Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Düşük Bütçeli Custom Motor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Ekim 2020
    Merhabalar, 18 yaşında küçüklükten beri 2 teker hasretiyle yanıp tutunmuş bir gencim. Bu yaşıma kadar bisikletle idare ettim ve bu sene yaşadığım yer itibariyle artık motor aşkım daha da tutuştu. Yaklaşık 5 bin tl eden bisikletimi satıp üstüne çok az daha koyabileceğim bir motosiklet projesi yapmak istiyorum.
    Malum, Türkiye’deki piyasanın durumu ve her şeyin çok pahalı olması ile güzel motorlar biz gibi orta gelirli öğrenciler için hayal oldu. Değerli AEA Barkın Abimiz ile büyüdüğüm için Wunderwaffe de hep aklımın kenarında yer etmişti. Ben de güzel bir motorum olamıyorsa Custom kendi istediğim bir motorum olsun istedim.
    Custom için Kuba, motogusto vb.. çin motorlarının, yürüründe sıkıntısı olmayan ucuz olanlarından alıp onu Caffe Racer’a çevirmek istiyorum. Başka cafe racer veya bobber tarzı yapabileceğim bildiğiniz ucuz yollu motorlar varsa tavsiyelerinizi alırım.
    Buna ek olarak birkaç sorum olacak. Acaba hurda vaziyette şase ve motor alsam ve toplasam buna plaka çıkartma gibi bir şansım olabilir mi ? Cg alıp caffe racer yapsam, motor boyasını ruhsata geçirmekten başka yapmam gereken bir işlem var mıdır ?
    Kurusa bakmayın biraz uzun oldu. Değerli bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevirim. İyi Forumlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    eraysefer28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd - Dominar 250 - Duke 200
    Hiç motor tecrüben yoksa bence custom motor yapmak çok zor olur senin açından hem custom motor da bir bütçe beliyorlarsan o bütçe genelde aşılıyor eğer kenarda param da hiç yok dersen asla bulaşma böyle işlere.

    Normal commuter tarzı motorlar ile başlaman senin açından daha iyi olur CBF 150,YBR 125 vb. gibi eğer bütçe kısıtlı dersen Mondial Drift öneririm.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Custom motora cok benzer bir model var.dusunursen eger.hyosung rt 125.zaten kendisi custom gibi.yapabilceklerin rengini degistirmek.cesitli aksesuarlar.on fari modern yuvarlak les angel yapabilirsin.gidon uclarini denkli gidon topuzu takabilirsin
    .motorun resmine bak googledan kendin dusunursun neler yapilacabolcegini

  4. #4

    Üyelik
    22 Ekim 2020
    Güzel motormuş evet, gidon ve renk değişip güzel bişey çıkartılabilir. Fakat piyasası bütçemin yukarsında alsam üstünde bişeyler değiştiremem gibi gözüküyor.

  5. #5
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı DuZZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel motormuş evet, gidon ve renk değişip güzel bişey çıkartılabilir. Fakat piyasası bütçemin yukarsında alsam üstünde bişeyler değiştiremem gibi gözüküyor.
    Bajaj Boxer

    Honda CB125ACE

    Honda CB125E

    Yamaha YBR125

    Bunlardan bütçene uygun olanlarından durumu en iyisini bulup alabilirsin. Yerinde olsaydım tercihim CB125ACE veya YBR125 olurdu. Piyasayı kurcala, bunlardan birisini al derim. Temelde değiştireceğin parçalar Sele-Far-Sinyaller-Gidon-Aynalar... belki daha ileride Jant-Farklı Ebat Lastik-Gösterge-Boya-Elcikler-Genel Dış Tasarım... diye gider ki sonu yok. Motosiklet alındıktan sonra bunlar parça parça temin edilerek kolaylıkla değiştirilebilir. O yüzden ana bütçeyi mutlaka düşünmeksizin motosiklette ulaşabileceğinizin en iyisine odaklamalısınız.

    Siz ilk iş motosikleti alın. Kesinlikle çin malı önermiyorum, özellikle mod yapılacaksa kesinlikle ama kesinlikle önermiyorum, aksi halde defalarca bu işlerle amatörce uğraşmış ve uğraşmakta olan birisi olarak emeğinize yazık olacağının garantisini veririm.

    Örnek bir iki çalışma için benim konulardan ve videolardan da fikir almak istersen:

    Innovation Project

    Honda Innova 125 Projesi

    Honda CBF 150 Cafe Racer Project

    Bu arada, ekipman konusunu unutmayın lütfen.

  6. #6
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    İlk etapta hurda motor alıp toplamaya uğraşmanı önermem. Gezmekten çok atölyede vakit geçirmen gerekecek çünkü.

    Bütçe kısıtlıysa eli yüzü düzgün temiz ve sorunsuz çalışan bir cg125 al. Daha sonra yavaş yavaş lastiklerini, farını, selesini, boyasını falan değiştirirsin zevkine göre. Hem bu sırada motorunu da garajda yatırmana gerek kalmaz, hem gezer hemde fırsat buldukça bütçene göre ufak eklemeler yaparsın.

    Bir iki yıl sürersin, baktın motorun çekişi artık sana yetmiyor, (pek yasal olmasa da) yeni piston silindir atıp 150cc veya 200cc ye getirirsin.

    Yada para biriktirip daha iyi bir japon motosikleti alıp onu modifiye etmeye başlarsın.

    Bunlar hep ihtimal dahilinde şeyler.

    Yeni başlayan bir kişi olarak ilk sürüşünü geliştirmeye odaklanmanı öneririm. Bu nedenle de hurda ve bloğu sorunlu motorlara hiç bulaşma derim.
    crxforever bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    22 Ekim 2020
    Hocam selamlar, çok uzun zaman sonra foruma girebiliyorum ve mesajınızı gördüm. Yaşadığım şehirde bir motorcuda CBF250 gördüm sordum 7 bine bırakıyormuş ama bikaç sıkıntısı var. Maşasının değişmesi gerekiyor ve biraz borcu var dedi. Maşa fiyatını sorduğumda ise en az 2 bin dedi. Sizce mantıklı bir alış veriş midir. Sorduğum bikaç kişi yedek parça sıkıntısı var falan diyor emin olamıyorum.

  8. #8
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Çinli bir cg alıp düşük bütçe ile harika bir cafe racer veya custom tarzı motor yapabilirsin, bu anlamda YouTube da çok video var onları izlemeni tavsiye ederim. Aliexpress sitesinde halen yüksek kur ve vergiye rağmen parçalar ucuza geliyor.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    Sahibindende sari renk rt 125 var zaten kendisi custom gibi.lastikleri sifirmis.farlarini degistirebilirsin.gidona renkli topuz.belki gidon aynasi.ustune sticker vb vb.ama fiyati yuksek tutmus 13.5 gibiydi fiyati.cok tatli motor.yedek parcalarida var turkiyede


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler