- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır planlayıp kafa patlattığım ince eleyip sık dokuduğum yeri geldiğinde kafayı yiyip içinden çıkamadığım durumların olduğu bir projenin tamamına yakınını gerçekleştirmiş bulunmaktayım.Motorum geçtiğimiz günlerde 20000km yi devirdi. bu zamana kadar motora uyguladığım şiddet,güç,eziyete karşılık motorumu daha yakışıklı hale getirmeye karar verdim. ama bu demek değildir ki motoru sokacağım redlinelar azalacak
çok uzatmadan motorda yaptıklarıma geçeyim
motorumuz bu:
Tam 20000de yakalayacaktım ama motor çok hızlıya yetişemedim
öncelikle sarı far almaya karar verdim fakat bulamadım. karşıma far ampulune takılan sarı şapka çıktı. denemek için aldım. istediğim gibi oldu.
jantları beyaza boyamak istiyordum. bunun için önümde elektrostatik boya ile yaş boya seçenekleri vardı. elektrostatik boya tercih ettim.
jantlar sürat motorda sökülürken..
jantları alıp çıktık yola.. jantların boya tutması için bi şekilde temizlememiz gerekiyordu. gaz yağı kullandık.
selo başkan emekçi elleriye jantları ve kampanayı temizliyor
jantlar temizlendi ve boyaya hazır
jantlar fırına gireceği için bilyaya zarar verirmi diye tereddütlerimiz vardı( daha doğrusu selonun aklına geldi)
ayrıca fırın, jantlaın orjinal boyasında kabarmada yapabilirdi. bunun için önce kampanayı kobay olarak kullandık sonuç çok güzeldi.
jantların boyanmaması gereken yerler kagıt bantla kapatıldı..ve attık jantları fırına, bekledik pişmesini
ve fırından taze tazeeeee
)
doğru sürat motora, jantlarımızı taktırmaya.. bu arada izmirden sipariş vermiş olduğum bi takım metzeler ME22 Lastiklerim gelmişti..
ve jantlar lastiklerle buluştu
disk montajı
ilyas usta ve ben. T-shirte dikkat:queen::queen::queen:
muhtelif yerler için sticker bastırdım.
ngk iridium buji ve buji kablosu taktım
egzoz için kafamda bir kaç alternatif vardı en sonunda tiger ile shark marka egzoz kaldı..shark olan çok daha basit ve düz boruya çok daha yakındı.motorun düşük devirlerinin öleceğini bile bile shark aldım. orjınal egzozu bozmak istemedim bu yüzden çıkma egzoz alıp onun borusunu ve boğazını kullandık.
çıkma egzozu paketleyip götürüyoruz
fikirtepe sanayideki egzoz ustamız
boru bükülürken
boyadık ve kurumasını bekliyoruz..
en sonunda hava filtresi montajı vardı.
filtremiz bu
önce aklımda orjınal filtre kutusunun içine montajlamak vardı..fakat daha sonra direkt olarak karburatorun ustune montajladım.. buda demekki daha çok dıkkat etmek gerek..
filtrenin montajlanmış hali
motorumu bu hale getirmemde katkısı bulunan öncelikle selo9115'e daha sonra
Twin (Can)
okn.sllnbs
Fidan egzoz
Sürat Motor İlyas usta
Cemil Özalit
www.ngkbujimarket.com
www.motolastik.com
www.ebay.com
www.hepsiburada.com 'a
Gönülden teşekkürlerimi sunarım..
çok uzatmadan motorda yaptıklarıma geçeyim
motorumuz bu:
Tam 20000de yakalayacaktım ama motor çok hızlıya yetişemedim
öncelikle sarı far almaya karar verdim fakat bulamadım. karşıma far ampulune takılan sarı şapka çıktı. denemek için aldım. istediğim gibi oldu.
jantları beyaza boyamak istiyordum. bunun için önümde elektrostatik boya ile yaş boya seçenekleri vardı. elektrostatik boya tercih ettim.
jantlar sürat motorda sökülürken..
jantları alıp çıktık yola.. jantların boya tutması için bi şekilde temizlememiz gerekiyordu. gaz yağı kullandık.
selo başkan emekçi elleriye jantları ve kampanayı temizliyor
jantlar temizlendi ve boyaya hazır
jantlar fırına gireceği için bilyaya zarar verirmi diye tereddütlerimiz vardı( daha doğrusu selonun aklına geldi)
ayrıca fırın, jantlaın orjinal boyasında kabarmada yapabilirdi. bunun için önce kampanayı kobay olarak kullandık sonuç çok güzeldi.
jantların boyanmaması gereken yerler kagıt bantla kapatıldı..ve attık jantları fırına, bekledik pişmesini
ve fırından taze tazeeeee
doğru sürat motora, jantlarımızı taktırmaya.. bu arada izmirden sipariş vermiş olduğum bi takım metzeler ME22 Lastiklerim gelmişti..
ve jantlar lastiklerle buluştu
disk montajı
ilyas usta ve ben. T-shirte dikkat:queen::queen::queen:
muhtelif yerler için sticker bastırdım.
ngk iridium buji ve buji kablosu taktım
egzoz için kafamda bir kaç alternatif vardı en sonunda tiger ile shark marka egzoz kaldı..shark olan çok daha basit ve düz boruya çok daha yakındı.motorun düşük devirlerinin öleceğini bile bile shark aldım. orjınal egzozu bozmak istemedim bu yüzden çıkma egzoz alıp onun borusunu ve boğazını kullandık.
çıkma egzozu paketleyip götürüyoruz
fikirtepe sanayideki egzoz ustamız
boru bükülürken
boyadık ve kurumasını bekliyoruz..
en sonunda hava filtresi montajı vardı.
filtremiz bu
önce aklımda orjınal filtre kutusunun içine montajlamak vardı..fakat daha sonra direkt olarak karburatorun ustune montajladım.. buda demekki daha çok dıkkat etmek gerek..
filtrenin montajlanmış hali
motorumu bu hale getirmemde katkısı bulunan öncelikle selo9115'e daha sonra
Twin (Can)
okn.sllnbs
Fidan egzoz
Sürat Motor İlyas usta
Cemil Özalit
www.ngkbujimarket.com
www.motolastik.com
www.ebay.com
www.hepsiburada.com 'a
Gönülden teşekkürlerimi sunarım..