Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Moto Kurye Nedir Kime Denir..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Alıntı piranha dört adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu işin trafik kurallarına uyularak yapılabilecegini düşünenlere benimde eklemek istediklerim var.Türkiye turizmde dünyanın en geç rezarvasyon yaptıran ülkeleri arasında ilk sıralarda(minnimum 1 sene önceden rezervasyon yaptıran ruslar bizim yarı fiyatımıza tatil yapıyorlar uçak ve yol masrafları dahil.).Tuvalete takatımız kesildigi an gideriz koşarak(Yarı yolda bırakanlarımız çoktur),suyu kuruduğumuzda içeriz,sabah evden otobüs tam geçerken çıkar koşarak şöföre durması için el ederiz,benzin fiyatlarına isyanı 1 lt benzin araba parası olunca edecegiz orası kesin,sekreter evragı masasında unutur karşı taraf kapatacakken dank eder kurye firması aranır acilin acili expresin expresi kayıt alınır kurye yetiştremezse hargün rutin ugrayan başkabir kurye firmasının pazarlamacısının teklifi kabul edilir.Sürücü araç sürerken gazete okur,makyaj yapar,hem telefonla görüşür hem şerit degiştirir,müşteri taksiye tam dibinde iken el eder,kavşaga 10 metre kala 160 ile seyrederken üçüncü sol şeritten yumuşak bir hareketle kavşaga girilir,tabela tam yol çalışmasının başladığı yerdedir aynı şekilde arızalı aracında tam poposundadır uyarı levhası,belediye otobüsünün eksozundan çıkan duman demir çelik işletmeleri bacasında yoktur(bayılan arkadaşımız oldu eksozdan).............evet kuryeler çok kötü motor kullanıyorlar dogru.Hata kuryelerinĞzgünüm bende kuryeyim ve herkesten özür diliyorum.Bundan sonra motorumu hep sagşeritte sürecegim sollamalar hariç.Otobanda 80 i geçmiyecegim şehir içi 40-50 galiba.Şeritte yalnız seyredecegim takip mesafesi ve şerit degiştirme kurallarına uyacagım.Bile bile ışık ihlalali yapmıyacak kaldırım kullanmayacağım.Bana yeşil yansada ışıklarda geçen yaya için durup geçmesini bekleyecegim(eh arkadan çarpacak olan umarım sizden biri olamaz)

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 PM ----------

    Bu arada xgreecex
    kardeşimizinde merakına soru ile cevap vereyim.Kışın 8-10 saat yağmur çamur altında ıslansan titresende,yazın pişsende motora binmeye devam edecegine kanaat getirebiliyorsan doga şartlarına direçliyim diyosan bir dene demekle birlikte tavsiye etmem.Başka alternatifin varsa degerlendir.Motora nasıl olsa binersin.12 senedir bu işin içindeyim artık motora zevk için binemiyorum.Gezmek eziyet geliyor.Var gerisini sen düşün.

    Bunu okumamıştım, çok doğru tespitler.Aynen katılıyorum.


    Kuryelik bitti arkadaşlar. Başka bir seçeneği olan sakın bu işe bulaşmasın.Trafiğin amelesiyiz.Bir dolmuş şoförü, taksi şoförü kadar bile itibarımız yok.Düşünün bunların artık ne kadar itibarı varsa! Bizde o bile yok.Para da yok. Tüm gün dönüp durup zaman öldürüyoruz sadece. Akşam eve egzoz gazlarından zehirlenmiş olarak yarı baygın şekilde mal gibi geliyoruz.Beynimin yavaş çalışmaya başladığını, bazı şeyleri algılamada güçlük çektiğimi fark ediyorum.Muhtemelen kanda ve organlarda atılamayan ağır metaller birikti.Düz yolda bodoslama duvara yada yol kenarındaki bir yere çarpıp ölen kurye arkadaşların da kaza sebeplerinde bunun etkisi var diye düşünmeye başladım. Otobüs, dolmuş, taksi şoförleri de tüm gün trafikte ama camları kapatıp nispeten filtre edilmiş havayı soluma şansları var.Ayrıca artık araçlar daha konforlu.Pek çoğunun kliması var.Biz direkt önde kalkış yapan kamyonun otobüsün egzozundan çıkan simsiyah dumanı soluyoruz.Kapalı bir yere girip 5 dakika beklediğimiz zaman oda egzoz kokuyor millet şikayet etmeye başlıyor.Sürekli açıktayız.Yaz kış. Özenen varsa diye yazıyorum. Çünkü bende özendim de sonradan kurye oldum. Yanlış yapmışım. Böyle ayrıntıları ile yazan olsaydı belki hiç bulaşmazdım.
    crxforever ve espresso bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    20 Mart 2012
    ALLAH insanlara akıl vermiş tutup düşünsün diye 5 parmağın 5 i 1 mi dicem o ne diceksin )))

  3. #43

    Üyelik
    16 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Eskiden r6
    Arkadaşlar bende kısa bir süreliğine kuryelik yapıyorum bir lokantada 1500 lira maaşım sigortam sınırsız yemek ve içecek ayrıyetten bence en önemlisi samimi bi ortam var işim zor değil açıkçası sabah 11 akşam 9 30 çalışıyorum hep belirli fabrikalara yemek götürülüyor haftada 1 gün izin yani aslında şartlarım iyi yoğunda değil yeri geliyo diğer kurye arkadaşla 1 saat oturup sigaramızı içebiliyoruz. Ama canımın tehlikede olduğunu ve araç şöförlerinin saygısızlıklarını geçersen en çok ne koyuyo biliyomusunuz. Ben çılgınlar gibi motor hastasıydım hani önümden racing motor geçince ağlayan insandım geçen sene cbr 600rr aldım babamlarında desteğiyle zor bela yemin ediyorum bayramda tatillerimde falan 1 gr motor kullanmak gelmiyo içimden yani evet belki para kazandım ama en büyük tutkumu kaybettim ben bu işte çalışırken neyse fazla meşgul etmiyim sizi ben Herkeze iyi kazançlar

  4. #44
    Kaplanboğa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2012
    Motosikleti
    SYM Wolf 250ni
    sevdiğin şarkıyı cep telefonu melodisi yapmıcan aga ben bunu bilirim bunu söylerim. Kuryeci arkadaşlara saygılar, dikkat edin.
    espresso bunu beğendi.

  5. #45
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Ekim 2012
    kurye değilim ama hergün 120 km yol yapıyorum.Motosikletleri seviyorum senelerdir böyle sevgim azalmadı.Aslında yanlış söyledim ben iki tekerlekli araçları seviyorum çünkü akşamlarıda bisiklete biniyorum 50 km.İnsanın içinde aşk varsa o azalmaz artar.ama kar yagdımı eziyet

  6. #46

    Üyelik
    03 Şubat 2015
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    yamaha ybr
    işlerini düzgün yapanlarda var ama insanların hayatttalrını tehlikeye atanlar da. herkes bir değil nihayetinde. işini dzügün yapana her yerde saygı büyük.

  7. #47

    Üyelik
    08 Ocak 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Mondial 100 SFC Snappy X
    arkadaşlar bu işi yapanlar aile geçindirecek bir maaş kazanamazlar mı? ben esasında öğretmenim ancak iş bulamıyorum. moto kuryelik yapayım dedim ama dominos falan 1200 tl civarı para kazanırsın diyor. moto kuryelik işini yapıp 1800 tl ve üzeri para kazanılamaz mı? nerelere başvurmalı ne yapmalı? 5 yılın üstünde 4 mevsim motosiklet tecrübem var. ancak tecrübem genel olarak öğretmenlik üzerine. bu sektöre girmeyi kafaya koydum zira öğretmenlik ümidim kalmadı.

    ne yapabilirim?

  8. #48

    Üyelik
    24 Temmuz 2015
    Kendi motorunla yaparsan o paranında fazlasını alırsın bizim eskişehirde kendi motorunla yaparsan 1250 sana 600 motoruna yahı benzin onlara ait topllam 1850 tl yapar bide bahşiş bide attıhın paket sayısına göre komisyom toplam 2000 vinş gecio

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:24 ----------

    Ben 3 sene kuryelik yaptım vede taksicilerin cok yardımı oşuyo pakedi bulamadıhında felan sen düzgün kimseye bulaşmadan gidersen pakede sana kimse salca olmaz vede oturdun yerden para kazanıyosun daha ne isteyesinki bi yerden sonra zaten herkezi tanıyon bahşişin baya sahlam oluyo günlük 100 lira bahşişle cıktıhım oldu yapacak kişilerin kafası rahat olsun

  9. #49
    Gassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA PS 150İ
    Arkadaslar konuyu hortlatıcam ama bilgisi olan arkadaşların yardımı gerekiyor.Part time moto kuryelik yapacağım. Evimin yakınlarında pizza pizza ,Domino's ve pizza lazza var.Biraz daha uzak mesafede mc Donald's var.bu firmalardan şartları ve çalışma koşulları hangisinin daha iyidir?Çok sağolun şimdiden.

  10. #50

    Üyelik
    21 Aralık 2017
    kurye nedir ile ilgili iyi bir makale

    https://motokurye.com.tr/tr/fark-nedir-kurye-mi-paketci-mi/

  11. #51

    Üyelik
    09 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr500R (2015)
    Allah yardımcıları olsun hepsinin, zor meslek.
    Firmaların büyük sömürüsü var %50 olayına fena kılım. Bir arkadaşım var çalışan adam kar kış yardırıyor.
    Biraz anarşik olun bir dernek kurun aynı anda 3 gün çalışmayın o %50 yi yukarılara çekin


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler