Yamaha Rx 115 Street Tracker Çalışmam

Merhabalar, Ben Ayvalık'tan Sinan, öncelikle eski projelerimle kendimi kısaca tanıtayım. Hiçbir şeye orijinal binemem. İyi ya da kötü değiştirir, özelleştiririm.

Asya 10-8 cub 2008 model:

Kanuni cross 150 2011 model:

Volkswagen golf 1982 model:

Uzun süredir 2 zamanlı bir japon alıp binmek istiyordum. Aklımda bws 100 vardı ama denk gelince 2000 model 50 bin km de rx 115 i aldım. Çok sağlıklı çalışıyor ve eski motorlarımdan sonra ciddi performanslı olduğu için birden ısınıp bunu aldım. Far, stop, sinyal takımı gibi bazı parçaları korunmuş olsa da koltuk, egzoz gibi parçalar çin malı olarak takılmış. Egzoz sesi ve performansı kötü etkiliyor acil değişmesi lazım ama göze de hoş gelen bir egzoz bulmak istiyorum. Koltuk da zaten kendim yapacağım için çok önemli değildi.

İşlemlere başlamadan konu açmak ve hatta fotoğraf çekmek bile aklımda yoktu o yüzden bazı aşamaları atladım.
İlk olarak koltuk için demir yapıp, üzerindeki yıpranmış koltuğun derisini kullanarak maliyetsiz bir koltuk yaptım. Daha sonra hem koltuk tasarımı hem de deri rengi değişecek.

Arkada beğenmediğim cg çamurluğu vardı, onun yerine 2mm galvaniz sacdan çamurluk yapmayı düşünüyordum. Kartondan kalıp çıkarıp sacı kestim, istediğim şekli verdim. Kuyruk kısmına montaj için parça kaynattım ve çamurluğu taktım. Daha sonra çamurluğun üzerine küçük stop lambası gelecek. Alttaki cg çamurluğu sökülecek.

Muayeneye sokarken rengi de işleteceğim için boya işlemini öne aldım. Depo, yan kapaklar ve çamurluğu eski arabamın rengine boyadım.
yan yazılar yıpranmıştı onların da yenisini sipariş verdim gelmelerini bekliyorum.
Astarlı halleri:

Taze boyalı:

Montajını yarın yapacağım. Gelişmeleri adım adım paylaşacağım. İlgilenenlere teşekkürler.

Bu tarz başlıkların hepsine yazarım "Çok ozenirim elinden böyle işler gelenlere" diye. Sizin işler de harika olmuş özellikle o golf. Tam usta işi. Motosikleti daha önceki konularda görmüştüm hatırladım. Elinize sağlık. Bu projenin de bitmiş halini çok merak ediyorum. Harika bir şey çıkacağı belli yine. Kolay gelsin

Teşekkür ederim. El becerisinin yanında biraz da mecburiyetten yapmayı öğreniyorum. Arabam da motorum da boyacıda 10 ay bekledi. Sonra boya yapmayı öğrendim kendim boyuyorum. Kaynak istediğim şekilde yaptıramadığım için yapa yapa öğrendim. Her seferinde daha iyisini yapmaya çalışıyorum.
Bugün boyadığım parçaları toplayıp pasta cilasını yaptım. Şimdilik son durum bu;
xlTlVn.jpg

Teşekkürler. Egzoz için 2 zamanlı olduğundan kendim yapamıyorum, salyangoz tipi olanlardan bulmaya çalışacağım ama tabi o da bütçe meselesi olduğundan biraz yavaş ilerliyorum.

Şasiyi muayeneden sonra boyamayı düşünüyordum. Ama bu hafta işlerin durgun olmasından dolayı kendime oyalanacak bir şeyler çıkardım.
Motoru indirdim. Elektrik tesisatını söktüm sökerken kağıt bant ile neyin ne olduğunu yazdım ki toplarken zorluk çekmeyeyim. En sevmediğim şeydir elektrik tesisatı.
Şimdilik durum böyle.

Kalıplaşmış yağlardan kurtulmak gerek.

Ne var ne yok söktüm. Ön amortisörlerde yağ kaçağı vardı elden geçecek. Gidon mesnet bilyaları ve arka salıncak burçları da değişecek.

Kumlama yaptırmak istiyorum ama bulunduğum bölgede biraz zor. Belki biraz vakit kaybedebilirim.

Ayrıca şasiyi boyamak için renk tavsiyelerinize açığım. Geri kalan kısmı nardo gri ama alakasız renkler düşünebilirim.

Motosikleti
R25, CRF250L
Çok güzel olmuş, eline sağlık, şaseyi mat siyah yap

Tekrar merhabalar, işlerden dolayı uzunca süre ilgilenemedim. Çalışmayı hızlandırdım.

Şasi kumlandı;

Şasiyi boyarken deponun altına da kırmızı şerit yapacağım için depoya da kırmızı boya attım.

Burada renk daha belirgin diğerinde pembe gibi duruyor. Renk ismi tornado red.

Diğer parçaları da tekrar boyadım. Deponun son şekli de ortaya çıktı.

Jantların çemberini ve tellerini değiştirdim. Metzeler lastik takımı aldım.

Şasiyi ufak ufak toplamaya başladım.

Artık ayaklarının üstüne basıyor.

Elinize sağlık
Renkler güzel olmuş.
Bitmiş hali de çok güzel olacak gibi.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Çok güzel gidiyor. Bitmiş halini görmek için sabırsızlandım.
Ellerinize sağlık. :cat:

Teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta motor ve tesisatı yerleştireceğim. Motoru yıkayıp temizledim, gereken debriyaj balatası, fren balatası, gaz, fren, debriyaj telleri hepsi değişti. Seleyi kaplamaya gönderdim daha gelmedi. Bir de far eksiğim var onun dışında büyük oranda toplamış olurum.

Bugün motoru ve tesisatı monte ettim. Fikir vermesi için n çamurluğu üstüne koydum. Bütün şekilde hoşuma gitti bağlantı parçalarını yapmaya başladım. Hatta ön çamurluğu arka tekerin üstüne de koyup baktım. Bence oraya da çok yakıştı. Bir tane daha sipariş verdim.

Far geldi ve montajını yaptım. Arka çamurluk geldi yarın boyayacağım. Göstergeyi ve koltuğu bekliyorum. Onun dışında fren ve debriyaj balatalarının değişimi ve ön sinyallerin montajı kaldı.
Farlı hali

Şekli görmek için depoyu ve yan kapakları üstüne koydum. Deponun altındaki çizgi tam istediğim gibi oldu.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Eline sağlık. İnsan binmeye kıyamaz bu motora.
Farın küçüklüğü nedeniyle ön taraf biraz boş kalmış. Belki tamamlanınca daha iyi görünür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar