Sol Tarafın Hikayesi: 1 kolunu 1 bacağını kaybetti ama yarış tutkusunu kaybetmedi

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
GamdA7.jpg

1990 yılında sarhoş bir kamyon sürücüsünün motosikletine çarpması sonucu Avustralyalı motosiklet yarışçısı Alan Kempster sağ kolunu ve sağ bacağını kaybetti. Ama bu korkunç olay onun ne motosikletten ne de yarışlardan uzak kalmasına engel oldu. Kendine uygun bir motosiklet hazırlayan Kempster, Avustralya'da düzenlenen Formula 400 yarışlarına katılarak pistlere tekrar geri döndü.

Yarışlar için Kawasaki ZXR400 modelini modifiye ederek tüm kontrolleri motosikletin sol tarafına alıp kendine uygun hale getirdi. Bir Japon film şirketi Kempster'ın, sakat kalan diğer insanlara ilham kaynağı olacak bu inanılmaz hikayesi için "Left Side Story" adında kısa bir film hazırladı.

Filmde Alan Kempster "Özürü olan herkese şunu söylemek istiyorum. Eğer bir rüyanız bir tutkunuz varsa onu takip edin. Bunu başarabilecek tek kişi sizsiniz" diyor.

Ayrıca Kempster engelli insanlar için bir motosiklet okulu kurmak için çalışıyor.

Alan Kempster’a Facebook sayfasından ulaşaiblirsiniz https://www.facebook.com/alan.kempster.14.

M4BoMA.jpg

Son düzenleme:
Moderatör
Adama helal olsun demekten baska, yerel yonetimlere de ilham kaynagi olmali demek lazim. Mavi kapak toplamakla engeller asilmiyor maalesef. Yollar, kaldirimlar, resmi kurumlar da engelliler icin yeniden duzenlenmeli.
İsin bizler, yani engelsiz vatandaslar kismina gelince;
"Hocam orasi engelli arac parki" dedigimizde "5 dakika icinde cikicam zaten yeaaaa" dememeli.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Numarasi cok anlamli olmus.

Benım sol el parmaklarım yok. Altımda Honda CBR125R var. A2 Ehliyet alana kadar öldüm öldüm dirildim o doktor senın bu doktor benım dolaştım sonunda bi doktor bana güvendı benı test etti. sol el bileğim vardi. ve direksiyon depriyaja cok iyi hakımdım. daha su anda yasım 24 18 yasında qeldi bu olay basıma. Bızım T.C de doktorlar 1 parmağın olmasın ehlıyetı vermıyolar. bu adam ise yarıslarda kol yok bacak yok kullanıyor. bunları bizim T.C doktorlarımıza göstermek lazım.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Benım sol el parmaklarım yok. Altımda Honda CBR125R var. A2 Ehliyet alana kadar öldüm öldüm dirildim o doktor senın bu doktor benım dolaştım sonunda bi doktor bana güvendı benı test etti. sol el bileğim vardi. ve direksiyon depriyaja cok iyi hakımdım. daha su anda yasım 24 18 yasında qeldi bu olay basıma. Bızım T.C de doktorlar 1 parmağın olmasın ehlıyetı vermıyolar. bu adam ise yarıslarda kol yok bacak yok kullanıyor. bunları bizim T.C doktorlarımıza göstermek lazım.
Bu konuda yaniliyorsunuz.
Habere konu olan sahsin ehliyeti oldugunu zannetmiyorum.
Belki yasadigi ulkede ozel bir ehliyet veriliyordur ama dedigim gibi pek sanmiyorum.
Kisacasi bu is tc doktorlariyla veya baska yer doktorlariyla karsilastirma yapilacak bir mevzu degil.

Yarismak icin ehliyete gerek yok.
Bu rur bir hevesiniz varsa lisans cikarip ulusal yarizlara katilabirsiniz.
Kimbilir bir azim ve basari hikayesine de siz konu olursunuz.

adama helal olsun :cat:
Allah'a şükür heryerimiz tam ama motora şu adamın 10 da biri kadar hakim değilim :pr:
böyle gerçekleri gördükçe insan azimin ne kadar güçlü birşey olduğunu anlıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar