Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor Almak İsteyip de Şu Sebeplerle Alamamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Misafir
    Arkadaşlar merhaba,
    motosikletim olmamasına ve hemen hemen hiç motor kullanmamış olmama rağmen bu siteye üye oldum çünkü motosiklet kullanmak, bir motosiklete sahip olmak içimde eskiden beri bir uktedir. Bu yüzden de Honda'nın Güvenli Sürüş 1 Eğitimine kaydoldum. 25 Mayısta motosikletle bu eğitim ile tanışacağım inşallah. Yaşım 34 ama sanırım motosiklete başlamak için bir yaş üst sınırı yok, geç değil yani.
    Motor alma konusunda aşağıdaki konularda kafamda soru işaretleri ve engeller var. Sizler tecrübeli arkadaşlar olarak bu sorunları nasıl çözdüğünüz konusunda belki bana fikir verebilirsiniz, motora hevesli olmakla birlikte motor kültürüm sıfır.

    1. (En zor) Evli ve çocuklu olmak, hanımdan izin almak: Hanımda ikinci araba olduğu için arabamı satmak sorun olmayacak ama motorun tehlikeli imajı yüzünden eşim motor alma fikrine bile tahammül edemiyor. Sanırım bu aşmak zorunda olduğum en önemli engel.


    2. (En önemli) İşe gidip gelme: Eğer arabamı satıp motor alırsam yağışlı havalarda ne yapacağım, işe nasıl gideceğim. Takım elbise giymem gereken günlerde nasıl olacak. Takım elbise ile motor kullanılır mı? Bu tip yerlerde çalışan motorcu arkadaşlar motora yalnızca hafta sonu ve akşamları mı biniyor, siz ne yapıyorsunuz?

    3. Parketme, çalınmaya karşı önlem: Motorların çalınması bana çok kolaymış gibi geliyor. Sonuçta atar bir kamyonetin arkasına alır,götürür aleti. Bu onlarca milyarlık aletleri arabaları bıraktığımız gibi akşamları sokağa bırakabiliyormuyuz yoksa kapalı, güvenlikli bir garaj şart mı?

    Herkese sevgiler, saygılar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2005
    Şehir
    İZMİR/ALİAĞA
    valla abi aynı konulardan muzdaribiz malesef,ben bunalım tripleri yapıp uzun bir süre ruh gibi evin içinde gezince almaya ikna ettim hanımı şimdi oda istiyor çalınma konusunda ise motor için alrmlar ve çeşitli kilitler mevcut ama ben evinin yakınında bir otopark var ise cüzzi bir miktara anlaşıp oraya bırak derim.üst baş meselesine gelince bende pek anlamıyorum ama bildiğim kadarıyla motor için tulumlar vevcut kumaşın üstüne giyer işine gidersin gerçi bunu sende düşünmüşsündür ben yinede sölim dedim alacağın motoru kazasız belasız ve cezasız kullanman dileğiyle saygılar

  3. #3
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    teror'a katılıyorum ama yağışlı havalarda motor kullanmak pek akıl karı değil derim,araba gibi cam sileceği,4 teker ,abs vs yok yani can güvenliğin sıfır.Benim pek sorun olmuyor,hem kapalı garajım ar hemde adanada havalar çok yağışlı geçmiyor.
    Sana kolay gelsin,
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

  4. #4
    freedom34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2005
    hoşgeldin koray!!
    yaş hiç de geç değil ve hemen başla bence.. binince "bu kadar sene neden bundan mahrum kaldım" diyeceksin..
    1- ben de evliyim ve karım motordan pek haz edemedi henüz, korkuyor ama bana da karışmıyor.. biliyor ki o benim hayatımın önemli bir parçası.. sadece biraz ayrı takılıyoruz o kadar. umarım motoru değiştirince onu da bindiricem...
    2- ben işe motorla gidip geliyorum ama sadece yağışsız havada.. yağışta ve kışın servis.com... ama gidip gelen arkadaşım var.. bir tulum işini çözer. buz harici (motor da buna göre olcak tabii) binersin.. kuryeler adam diil mi 4 mevsim biniyolar.. değil mi..
    3- KASKO yaptır kafan rahat eder.. bi de acemi hırsıza karşı disk kilidi veya alarm koyarsın olur biter.. ben kitlemiyorum bile.. full kasko var..

    selamlar,
    özgür

  5. #5

    Üyelik
    09 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NX4 Falcon
    Merhaba,

    Kış için söyleyecek fazla birşeyim yok ama ben de motor kullanmaya yeni başlamış biri olarak takım elbise konusunda şöyle bir yardımım olabilir; işyerinizde dolap olması da gerekmeyebilir iki adet takım ve 1-2 gömlek ve kravatı fermuarlı takım elbise kılıflarının (gamboç da denir) içine koyarak iş yerindeki ceket-palto askılığı veya varsa portmantoda tutabilir, kıyafetinizi rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Yada sadece kravat ve gömleğinizi her gün giyer takımı iş yerinde değiştirebilirsiniz. Bir kolaylık daha Lacivert Blazer ceket bulundurursanız iş yerinizde jean pantolon, gömlek ve kravat ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Takımlarınızı işyeri yakınında bir kurutemizlemeci de temizletip ütü için eve getirme derdinden de kurtulursunuz.
    Otopark için ise tereddüt etmeyin ben aylık 30,00 YTL veriyorum. Otopark kapalı değil ama brandam var. Bir de bekçi kulübesinin yanında durarak araçların park alanını da kaplamadığı için otoparkçının da işine geliyor. Böylece içim de rahat..

    Kolaylıklar...

  6. #6
    invent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR 05
    Hoşgeldin,
    1- Buluşmalarımıza gelip bizim nasıl insanlar olduğumuzu gormen,
    2- Eğer yeni başlıyorsan yağışlı havalarda kullanma,
    3- Kasko

  7. #7
    Misafir
    Arkadaşlar cevaplarınız ve sıcak ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Önerileriniz benim için gerçekten çok faydalı ve cesaret verici oldu. İnşallah ben de motorumu aldıktan sonra buluşmalarda bir yerlerde görüşürüz ve sizleri yüz yüze tanıma fırsatım olur.

    Sevgiler, saygılar.

    Koray

  8. #8
    skocyigi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2005
    Şehir
    istanbul
    Aldastan garajla kaça anlaştın? Ben de bi kapalı garajla görüşcem ama fiyat konusunda fikirsizim.

    Elbiseye gelince;

    işyerinde bırakılmış bi kadife ceket her şeyin üzerine gider. Gömleğin kırışmaması içinse konvansiyonel yöntemle ütülenmemesi lazım. Geniş omuzlu bi askılıkta banyoya kurumaya bırakılmış bi gömlek bol buharlı bi banyonun buharını yerse gün boyu kırışmıyo. Tabi çamaşır ve banyo vakitlerinin düzenlenmesi lazım, bi de banyoda askılık koycak yer. Bi de buhar çıkarcak derecede sıcak banyo sevmek gerekiyo

    Hoşgeldiniz Koray, saygılar.

  9. #9

    Üyelik
    25 Nisan 2005
    Şehir
    İSTANBUL/BAKİRKOY
    Motosikleti
    honda shadow vt 600 c
    hosgeldin arkadasım.

  10. #10
    ironman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Motosikleti
    GV 250
    slm arkadaşlar benim durumumda aynı ve tıpkısının aynısı koray kardeşin durumu bende tek fark ise benim arabam yok sadece vallahi bende kara kara düşünüyorum hanimi nasıl ikna edecem.

  11. #11

    Üyelik
    25 Mart 2005
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    KAWASAKI VN800
    Öncelikle aramıza hoş geldin benimde eşim motora çok sıcak bakmıyordu ama şimdi benden kendisi için motor almamı istiyor. ama ben almıyorum.bence sen bir an önce motor al diğer sorunları sırayla çözersin.Aldastan' ın dediği gibi kasko herşeyi çözüyor.

  12. #12
    ozlem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    hehehe... ben sizden 1-0 öndeyim arkadaşlar.. hem annem hem de sevgilim motor almama kesinlikler karşılar.. üstelik ben bayan olduum için onlar daha da çok tırsıyolar..'kız başına seni sıkıştırırlar yolda' diyolar.. Ben de bu konuyu sürekli gündermde tutuyorum, biraz şakayla karışık, pek ciddiye almıyolar, geçici bi heves sanıyolar ama önce ehliyet alıp sonra cart diye motoru alıcam, biraz emrivaki yapmayı düşünüyorum yani.... bakalım neler olacak...

  13. #13

    Üyelik
    25 Mart 2005
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    KAWASAKI VN800
    kesinlikle sana katılıyorum özlem herzaman bu formül işe yarar

  14. #14
    betamix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R75/5
    Offf yaaaa yine dertlerim depreşti arkadaşlar........... Herkeste aynı sorun bendede bu sorunların hepsi mevcut çözüm arayışı içerisindeyim bulursam sizinlede paylaşırım.

  15. #15
    Misafir
    kardeş aynı dertten muzdaribiz...Aslında ilk tercihim tabiki araba ama arabanın sorunu çok bu şehirde saymakla bitmez.bende biraz ekonomik olmasından biraz heves ile motor sevdalısı oldum ,bakalım ne gelecek başımıza....önce ehliyeti alsak iyi olur...

  16. #16
    gepetdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    aslında ne kadar sanslı bırı oldugumu sımdı anlıyorum cogunlugun mesajlarında eslerının aılelerının konuya ne kadar karsı olduklarnı gorunce ıcıme su serpılıyor sevdıgnız ınsanların sızı anlaması guzel bır sey gercekten de. kız arkadasım en az benım kadar heveslı fakat annem ve babam bılmıyor. sanırım motoru gorduklerınde durumu kavrayabılecekler. umarım cok uzulmezler... buyuk ıhtımalle burdakı ınsanların bırbırlerını bu kadar ıyı anlamasının sebebı sevdıklerı seylerın bu denlı bırbırıne benzemesı ve sevdıklerı seylerı sevmeyenler asagı yukarı aynı durumdakı ınsanlar olması


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler