Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Herkese selam

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Ekim 2016
    Selam arkadaşlar.
    Yazdan itibaren motosikletlerle ilgilenmeye başladım. Babadan Mersinli olduğum için mobilet ya da nasıl yazılıyorsa pırpır motorlarla bir geçmişim vardı. Haliyle küçük cc motosikletlere doyduk. Daha da aklıma gelmezdi. Denizcilik okuduk, denizcilik yaptık falan filan derken artık ayağımız karaya bassın dedik. KPSS ile uğraştık, nihayetinde de bir yere sözleşmeli olarak atanmayı başardık çok şükür.
    Malumunuz günümüzde 120 ay krediye başvursan bile kıyıda köşede 60.000 - 70.000 paran olmadan ev alamıyorsun, 48 ay krediye girsen bile 10.000 lira kadar kenarda paran olmazsa araba alamıyorsun.(Şimdi şahinciler, doğancılar bastıracak ama düzgün bir aile ya da memur arabasından bahsediyorum, yaş ilerleyince piyasa pek önemli olmuyor) Benim de kafama yer etti, enduro dedim. Enduroya baktım bir ev parasına endurolar var. Zaten başlangıç için de enduro yelpazesi pek geniş değil. En iyisi sport olsun, hem hevesimi alayım, hem biriktiremeyeceğim parayı buraya yatırarak yatırım yapayım, hem vasıtam olsun, hem de yeni bir şehre taşınacağım için sosyalleşme adına güzel bir malzeme dedim. Standart "abi abi" çeken, ortamda motorcu görünce boş boş muhabbet açmaya çalışan, hevesli herifin tekiyim kısacası.
    İnşallah 2017'ye Antalya'da girecem. Yaptığım hesaplara göre (Ki planlı işlerin hiç birisi tutmaz) Nisan-Mayıs aylarında kredi çekebilme rahatına kavuşacam. Fakat etrafımda motorcu olarak hiç kimse yok. Instagram, Facebook, Youtube gibi sahalarda araştırmalar yapıyorum. Gözüme CBR 250 RR kestirdim. Bakalım sonuç ne olacak.

    Hazır tanışıyorken de buradan sorulur mu? Ayıp mıdır? Günah mıdır? Bilmiyorum. Fakat bir şansımızı deneyelim:
    20.000 lira bakiye ile:
    - 250 cc sport
    - Teker
    - Disk kilidi
    - Zincir kilit
    - Takip cihazı
    - Branda
    - Kasko
    - Kask
    - Bot
    - Eldiven
    - Üst koruma(Sırt koruma dahil)
    - Pantolon

    Sıralaması olarak ne alınabilir hala bir netlik oluşturamadım. Sıralamayı hayati önemliden, önemliye doğru yaptım. Aslında bir kaç fikrim var. Fakat bunlar lüzumsuz harcama mı olur? Daha kalitelisi var mıdır? Ya da yeterli sınırın üzerinde olduğu için o kadar da önemli değil midir? Bilmiyorum. Kısacası da kendi listemi göstermek isterim. Fakat daha önce şunu söylemek istiyorum. Youtube kanalında baya motosiklet kullanıcısını gördüm fakat şöyle bir video çok hoşuma gitti. UtkuCihanKantar bir video çekmiş, toplanmış bütün arkadaşlar bir bahçede, bir ürünü tartışıyorlar, neden seçersin neden seçmezsin diye diye nihayete eriyorlar. Verilen kararda hepsi hemfikir oluyorlar. Buna benzer "AEA" ekibi var Japon 250'liklerini tartışıyorlardı. Bu tür videolar yok. Var deniyor fakat yok. Diğer kanallar 5 motor alıyorlar, 5'ine de biniyorlar, daha sonra teker teker yorumluyorlar, hiç birbirleriyle tartışıp "Ha tamam öyle düşününce onu seçerim." diyerek tartışmıyorlar. Bu tür başka videolar varsa izlemek isterim ve sizlerle de burada bu şekilde fikir alışverişi yapabilirim diyerek bu foruma üye oldum.
    Bunun dışında Antalya'da olan, apaçilikle işi olmayan, gerçekten efendi, ağzından yerli yersiz küfür çıkmayan, karıya kıza salça olmayan, kendine karşı özgüven yetersizliğini motosikletinden çıkarmayan, efendi efendi sohbet edebileceğimiz erkek; ya da orasını burasını açmayan, sütyeninin bedenini büyütmek için araya çorap sıkıştırmayan, ortamda dikkat çekmek için yüksek sesle gülmeyen, cıvık hareketler etmeyen, küfür etmeyen, sarkıntı olmayan, adab-ı muaşeretten nasibini almış kız arkadaşlarla tanışmayı çok isterim. Nihayetinde üzüm üzüme baka baka kararır. İlerleyen zamanlarda ne olur bilemem ama şu an için benim gözümde motosiklet evlilik gibi bir şey. O kadar para veriyorsun!, himayene alıyorsun, onunla geziyorsun, mutlu oluyorsun, tabii ki aynı şeyi yaşamış başka insanlarla da sohbet edip mahrem dahilinde bir şeyler öğreniyorsun.(Baştan sona okudum da resmen Kral TV alt yazısı gibi olmuş, "kendine g&8venn citi byler arasın")

    Hepinize şimdiden selamlar tekrardan. Tanıştığımıza memnun oldum öyleyse.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011

  3. #3

    Üyelik
    08 Ekim 2016
    Eyvallah :D


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)