- Konu Yazar
Hafta içi bu hafta sonu yağmurlu olacakmış haberlerini duyduktan sonra c.tesi sabahı da havayı biraz iyi görünce bari bu günü yakmayayım dedim ve şu Yuvacık barajını bi keşfe çıkayım dedim. Hava hafiften soğuk, sıkı giyindim atladım motora.

Yuvacık, İzmit'in kücük bir kasabası. Daha öncesinde ortaokul ve liseyi burada bulunan Kocaeli Anadolu Lisesinde okuduğum için bölgeyi biraz biliyordum. Ama depremden sonra hiç uğramadığım okulum baya değişmiş. Biz okurken 6 sene boyunca inşaatını seyrettiğimiz spor salonu nihayet bitmiş. Neyse okula bakıp yeniden yola koyuldum

Yolu çok guzel ağaçlık yeşil bir alan ve tenha bir yol sürüş çok zevkliydi.

Arada bir durup fotoğraf çektim. Manzara süper.

Barajın ilk görüldüğü nokta harika burda durdum önce makinayı sonra o devasa yapıyı fotoğrafladım.

Baraj etrafındaki yol geniş, virajları çok keskin değil, keyif veriyor.

Baraj gölü ve dağ birbirini mükemmel tamamlıyor.

Barajın sonunda bir restoranda durup karnımı doyurdum. Mekan şırıl şırıl akan bir şelalanin üzerine kurulmuş. Yazın oturup saatlerce durulabiliecek bu güzel yer havanın iyice soğuması üzerine bana pek keyif vermedi diyebilirim
. Zaten her an yağmur yağacak gibi duran hava yüzünden yemeği alelacele yedim. Bu arada garson arkadaştan bir resim çekmesini rica ettim. İşte ben...

Son olarak o müthiş tat, damaklardaki eşşiz lezzet geliyor : Kiremitte köfte
Hepinize afiyet olsun.

Not: Dönüşte yağmura yakalanmamak için durmadan eve doğru sürdüm o yüzden başka fotoğraf alamadım. Ayıca dönüş yolunda selamlaştığım iki YBR li arkadaş eğer burayı takip ediyorsa onlara da saygılar...

Yuvacık, İzmit'in kücük bir kasabası. Daha öncesinde ortaokul ve liseyi burada bulunan Kocaeli Anadolu Lisesinde okuduğum için bölgeyi biraz biliyordum. Ama depremden sonra hiç uğramadığım okulum baya değişmiş. Biz okurken 6 sene boyunca inşaatını seyrettiğimiz spor salonu nihayet bitmiş. Neyse okula bakıp yeniden yola koyuldum

Yolu çok guzel ağaçlık yeşil bir alan ve tenha bir yol sürüş çok zevkliydi.

Arada bir durup fotoğraf çektim. Manzara süper.

Barajın ilk görüldüğü nokta harika burda durdum önce makinayı sonra o devasa yapıyı fotoğrafladım.

Baraj etrafındaki yol geniş, virajları çok keskin değil, keyif veriyor.

Baraj gölü ve dağ birbirini mükemmel tamamlıyor.

Barajın sonunda bir restoranda durup karnımı doyurdum. Mekan şırıl şırıl akan bir şelalanin üzerine kurulmuş. Yazın oturup saatlerce durulabiliecek bu güzel yer havanın iyice soğuması üzerine bana pek keyif vermedi diyebilirim

Son olarak o müthiş tat, damaklardaki eşşiz lezzet geliyor : Kiremitte köfte
Hepinize afiyet olsun.

Not: Dönüşte yağmura yakalanmamak için durmadan eve doğru sürdüm o yüzden başka fotoğraf alamadım. Ayıca dönüş yolunda selamlaştığım iki YBR li arkadaş eğer burayı takip ediyorsa onlara da saygılar...