Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Scooter seciminde yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #161
    rainboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2006
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kymco People S 200
    Arkadaşım ben KYMCO People S 200 öneririm. 100.000Km garantisi var.

    Ve fakat 3080USD istiyorlar dövizdeki bu artıştan sonra bütcene uyarsa değerlendirmeni öneririm.
    [FONT="Times New Roman"][SIZE="2"][COLOR="Red"][B][I][U]Birol HALICI[/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #162
    cbr_007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Aralık 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    honda beat bulabilirsin

  3. #163
    intercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki 750 LTD (avartardaki)
    Alıntı Blacat adlı üyeden alıntı
    YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS - YAMAHA BWS -

    bence YAMAHA BWS.
    all you need is love

  4. #164
    ars287duff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6 & 2006
    bende bws i beyendim ama malesef biraz küçük kaldı yan, ne bileyim üzerinde sirk ayısı gibi oldum 1,85 boy 85 kilo.
    bana bws gibi ama daha büyük bir scooter lazım.
    [URL="http://media.yamaha-motor-europe.com/swf/2006_YZF_R6_vr01.swf"][COLOR="Red"][FONT="Palatino Linotype"][CENTER][B][SIZE="2"]<<<<<<<<<< 2006 YZF-R6 >>>>>>>>>>[/SIZE][/B][/CENTER][/FONT][/URL][/COLOR]

  5. #165
    ars287duff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R6 & 2006
    SES 150 Dylan iyi fakat fiyat olarak biraz yüksek


    bu fiyata KYMCO Xciting 250 düşünülebilir.


    honda SILVERWING 400 güzel,
    suzuki BURGMAN 400 güzel ama piyasada yok,
    [URL="http://media.yamaha-motor-europe.com/swf/2006_YZF_R6_vr01.swf"][COLOR="Red"][FONT="Palatino Linotype"][CENTER][B][SIZE="2"]<<<<<<<<<< 2006 YZF-R6 >>>>>>>>>>[/SIZE][/B][/CENTER][/FONT][/URL][/COLOR]

  6. #166

    Üyelik
    02 Temmuz 2006

    Scooter tipi motosiklet alıcam ama ne alsam ?

    Arkadaslar yaşım 16 , 1.92m boy ve 93 kg ağırlık var beni cekicek güçte şehiriçinde gezmek amacıyla 2.000ytlye kadar scooter arıyorum benim aklımda mondial 151 rs var ama mondial olması beni bir an için düşündürdü sizler ne tavsiye edersiniz ??

    Not:Beni 2-3 sene sorunsuz gezdirsin sonra zaten arabaya geçerim inşallah

  7. #167
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    İlk mesajın buysa ve amacın arabaysa bence sana uygun motor yok. İçinde motor aşkı yoksa ve hedefin arabaysa neden motora bulaşıyorsun ki?

    Ben 9 ay kendimi sorguladım, motorum yokken bu siteye çok geldim gittim, fuarda bir sürü kişinin kafasını şişirdim hatta motordan önce koruma malzemelerini öğrendim kendimce bir büteçe ayırdım, ilk önce A2 sonra motor ve akabinde hiç ara vermeden kask, mont ve eldiven aldım. Bence ilk önce sen bunları al sonra geri kalan paranla motor alırsın.

    Yanlışım var mı? Bence yok zaten bu sitede ki hemen herkes sana aynı şeyi söyleyecek.

    Al sana bir kontrol listesi :

    1. Motoru ne amaçla alıyorum, bana yeten ne olmalı
    2. 1. maddeyi düşünürken A2 alıyorsun.
    3. A2 eline geçmek üzereyken alacağın motora karar veriyorsun.
    4. Motora karar verdikten sonra kask+mont+eldiven+dizlik alıyorsun
    5. Kalan paranla da amacına uygun motor alıyorsun.

    Eğer bu tabloyu tersten takip edersen yaz sonunda 2. el sayfada seni görmek üzüntü verici olur.

