Plakayı değiştirmek istemiyorsam ???
Reklamlar
-
İyi günler arkadaşlar önümüzdeki ay kısmetse ilk motorumu alacağım.
Şimdi bu ruhsat ıvır zıvırını araştırıyorum. Motorumu istanbuldan alacağım. Üniversite öğrencisi olduğum için motoru muğlada kullanacağım.
Ben plakamın 34 olarak kalmasını istiyorum. Çünkü ailem istanbulda ikamet ediyor. 7.aydada temelli olarak istanbula geri döneceğim.
Şimdi motoru aldığımda plakayı değiştirmek istemesem. 7 ay boyunca muğlada ikamet etsem bir sorun teşkil eder mi ? Çünkü değiştirsem 8 ay sonra değiştirmem gerekecek.
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Plakanın değişmesi şart değildir.Noter satış sırasında "plaka değişecekmi?" diye sorar ve sizde "hayır" derseniz plaka aynen kalır.Kayıtlarda ikametgah adresiniz doğru olduğu sürece hiç bir sakıncası yoktur.Yani başka bir şehre kayıtlı bir plaka ile Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşayabilirsiniz.Muayene yaptırmada da sorun teşkil etmez,yeterki evraklar düzgün ve tamam olsun.
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
Plakanın değişmesi şart değildir.Noter satış sırasında "plaka değişecekmi?" diye sorar ve sizde "hayır" derseniz plaka aynen kalır.Kayıtlarda ikametgah adresiniz doğru olduğu sürece hiç bir sakıncası yoktur.Yani başka bir şehre kayıtlı bir plaka ile Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşayabilirsiniz.Muayene yaptırmada da sorun teşkil etmez,yeterki evraklar düzgün ve tamam olsun.
aynen katılyorum... ben ve çevrem şimdi 34 plaka kullanmaktan vazgeçiyor.. çünkü 450 lira olan doblonun sigortası 66 olunca 150 liraya düşüyor...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
aynen katılyorum... ben ve çevrem şimdi 34 plaka kullanmaktan vazgeçiyor.. çünkü 450 lira olan doblonun sigortası 66 olunca 150 liraya düşüyor...
Ciddimisiniz o kadar fark ediyor mu ? İnanılmaz, peki motorda ne oluyor ben benim motorumu 54 olan plakasını 34 istiyordum bana bunun maliyeti ağır olacak sanırım
-
samsam adlı üyeden alıntı
Ciddimisiniz o kadar fark ediyor mu ? İnanılmaz, peki motorda ne oluyor ben benim motorumu 54 olan plakasını 34 istiyordum bana bunun maliyeti ağır olacak sanırım
İstanbul'da motosiklet trafik sigortası 40-50 TL'ye yaptıran istisnalar ve yenilemeler hariç 80-120 TL civarında oluyor. Ama İstanbul Ankara İzmir gibi büyük şehirler dışında 30-40 TL'ye yapıtırılabiliyor.
-
benim motorum 48 plakalıydı değiştirmedim trafik sigortasına 14 lira ödedim
-
-
samsam adlı üyeden alıntı
istanbulda bir kaç istisna dışında bir motosiklet sigortası 80 120 o civarda.... ama yozgatta dayımın motosikleti 26 lira...
doblo gibi maliyeti yüksek arabalarda plaka ve ruhsat maliyeti 120 lira gibi... 450-150 -120=270 ilk ay kafadan 130 lira kar... sonraki yıllarda en az 300 lira kar...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Hocam
arada bariz fark var ama, biz bizdeki araçları hep İstanbula geçiriyoruz çünkü İstanbulda sıkıştırıyorlar çok, ayrıca 54 41 kavgası çok eğer Kocaeli Sakarya maçı var ise siz 54 plaka Kocaelindeyseniz aracınızı taşlarlar , tam tersi Sakarya da olursa yine aynısı olur anlatamazsınız burada böyle bir holiganlık var, ve maç harici de insanlar da pek sevmez birbirini.
-
05 Aralık 2011, 12:51
Ben 15 liraya yaptırdım sigortamı.İstanbul'daki fiyatlar arkadaşların dediği gibi...
Ama 34 plakanın da başka şehirdeki havası ayrı
-
05 Aralık 2011, 13:05
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Üstüne para isteseydin bir de
Trafik sigortasına 100 TL veren insanlar varken yazmayın böyle şeyler.
96 TL... Lütfen...
-
05 Aralık 2011, 13:20
ybr 2008 model 43 tl plaka düzce ben sakaryada oturuyorum
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
04 Ağustos 2012, 17:14
Merhaba Arkadaşlar,
Size bir sorum olacak. Ben Kocaeli'de ikametgah etmekteyim ve istanbul plakalı bir motor aldım. Bunun plakasını Kocaeli yapmam zorunlu mu? Ben alırkan bunu düşünmemiştim. Noterde hiç bişey demedi normal işlem yaptı plakayı değiştirmek zorundasın falan da demedi. Şimdi ruhsatı bekliyorum yarın 1 ay olacak elime ulaşmadı hala ondan açıkçası biraz kıllandım. Bu arada araç üzerimde görünüyor internetten....
Bilgisi olan varsa bir cevaplarsa sevinirim.
-
04 Ağustos 2012, 17:20
Wilmort adlı üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
Size bir sorum olacak. Ben Kocaeli'de ikametgah etmekteyim ve istanbul plakalı bir motor aldım. Bunun plakasını Kocaeli yapmam zorunlu mu? Ben alırkan bunu düşünmemiştim. Noterde hiç bişey demedi normal işlem yaptı plakayı değiştirmek zorundasın falan da demedi. Şimdi ruhsatı bekliyorum yarın 1 ay olacak elime ulaşmadı hala ondan açıkçası biraz kıllandım. Bu arada araç üzerimde görünüyor internetten....
Bilgisi olan varsa bir cevaplarsa sevinirim.
plakanı değiştirmek zorunda değilsin. 34 olarak kullanabilirsin.
-
04 Ağustos 2012, 17:36
bende 09 olan plakamı 34 yapacağım
noterde evrak çıkarttım artık boşa gitmesin.
hemde yabancı plakalı motoru istanbulda satarken alıcıda bir sorun bir güvensizlik oluşuyor ister istemez
-
04 Ağustos 2012, 21:13
Eyw saol bilgilendirme için.
-
04 Ağustos 2012, 21:43
istanbul ve buyuk sehirlerdekaza oranı daha fazla oldugu için siortaona göre yuksek arasdımalar yuzunden yanlıs hesaplama yapmıslar) normalde buyuk sehırlerde az mıktar olması lazımdı)) ama malesef iki üç katı ödüyoruz=))
BaNa TaKıL EvDeN aTıL
)
-
04 Temmuz 2016, 04:16
Arkadaşlar 0 km bir pulsar alma niyetindeyim . İkametgah adresim İstanbul ancak motoru Çanakkale'den alacağım ve Çanakkale de kullanacağım bu yüzden 17 plaka istiyorum. Ancak sistemde adres neresi ise Oraya çıkıyor plakalar. Ancak nüfus kayıt sisteminde 2. Adres eklenebiliyor. O adresi eklesem sisteme. Satışta Çanakkale üzerine plaka çıkarabilir miyim yardım ve fikir için tesekkürler iyi forumlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)