Çekme Karavan Yapmaya Karar Verdim
Reklamlar
-
07 Ağustos 2016, 22:24
Evet yanlış duymadınız bu sene hanımla birlikte yaptığımız ufak gezi sonrası çadırın pek de ufak çocuklu aileye göre olmadığına karar verdim
her ne kadar Assos da Neverlandcamping de muhteşem bir çadır tatili geçirmiş olsam da
(ki oraya seneye yine gitmeyi planlıyorum ve orada yine çadırda kalırım)
dönüşte her şehirde kalmak için hem otel bulamamak hem de saçma sapan yerlerin yüksek fiyatları yüzünden karavan almaya karar vermiştim
ta ki fiyatları inceleyene kadar
forumda Acayüp nickli Eyüp abinin tavsiyesi üzerine pino pi 2010 karavanları araştırdım
fakat ikinci eline bile çok yüksek fiyat geçiyorlar ki benim hiç bir işime yaramıyor
oturup malzeme ve yapım maliyetini araştırdım pi 2010 ebadında pek te estetik olmayan bir karavanı
bunun ikinci elinin 4 te bir fiyatına mal ettiğimi görünce kendi karavanımı kendim yapmaya karar verdim
dış görüntüsü benim için estetik olmasada olur olduğundan çok büyük bir maaliyet söz konusu olacağını sanmıyorum
şimdi gelelim asıl mevzuya
bildiğiniz üzere 750 kg altı karavanlara ruhsat ve evrak filan gerekmiyor benim yapmak istediğim de 750 kg altı olmalı
ilk önce frenli yapmayı planlıyorum bundan dolayı frenli torsiyon dingil kullanmayı planlıyorum
piyasa fiyatı yaklaşık 1200 tl civarı
şasiyi 50X50 3 mm profil den yapmayı planlıyorum
yapmayı düşündüğüm karavan tabanadan 300 cm X 200 cm olarak
yüksekliği 180 cm olarak planlıyorum
çerçeveyi 20X20 mm 1mm kutu profilden yapacam
bu hesapla dingil hariç aksam ağırlığı yaklaşık 150 kg civarı oluyor
frenli kaplin kullanacağımdan o da yaklaşık 400 tl ile 650 tl arası bir fiyatta
şimdi benim aklıma takılan şu aliminyum kompozit kaplama yapmayı planlıyorum
(bildiğiniz yan çantaların malzemesi) acaba yalıtım yapıp iç kısmı 3 mm lik sunta ile kaplasam mı?
ya da çift tarafı da aliminyum kompozit yapıp yine araya yalıtım mı yapsam
tek taraflı kompozit kapladığımda 1500 tl gibi bir maliyeti oluyor fakat çift taraflı kaplarsam 2700 tl ye çıkıyor
bu arada öneri ve proje lerinize açığım 2017 haziran ayına kadar tamamlamayı düşünüyorum
Reklamlar
-
07 Ağustos 2016, 22:40
Ben eşimle camelyaf fiber üzerine çalışıyoruz levha alıp dışını fiber yapın
-
07 Ağustos 2016, 22:47
maliyet hesaplamak lazım
ne kadara mal olacak sonuçta bütçe çok kısıtlı
-
07 Ağustos 2016, 23:00
Süper Moderatör
İsi yalitimina mutlaka onem ver, takipteyim.
-
07 Ağustos 2016, 23:10
oyunageldim adlı üyeden destek alabilirsin, forum içerisindeydi sanırım imal ettiği karavanı hayranlıkla izledim
-
07 Ağustos 2016, 23:29
konu hakkında bilgim yok yanlız 750 kg üstü ruhsatlı karavanların sigortası baya bi yüksek çıkıyormuş duyduğuma göre.. pino dediğiniz karavanlar çok güzel arka kısmını açınca portatif mutfak, içinde de çift kişilik yatak yada onun yerine 4 kişilik masa olur. fiyatları ortalama 8-10 liraydı en son geçen sene bakmıştım şimdi bilmiyorum ne olmuştur. yanlız yapım aşamasında zorlanacağınız kesin tekrar maliyetini ve piyasayı gözden geçirin derim
-
08 Ağustos 2016, 07:05
ben de ikinci el almayı çok düşündüm fakat 8-9 bin civarı alacağım karavana yine en az 3-4 bin tl lik masraf yapmak gerekecek gibi duruyor
şu an satılanları inceledim işimi gören karavanlar 20 bin civarı fiyatlarda benim hesaplamalarım aynı karavanı 5-7 bin civarı yapabileceğim yönünde
-
08 Ağustos 2016, 07:37
-
08 Ağustos 2016, 08:27
Sinan bey öncelikle öneriniz için çok teşekkür ederim
bi incelemek lazım malumunuz Van ilinde yaşıyorum
burası ebat olarak büyü fakat ticari olarak ilçe ile belde arası bir konumda
malzemeyi bulmak bayağı sıkıntılı olacak gibi duruyor
yine de aliminyum kompozittin 3 de biri fiyata geliyor
şekil verme kısmını nasıl yapacağımı bilmiyorum
malumunuz kompozit çok rahat eğilip bükülebiliyor
ben bi netten araştırayım
çok teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:21 ----------
Sinan bey aklıma takılmışken sorayım bunlara vidalama işi nasıl olacak
malumunuz mobilya da koyacağız içeri çünkü 1 mm lik sac vidayı tutmaz
-
08 Ağustos 2016, 09:11
Bu yaz tatilini çekme karavanda gezerek geçirdim. İkinci el veya bakımsız da olsa satın almanı tavsiye ederim. Yapmak pek kolay değil. Özellikle hafif aluminyum şasi ve stabilizatör olması çok önemli.
-
08 Ağustos 2016, 09:25
otopsici adlı üyeden alıntı
maliyet hesaplamak lazım
ne kadara mal olacak sonuçta bütçe çok kısıtlı
bol bol resımlı paylaşırsan yapmaya başladıgın anda cok sevinirim tayfun hocam (gaziantepden selamler ahmet ben buarada )
-
08 Ağustos 2016, 10:12
güzel konu, merakla bekliyorum.
-
08 Ağustos 2016, 10:28
Ben çekme değil de daha çok bağ evi gibi kullanabileceğim birşey düşünüyorum .. Takipteyiz umarım güzel bir proje çıkar..
-
08 Ağustos 2016, 10:42
kurubuz adlı üyeden alıntı
Bu yaz tatilini çekme karavanda gezerek geçirdim. İkinci el veya bakımsız da olsa satın almanı tavsiye ederim. Yapmak pek kolay değil. Özellikle hafif aluminyum şasi ve stabilizatör olması çok önemli.
sahibinden deki ikinci ellerin neredeyse tamamına o tarafta bu işten anlayan bi kaç arkadaşımı gönderip baktırdım
neredeyse tamamı sakın alma dedi
bunlar dışında nakit param yok yani aylık en fazla 600 tl gibi bir miktar ayırabiliyorum
demir doğrama ve kaynak işleri için gerekli tüm malzemem var
neden kredi çekmiyorsun dersen kafamda bi motosiklet var onun için seneye kredi çekme niyetindeyim
kredimi tüketmemek lazım :
ben bu ay başlayıp parça parça haziran ayına kadar bitirmeyi planlıyorum
şasi imalatı en fazla 1 günümü alır ve bana yaklaşık 270 tl gibi bir fiyata mal olacak
(dingil ve frenli kaplin hariç)
üst çerçeveyi eğer kompozitten yaparsam 20X20 1mm kutu profilden yapmayı planlıyorum ki bu da bana 400 tl gibi bir maliyet çıkarıyor
(bu arada fiyatları hesaplarken her zaman asıl fiyatın 1.5 veya 2 katı olarak hesaplıyorum malumunuz memlekette malzeme bir ayda 3 katına bile çıkabiliyor)
yok eğer sandviç panel kullanırsam o zaman ona göre bi maliyet çıkarabilirim
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
08 Ağustos 2016, 10:47
https://www.facebook.com/groups/377899338983931/?fref=nf dostum gruba üye olabilirsin..hertürlü yardımı yapacaklardır emin ol
-
08 Ağustos 2016, 10:56
-
08 Ağustos 2016, 11:07
Ne güzel eslere sahipsiniz.