  8. #168

    Üyelik
    02 Temmuz 2006
    Abi valla beni 18 19 yaşıma kadar idare etsin o yeticek bana ondan sonra belki daha büyük bir motosiklet belki de araba , ama şimdi elimde tam 2.000ytl para var bununla mondial 151 rs alsam geriye 150 lira kalıyo , beğendiğim güzel kalite kasklar 75 ytl geriye kalan 75 ytl ile de eldiven vs alırız iş tamam olur şehiriçinde gezeceğim için ehliyet çok sorun olmaz sanırım , zaten seneye ehliyet alma hakkım doğucak (A2) belki alırım belki de bir sene daha bekler ikisini aynı anda alırım Şimdi size soruyorum mondial 151 rs nasıl bir motordur 2-3 sene dağılmadan gider mi ?2-3 sene sonrasında daha büyük bir motora geçerim büyük ihtimalle

  9. #169
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Anladığım kadarıyla yaş 16 civarı.A2 ehliyeti için erken.Dolayısıyla motosiklet içinde erken.Alırsan ceza yeme ihtimalin üst seviyede.Buna rağmen alıcam diyosan mahalle aralarından çıkmamanda fayda var.
    Bide ayrıntı;Ben arabayı aldıktan sonra motosiklete kafayı taktım.Bu alet başka bişey arkadaşım.Bi bulaşırsan bi daha vazgeçemezsin.Biraz daha düşün bakalım.

  10. #170
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Motor bir heves değildir. Ayağım yerden kalksın diye hiç alınmaz. Sana yakışan üstünd ekendini iyi hissetiğin motor senin motorundur. Tabi yakışan derken resimlerde güzel çıkıyor değil kastim. Rahat kullanabildiğin motor değil senin onu kullandığın motor.

    rs iyi makinadır ama hızlıdır. Tüm scooterlarda olduğu gibi ondada denge sorunu var ama zaten dengede durabilmek içinde scooterla başlanır. Otomatik şanzıman olduğu için vitesle uğraşmazsın ama bu seferde hızlanması daha çabuktur. Donald Duck'ın dediği gibi elciği hanım eli tutar gibi tutacaksın ve yavaşca gaz vereceksin.

    Motor dağılır mı 3 sene kullanır mıyım diyorsan benze ilk motorun olacağı için dayanmaz. Nasıl olsa daha alışıncaya kadar çok çukura girer çıkarsın. Geri dönüşümlü malzemeden üretildiği içinde daha çabuk dağılır. Bunu kabul edipte yola çıkarsan 2 yıl kullanmak için ideal ama kalıcı motor olarakta dayanıksız.

    Çoğu kimse Çin motorlara laf ediyorda acaba kaçı aynı motoru 4 yıl filan kullandı sormak lazım. 2. eli para etmez miş sen bu işi ticaret olarak algılarsan zaten etmeyeceği açıkca belli. Her yeni model bir evvelkine göre daha ucuza piyasaya veriliyor. Motoru aldın mı bilesin ki senden sonra ya hurdaya yada yok pahasına elden gidecek. En iyisi permatik gibi düşüneceksin. Kullanacaksın işin bitincede atacaksın.

  11. #171

    Üyelik
    02 Temmuz 2006
    Permatik olayını sevdim Az önce asya motor as150t1 sürdüm motor gerçekten rsden çok daha rahat ve oturaklı , galiba hakkımı as150t1den yana kullanıcam sizce nasıl bir tercih peşin alıcam pazarlıkla 2350ye kadar düştü satıcı , nasıl motordur rsden iyimidir ?Üstüne vereceğim farka değer mi ??

  12. #172
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    O modeli iyi biliyorum. Almayı düşünmüştüm. Baya heybetlidir. Boyuna göre sen karar ver. 2 ayağında yere değiyor mu? Zaptetmesi biraz zordur. Ama alışıncada harika gider. Sorunu bol bir defa arkasında Asya motor gibi tam anlamıyla kepaze servisleri olan bir şirket. Önce senin yakınında olan servis ebir bak. Adamı gözün tutarsa nasıl olsa bayi ile değil onla daha fazla muhatap olacaksın. Bu arada ruhsat işide 150-200 ytl arası dikkat. Bakkaldan ciklet almıyorsun bir motorlu aracı resmi olarak üstüne kaydettiriyrsun demek.

