Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kawasaki Almayı Düşünenler yada Kullananlar Aklınızdaki Bütün Soruların Cevabı Burda

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    tavsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2012
    öncelikle herkese selamlar saygılar. Ben Nail. Ankarada oturuyorum yaş 19. hyosung 250gt den sonra zx6-r almaya karar verdim. Bu motoru araştırırken harika bi söyleşi buldum sizinle paylaşmak istedim. Sonuna kadar okuyıun pişman olmazsınız (17 ye dikkat) ( bu söyleşi Z-MOTO ile yapılmıştır)

    1. Kawasaki'nin diğer Japon motosiklet üreticilerinden farkı nedir,niçin markanızı tercih etmeliyim ? Kawasaki motosikletleri,Japonyanın 3 büyük Ağır Endüstri kuruluşundan biri olan Kawasaki Heavy Industries Ltd., tarafından üretilmektedir.100 yılı aşan derin geçmişi ile diğer tüm faaliyet alanlarında(Uzay ve Havacılık,Raylı Taşımacılık,Gemi İnşa,Çelik,Ağır İş Makineleri ve Endüstriyel Oluşumlar) oluşturduğu bilgi birikimini departmanlar arası iletişim ile üretime hazırladığı motosikletlere aktarmaktadır.Bu durum markanın yenilikçi ve sağlam olarak anılmasını sağlamıştır.Bir diğer taraftan ürüne, Kawasaki isminin tüketiciye duyurulması gibi bir görev verilmiş ve bunun sağlanabilmesi için yüksek performanslı motosikletlerin üretilmesi hedeflenerek dikkat çekilmiştir.Tarihçesinden de anlaşılacağı gibi bu görev fazlası ile başarılmış ve Kawasaki markası sektörün performans lideri olarak düşüncelerde yer etmiştir.Bugün performans özelliğinin beraberinde kullanıcısının güvenlik,konfor,tasarım,işçilik ve diğer beklentilerine de cevap veren geniş ürün gamında seçenekler sunmaktadır.Ayrıca şirketimizin konuyu ilk elden profesyonelce ele alması, satış ve satış sonrası hizmetlerindeki etkin vizyonu ile tercih edebileceğiniz bir marka durumundadır.

    2. Kawasaki'lerin Amerika'da ülkemizden daha ucuz olmasının sebebi nedir?
    Kawasaki motosiklet fiyatlarının ülkelere göre farklılık göstermesinin tek sebebi ilgili ülkelerde uygulanan vergiler ve bu oranların farkından kaynaklanmaktadır.


    3. ZX-6RR modeli ZX-6R'dan daha mı güçlüdür ?
    ZX-6RR,FIM imalatçı yönetmeliğine uygun olarak 600 cc.Süpersport yarışlarında kullanılmak üzere sınırlı sayıda üretilmiş bir yarış motosikletidir.129 PS/14.000 rpm güç üreten ve yarış performansı için kısa oranlanmış şanzuman ve geri beslemeli tork sınırlayıcılı kaydırmalı debreyaj ile desteklenmiş bu modelimiz yine fabrikamızın sunmuş olduğu Yarış Kit'i beraberinde daha da yüksek makine performansına ulaşabilmektedir.
    ZX-6R,seri üretilerek pazarda satışa sunulan modelimiz olup 636 cc.hacmi ile alt ve orta devirlerde oluşturduğu yüksek tork ile 750 cc. özelliğine sahip 136 PS/14.000 rpm güç üreten bir motosiklettir.


    4. Kawasaki'nin yeni başlayanlara uygun modelleri hangileridir ?
    Kawasaki başlangıç seviyesindeki müşterilerinin kullanım ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda aşağıdaki modelleri sunmaktadır.
    • Sport- ER-6n• Sport- ER-6f• Dual Purpose- KLE500• Dual Purpose- KLR65011.

    5. Kawasaki'nin Scooter'ı varmıdır ?
    Kawasaki Motors Indonesia ve Kawasaki Motors Tailand'da üretilen ve ağırlıklı olarak bu ülkelerin iç pazarlarında satışa sunulan 112 cc. ve 125 cc.'lik scooter modelleri mevcuttur.Ancak bu modellerin Avrupa pazarlarında satışı planlanmamıştır.

    6. Motosikletlerinizde güç ve sürat sınırlaması mevcut mu ?
    Bazı Avrupa ülkelerinde bulunan farklı ehliyet ve kasko uygulamalarına uyum sağlayabilmek amacı ile bazı modeller çeşitli güç versiyonlarında üretilerek satışa sunulmaktadır.Ancak ülkemizde bu tip bir uygulama olmadığı için satışa sunulmuş olan tüm Kawasaki motosikletler en üst güç versiyonunda üretilmiştir.Yine 2000 senesinde motosiklet üreticileri arasında imzalanan protokole istinaden azami hız 300 km/h ile sınırlandırılmıştır.

    7. İhtiyacım olan Yedek Parça'nın siparişini nasıl yapacağım ?
    Yedek Parça s iparişlerinizi Yetkili Satıcı,Servis ve Yedek Parça Satış noktalarımızdan verebileceğiniz gibi doğrudan şirketimizin 0216 5414455 numaralı Yedek Parça hizmet telefonundan da yapabilirsiniz.

    8. Yedek Parçaların garantisi var mı ?
    Tüm Orijinal Kawasaki Yedek Parçaları 2 yıl garantimiz altındadır. 20. 1996 model VN1500Classic motosikletimin parçasını bulabilirmiyim ?
    Kawasaki motosikletlerinin yedek parçaları, motosikletlerin üretildiği tüm yıllarda, üretimden kalkan modellerde ise 10 yıl boyunca üreticimiz tarafından sunulmaktadır

    9. Motosikletimin İhtiyacı olan Yedek Parçaları Amerika'dan getirtebilirmiyim ?
    Amerika'da satışa sunulan Kawasaki motosikletler yine Amerika'da KMC tarafından üretilmekte olup model isimleri farklılık gösterdiği gibi Yedek Parça kodlarıda çoğunlukla farklılık göstermektedir.Bu sebepten bu riskli alışverişi tavsiye etmiyoruz.

    10. Yan sanayi Yedek Parça kullanabilirmiyim ?
    Motosikletlerimizin tüm yedek parça ve aksesuarları Kawasaki mühendislerinin bilgi,deneyim ve kullandıkları yüksek teknoloji ( ZX-12R modelimizin seri üretimine geçilmeden önce 200-300 silindir kapağı alternatifi denenmiştir... ) ile çok gelişmiş araştırma ve testler sonucu üretilmiş olup yan sanayi ‘'After Market''parça ve aksesuarlar motosikletiniz ile uyum sağlayamıyacağı gibi, düşük performansa hatta tehlikeye yol açabilirler.Yanısıra bu tip parça ve aksesuarların kullanımı motosikletinizi garanti kapsamı dışında bırakacaktır


    11. Motosikletimin 100 km'de kaç Litre yakıt harcadığını nasıl öğrenebilirim ?
    Tüm Kawasaki motosiklet modellerinin yakıt depo hacmi normal şartlar altında yaklaşık 350 km yol alabilecek şekilde belirlenmiş olup KX motokros modelleri bu standardın dışında tutulmuştur.Bununla beraber şehiriçi ve şehirlerarası kullanım,kullanım devri,motosikletinizin kilometresi,periyodik bakımlarının eksiksiz yapılmış olması ve de taşımış olduğu ağırlık oldukça belirleyici olan diğer tüketim faktörleridir.


    12.Motosikletlerinizin kaç yıl garantisi var ?
    Motosikletlerimiz üreticimiz ve şirketimiz tarafından 2 yıl sınırsız kilometre garanti altında olup KX modelleri ve diğer yarış motosikletleri ile kiralama amaçlı kullanılan modellerin garantisi özel şartlara bağlıdır.


    13. Motosikletime Kurşunsuz mu yoksa Süper mi yakıt kullanmalıyım ?
    Tüm Kawasaki cadde motosiklet modelleri 1973 yılından bu güne kurşunsuz benzin kullanmak üzere üretilmektedir.Modeliniz ile ilgili bu bilgiyi motosikletiniz beraberinde sunulan Orijinal Kullanım kitapçığının ‘'Yakıt''bölümünde bulabilirsiniz.


    15. Ram-air sistemi ne işe yarar ?
    Ram-air ,Kawasaki'nin 1990 başlarında uygulamaya başladığı bir güç besleme sistemidir.120 km/h sürat ile beraber randıman vermeye başlayan sistem aracılığı ile makineye taze,düzenli ve yoğun hava girişi sağlanırken aynı oranda sağlanan yakıt beraberinde makine yüksek tork ve güç üretir.Aynı zamanda karbüratör ve silindir bölgesi sürekli soğuk hava ile beslenerek makinenin performans tabanı temiz tutulur.


    16.Motosikletime Turbo Sistem taktırabilirmiyim ?
    Bazı imalatçıların modellerimize uyumlu Turbo kit'leri olmak ile beraber sözkonusu sistemlerin özel yakıt gerektirdiğini ve doğası gereği oldukça fazla ısı üreterek problemlere yol açtığını söylemek isteriz.Her ne kadar nitrous oxide ile beslenen Turbo sistemlerin bu sıkıntıyı kısmen yok ettiği bilinsede bu kez de hiç bir zaman yok edemeyeceğiniz bir çeşit geç idrak ‘'turbo lag'' sizi bekliyor olacak.Tüm bunları ve hesapta olmayan diğer yüksek maliyetleri göze alıyorsanız diğer tecrübelerimizi de aktarabilmemiz için bizimle temas kurabilirsiniz


    17.Motosikletim 15.000 km oldu.Makinemin ömrü nedir ?
    1956 senesinde üretilen KB-5 modelinin 50.000 km kullanım testinden başarı ile geçtiği düşünülürse,Kawasaki'nin günümüz yüksek teknolojisi ile ürettiği motosikletinize periyodik bakımları Yetkili Servislerce yapılmak ve doğru kullanılmak şartı ile oldukça uzun bir zaman binebileceğinizi söyleyebiliriz.


    18.Otomobilimin yağı 15.000 km'de bir değişirken,motosikletimin yağını neden daha sık değiştirmem gerekiyor ?
    Kawasaki motosikletiniz oldukça yüksek devir üreten bir mekaniğe sahiptir.Bir diğer deyiş ile dört zamanlı motor teknolojisinde 7-8.000 rpm üzeri devir çeviren makineler yarış makinesi statüsünde değerlendirilirler ki bu onların çok gelişmiş yağlama ürünleri kullanmalarına rağmen otomobiller ile mukayese edildiklerinde daha sık yağ değişimlerini gerektirir.Kısacası konuyu teknolojinin ötesinde performansa endeksli farklı bakım aralıkları gereksinimi olarak değerlendirebiliriz


    19.Kawasaki'nin Dünya Şampiyonlukları varmıdır ?

    Kawasaki'nin başta imalatçılar mukavemet ‘'24 ve 8 saat Endurans ‘'yarışları olmak üzere gerek pist gerekse motokros dallarında Dünya Şampiyonlukları olup bunların başlıcalarını Kawasaki Tarihçesini tıklayarak görebilirsiniz.

    20.Kawasaki'nin motosiklet Dünyasındaki ‘'İlk''leri nelerdir ?
    Motosiklet teknolojisinde birçok yeniliğe imza atan Kawasaki'nin ilklerini Tarihçe'yi tıklayarak görebilirsiniz.


    21.Uluslararası Kawasaki motosiklet kulüplerine nasıl ulaşabilirim ?
    Dünyanın birçok ülkesinde bulunmakta olan Kawasaki motosiklet kulüpleri modellere göre üye kabul edecek kadar gelişmiş ve uzmanlaşmışlardır.Aşağıda bunların bazılarını bulacaksınız.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Güzel bir paylaşım, keşke alıntı yaptığın yeri de belirtseydin.

  3. #3
    atilla_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2011
    Şehir
    DARICA / KOCAELİ
    Motosikleti
    2009 honda cbr 600rr limidet edition
    Alıntı tomass adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir paylaşım, keşke alıntı yaptığın yeri de belirtseydin.
    Belki kendisi yazmıştır.
    Hondaaaaaaaa

  4. #4

    Üyelik
    25 Ağustos 2011
    Bu röportaj nerden bilmiyorum ama bazı sorular ve cevaplar çok acayip.

    2. Kawasaki'lerin Amerika'da ülkemizden daha ucuz olmasının sebebi nedir?
    İki ülke arasında satılan ürünlerin aynı fiyat olması gerektiği nerden çıktı? Algısı farklı, vergisi farklı, taşınma ücreti farklı, türlü çeşitli sebebi var. Ekmek de aynı fiyata değil su da motosiklet neden aynı paraya satılsın ki?

    3. ZX-6RR modeli ZX-6R'dan daha mı güçlüdür?
    Aç web sayfasından bak bunu Z-Moto’ya sormanın ne anlamı var?

    4. Kawasaki'nin yeni başlayanlara uygun modelleri hangileridir ?
    Kawasaki başlangıç seviyesindeki müşterilerinin kullanım ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda aşağıdaki modelleri sunmaktadır.
    • Sport- ER-6n• Sport- ER-6f• Dual Purpose- KLE500• Dual Purpose- KLR65011.
    Ninja250R, KLX125, KLX250 değil de bunlar ha. İlginç.


