2. el motor alırken plaka değiştirmek zorunlu mu? zorunluysa ücreti ne kadar? değilse noter işlemleri ne kadar biri aydınlatmalı beni
2. el motor alırken plaka değiştirmek zorunlu mu? zorunluysa ücreti ne kadar? değilse noter işlemleri ne kadar biri aydınlatmalı beni
plaka değişmez ise 97-98 tl falan
plaka değişir ise 190 tl gibi bişey tutuyor
benden tavsiye motorun plakası 34-35-06-16 falan değilse değiştirme çünkü diğer iller için trafik sigortan daha ucuz tutar
noter zaten soruyor plaka değişecekmi diye. değişecekse ücreti daha fazla 186 TL idi en son
Sene: 2015
sadece üstüme alma (plaka değişmiyor) 110 TL
Sigorta (plaka başka ilin,babamın üstüne aldım - 18 . 22 yaş arası iseniz fiyat 100 tl artıyor o yüzden 22 yaşından küçükseniz babanızın veya abinizin üstüne almasını tavsiye ederim ) 130 TL
merhabalar; babamın üstüne cbr250r vardı. plaka değişimi istemiştik fakat plaka değişimi yapmadan ve ruhsat çıkarmadan aracı geri sattık. Acaba biz bu verdiğimiz paranın geri iadesini alabilir miyiz?
plaka değiştirmek zorunlu değil. noter ücreti de 100 küsür liraydı yanlış hatırlamıyorsam. internetten öğrenebilirsin. noterdeki tek masrafın o motor alırken
örnek veriyorum, senin ikametin istanbul, aldığın motor ankara plaka ise, eğer istiyorsan plakayı istanbul plaka yaptırabilirsin, istersen değiştirmeden ankara plakalı şekliyle de alabilirsin.
plaka değiştirmezsen 100-110 lira civarı bi noter masrafı var, değiştirmek istersen 190-200 tl civarı bir masraf oluyor toplamda
hiçbiryerden bişey bulamadım fakat aaylık plaka süresi dolduğu zaman para geri alınabiliyormuş. Acaba plaka çıkarmadan satışını yaparsak da geri alabiliyor muyuz?
Arkadaşlar 0 km bir pulsar alma niyetindeyim . İkametgah adresim İstanbul ancak motoru Çanakkale'den alacağım ve Çanakkale de kullanacağım bu yüzden 17 plaka istiyorum. Ancak sistemde adres neresi ise Oraya çıkıyor plakalar. Ancak nüfus kayıt sisteminde 2. Adres eklenebiliyor. O adresi eklesem sisteme. Satışta Çanakkale üzerine plaka çıkarabilir miyim yardım ve fikir için tesekkürler
Merhaba konu kirliliği olmasın diye yeni konu açmak istemedim. Sorun şu almak istediğim 2. El motor a plaka çıkarmamışlar satıcının elinde fatura var. Bu motorun satış devri olur mu?
Peki satıcı ile notere gitsek bu işlem aynı gün olup satış tescili de üzerime alabilir miyim. Yani dediğinize göre motorun satışa engel herhangi bir durumu yoksa satıcı ile notere gidip motoru alabilir miyim?
Araca plaka çıkarmak için noter bazı belgeler isteyecektir. Fatura, trafiğe uygunluk belgesi vs. Bunlar duruyorsa belki çözülebilir. Bu belgelerin bir geçerlilik süresi var mı bilmiyorum.
Her şekilde öncelik plaka cikarilmasi. Saticidan once bunu yapmasını istemelisiniz. Eğer plaka çıkarsa size satışı aynı gün yapabilir.
Teşekkürler gürcan kardeş.
Its absolutely right. I went through the same process.
Trafik (ve de kasko) sigortaları artık plakaya göre değil ikamete göre çıkıyor fiyatları. Geçen yıl İstanbul'dan taşınınca kasım ayında trafik sigortamı yenilerken sigortacı fiyat çıkardı, tam ödeyecekken aklıma geldi benim ikametim başka ile taşındı dedim o zaman yeniden fiyat hesaplayalım demişlerdi ve 300 lira kadar daha düşük çıkmıştı.
3 ay önce de yeni motor alırken Kadıköy'de bir notere motorun plakasını söküp yanıma alıp gittim, plaka değişecekse noterler eski plakayı istiyorlar, satış işlemi ile birlikte ikametim olan ilden plaka çıktı, noterin verdiği kağıtla ümraniyedeki plaka basım yerine gidip plakamı çıkartmıştım. Motor plakasız olduğu için otoparkta bırakıp eski motorumla gitmiştim plaka işlemlerine, einde plaka kağıdı da olsa yolda polis çevirse plakasızlıktan ceza yazabilir.
Tabi plaka değiştirmek zorunda değlsiniz, ben motoru alırken 09 plakaydı, Aydın ile bir ilgim yok, yaşadığım yerde de polislerin dikkatini çeker farklı plaka olmasın deyip yeni plaka istemiştim.
Eğer 34 plaka gibi çok bulunan plaka olsaydı değiştirmezdim belki.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)