    Yani bu araçla yapılacak olan hertürlü trafik olayında (kaza, cezai yaptırımlar ve vergiler ) sana bağlı olacak. Bişi olmaz deme işin ucunda 2 aydan başlayan hapis cezaları bile var. Ruhsatı hemen hallet sakın pilakasız binme. Biri çıkar bu adam motorla kapkaç yaptı bile dese vereceğin ispatlayabileceğin bir belge yok. Karamsarım ama en kötüsünü düşün millet sıcağı buldu kafa yerinde değil sokaklara saçılmış binlerce manyak var.
    Şimdi A2 yok bişe olmaz dersin orasına hiç karışmıyım ben motordan bahsedeyim çünkü ehliyetsiz asla diyorum.

    Ön cam rüzgarı kesiyor. İşe yarayan bir parça. Yerden yüksek kavislerde çukurlarda altı çarpmaz. Tekerler 13 galiba tabii kide yetersiz ama benimkiler 10luk ona göre daha iyi. Ön rüzgara karşı daha dirençli ancak bende olmayan ama senin başına gelecek en büyük sorun yan rüzgarlar. Arkası uzun dikkat et. sıkışık alanlarda ya arabalar görmüyor çarpıyor (salak heref koca motoru görmedi çarptı olan ona oldu arabasıo boydan boya çizildi beter olsun:( ) yada sen dönemiyorsun. Bu yüzden sakın arkayı çarpma sinyal ve arka granaj bütün ve iyi para.

    Frenleri iyi ama dengede kalman zor. Alet büyük olduğu için bir bakmışsın motoru yatırmışsın (dervrilmiş) Gidon yüksekte ama ben pigme sayılırım. Bacak boyum kısa o yüzden ben kendime yakıştıramamıştım (yakıştıramamak güzel durmadı değil ben rahat edemedim diye artistik değil işlevsel, aklına başka şey gelsin onun gibi ) Yani motora oturunca tam olarak rahat edeceksin. Elin ayağın herbir yere uzanacak ne uzun kalacak nede kısa. Cuk diye yerleşeceksin.

    Hızlı bir alet sayılır. Rahat 80-90 basarsın. Benimki 120 basıyor ama ufak bir şey ve çok hafif. O yüzden motorların tipine bakıpta aaa bu bende ufak hem 125 cc deme kapışırsın anahtarı bırakırsın. Şaka tabii sakın yarış filan yapma. Bunlar gezinti motoru. En güzel ve en rahat kullanım hızı 50-60 km. Paşa paşa gideceksin.

    Şimdi hatırlamıyorum ama aynalar galiba kolayca ayarlanmıyordu. Boşu boşuna para verme ya alet edvat çantası alıp aynaları ayarla veya işin ustasın bir biskletciye git aynaları ayarlattır ve boş yolda olsanda aynaları kullan. Bazı meraklılar kıçının dibine giriyor sonra sana dokunduruyorlar. Motor ağır o yüzden anında yerde bulursun kendini.

    Çocul çocuk gördün mü yavaşla. Mümkünse dur bırak çocuklar yoldan çekilsin. İnşaat mevsimi açıldı ya sokakları devamlı suluyorlar ya da kumluyorlar. Lastiklerin kötü. O yüzden çok yavaş hızdayken boş zamanlarında kumda ve suda nasıl durduğuna bak. Bu sana tecrübe kazandırır. 30 km hız gibi komik bir hızda en az 50 cm kayıyor. Gerisini sen düşün. Tabii bu 50 km olursa yere düşüceksin demek.

    Ön frene güvenme ama arka frende iyi tutmaz. O yüzden kompinasyonunu iyi ayarla. Arka ile yavaşla ve sadece düz giderken öne hafif asıl. Sakın frenleri kökleme.

    Virajlara olabildiğince yavaş gir. Arkası büyük sola veya sağa atar seni. Virajda frene basma. Ancak dönüşü bitirince gaz ver. Ama hız ve müsait alan varsa çeyrek gazla çıkış yap.

    Bunaltıcı havalarda binme. Ellerin terler kayar. Kaskı iyi al. Param yok dersin ama en ucuz iyi kask 100 euro. Rüzgarlık giy zatüre olma. Motordan inince soğuk ter tenindedir. Hemen üstünden çıkarma. Yüzünü hemen yıka ama kurula. Güneşe karşı giderken asfalta çarpan ışık gözünü alır çukurları göremezsin.

    Rodaja dikkat et. Artçı alma. Sonra gelecek sene servise çok gidersin. Tüm bakımlarını yaptır. Usta ne derse (usta iyi diye tahmin ediyoruz) onu yap. Gövde bir iki parça o yüzden çarparsan tümü değişiyor ona göre.

    Hadi çok uzattım ama o motoru iyi biliyorum o yüzden yazdım.

  13. #173

    Üyelik
    02 Temmuz 2006
    Arkadasım boy 1.92 iki ayağım da rahatça yere değiyor , kullanımı cok zevkli ve rahat rs kadar tangır tungur gitmiyor ama o ön camı kesinlikle cıkartıcam Servis olayına hiç bakmadım ona da bakarım asya motor sahibi biri görürsem önünü kesip sorucam servisler nasıl diye ama motor cidden çok heybetli duruşu rahatlığı sürerken verdiği zevk bence rsden cok daha fazla , sizce alışmam ne kadar sürer ?Bir de aldığımda yapmam gerek ne var onu bi söylermisiniz ?Yani motoru aldık motorun neresine bakıcaz ne yapıcaz Ben ilk iş olarak içindeki yağı çektirip adam gibi bir 4 zamanlı yağ koymayı planlıyorum çünkü genelde birlikte gelen yağ kızartma yağı gibi oluyormus Son olarak alnıca benzini 95 oktan mı koyayım 98 oktan mı ?

  14. #174
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Bence mondial ne seni nede beni dayandırır baska bişi ara istersen ama bu lafıma takılma sen kafana göre al istiyosan al mondial ama bence kötü motor bizzat bi kaç yerini söküp taktığım için bliyorum
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  15. #175
    superkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Honda Beat
    Abi benim yaşta 16 ama senin yapılı deiliz maalesef benim gibi olsaydın sana TVs Scooty pep+ yı önerirdim.

  16. #176

    Üyelik
    02 Temmuz 2006
    dostum polisle filan hiç problemin oldu mu şimdiye kadar olduysa anlatırmısın

  17. #177
    amore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    aslında ne alırsan al, sen mutlu olduktan sonra kimseyi ilgilendirmez ama bütcen açısından sunları bilsen ii olcak sanırım:
    1. ehliyetsiz yakalanırsan ki inanılmaz kontroller ve çevirmeler var bu ara (bi kere kaskın yoksa %99 çevrildin demektir) 650 ytl ceza ödiceksin.
    2. 2000 bütcem var diyosun, söylediğin motor 2350 ytl + 150ytl ruhsat plaka = 2500 ytl
    3. seni koruyacak en ucuz kask 60 ile 75 euro arasıdır. Bir de arkana bir arkadaşını yada kız arkadaşını bindirirsen bu 2 ye katlanır. 300 ytl daha ödemen gerekir.
    4. Bence bu motoru almayı düşünüyorsan (ehliyet cezası yemediğini varsayalım ) 3000 ytl yi gözden çıkar.

  18. #178

    Üyelik
    02 Temmuz 2006
    arkadasım motorun fiyatından haberim var evdekilere söyledim böyle böyle diye tamam dediler o bakımdan problem yok , kask olayı zaten motorla geliyor bir tane bir de kendim alıcam olucak iki tane motorla geleni arkama binene veririm kendime biraz daha kalite birşey alıcam bu arada plaka dahil peşin alacağımız için pazarlıkla 2350ytlye kadar indiler alırken belki 3 5 bişi daha yaparlar ;)

  19. #179
    kwd2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yeni Sattık Şimdilik Yok
    özel mesaj attım bi bak istersen
    Plakam Olsada Yazsam Ahh işte Motorsuzluk çok kötüymüş bea

  20. #180
    KARABURUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2006
    Şehir
    İZMİR-GÖZTEPE
    Motosikleti
    2 Ayak

    Acemiler Için Scooter Hangisi Olabilir

    Merhaba Arkadaslar. Motorsiklet Sevdasina Düşmüş Fakat Vitesli Bişi Kullanmak Istemeyen,sağlam,fiyat Olarak 3.000 Ytl Altinda Mümkün Olduğunca Güçlü(2 Kişi Binme Olayi) Scooter Hangisidir Sizce?


    REKLAM ALANI
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler