    Alıntı pilott adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim tesekkur edrim bilgi verdiginiz icin ben zaten ya eskisehir universitesine yada %100 burslu ozel universitede okumayi dusunuyorum. Sorum su pilotlar gittikleri yerleri gezebiliyorlar mi ileride cok d
    kardeş son yazdığın cümleden pilot olamayacağın anlaşıldı :D


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)