- Konu Yazar
Motoruma bisikletlerde kullanılan dijital km saatinden aldım. (ambalajında "9 işlevli kablolu bisiklet bilgisayarı" deniyor bu ürün için)
Geçenlerde de bu saatin uygulamasını gerçekleştirdim.
Lastik çevresini saatin ilgili yerine mm cinsinden kaydediyorsunuz ve ölçüm bu değere göre yapılıyor.
Dün düşük hızlarda yaptığım ölçüm denemelerinde motorun km saati ile bu dijital saatin az buçuk uyuştuğunu gördüm.
Net bir ölçüm değer elde etmek için jant çevresi için kaydettiğimiz değer üstünde oynamak lazım.
Bu saatin işlevleri:
-Hız
-Ana km
-Ara km
-Maksimum hız
-Ortalama hız
-Seyahat süresi
-Saat
-Hız karşılaştırıcı (ortalama hızla mukayese)
-Aynı anda tüm değerleri görebilme(tarama)
Fakat bir sorunumuz var.
Belli bir hızdan sonra (40 km/s sonrası galiba) ekranda ölçüm değerleri gözükmüyor.
Sorunun kaynağı nedir tam kestiremedim. (tekerlek hızı arttığında okuyucu,mıknatısı göremiyor olabilir)
Buyrun fotoğraflar :
Km saati
Janta bir mıknatıs yerleştiriyoruz
Çatala da mıknatısa karşı gelecek bir okuyucu yerleştiriliyor
Km saatinin konumu
Geçenlerde de bu saatin uygulamasını gerçekleştirdim.
Lastik çevresini saatin ilgili yerine mm cinsinden kaydediyorsunuz ve ölçüm bu değere göre yapılıyor.
Dün düşük hızlarda yaptığım ölçüm denemelerinde motorun km saati ile bu dijital saatin az buçuk uyuştuğunu gördüm.
Net bir ölçüm değer elde etmek için jant çevresi için kaydettiğimiz değer üstünde oynamak lazım.
Bu saatin işlevleri:
-Hız
-Ana km
-Ara km
-Maksimum hız
-Ortalama hız
-Seyahat süresi
-Saat
-Hız karşılaştırıcı (ortalama hızla mukayese)
-Aynı anda tüm değerleri görebilme(tarama)
Fakat bir sorunumuz var.
Belli bir hızdan sonra (40 km/s sonrası galiba) ekranda ölçüm değerleri gözükmüyor.
Sorunun kaynağı nedir tam kestiremedim. (tekerlek hızı arttığında okuyucu,mıknatısı göremiyor olabilir)
Buyrun fotoğraflar :
Km saati
Janta bir mıknatıs yerleştiriyoruz
Çatala da mıknatısa karşı gelecek bir okuyucu yerleştiriliyor
Km saatinin konumu