Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk Motosiklet- Ekipmanlar-Sigorta-Güvenlik

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha İron Max
    Merhaba arkadaşlar Bu hafta xmax 250 abs alacağım sizce 1150 lira fazla para verip iron max modelini mi alsam karar veremedim
    Motosikleti genelde işe gidiş gelişlerde(50km) kullanacağım . Fazla olmasa da eşim ile hafta sonu gezebilirim.

    İlk motosikletim olacak başlangıç motoru olabileceğini okudum bir kaç yerde sizce uygun mudur ? (5 sene önce 6000km honda activa scooter kullanmışlığım var).

    Artçım ve kendim için ekipman alacağım 4000 lira gibi bir bütçe ayırdım tavsiyelere açığım.

    Üzerime ilk araç olacağından sigorta %90- 1000 lira üstü çıkacak.

    Güvenlik için abus disk kilit + abus zincir + ve spy 5000 alarm taktırmayı düşünüyorum inşallah caydırıcı olur malum İstanbul da hırsızlık aldı başını gidiyor kapalı garaj'ım olmadığından apartman önüne zincirleyecegim.

    İstanbul da önerebileceğiniz YAMAHA Bayi ve servisleri söylerseniz sevinirim.

    Ehliyet için yarın randevum var sizce ehliyet kaç günde gelir ? sanırım geçici belge verecekler .

    Kask için Gopro hero 4 black edition kameram var.Genelde kaskın soluna takılmasını öneriyorlar bende oraya takmayı düşünüyorum. Tavsiyelere açığım

    Son olarak xmax e sırt dayamalı topcase taktırmayı düşünüyorum malum orjinal çanta ve demiri çok yüksek fiyatlar daha uygun bir topcase var mıdır ?


    Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Xmax 250
    Merhaba,
    Bende geçtiğimiz hafta aynı şekilde iron max mi alsam diye düşündüm. Ama aradaki bedele kasko+sigorta yaptırmayı tercih ettim. Açıkçası sadece görüntü farkı için o bedeli ödemeyi istemedim. Onun için normal xmax 250 aldım. "Keyfin bedeli olmaz", dolayısı ile birkere aldığınız bir araç için çok hoşunuza gidiyorsa ironmax bir kere para verip ironmax'de alabilirsiniz. Sonra aklınız ironmax'de kalmasın. Karar yine sizindir.

    Bende hayatımda ilk defa motora bindim ve xmax 250 ile öğrendim. Kesinlikle rahat edeceğinizi düşünüyorum. (Motto Akademide direkt xmax 250 ile eğitimimi aldım)

    Ekipman konusunda bende kaska, monta ve eldivene para verdim. Kask 1.300 TL civarı, mont 600 TL civarı yazlık mont ve 200 TL civarı deri 4 mevsim eldiven aldım. Kanımca, 2 kişi için 4000 TL bütçe makul ve yeterlidir.

    Kilit konusunda bir fikrim yok. Ben kasko yaptırdım, yedek anahtarı ve ruhsatı(kullanmadığım zamanlar) evden ayırmıyorum. Birde kadıköyde uzunca süre bırakacağım yerlerde disk kilidi ve direksiyon kilidi ile yetiniyorum.

    Güle güle, klazasız belasız kullanın

  3. #3

    Üyelik
    31 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul / Üsküdar
    Motosikleti
    Kanuni RS125 Scooter
    Selamlar;

    Bende XMAX ve SYM Joymax 250 arasında kaldığım için biraz araştırma yaptım, aşağıda paylaştığım linkten, XMAX Abs hakkındaki yorumu görebilirsin, bence abs olmayan modelini alıp 2 bin tl kar elde edebilirsin, bu sayede de aradaki 2bin tl olan farkla 1 kask ve 1 topcase alabilirsin diye düşünüyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=T95IjKiIzbM


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)