    11. Motosikletimin 100 km'de kaç Litre yakıt harcadığını nasıl öğrenebilirim?
    Tüm Kawasaki motosiklet modellerinin yakıt depo hacmi normal şartlar altında yaklaşık 350 km yol alabilecek şekilde belirlenmiş olup KX motokros modelleri bu standardın dışında tutulmuştur. Bununla beraber şehiriçi ve şehirlerarası kullanım,kullanım devri,motosikletinizin kilometresi,periyodik bakımlarının eksiksiz yapılmış olması ve de taşımış olduğu ağırlık oldukça belirleyici olan diğer tüketim faktörleridir.
    Soru da acayip cevap da... Bunu Z-Moto’ya sormanın ne alemi var? Herhangi bir aracın 100 km’de ne kadar tükettiğini ölçmenin yolu bellidir.
    - Depoyu doldur. Yola çık.
    - X km yol yap gel.
    - Depoyu yeniden doldur. Doldururken kaç litre yakıt aldığına bak.
    - Diyelim ki Y litre benzin aldı depo. Bu durumda aracımız 100 km’de Y*100/X litre yakıt tüketmiştir. (İlköğretim matematik dersinde öğretilen doğru orantı konusu.)
    Zaten bir aracın yakıt tüketimini ölçmeyi bilmiyorsan neden gidip Z-Moto söyleşisi yapıyor ve yayınlıyorsun? Z-Moto’nun cevap da soruya cevap değil.

  5. #5

    Üyelik
    27 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı tavsan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4. Kawasaki'nin yeni başlayanlara uygun modelleri hangileridir ?
    Kawasaki başlangıç seviyesindeki müşterilerinin kullanım ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda aşağıdaki modelleri sunmaktadır.
    • Sport- ER-6n• Sport- ER-6f• Dual Purpose- KLE500• Dual Purpose- KLR65011.
    Size lafım yok sonuçta sizinle yapılmamış söyleşi hatta teşekkür ederim paylaştığınız için ancak bu soruya verilen cevap çok ticari amaçlı olmuş gibi
    Think Green!

  6. #6

    Üyelik
    02 Kasım 2019
    Motosikleti
    Honda Transalp xl 700
    Kawasaki hastası biri olarak yazıyorum, Kawasaki Z motor'un bariz strateji hataları markayı resmen Türkiye'de bitirme noktasına getirdi.

    Mesela versys 300 yerine 250 getirseler vergide alt dilime düşeceği için fiyatında da bariz bi düşme olacaktır. Ya da 250cc olar vergi sınırının 300cc'ye çekilmesi için çalışmalar yapabilirler. Sonuçta moted üyesi ve sözü en çok geçen gurup da bunlar.

    İkincisi yedek parça stokları çok az ve motorunuz arıza verdiği zaman maalesef sezonu kapatabiliyorsunuz.

    Kawasaki benim gözümde japon motorlar arasında en kaliteli malzemeleri kullanıyor ve çok iyi aletler diğer markalarla arasında fiyat farkının olması gayet normal fakat Avrupada satılan markalar ile kawasaki arasında olan fiyat farkı oranı Türkiye'ye göre daha az. Yani z motor kar marjını biraz düşürürse satış rakamlarında ki artış daha fazla kazanmalarına sebep olacak ama arkadaşlar hala bunun farkında değiller.

  7. #7

    Üyelik
    23 Haziran 2020
    Motosikleti
    T7
    İkna oldum, hemen 74000 tl verip bir versys 300 almaya bayiiye gidiyorum.. (söyleşiyi paylaşan arkadaşa değil lafım)

  8. #8
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı tavsan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2. Kawasaki'lerin Amerika'da ülkemizden daha ucuz olmasının sebebi nedir?
    Kawasaki motosiklet fiyatlarının ülkelere göre farklılık göstermesinin tek sebebi ilgili ülkelerde uygulanan vergiler ve bu oranların farkından kaynaklanmaktadır.
    Allah Allah?

    Amerika'da Kawasaki'ye, diğer tüm Amerikali, Avrupalı ve Japon modellere uygulandığı gibi yüzde 7 vergi uygulanıyor, ve fiyatları genel olarak diğer Japonlarla aynı seviyede. Türkiye'de Kawasaki'ye diğer Japonlardan daha yüksek mi vergi uygulanıyor?

    Yoksa asıl cevap şöyle mi:

    "Çok satamıyoruz. Onun için sattığımız birim motosikletten daha yüksek kâr yapmak zorundayız ayakta kalmak için."



    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)