Ben de takipteyim . Konu çok dikkat çekici
-
08 Ağustos 2016, 11:40
otopsici adlı üyeden alıntı
Sinan bey öncelikle öneriniz için çok teşekkür ederim
bi incelemek lazım malumunuz Van ilinde yaşıyorum
burası ebat olarak büyü fakat ticari olarak ilçe ile belde arası bir konumda
malzemeyi bulmak bayağı sıkıntılı olacak gibi duruyor
yine de aliminyum kompozittin 3 de biri fiyata geliyor
şekil verme kısmını nasıl yapacağımı bilmiyorum
malumunuz kompozit çok rahat eğilip bükülebiliyor
ben bi netten araştırayım
çok teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:21 ----------
Sinan bey aklıma takılmışken sorayım bunlara vidalama işi nasıl olacak
malumunuz mobilya da koyacağız içeri çünkü 1 mm lik sac vidayı tutmaz
Bu tür sıkıntılar çekeceğinizi düşünüyorsanız bazı şeyleri kendiniz imal etmeniz gerekli.
Kendi sandviç panelinizi üretmekde bunlara dahil.
Yapmanız gereken ilk şey bulunduğunuz bölgede temin edeceğiniz ne var ne yok.
En büyük ihtiyacınız "Kutu Profil" Bu heryerde kolaylıkla bulunur. Mevcut Malzeme ebatlarını öğrenin ( standart 6 m. dir )
Daha sonra 1 mm lik sac levha. Mevcut mazleme ebatlarını öğrenin. Çoğunlukla plaka halinde satılırlar.
Malzeme ebatları çok önemli. Aksi taktirde çok fazla malzeme ziyan olabilir.
Malzemeyi doğru kullanabilmek için kara kalemle de olsa bir plan çizip hesaplarınızı yapın.
Bilmenizde fayda var hazır planları internetten de bulabilirsiniz.
Önce şase sonra kasayı yaptığında işin kabası bitmiş olacak.
Kasaya sacı monte edip taş yünü ile kapladıktan sonra ikinci kat sacı kasaya vidalayacaksın. Sacı kıvırmak ve bombe vermek çok kolay.
Son olarak da boya ve kapı pencere işi var.
Göz kararı 5.000 TL masrafın var. İçine koymak istediklerini ayrıca hesaba katarsın.
Avrupa ve amerikan internet sitelerinde karavanlara özel kapı pencere havalandırma lavabo mutfak ve aklına gelmeyen daha birçok şeyi bulman mümkün.
Uzun lafın kısası. Uzun bir planlama dönemi gerekiyor. Koca kış bunun için yeterli.
-
08 Ağustos 2016, 12:08
Sinan bey hazır plan buldum
fakat hazır plan 200X400 cm boyunda karavana göre tasarlanmış
ben onu biraz modifiye ederek 300X200 cm olarak yapmayı planlıyorum
şu an dediğim gibi tek sıkıntım maddi önce dingil almam gerekiyor ki bu da benim için iki ay demek
bakayım eğer babamı kandırabilirsem (ki o da karavan istiyor) pahalı malzemenin bir kaçını ona aldırabilirim
bu arada sandviç panel fiyatları internette metrekaresi 35 lira civarı ben 15 metrekare kullanacam diye hesaplıyorum
ve kompozitten ucuza geliyor
-
08 Ağustos 2016, 12:21
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)