hido720' Alıntı:
superdude biz çok zengin insanlar değiliz ben hiç bir zaman track olarak korsan albüm almıyorum yapsınlar mp3 orğinal benim isteğim sanatçıları bir araya toplasınlar bende alayım şu benim 70 gb mp3 arşivim var ben bunların hepsini orğinal alsaydım şu an bindiğim motosikleti satmak zorunda kalırdım.bende isterim korsan almamayı ama hayat şartları el vermiyor.bartender07 abi senin msn i ekledim ordan atarsan sevinirim
Sevgili arkadaşım zaten hata olan senin bu bakış açın.
Müzik dinlemek için, hatta "çalmamak" için zengin olmak mı lazım? Ben bakkaldan çikolata çalıp ondan sonra "ama ben zengin değilim ki" demek suçunu hafifletir mi?
Müzik dinlemek istiyorsan ve para vermek istemiyorsan o zaman radyo dinersin ama çalmazsın. 70 gb lik müzik arşivin olacak kadar istediğin sanatçı var ve sen bunların albümlerini almayıp korsan kayıtları indirdiğini söylüyorsun açıkça.
Bindiğin motosikleti satmak zorunda kalmaktan bahsediyorsun... gülüyorum yani bu mantığa..

r: Yani motosiklet zevkinden vazgeççmemek için mi emek çalıyorsun?
Hayat şartları elvermiyor diyorsun, o zaman ben de ekmek çalayım, para çalayım, "çalıyorum çünkü hayat şartları elvermiyor" diyeyim. Olur mu öyle şey? Sigara içiyorsan sigaraya zam geldi, pahalandı diye sigara mı çalacaksın? Başkasının emeğini ve parasını çalmanın hiçbir mazereti olamaz bence, kusura bakmayın. Track olarak korsan ile MP3 olarak korsanın hiçbir farkı yok. Mp3 dinlemek istiyorsan albümü alıp mp3'e çevireceksin, Avrupa'da bu böyle. Medeni ülkelerde bu konuda sıkı tedbirler ve cezalar uygulanıyor. Bizde de bu durum başladı. Müzik sektörüne balta vuruyor bu tip düşünceler.
Maddi durumu olmayanlar, senin deyiminle "biz zengin insanlar değiliz" diyen herkes motosiklet çalsın o zaman. Hatta senin motosikletini çalan biri olursa affet onu, düşün ki o zengin bir insan olmadığı için çaldı senin motosikletini. Motosikletin çalınırsa anlarsın o insanların duygularını.:farao:
Ama sen motosikletini satmamak için orjinal albüm almayıp emek hırsızlığı yapmayı hoş görüyorsan çok büyük bir yanılgı içindesin sevgili arkadaşım.